andegawenka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='ania shirley']Ziutka, Ty lej, a ja Ci będę trzymać!!! Zagląda człowiek po starej znajomości, a tu najpiękniejszego psa na Dogo obrażają..... Ludzie to wcale się nie znają, wcale.... Aaaa to pies? myślałam że foczka :loveu: http://imageshack.us/a/img707/9035/38832155.jpg Quote
ania shirley Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='andegawenka']Aaaa to pies? myślałam że foczka :loveu: http://imageshack.us/a/img707/9035/38832155.jpg A okulistę to Szanowna Pani dawno odwiedzała??? Quote
andegawenka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='ania shirley']A okulistę to Szanowna Pani dawno odwiedzała???[/QUOTE] Niedawno, a co niepodobny?:loveu: Quote
ania shirley Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='andegawenka']Niedawno, a co niepodobny?:loveu:[/QUOTE] Ziutka, chodź tu na pomoc!!! Bijemy, bo inaczej nigdy się nie naucza , ze Bobslej jest piękny, zgrabny, uroczy, no pies wzorcowy, ładniejszy nawet od buldogów francuskich, przynajmniej niektórych!!!!!:mad: Ide poszukać zdjęcia foki. Niektórym lekarza i biologa potrzeba:obrazic::obrazic::obrazic: Quote
andegawenka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='ania shirley']Ziutka, chodź tu na pomoc!!! Bijemy, bo inaczej nigdy się nie naucza , ze Bobslej jest piękny, zgrabny, uroczy, no pies wzorcowy, ładniejszy nawet od buldogów francuskich, przynajmniej niektórych!!!!!:mad: Ide poszukać zdjęcia foki. Niektórym lekarza i biologa potrzeba:obrazic::obrazic::obrazic:[/QUOTE] Bokserów:loveu:, ale buldogi też są piekne. Mam astygmatyzm, okulary drogie to oszczedzam;) No przecież foczki tyż ładne, nie denerwuj się Aniu:iloveyou: Quote
ania shirley Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='andegawenka']Bokserów:loveu:, [/QUOTE] A co do bokserów to ja się nie wypowiadam , w życiu!! Bym się nie odważyła!!! Buldogi sa prześliczne!! Sama mam jednego!!!:lol: Quote
Ziutka Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Jestem Anuś...jestem !!! Będziemy kochana lać ile wlezie, tak naszego Bobsleja obrażać - SKANDAL, no skandal!!! Quote
Nutusia Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 A ja Wam powiem, że nasz Szewcio/Szefcio ma nowego kolegę - Pikusia. Rodzina Grażynki (wawer) adoptowała go z fundacji Przytul Psa. Zarówno Szefcio, jak i jego "braciszek" Pet bardzo szarmancko go przyjęli w psie szeregi :) Quote
M&S Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Nutusia']A ja Wam powiem, że nasz Szewcio/Szefcio ma nowego kolegę - Pikusia. Rodzina Grażynki (wawer) adoptowała go z fundacji Przytul Psa. Zarówno Szefcio, jak i jego "braciszek" Pet bardzo szarmancko go przyjęli w psie szeregi :) Jaka dobra wiadomość :):) Quote
Nutusia Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 Fantastyczna! A tu dowód jak się chłopcy dobrali jak w korcu maku :) Szefek udaje, że jest "ponad to", ale w końcu przyłącza się do zabawy i nieustających ogonkowych merdasków ;) http://www.fotosik.pl/video/fda6321f1fab0746.html Quote
jola_li Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='Nutusia']Fantastyczna! A tu dowód jak się chłopcy dobrali jak w korcu maku :) Szefek udaje, że jest "ponad to", ale w końcu przyłącza się do zabawy i nieustających ogonkowych merdasków ;) http://www.fotosik.pl/video/fda6321f1fab0746.html Cudności!!! A dla Wawerka nieustające podziękowania za wielkie serce! Widać, że Szefusiowi brak nóżki trochę utrudnia zabawę... Quote
