Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a jak inaczej
Mordzian przydomek Stara Torba (przedsiębiorcza) ma się bardzo dobrze, włąśnie przed chwilą poszła i przepędziła od udźca wołowego rozmiarów maczugi jednego młodego wielkiego bobtaila. A tak zajadle na niego skoczyła, że spylał aż się kurzyło.
Że wzrok już nie dopisuje to miejscami kłapała w powietrze ale ogólny skutek znakomity. Lezy i oblizuje większy od niej gnat:p

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taaa, przedsiębiorcze stare torby są niezykle zapobiegliwe. Ja zauważyłam ostatnio, jak Focz zakopuje w zgrabnie wykopanym dołku na mojej kwiatowej rabatce z tulipanami pół bochenka chleba. Zamiast zeżreć, alo zostawić biednym....Mordzian niewątpliwie też się o przyszłość swojego udźca zatroszczy :D

Posted

oj tak :angryy:
Rzuca sie na każdego kto zbliża sie do gnata, więc gnat wylądował wysoko na regale.
Morgana pilnuje regału:diabloti:
Niech no sie któryś zbliży.....:mad:

Posted

no i masz Dorothy psa stróżującego:evil_lol:

pilnuje Ciebie , pilnuje gnata , regał.... pełne łapki pracy, zamęczysz tego psa po prostu :evil_lol:

Posted

no co, ona tak sama z siebie :evil_lol:
a powoli zaczyna upominać się o swoje prawa NAJWAżNIEJSZEJ jeśli chodzi o konkurencję ze strony SOni, i tu jest inaczej- na Sonie sie nie rzuca jak na duże psy, tylko stara się zwrócic na siebie uwagę. Robi przysiupy, podskoki, ja siadam a one obie przede mna i prześcigaja sie w sztuczkach, Sonia słupka staje, Morgana łapki na kolana i zagląda w oczy, i młyneczek, i podskok, no coś niemożliwego, jak w Shreku osioł- JA! JA WIEM! WIEM! WYBIERZ MNIE!! MNIE WYBIERZ!!:evil_lol:

Posted

Nie no, Dorothy niedługo będziemy świętować rocznicę jak Morgana obecnie góralska ślicznotka jest u Ciebie , a tu żadnej nawet malutkiej informacji na jej temat?;)
Proszę o szczegółową relację.Koniec, kropka.:cool3:

• 1 month later...
Posted

Morgana przedwczoraj zostala ostrzyzona. Chodzi znow w czerwonym kubraczku. Tuz przed postrzyzynami zrobilam pare fotek:-)
Ma sie ogolnie bardzo dobrze prócz pogłębiających sie problemów związanych z wiekiem- coraz gorzej widzi, średnios łyszy, węch tez czasem jakby nie ten.
Ale dajemy radę :-)

a co do watku Libry- wcale nie tak znowu wszyscy zajeci. Cisza w sprawie adopcji martwa...:-(

Posted

nie jest tak zle, po prostu ma wlosy jak hipis tutaj :-)
ale teraz jest juz po strzyzeniu i wyglada znow jak sznaucer :-)
ja odreagowuje przygotowania komunijne (to juz jutro) ale w przyszlym tyg zrobie i wkleje nowe w nowej fryzurze :-)

Posted

Dzisiaj Wielki Dzień Julii . Pogoda dopisuje , słoneczko świeci :loveu:

Jezus Chrystus wiele dni na Ciebie czekał, dziś przyszedł i w sercu Twym zamieszkał. Zaprosiłaś Pana w duszy swej czystości, On Twym przyjacielem, nie czyń Mu przykrości. Zaufaj Jemu, a będziesz dobrym człowiekiem, pomagaj ludziom i radość nieś uśmiechem.

:iloveyou:

Posted

dziekuje Wam, Komunia byla wspaniala, naprawde ksiadz wykazal sie wielkim wyczuciem, dzieciaki byly dzielne, zywiolowo braly udzial w mszy, spiewaly psalmy, czytaly modlitwy, no jestem pod wrazeniem.
Przyjecie tez sie potem udalo, bylo nas 12 osob i dzieki mojej mamie ktora czuwala nad zapleczem kulinarnym bylo naprawde fantastycznie i pysznie. Co prawda mama pol cala sobote i pol niedzieli przesiedziala w kuchni, ale uwazam ze warto bylo. Tylko naczynia musialam pozyczac po calej rodzinie bo sie okazalo ze mam po 3 talerze:diabloti:
Morgana spedzila niedziele w sypialni, nadmiar gosci jej sie niespecjalnie podobal.

Posted

Bardzo się cieszę , że wszystko sie udało .Ja w niedzielę mam komunię wnuczka i bardzo jestem ciekawa , jak się spisze .gdy będzie musiał wystąpić publicznie:cool3:

• 2 months later...
Posted

troche?
ja mysle ze bardzo.
Nie mam aparatu, nie wstawie zdjec. Morgana wyglada bardzo dobrze, niestety mocno kaszle, stale dostaje leki na serce, w te upaly jest duzo gorzej. :-( mam wrazenie ze jej duszno albo cos...
Ponadto wzrok pogorszyl sie jej na tyle ze wieczorem po ciemku boi sie wychodzic, chyba juz wtedy nic nie widzi. Za dnia widzi chyba ruch, ale kiepsko.
A poza tym- na spacerach i tak poszczekuje radosnie, a w domu pilnuje moich nog. Nie ufa obcym i nie daje sie glaskac. I jest kochanym psem :-)