Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sory za mojego pierwszego posta, myślałam że sprawa świeża, nie wiedziałam że już dłużej szukacie i sprawa w toku, a nie mogłam prześledzić wątku, widzę że zrobiłyście już wszystko

może jeszcze na dworcu i głównych węzłach komunikacyjnych rozplakatować

ciekawe czy cwaniak się gdzieś zamelinował czy porusza się w bliżej nieokreślonym kierunku

Posted

[quote name='Raczyna']sory za mojego pierwszego posta, myślałam że sprawa świeża, nie wiedziałam że już dłużej szukacie i sprawa w toku, a nie mogłam prześledzić wątku, widzę że zrobiłyście już wszystko

może jeszcze na dworcu i głównych węzłach komunikacyjnych rozplakatować

ciekawe czy cwaniak się gdzieś zamelinował czy porusza się w bliżej nieokreślonym kierunku[/QUOTE]

Świeża jeszcze wciąż, bo Drops zwiał ok. dobę temu... :(

[B]Pomoc wciąż potrzebna: [/B]:modla:

- w czynnym poszukiwaniu
- w drukowaniu, rozdawaniu ulotek, rozlepianiu plakatów
- w rozsyłaniu informacji do okolicznych instytucji, fundacji itp.
- w udostępnianiu na fb i gdzie się tylko da
- w trzymaniu kciuków i wspieraniu poszukiwaczy.

Ciocie, czy coś pominęłam? :oops:

Posted

[quote name='inka33']Świeża jeszcze wciąż, bo Drops zwiał ok. dobę temu... :(

[B]Pomoc wciąż potrzebna: [/B]:modla:

- w czynnym poszukiwaniu
- w drukowaniu, rozdawaniu ulotek, rozlepianiu plakatów
- w rozsyłaniu informacji do okolicznych instytucji, fundacji itp.
- w udostępnianiu na fb i gdzie się tylko da
- w trzymaniu kciuków i wspieraniu poszukiwaczy.

Ciocie, czy coś pominęłam? :oops:[/QUOTE]

Hmm, a masz jakiegoś fajnego masażystę? :cool3: Bo nóżki bolą i mały masażyk by się przydał :evil_lol:

Posted

[URL]https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=532955310089309&set=o.301169692119&type=1&theater[/URL] < dodałam na tablicę Psitula. Można jeszcze napisac e-maila aby dodać go tutaj [URL]http://www.psitulmnie.pl/zguby.php[/URL]

Posted

Na wątku "baza zwierząt zaginionych" pojawił się taki wpis:

[quote name='Kora']Lili8522, sprawdz w bazach czy po wklepaniu chipa widoczne sa dane kontaktowe![/QUOTE]

Posted (edited)

[quote name='inka33']Na wątku "baza zwierząt zaginionych" pojawił się taki wpis:[/QUOTE]

Tak, czip jest aktualny z danymi na jedną z dziewczyn z naszej fundacji, która ciągle wisi pod telefonem, gdyby ktoś zadzwonił.

[quote name='Gosiara']Udostepniłam na Fb dam znac w stajni w żernikach oni w zimie znalezli psa w lesie,nie sa obojetni na los zwierząt![/QUOTE]

Dziś poinformowaliśmy dziewczyny ze stajni w Żernikach, to chyba ta sama, bo więcej chyba nie ma?

Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, za to, że działacie, nawet gdy my nie możemy, jesteście cudowne... Tylko Dropsiku, doceń to i pokaż komuś swój pyszczek... :(

Wróciliśmy po poszukiwaniach. Niestety całe 3 godziny straciliśmy na sam dojazd, reszta poszukiwania... Drops zapadł się jak pod ziemię, nikt go nie widział, nikt nic nie słyszał...
Żerniki są całe oplakatowane, większość ludzi ma w skrzynkach ulotki. Przeszukaliśmy uliczka w uliczkę, latarkami zlustrowaliśmy żernicki las. Ani śladu...
Dziękuję bardzo [B]danyww[/B] oraz [B]ewunian[/B] za pomoc w poszukiwaniach, co 6 głów to nie jedna!!!

