Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no aparat mi sie zepsul i facet z serwisu sie nie kwapi naprawic, nie wiem:-(
ale dzis postaram sie pozyczyc i cos porobie.
LALUNA- pewnie ze ja kocham, przeciez to jest w moim stadzie najwazniejsza sunia. A Bert najwazniejszy pies. Dwa moje ukochane. Morgana ze wzgledu na szczegolne przywiazanie wszedzie ze mna jezdzi, to taki maly podroznik, spi w aucie jak zabita, oswoila sie i tam jej drugi dom.

Taaa, stara ale jara, hehe, nie daje sobie w kasze dmuchac. Na poczatku bylo troche spiec z Libra ( z mojego podpisu) bo tamta to dopiero jary zabytek muzealny klasy zerowej, ale w sumie dogadaly sie i podzielily rzady, jest ok. Libra rzadzi silna reka (lapa??) na podworku, Morgana niepodzielnie w domu. Nawet Bertowi nie zezwala sie klasc kolo mnie, zawsze negocjujemy i musze ja upominac zeby nie byla taka samolubna. :cool3:

Posted

Muzealnym zabytkiem to jest mój 25 letni Misio - sama nie wiem, jak ja się przyznam do jego wieku, kiedy dożyje następnego roku :)
Jest już tak głuchy, że mogę się drzeć przy nim na całe gardło Misieeeeeek!!!, a on spokojnie liże łapę, ślepiutki...:( Coś tam widzi, ale niewiele, kiedy wysiadam z samochodu wącha z daleka i uśmiecha się do mnie marszcząc pyszczkek pokazując żółte pniaczki, ale z papy nie śmierdzi - całe był dobrze życie karmiony. Ostatnio w oczku wyschła woda, a rośnie tam sitowie. Tz wykopał więc dziury - 0,5m/1m, żeby zobaczyć, czy woda będzie nachodzić, bo tam żyły wodne idą. Misiek chyba zapragnął się napić i źle ocenił odległość miedzy sobą, a lustrem wody i wpadł do dziury. Tak rozpaczliwie szczekał...Julka go usłyszała. Biedaczek stał do połowy w wodzie w wąskiej dziurze i cały się trząsł...:( Kiedy podeszłam, żeby go ratować odruchowo wąchał mój zapach - znam to ruszanie nochem - czy to aby na pewno wyzwolenie idzie po niego, czy zguba. Na szczęście uratowany i chyba zapomniał o tym incydencie - słodki przywilej starości ;)

Posted

Morgana ze wzgledu na szczegolne przywiazanie wszedzie ze mna jezdzi, to taki maly podroznik, spi w aucie jak zabita, oswoila sie i tam jej drugi dom.

To się teraz świata nazwiedza za wszystkie czasy.
No i prosze jaka drogę przeszła ile zmian. Swoje stado, utrata swoejgo stada, mała zagubiona bezimenna sunia. A własciwie masa kołtunów wciśniete w sciane budy, nadanie imienia sprawiło ze wyszła z cienia innych bezimiennych psów. I po tylu latach wolność i znalezienie własnego miejsca, takiego bezpiecznego. A wreszcie poznawanie świata. I niech sie nim cieszy jak najdłużej. ;)

Posted

ja zawsze jak mam moment wspomnien, widze ta mordke na zdjeciach obwieszona dredami, mokra, brudna,wycofana..
ta bude pelna smieci i lisci
ten smutek kupy klakow wtulonych w sciane budy.
wtedy dziekuje Bogu ze dziewczyny ja wypatrzyly, ze weszlam na ten watek, ze to wszystko tak sie polaczylo...

Posted

ja zawsze jak mam moment wspomnien, widze ta mordke na zdjeciach obwieszona dredami, mokra, brudna,wycofana..

Ja tez i nigdy tego nie zapomnę.

I tak mysle ile takich Morgan nie dostało swojej szansy, nawet na ostatnie dni :-(

Posted

tak, mysl o tych wszystkioch nieodkrytych Mrganach czasem powoduje ze lzy mi sie leja. Bo chcialoby sie do serca wszystkie utulic, zabrac, wyleczyc, pokochac... ale nie da sie wszystkich wziac pod swoj dach, im wiecej psow w domu tym mniej czasu poswieca sie tym pojedynczym konkretnym, a i dom niez gumy, i portfel nie bez dna. Ale robimy co mozemy, choc tyle dobrego ile umiemy, i tylko my zalujemy ze nie mozemy wiecej, czesto ci co mogliby, nie chca...:shake: ale kto powiedzial ze zycie jest latwe a swiat sprawiedliwy?

• 5 weeks later...
Posted

Dla tych wszystkich ktorzy pamietaja jeszcze o Morgance, przesyla ona kilka zdjec z wakacji :-)

tak podróżowałam autkiem

a nawet tak

tak spacerowalam po zagramanicznym bruku w zaprzyjaznionej stajni

tu na tle niemieckiej kukutydzy chyba modyfikowanej genami wieloryba, bo miala z 4 metry wysokosci

a tu byłyśmy w mieście na kiermaszu rozmaitosci
to dziewcze z warkoczem po lewej to Jula corka mojej panci, za chwile ja przerosnie...

bylo fajnie, jestesmy bardzo zadowoleni

Posted

no niestety praktycznie 90% kiermaszu to byli turcy i hindusi z rozmaitym badziewiem :p, plus troche owoców i troche bawarskich dupereli typu nieodmienne kufelki na piwo..
Kupilam sobie gumowe buty-klapki w teczowych kolorach do łażenia po wodzie-ogrodzie itd. Za cale 3 euro.:cool3: taka pamiatka z wakacji, pewnie chinskie, u czarnego jak smola hindusa na Bawarii kupione...

Posted

figa33 napisał(a):
Morganka z elegancką fryzurką :loveu: , ale fajnie ogląda się takie fotki :loveu:

no, wypadaloby sie przystrzyc przed zima, potem bedzie zbyt chlodno, a Morganie bardzo szybko rosnie siersc. Potem wyglada jak hipis a nie jak sznaucer :eviltong:

• 1 month later...
Posted

Jesieńidzie, Morganka pewnie gromadzi zapasy tłuszczyku, a Dorota nam nic nie pisze o niej ani fotek nie wkleja. A my tu czekamy, czekamy i pamiętamy

Posted

no bo ja kontuzjowana jestem :-(
polamalam reke w drebiezgi:placz:
szczegoly tu , ostatni post na stronie i dalej
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106462&page=196

natomiast cudowna Mordzian jest wielkim pocieszeniem w bolu, zawsze lezy obok, tuli sie, slabo widzace piekne guziczki wlepia we mnie z uwaga, kocham ja bardzo.
Troche zarosla jak hipis, ale mysle ze bede juz tylko podcinac ja zima troszke, jak wroci mi sprawnosc....narazie niestety z kazda czynnoscia problem.:shake:

Posted

Poczytałam. Jak Ty tę reke złamałas :shake: A nie wiesz ze wodze sie puszcza na samym końcu :razz:
No i co masz za jakies dzikie konie.
Dobrze ze na zime idzie, to do wiosny sie zagoi :eviltong: