Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sahara']Ja tu się produkuję, przejmuje rolą i wogóle przeżywam, a Ty mi z facetem wyjeżdżasz?

No co, dawno takiego nie widziałam :evil_lol:
Zresztą mnie tam głowa nie boli, a jak juz to jedna tabletka Apapu wystarczy, to se chociaż obrazki pooglądam.
Nie masz wiecej?

A Morgana ogląda, albo skacze przeszkody w Strzegomiu .

Posted

sahara napisał(a):
Tylko nie kupujcie w sklepach z herbatą, ceny mają wysokie, a gatunki paskudne.

Morgana na wycieczce, więc wypada offować, zatem zapytam: co konkretnie polecasz? Gdzie kupować i co? Ja mam na razie doświadczenie z mate z Herbapolu w torebkach - nie wiem, na ile zawartość jest autentyczna ;) .

Posted

LALUNA napisał(a):

Zresztą mnie tam głowa nie boli, a jak juz to jedna tabletka Apapu wystarczy, to se chociaż obrazki pooglądam.
Nie masz wiecej?

A Morgana ogląda, albo skacze przeszkody w Strzegomiu .

Chcesz obrazków?:mad: Czekaj, jak tylko będę we Wrocławiu to doniosę komu trzeba :diabloti: . Chyba że go gdzieś zakamuflujesz:evil_lol: .
Masz niezły orginał, to po co Ci obrazki? ani dotknąć, ani się przytulić :eviltong:
A mate to możesz dla zdrowia pić, jakbyś całość przeczytała to może być wiedziała jaka pozyttywna w działaniu :eviltong: !

Posted

[quote name='outsi']Morgana na wycieczce, więc wypada offować, zatem zapytam: co konkretnie polecasz? Gdzie kupować i co? Ja mam na razie doświadczenie z mate z Herbapolu w torebkach - nie wiem, na ile zawartość jest autentyczna ;) .
Mam nadzieję, że wybaczą nam obie te offy ( tzn Morgana i Dorothy)
Outsi ja kupuję tu http://www.yerbamarket.com/index.php?osCsid=2ee0f77195bbaa595605f09a310af0d8

Co do odmian to na początek proponuje żebyś zakupiła sobie zestaw próbek.
A najlepiej poczytać bo własciciel strony jest poetą yerba mate :lol: . Przydatna jest rurka do picia ( metalowa), żeby fusów nie łykać. Z innymi gadżetami można się wstrzymać. Jakby co to zapraszam na priv :lol:
Nie wiecie jak im idzie na WKKU? Nigdzie nie mogłam znaleźc info.

Posted

WKKW :eviltong:

Pomyłki rzecz ludzka :p

A myślisz ze co oni robią :razz: tak samo. Wiec sie wczuwam, w końcu równouprawnienie - chcieli to mają :eviltong:

To podeślę Ci ładniejsze :eviltong:
Nigdzie na tych stronach nie widziałam Dorothy :shake: ,a co mnie obchodzą inni?:razz:

Posted

Peter Beny napisał(a):
:cool3: Kochani jaki dom ma Morgana :cool1: :cool1: Bo u Dorotky , jest super :cool3: , ale czy to ostatni :mad:

Tak to jest ostatni ;)

Posted

hej, widze ze tu hasacie bez nas po tematach :razz:
yerba mate sprobuje. Co mi szkodzi, wypije kazde swinstwo jesli ma pomoc.
Mordzian ma dom u mnie i biada kazdemu kto chcialby mi ja odebrac.
Oczywiscie byla ze mna w Strzegomniu i w Bogatyni.
W Strzegomiu nie ogladala WKKW poniewaz mimo wszystko latalam troche po torze krosu, chcialam zobaczyc zawodnikow na kazdej przeszkodzie z bliska. Ponadto bylo sporo ludzi i musialabym ja nosic a mam spore klopoty z kregoslupem. Poniewaz jednak bylam wyposazona w przyczepe do przewozu koni, Wyscielilam Mordzian w srodku jej kolderke, moje dzinsy i miske z woda, i tam w chlodku (bo w aucie byla sauna) spedzila sobie troche czasu. Co godzina przylatywalam z nia posiedziec, pogadac, wypuscic. Nie miala z tym problemu, dzinsy zalatwily sprawe i kocyk :-)
WKKW fajne ale wole Bialy Bór, tam sa prawdziwe przeszkody terenowe. A tu tak na plaskim poukladane... :shake: ale konie super.
Po poludniu pojechalismy do Bogatyni, a stamtad na drugi dzien rano z koniem w przyczepie wyjechalismy do domu. Mordzian zachowywala sie przykladnie i u wlascicielki konia, i w hoteliku, i w samochodzie.
Potwierdzila w calej rozciaglosci opinie o sobie, ze jest psem grzecznym, nieklopotliwym, cichym, czystym, spokojnym i kochanym.
Ale nie zawsze i wszedzie...
Dzis po poludniu dotarlysmy do domu. Siedzialam chwile przed domem na krzesle Mordzian pod krzeslem warczala na kazdego psa ktory sie zblizal, a na Klusiora biedaka skoczyla rozwscieczona jak przyszedl na pieszczoty.:-(
Staram sie ja oduczac glaszczac inne psy i karcac ja jak do nich skacze ale maly skutek :-(

Posted

czasem bajka o Kopciuszku sie spelnia ;)

a jak Mordzian zdejmie gips, i wyleczymy skore specjalnymi kąpielami, to pojdziemy do fryzjera, i dopiero Wam kapcie spadna jak zobaczycie Fata Morgane po kuracji spa.
Mam wielkie plany...:cool3:
o ktorych Mordzian nie wie bo nie lubi nozyczek:evil_lol:
ale wlosy zarastaja szybko i juz spadaja jej na oczy a wasy ma jak Pilsudski:diabloti:
moze to dzieki tym witaminkom..

Ps ciociu Figo33 padam do nozek za ten Bodymax i tamto drugie rozpuszczalne, bo stawia mnie na nogi :calus:

Posted

Nie dość, że sunia z budy jeździ po kraju, to jeszcze z własną budą rozmiarów rezydencji :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
A ja myślałam, że jedziesz pouganiać się na koniu po tych przeszkodach :oops: I wszędzie szukałam info o sukcesach ;)
Bodymax jest świetny, tyle, że ja po nim mam wściekły apetyt :placz:
Już wcześniej miałam Cię zapytać jak sobie poradziłaś z kosą? Jakby co to mogę parę lekcji dać, a i wyklepać potrafię :evil_lol:

Posted

No jakby Dorothy miałą jechać to by musiała na trzy dni ;)
Mysmy mieli pokazy, ale tempo ekspersowe, jeszcze nie zdazyliśmy dobrze wejsc a już nas wygonili :evil_lol:
Bardzo szybko przebiegał konkurs na parkurze. Ale mało czystych przebiegów. Duzo błędów na przeszkodach. Wygrał Niemiec i faktycznie jego koń pokonał parkur bardzo płynnie, równomiernym dojazdem do przeszkody i płynnym jej pokonaniem. Nie było szarpania sie z koniem, skracania kroku, przytrzymywania. Poprostu wszystko mu pasowało.