Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eeech, daj spokoj, wystrzelilam z grzbietu jak z procy i zanurkowalam na leb, podparlam sie tym nadgarstkiem:shake: a potem barkiem ale bark tylko potluczony. Najlepsze ze do szpitala przyjechalam cala w blocie z boku, a najbardziej leb i wlosy mialam umazane, i usilowali ratowac mi glowe zanim ujrzeli wylaniajacy sie z rekawa dziwny ksztalt , dlon zlozyla mi sie w odwrotna strone a kosci prawie wylazly przez skore.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

dziekuje Wam najserdeczniej :oops:
ja kocham taka jesien, odplywam w kolorach. Morgana chyba juz ich nie widzi...malo widzi w ogole, ale nos dostarcza jej z pewnoscia licznych wrazen.

Posted

temblaka usilowalam ukryc dlatego tez weszlam w posiadanie tej szmaty malowniczej w stylu poncho za cale 50 zl :cool3:
teraz prawie nie widac.

Park w Pszczynie jest o tej porze roku absolutnie odjazdowy! Mordzian tonęła w powodzi lisci, a wokol skakaly wiewiorki, pierwszy raz widzialam tyle roznych kolorow wiewiorek- byly czarne, rude, szare, myszate, jasnobrazowe...:crazyeye: cale mnostwo.

Posted

Alaa napisał(a):
No a tak w ogole to po co temu koniu znac te wszystkie sztuki?

HMM koniowi po nic tak jak i po nic mu gdy człowiek na nim jeździ, lub orze nim pole, lub zaprzęga do bryczki.
Koniowi bardziej potrzebne jest stado a człowiek uparł sie i trzyma go samego w boksie.
Wiec człowiek to jest jego stado, który odnalazł drogę jak się z koniem porozumieć.
I w tym filmiku jest najpiękniejsze to ze nauczył konia to co inni uczą w oparciu na bodźce mechaniczne, wędzidło, ostrogi i inne mechaniczne pomoce. A ten koń robi to samo bez. I najpiękniesze jest to ze pracuje, ze współpracuje z człowiekiem, z własnej woli, majac przestrzeń, wolnosć wybiera pracę z człowiekiem. To dziwne i zchwycjące jak można tak związać zwierze z człowiekiem i tak nauczyć współpracy. ;)

Posted

LALUNA napisał(a):
To, aby Ci nie było przykro że nie możesz przez rękę jeździć, to może by Cię zainteresowała wyższa szkoła jazdy, z ziemi ;)

I tu znów Czeska szkoła się kłania :loveu::loveu::loveu: Moja ojczyzna :lol:

Posted

I tu znów Czeska szkoła się kłania :loveu::loveu::loveu: Moja ojczyzna :lol:

Peter nie chce Cię ranić :diabloti:
Ale kiedys było w Europa da sie lubić na temat przebojów - piosenek. Kazdy się chwalił swoimi historycznymi zespołami, ABBA, Beatelsi i inni, a Czeszka tak powiedziała, wy sobie piszcie przeboje, a my je przetłumaczymy i zaspiewamy :evil_lol:

Ten był pierwszym wzorcem :eviltong:

YouTube - Nevzorov Haute Ecole

Posted

[quote name='Peter Beny']LALUNA a co ci jde ??? Honza je Czech i o to mi chodziło :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:
Ja taky jsem Czech , tylko po polsku piszę :evil_lol::evil_lol:
Filmiki super :multi::multi:

Ale ja Czechów bardzo lubię :eviltong: tylko mnie niekiedy dobija jak mi na okrągło puszczali ABBE po czesku. A ABBY nie lubię :diabloti:
Wole po czesku
Janka Ledyckiego z Proklinam
i Elana z Voda co ma drzi nad vodou ;)

No to już wiem, kto mi będzie listy tłumaczył .... na czeski:razz:, w drugą stronę jakos mi idzie :evil_lol:

Posted

takiego konia mozna miec jak sie ma wystarczajaco duzo checi ;-)
ja z moim czarnym doszlam do 2 poziomu PNH, do takiego Honzy jeszcze spooooro brakuje, ale kon jest nie do poznania, kiedys atakowal czlowieka stajac deba, teraz chodzi za mna jak pies i robi wiele z tych rzeczy pokazanych na filmie, niektore na wolnosci (bez liny) do innych potrzebujemy jeszcze linki, i moze nie jest to tak plynne, tak fajne jak na tym filmie, ale pracujemy nad tym :-) jezdzimy narazie na sznurkowym kantarku, bez niego jeszcze nie, moze kiedys?
Wystarczy duzo serca, cierpliwosci, zrozumienia dla konia, checi i woli, no i tego czegos co nazywaja savy czyli sily wewnetrznej, dzieki ktorej kon szanuje nas, slucha i chce dla nas to wszystko robic. Bo on ma chciec, a nie musiec. Niestety w sporcie kon glownie musi, a ludzie nie przebieraja w srodkach, zeby musial jeszcze bardziej. I potem sa problemy i brak zrozumienia...