Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisałam wczoraj chyba jednego z najdłuższych maili w moim życiu... Faceta w tym domu nie ma (tzn. jest, ale ma 8 lat ;)). Mieszkanie dwupokojowe, przestronne, na II piętrze. Po drugiej stronie ulicy las. Z tego co wiem, rozważane są różne opcje - pies z hodowli, szczeniak, suczka... Moje zdanie na temat trzech wymienionych opcji pani wnikliwie przedstawiłam i wiem, że będzie się z nim liczyć, bo uznaje moje doświadczenie w tym względzie. W tym domu jest jedna z "moich" suń i o lepszy i bardziej odpowiedzialny (choć całkiem niedoświadczony wcześniej) dom naprawdę trudno. Nie należy się spodziewać decyzji "na już", bo temat drugiego psa dopiero niedawno się zrodził i wymaga głębokich przemyśleń. Na razie "mężczyzna" jest w szpitalu, więc uwaga rodziny jest skupiona na czym innym, niestety...

Posted

[quote name='Nutusia']Napisałam wczoraj chyba jednego z najdłuższych maili w moim życiu... Faceta w tym domu nie ma (tzn. jest, ale ma 8 lat ;)). Mieszkanie dwupokojowe, przestronne, na II piętrze. Po drugiej stronie ulicy las. Z tego co wiem, rozważane są różne opcje - pies z hodowli, szczeniak, suczka... Moje zdanie na temat trzech wymienionych opcji pani wnikliwie przedstawiłam i wiem, że będzie się z nim liczyć, bo uznaje moje doświadczenie w tym względzie. W tym domu jest jedna z "moich" suń i o lepszy i bardziej odpowiedzialny (choć całkiem niedoświadczony wcześniej) dom naprawdę trudno. Nie należy się spodziewać decyzji "na już", bo temat drugiego psa dopiero niedawno się zrodził i wymaga głębokich przemyśleń. Na razie "mężczyzna" jest w szpitalu, więc uwaga rodziny jest skupiona na czym innym, niestety...[/QUOTE]
To ja juz wiem co to jest za domek....Duzo zdrowka dla "mężczyzny":)

Posted

[quote name='Nutusia'];) zawsze byłaś debeściak w "te klocki"...[/QUOTE]
Nutusiu, latwo sie domyslec jak sie zna tę Rodzinkę, pamietasz jak robilam dla Nich dyplomy ?:)

Posted

Tak jak myślałam, odpowiedź, a co za tym idzie decyzja nie będzie błyskawiczna. Ale kto wie, kto wie?... Może niebawem, gdy "mężczyzna" wróci do sił po hospitalizacji, wybierzemy się na wycieczkę, poznać pewnego Pana WSz i przedstawić go pannie L.? ;) Chyba, że Szu wcześniej da dyla do domku, czego bardzo mu życzę.

Posted

[quote name='Nutusia']Tak jak myślałam, odpowiedź, a co za tym idzie decyzja nie będzie błyskawiczna. Ale kto wie, kto wie?... Może niebawem, gdy "mężczyzna" wróci do sił po hospitalizacji, wybierzemy się na wycieczkę, poznać pewnego Pana WSz i przedstawić go pannie L.? ;) Chyba, że Szu wcześniej da dyla do domku, czego bardzo mu życzę.[/QUOTE]

Dużo zdrówka dla Mężczyzny:)
Czekamy cierpliwie i trzymamy kciuki z domek Szu

Posted

[quote name='mestudio']Takie decyzje są bardzo trudne, to nie sarenka:-), no może sarna....w wydaniu męskim.[/QUOTE]

Rozumiem Twoje obawy ...
Jednak mam wrażenie, że Pani nie podejmie pochopnej decyzji, pamiętam ile
wysiłku włożyła przed poprzednią adopcją - bardzo mi zaimponowała rozwagą,
a przede wszystkim przygotowaniem dzieci.
Byłoby klawo gdyby Szu trafił do tego/takiego domu.
Czekamy

Posted

Witam wszystkich i cóż, cisza, nikt nie dzwoni.

[quote name='Gusiaczek']Dotarła jeszcze jedna wpłata z bazarku książkowego,
zatem dla Szu i Taja po 10.00 zł już w drodze :)[/QUOTE]

Dziękujemy:-).