wawer Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 [quote name='jola_li']Widać, że Szefusiowi brak nóżki trochę utrudnia zabawę...[/QUOTE] Szefik bardzo "podupadł" psychicznie po adopcji Pikusia. Wycofał się, już nawet nie warczy na młodego, o ile nie kręci się koło miski w czasie jedzenia. Ucieka na jego widok na swój tapczanik i czeka, aż młody się uspokoi. Pikuś jest bardzo żywiołowy - ADHD albo inna pląsawica, torpeda po prostu. Młody jest, ledwie od szczeniaka wyrósł, to normalne. Miał być nieco starszy, ale jak ma dwa lata, to wszystko. Słodki jest bardzo i kochany, przy tym zero agresji, ale to nie jest bezpieczne towarzystwo dla kalekiego Szefika. Tratuje wszystko na swojej drodze i Szef musi myśleć o własnym bezpieczeństwie. Czuje się chyba odrzucony. Dopieszczamy go, jak tylko się da, ale Pikuś wpycha się wtedy pod ręce i wypiera konkurencję. Pet się tym nie przejmuje, ale Szef od razu odchodzi. Kiedy się krzyknie na Pikusia, to obaj uciekają i znów Szef jest poszkodowany. Bardzo mi go żal i to ja sama sprawiłam mu taki prezent. To dopiero kilka dni. Młody cieszy się, że ma dom i ma gdzie się wyszaleć. Mam cichą nadzieję, że w końcu nauczy się nie skakać po towarzyszach, bo i Petowi już raz skoczył na niedawno zreperowaną nogę, a ten aż zaskowyczał z bólu. Pikuś jest karny i natychmiast przypada do ziemi, jeśli się na niego fuknie albo pokaże palcem, że ma nie skakać, ale to tak jak z małym dzieckiem. Można długo i namiętnie. No cóż, kochamy wszystkie kundelki i nadal będziemy pocieszać Szefulca. Tymczasem przyszła wiosna, a razem z nią pieski wyszły na podwórko i nie chcą za bardzo wracać. Tam mają dużo miejsca dla wszystkich i można to ADHD trochę odparować. Będzie dobrze! Quote
Nutusia Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Szefik się oswoi... Przy Waszym ogromie miłości i cierpliwości wszystko się ułoży jak w pudełeczku :) Quote
M&S Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Zaglądam do Was:) Młody, z czasem się wyciszy. Będzie dobrze. Quote
jola_li Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Trzymam za Szefusia, żeby jak najszybciej odnalazł się w nowym towarzystwie... (Dla odmiany zniknęła Kalinka i Hopka-bis :() Quote
Nutusia Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 O matko - tego jeszcze nie grali :( Chyba tylko na spacerek poszły krótki, bo już są ;) Proszę trzymać kciuki jutro za wizytę p/a dla Śmieszki. Bo jeśli wypadnie pomyślnie (o czym jestem głęboko przekonana), w sobotę przybędzie kolejna karta w moim albumie :) Quote
jola_li Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='Nutusia']O matko - tego jeszcze nie grali :( Chyba tylko na spacerek poszły krótki, bo już są ;)[/QUOTE] A u mnie ciągle jeszcze nie wróciły.... [QUOTE]Proszę trzymać kciuki jutro za wizytę p/a dla Śmieszki. Bo jeśli wypadnie pomyślnie (o czym jestem głęboko przekonana), w sobotę przybędzie kolejna karta w moim albumie :)[/QUOTE] Za nową kartę:thumbs:! Quote
Gosiapk Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 [quote name='jola_li']A u mnie ciągle jeszcze nie wróciły.... (...) [/QUOTE] Widać do Ciebie mają dalej ;) Quote
jola_li Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='Gosiapk']Widać do Ciebie mają dalej ;)[/QUOTE] Kurczę, ciągle nie mam Kalinki i Hopki-bis :(. Quote
Nutusia Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 U mnie widać wszystkie fotki. Ktoś jeszcze ma "braki"?... Quote
jola_li Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Domek jest nieduży, ogródek niewielki, a po nim biegają Nutusi kumpelki oraz Lesio, co stado męską łapą trzyma, sprawdzając czy w gości przybyła „dziewczyna”. Jeśli tak – spokojnie do kąta poczłapie, a Lili i Kreska w mig wdrożą terapię, by każda tymczaska skulona w pokorze dostrzegła, że psi świat szczęśliwy być może. Domek jest nieduży, ogródek niewielki, ale w nim się czują jak w raju kundelki! Bo serca tam WIELKIE – psów, Sławka, Nutusi… Jak w domku się mieszczą? Czar jakiś być musi! Quote
Gosiapk Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 łaaaaa... jaki cudny wierszyk, aż mi się łezki w oczach zebrały. Quote
Mattilu Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 (edited) Wierszyk nie tylko cudny, ale jeszcze sama prawde mowi, a to w wierszykach nieczeste;) Edited April 20, 2013 by Mattilu Quote
Nutusia Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Jolu - przez łzy wzruszenia DZIĘKUJĘ! Wstawię na początek, mając nadzieję, że zdjęcia nie poznikają... Quote
Recommended Posts