Niestety naszym wrogiem są lasy, których Drops może się trzymać ze względu na lęk przed człowiekiem. Jest mnóstwo opcji... mógł pójść albo w kierunku Maciejowa/Zabrza, bądź to w stronę Tarnowskich Gór, gdzie czekają Miedary... Lub do Gliwic, bądź to w okolice ścisłego centrum, bądź w kierunku Gliwice-Łabędy. Jeśli poszedł tam, to mógł nawet trafić na drogę w kierunku do Pyskowic... Możliwości jest mnóstwo :placz:

[B]Dlatego potrzeba plakatowania, jak najwięcej plakatów... [/B]Tak jak mówiłam - jesteśmy w stanie zwrócić koszty za drukowanie i inne sprawy, tylko proszę pomóżcie :(

Szałsza też wstępnie obklejona. Nic nie jest natomiast rozwieszone w kierunku Zabrza oraz w centrum Gliwic - a to bardzo ważne. Najprawdopodobniej pojedziemy tam jeszcze raz jutro wieczorem, tym razem w celu plakatowania Gliwic bądź Zabrza.
Niestety nie mamy ani grosza, paliwo BB-Gliwice-BB to koszt 100zł, plus plakatowanie, taśmy, koszulki foliowe...

Powiadomione są wszystkie schroniska w okolicy, zwłaszcza Gliwice postawione na nogi.

Na dzień dzisiejszy przedstawiam listę (POZA PLAKATOWANIEM, KTÓRE JEST NAJWAŻNIEJSZE! [B]NA CAŁYM GÓRNYM ŚLĄSKU[/B]!) rzeczy do zrobienia. Jeśli ktoś byłby w stanie w czymś nam pomóc to proszę o informację, razem z Lili pracujemy, nie zawsze jesteśmy w stanie zadzwonić, odebrać, napisać... Dlatego jeśli ktoś będzie w stanie pomóc choć w jednej z tych rzeczy to będziemy niezmiernie wdzięczne...

- przesłać ogłoszenie do gazet - "Nowiny Gliwickie", "Gwarek", "Dziennik Zachodni"
- przesłać ogłoszenie do "Radia Gliwice"
- powiadomić również Straż Miejską w Zabrzu, ponieważ na chwilę obecną powiadomiona jest tylko SM w Gliwicach
- zrobić wydarzenie na fb - [B]ja tym się zajmę
[/B]
[COLOR=#ff0000][B]Czy ktoś z Was orientuje się jakie służby porządkowe zajmują się w Gliwicach/Zabrzu zabieraniem martwych zwierząt z dróg? SM? Do kogo się zgłosić z prośbą o poinformowanie nas w razie... :( ?[/B][/COLOR]

Edited by pinczerka_i_Gizmo
Posted

[B]Na prośbę Lili wstawiam jeszcze jedną wersję plakatu...[/B]

Tutaj plakat kolorowy z [I]"nagrodą dla znalazcy"[/I] do pobrania:
[URL]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1pxw9kgKgey4t1XwoTeHij5txQeJSMNvPZLwXAkonNZOEIIZHdo5-yBPeCPPREIveauMoROOaPVMjoJNx9eC4pVxdDiEXPjG4s/DROPS-plakat-NAGRODA.jpg?psid=1[/URL]

Tutaj plakat czarno-biały z [I]"nagrodą dla znalazcy"[/I] do pobrania:
[URL]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1pgmaed_5HvjNPt2odYL1RG2sF2kLDGGRi0tB9u-74E5H8YC6ZvLudkIOWmzr8DPNJYo8L5IT-Se7mT74TOJkgZLZENvT9yEj7/DROPS-plakat-NAGRODA-mono.jpg?psid=1[/URL]

Tu "poglądówka" (słaba jakość - nie do druku):
[IMG]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1pelv9l74BCj4ADf35t4hM3rWHMclsijJE7Mmi3K20fZsAdbi1MVZAhZFJc-WzuhoiJsqTP_Uro_pf4tIbmhBqZH7hdCdO53TK/DROPS-plakat-NAGRODA-pogląd.jpg?psid=1[/IMG]

Ulotki nie dam już rady teraz... może jutro... :oops:

[B]Do potrzeb/próśb trzeba dodać: [/B]
- drukowanie plakatów i podrzucenie dziewczynom mogącym rozlepiać, a nie mogącym wydrukować
- przekazywanie poszukiwaczkom / rozlepiaczkom koszulek i taśmy klejącej
- wszelkie, nawet najdrobniejsze wpłaty na wydatki związane z poszukiwaniami...
- może ktoś ma znajomości w lokalnej telewizji typu TVP Info i może pomóc w ogłoszeniu tam Dropsa?

