Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='andegawenka']Niedawno, a co niepodobny?:loveu:[/QUOTE]

Ziutka, chodź tu na pomoc!!! Bijemy, bo inaczej nigdy się nie naucza , ze Bobslej jest piękny, zgrabny, uroczy, no pies wzorcowy, ładniejszy nawet od buldogów francuskich, przynajmniej niektórych!!!!!:mad:

Ide poszukać zdjęcia foki. Niektórym lekarza i biologa potrzeba:obrazic::obrazic::obrazic:

Posted

[quote name='ania shirley']Ziutka, chodź tu na pomoc!!! Bijemy, bo inaczej nigdy się nie naucza , ze Bobslej jest piękny, zgrabny, uroczy, no pies wzorcowy, ładniejszy nawet od buldogów francuskich, przynajmniej niektórych!!!!!:mad:

Ide poszukać zdjęcia foki. Niektórym lekarza i biologa potrzeba:obrazic::obrazic::obrazic:[/QUOTE]

Bokserów:loveu:, ale buldogi też są piekne. Mam astygmatyzm, okulary drogie to oszczedzam;)

No przecież foczki tyż ładne, nie denerwuj się Aniu:iloveyou:

Posted

A ja Wam powiem, że nasz Szewcio/Szefcio ma nowego kolegę - Pikusia. Rodzina Grażynki (wawer) adoptowała go z fundacji Przytul Psa. Zarówno Szefcio, jak i jego "braciszek" Pet bardzo szarmancko go przyjęli w psie szeregi :)

Posted

[quote name='Nutusia']A ja Wam powiem, że nasz Szewcio/Szefcio ma nowego kolegę - Pikusia. Rodzina Grażynki (wawer) adoptowała go z fundacji Przytul Psa. Zarówno Szefcio, jak i jego "braciszek" Pet bardzo szarmancko go przyjęli w psie szeregi :)

Jaka dobra wiadomość :):)

Posted

[quote name='jola_li']Widać, że Szefusiowi brak nóżki trochę utrudnia zabawę...[/QUOTE]

Szefik bardzo "podupadł" psychicznie po adopcji Pikusia. Wycofał się, już nawet nie warczy na młodego, o ile nie kręci się koło miski w czasie jedzenia. Ucieka na jego widok na swój tapczanik i czeka, aż młody się uspokoi. Pikuś jest bardzo żywiołowy - ADHD albo inna pląsawica, torpeda po prostu. Młody jest, ledwie od szczeniaka wyrósł, to normalne. Miał być nieco starszy, ale jak ma dwa lata, to wszystko. Słodki jest bardzo i kochany, przy tym zero agresji, ale to nie jest bezpieczne towarzystwo dla kalekiego Szefika. Tratuje wszystko na swojej drodze i Szef musi myśleć o własnym bezpieczeństwie. Czuje się chyba odrzucony. Dopieszczamy go, jak tylko się da, ale Pikuś wpycha się wtedy pod ręce i wypiera konkurencję. Pet się tym nie przejmuje, ale Szef od razu odchodzi. Kiedy się krzyknie na Pikusia, to obaj uciekają i znów Szef jest poszkodowany. Bardzo mi go żal i to ja sama sprawiłam mu taki prezent. To dopiero kilka dni. Młody cieszy się, że ma dom i ma gdzie się wyszaleć. Mam cichą nadzieję, że w końcu nauczy się nie skakać po towarzyszach, bo i Petowi już raz skoczył na niedawno zreperowaną nogę, a ten aż zaskowyczał z bólu. Pikuś jest karny i natychmiast przypada do ziemi, jeśli się na niego fuknie albo pokaże palcem, że ma nie skakać, ale to tak jak z małym dzieckiem. Można długo i namiętnie. No cóż, kochamy wszystkie kundelki i nadal będziemy pocieszać Szefulca. Tymczasem przyszła wiosna, a razem z nią pieski wyszły na podwórko i nie chcą za bardzo wracać. Tam mają dużo miejsca dla wszystkich i można to ADHD trochę odparować. Będzie dobrze!

Posted

O matko - tego jeszcze nie grali :(

Chyba tylko na spacerek poszły krótki, bo już są ;)

Proszę trzymać kciuki jutro za wizytę p/a dla Śmieszki. Bo jeśli wypadnie pomyślnie (o czym jestem głęboko przekonana), w sobotę przybędzie kolejna karta w moim albumie :)

Posted

[quote name='Nutusia']O matko - tego jeszcze nie grali :(

Chyba tylko na spacerek poszły krótki, bo już są ;)[/QUOTE]
A u mnie ciągle jeszcze nie wróciły....

[QUOTE]Proszę trzymać kciuki jutro za wizytę p/a dla Śmieszki. Bo jeśli wypadnie pomyślnie (o czym jestem głęboko przekonana), w sobotę przybędzie kolejna karta w moim albumie :)[/QUOTE]
Za nową kartę:thumbs:!

Posted

Domek jest nieduży, ogródek niewielki,
a po nim biegają Nutusi kumpelki
oraz Lesio, co stado męską łapą trzyma,
sprawdzając czy w gości przybyła „dziewczyna”.

Jeśli tak – spokojnie do kąta poczłapie,
a Lili i Kreska w mig wdrożą terapię,
by każda tymczaska skulona w pokorze
dostrzegła, że psi świat szczęśliwy być może.

Domek jest nieduży, ogródek niewielki,
ale w nim się czują jak w raju kundelki!
Bo serca tam WIELKIE – psów, Sławka, Nutusi…
Jak w domku się mieszczą? Czar jakiś być musi!