Ellig Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Cześć Szu, znajdziesz swoj dom! Kochany psiaku!:) Quote
Nutusia Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Napisałam wczoraj chyba jednego z najdłuższych maili w moim życiu... Faceta w tym domu nie ma (tzn. jest, ale ma 8 lat ;)). Mieszkanie dwupokojowe, przestronne, na II piętrze. Po drugiej stronie ulicy las. Z tego co wiem, rozważane są różne opcje - pies z hodowli, szczeniak, suczka... Moje zdanie na temat trzech wymienionych opcji pani wnikliwie przedstawiłam i wiem, że będzie się z nim liczyć, bo uznaje moje doświadczenie w tym względzie. W tym domu jest jedna z "moich" suń i o lepszy i bardziej odpowiedzialny (choć całkiem niedoświadczony wcześniej) dom naprawdę trudno. Nie należy się spodziewać decyzji "na już", bo temat drugiego psa dopiero niedawno się zrodził i wymaga głębokich przemyśleń. Na razie "mężczyzna" jest w szpitalu, więc uwaga rodziny jest skupiona na czym innym, niestety... Quote
Ellig Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 [quote name='Nutusia']Napisałam wczoraj chyba jednego z najdłuższych maili w moim życiu... Faceta w tym domu nie ma (tzn. jest, ale ma 8 lat ;)). Mieszkanie dwupokojowe, przestronne, na II piętrze. Po drugiej stronie ulicy las. Z tego co wiem, rozważane są różne opcje - pies z hodowli, szczeniak, suczka... Moje zdanie na temat trzech wymienionych opcji pani wnikliwie przedstawiłam i wiem, że będzie się z nim liczyć, bo uznaje moje doświadczenie w tym względzie. W tym domu jest jedna z "moich" suń i o lepszy i bardziej odpowiedzialny (choć całkiem niedoświadczony wcześniej) dom naprawdę trudno. Nie należy się spodziewać decyzji "na już", bo temat drugiego psa dopiero niedawno się zrodził i wymaga głębokich przemyśleń. Na razie "mężczyzna" jest w szpitalu, więc uwaga rodziny jest skupiona na czym innym, niestety...[/QUOTE] To ja juz wiem co to jest za domek....Duzo zdrowka dla "mężczyzny":) Quote
Gusiaczek Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Szu,mój Ukochany, idziemy spać ...:loveu: Quote
Nutusia Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 [quote name='Ellig']To ja juz wiem co to jest za domek....Duzo zdrowka dla "mężczyzny":)[/QUOTE] ;) zawsze byłaś debeściak w "te klocki"... Quote
Ellig Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 [quote name='Nutusia'];) zawsze byłaś debeściak w "te klocki"...[/QUOTE] Nutusiu, latwo sie domyslec jak sie zna tę Rodzinkę, pamietasz jak robilam dla Nich dyplomy ?:) Quote
inka33 Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Nie, nie bedę patrzyła w "ściągę" z tymczasami, potrenuję pamięć... Lala...? :hmmmm: Quote
Nutusia Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 [quote name='Ellig']Nutusiu, latwo sie domyslec jak sie zna tę Rodzinkę, pamietasz jak robilam dla Nich dyplomy ?:)[/QUOTE] Nie tylko to pamiętam... niestety... Quote
Nutusia Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Tak jak myślałam, odpowiedź, a co za tym idzie decyzja nie będzie błyskawiczna. Ale kto wie, kto wie?... Może niebawem, gdy "mężczyzna" wróci do sił po hospitalizacji, wybierzemy się na wycieczkę, poznać pewnego Pana WSz i przedstawić go pannie L.? ;) Chyba, że Szu wcześniej da dyla do domku, czego bardzo mu życzę. Quote
Gusiaczek Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 [quote name='Nutusia']Tak jak myślałam, odpowiedź, a co za tym idzie decyzja nie będzie błyskawiczna. Ale kto wie, kto wie?... Może niebawem, gdy "mężczyzna" wróci do sił po hospitalizacji, wybierzemy się na wycieczkę, poznać pewnego Pana WSz i przedstawić go pannie L.? ;) Chyba, że Szu wcześniej da dyla do domku, czego bardzo mu życzę.[/QUOTE] Dużo zdrówka dla Mężczyzny:) Czekamy cierpliwie i trzymamy kciuki z domek Szu Quote
inka33 Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Zgadłam! Zgadłam! Pamiętałam! :multi: Quote
Mattilu Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 [quote name='inka33']Zgadłam! Zgadłam! Pamiętałam! :multi:[/QUOTE] Bo Ty tez jestes debesciak :) Quote
mestudio Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 Takie decyzje są bardzo trudne, to nie sarenka:-), no może sarna....w wydaniu męskim. Quote
Gusiaczek Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 [quote name='mestudio']Takie decyzje są bardzo trudne, to nie sarenka:-), no może sarna....w wydaniu męskim.[/QUOTE] Rozumiem Twoje obawy ... Jednak mam wrażenie, że Pani nie podejmie pochopnej decyzji, pamiętam ile wysiłku włożyła przed poprzednią adopcją - bardzo mi zaimponowała rozwagą, a przede wszystkim przygotowaniem dzieci. Byłoby klawo gdyby Szu trafił do tego/takiego domu. Czekamy Quote
Mattilu Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 [quote name='mestudio']Takie decyzje są bardzo trudne, to nie sarenka:-), no może sarna....w wydaniu męskim.[/QUOTE] Sarna w wydaniu męskim to kozioł :evil_lol: Quote
Gusiaczek Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Dobrej Nocki, Szu :) ps. październikowy przelew w drodze Quote
Gusiaczek Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Dotarła jeszcze jedna wpłata z bazarku książkowego, zatem dla Szu i Taja po 10.00 zł już w drodze :) Quote
mestudio Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 Witam wszystkich i cóż, cisza, nikt nie dzwoni. [quote name='Gusiaczek']Dotarła jeszcze jedna wpłata z bazarku książkowego, zatem dla Szu i Taja po 10.00 zł już w drodze :)[/QUOTE] Dziękujemy:-). Quote
Mattilu Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Szu, wiem, ze czekasz na Gusiakowa chalupe w Bieszczadach, ale jednak lepiej by bylo gdybys rozejrzal sie za innym domkiem :) Quote
Recommended Posts