Posted

[COLOR=#ff0000][B]Czy ktoś z Was orientuje się jakie służby porządkowe zajmują się w Gliwicach/Zabrzu zabieraniem martwych zwierząt z dróg? SM? Do kogo się zgłosić z prośbą o poinformowanie nas w razie... :-( ?
W Zabrzu tym zajmuje sie schronisko w Biskupiach ważne zeby tam wysłac maila z plakatem!
[/B][/COLOR]

Posted

A moz=ze przydałayby sie, ogłoszenia na portalach, ze Drops uciekł i jest pilnie poszukiwany? Mogę takie wykupić, dajcie tylko tekst, namiar na kogos i zaraz cos zorganizuję, moze natie robi ogłoszenia, bo ją polecam i sama ostatnio u niej zamawiałam.

Posted

biedne psisko:( znajdzie się!!! mUsi!! W zeszłym miesiącu Misiek tydzień chodził po Częstochowie, bo nowe Dt zostawiło go przywiązanego pod sklepem:( wczoraj z nowego Dt uciekł Agrest. To jakaś plaga... Trzymam kciukasy!!!!

Posted

[quote name='Gosiara'][COLOR=#ff0000][B]
W Zabrzu tym zajmuje sie schronisko w Biskupiach ważne zeby tam wysłac maila z plakatem!
[/B][/COLOR][/QUOTE]

Czy schronisko w Biskupicach to schronisko Psitul mnie? Pytam, bo kompletnie nie jestem zorientowana w tamtych rejonach. Jeśli tak, to schron zabrzański poinformowany.

[quote name='MALWA']A moz=ze przydałayby sie, ogłoszenia na portalach, ze Drops uciekł i jest pilnie poszukiwany? Mogę takie wykupić, dajcie tylko tekst, namiar na kogos i zaraz cos zorganizuję, moze natie robi ogłoszenia, bo ją polecam i sama ostatnio u niej zamawiałam.[/QUOTE]

MALWA, będziemy bardzo wdzięczni!
Kilka postów wyżej inka zamieściła plakat - na jakiego podstawie można robić ogłoszenia. Zdjęcia są na pierwszej stronie w pierwszym poście.

[B]Inko, kochana - dziękuję za przeróbkę plakatu!!![/B]

Posted

Rozumiem, że Zabrze też będzie plakatowane, tak? Czy jakiś konkretny rejon? Pytam, bo mam tam "swojego" Krecika i mogłabym poprosić jego panią o rozwieszenie plakatów w jej okolicy, myślę, że się zgodzi... W Katowicach też mam "swoją" sunię, ale to chyba za daleko?

Posted

[quote name='Nutusia']Rozumiem, że Zabrze też będzie plakatowane, tak? Czy jakiś konkretny rejon? Pytam, bo mam tam "swojego" Krecika i mogłabym poprosić jego panią o rozwieszenie plakatów w jej okolicy, myślę, że się zgodzi... W Katowicach też mam "swoją" sunię, ale to chyba za daleko?[/QUOTE]
Wczoraj przesłałam plakaty mojemu synowi, który pracuje i w Zabrzu, i w Bytomiu - z prośbą, żeby wydrukował i powiesił w swoich szkołach i rozdał swoim uczniom do porozwieszania po okolicy. Na razie się jeszcze nie odezwał, nie wiem, czy odebrał już maila....
Ja dzisiaj postaram się chociaż trochę (będę miała niezbyt wiele czasu) rozwiesić w T. Górach.

Posted

[quote name='Nutusia']Rozumiem, że Zabrze też będzie plakatowane, tak? Czy jakiś konkretny rejon? Pytam, bo mam tam "swojego" Krecika i mogłabym poprosić jego panią o rozwieszenie plakatów w jej okolicy, myślę, że się zgodzi... W Katowicach też mam "swoją" sunię, ale to chyba za daleko?[/QUOTE]

Ja zaraz wychodzę i będę plakatować Maciejów w rejonie kąpieliska i potem kierunek Zabrze Mikulczyce w stronę oczyszczalni.