Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lili8522'][SIZE=3][B]Kolejne informacje sprzed minuty, duży pies z obrożą i medalikiem przy obroży biegnie przez pola ze Zbrosławic do Kamieńca... :mdleje:[/B][/SIZE][/QUOTE]

Bardzo wiarygodne ,czyli nalezy sie koncemtrowac na tych miejscowosciach

Posted

[quote name='ania shirley']Czy są jekieś dalsze plany poszukiwań??? [COLOR=#a9a9a9]Bo jesli miałabym pomóc to muszę wcześniej wiedzieć.....[/COLOR][/QUOTE]

Były... przed 16-nastą żeby szukać w innym kierunku... później lawina telefonów i już nic nie wiemy :mdleje:

Jak myślicie szukać w innym kierunku?

Posted

[quote name='ania shirley']Jeżeli jest choć troche prawdopodobny....
A może lepiej rozwiać zbrosławicko- kamienieckie wątpliwosci???[/QUOTE]

Tylko jak? Ten telefon do mnie od dziewczyny to była chyba zmyła bo Dobrobella pisała że tam kręci się psiak meneli.
Natomiast ten sygnał o psie z 'medalikiem' jest baaaaaardzo prawdopodobny....

Posted

[quote name='Lili8522']Tylko jak? Ten telefon do mnie od dziewczyny to była chyba zmyła bo Dobrobella pisała że tam kręci się psiak meneli.
Natomiast ten sygnał o psie z 'medalikiem' jest baaaaaardzo prawdopodobny....[/QUOTE]

Pojechać do Zbrosławic i ogladać kazde dropiate stworzenie- choć wynika , że sa ich tysiące!!! I jeszcze tego z Kamienca zweryfikować by sie przydało... Ciągle widzę jego oczy....
Jak stwierdzicie , ze to nie ten (te), to damy spokój tamtej okolicy...
Ten w Kamieńcu biegał o 19- ostatnio pani tez widziała go wieczorem.
A ten z medalikiem to gdzie był? Pierwszy raz sie pokazał?

Posted

A nie ma możliwości, że Drops jest w okolicy miejsca gdzie zwiał, tylko wychodzi nocą...?

Co do chwytaka, to jakby był na ogrodzonym terenie w samym rogu, chwytak mógłby być przydatny.
A na otwartym terenie, to widziałabym zarzucenie na niego siatki, trzymanie, podanie sedalinu w żelu i z tą siatką wpakowanie go do auta.
A wypakowanie na zamkniętym terenie z założoną pętlą na szyi.

Oby tylko się znalazł.

Posted

[quote name='ania shirley']Pojechać do Zbrosławic i ogladać kazde dropiate stworzenie- choć wynika , że sa ich tysiące!!! I jeszcze tego z Kamienca zweryfikować by sie przydało... Ciągle widzę jego oczy....
Jak stwierdzicie , ze to nie ten (te), to damy spokój tamtej okolicy...
Ten w Kamieńcu biegał o 19- ostatnio pani tez widziała go wieczorem.
A ten z medalikiem to gdzie był? Pierwszy raz sie pokazał?[/QUOTE]

Mogły byśmy tam być od niedzieli rana tylko jak na razie nie mamy transportu :-( wtedy byśmy zrobiły weryfikacje :cool3:
Ten z medalikiem według pani był duży i biegł ze Zbrosławic przez pola do Kamieńca... około 16-nastej

Posted

Może to i głupie, ale przyszło mi do głowy żeby prosić dzwoniące osoby o przysłanie zdjęcia psa MMSem. Moze komuś udałoby się go uchwycić, a Wy wtedy mogłybyście ocenić czy to Drops.

Posted

[quote name='ania shirley']
A ten z medalikiem to gdzie był? Pierwszy raz sie pokazał?[/QUOTE]

Pierwszy raz się pokazał. Zaraz po sygnale od tych dziewczyn do Lili. W Zbrosławicach, przy wylocie na Kamieniec. Pani zatrzymała samochód i chciała go złapać i zwiał jej na pola.

Tak naprawdę każdy sygnał wydaje się wiarygodny, bo ludzie są na milion procent pewni, że to "ten z ogłoszenia". A potem... :(

Wstępnie ja z Lili chcemy jechać tam w weekend, o ile znajdziemy transport... I porozwieszać nowe plakaty, jeśli kochana Inka się z nimi upora :) i porozglądać się...

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']
bo ludzie są na milion procent pewni, że to "ten z ogłoszenia". A potem... :(

...[/QUOTE]

Ja byłam na miliard procent pewna , ze ten kamieniecki to Drops jak go zobaczyłam z samochodu . A później , jak ewu go trzymała , jeszcze bardziej. Ąż do chwili , gdy ewu nie zauważyła braku brązowego..
Jak my , mimo ogladania w necie, wieszania plakatów , pomyliłyśmy się , to ludzie po , czasem pobieżnym, przeczytaniu plakatu , tym bardziej moga sie mylić.
Ale nikt tego nie zweryfikuje, oprócz Was- bo wy go rozpoznacie. My możemy tylko przypuszczać.
Szkoda , ze to tak daleko......BB

Posted

Wiem, że jeden z psów kręci się, czasem pod sklepami przy menelach, ten drugi z Kamieńca dał się złapać panu- to nie są lękliwe psy. Ale nie powinno tak być, ze sobie latają smopas. Może gmina powinna je jednak wyłapać.

Posted

[quote name='dorobella'] Ale nie powinno tak być, ze sobie latają smopas. Może gmina powinna je jednak wyłapać.[/QUOTE]

To nie muszą być bezpanskie psy. Choc mogą. Gdy podjechałyśmy wczoraj po Ciebie, Ewu zauważyła psa i sie nim zainteresowała, bo ładny był. Myślała , ze to jakiś bezpanski szczeniak. W miedzyczasie ja zaczełam zawracać , częsciowo wjezdżając na otwarte podworko. W tym momencie pies przypedził- dobre 100m i zaczął szczekać. Ewidentnie bronił swojego podwórka. Wg mnie , ten kamieniecki też był wypuszczony na noc. Żeby pobiegał , coś zjadł.

Posted

[quote name='dorobella']Wiem, że jeden z psów kręci się, czasem pod sklepami przy menelach, ten drugi z Kamieńca dał się złapać panu- to nie są lękliwe psy. Ale nie powinno tak być, ze sobie latają smopas. Może gmina powinna je jednak wyłapać.[/QUOTE]
Tylko,że dostaną bilety do Miedar.....:(

Posted

[quote name='ania shirley']To nie muszą być bezpanskie psy. Choc mogą. Gdy podjechałyśmy wczoraj po Ciebie, Ewu zauważyła psa i sie nim zainteresowała, bo ładny był. Myślała , ze to jakiś bezpanski szczeniak. W miedzyczasie ja zaczełam zawracać , częsciowo wjezdżając na otwarte podworko. W tym momencie pies przypedził- dobre 100m i zaczął szczekać. Ewidentnie bronił swojego podwórka. Wg mnie , ten kamieniecki też był wypuszczony na noc. Żeby pobiegał , coś zjadł.[/QUOTE]

Ja wiem, że one są czyjeś. W Zbrosławicach była już taka akcja, wyłapali wszystkie latające luzem psy, ale było info, że będzie odłów.

Posted

[quote name='ania shirley']To nie muszą być bezpanskie psy. Choc mogą. Gdy podjechałyśmy wczoraj po Ciebie, Ewu zauważyła psa i sie nim zainteresowała, bo ładny był. Myślała , ze to jakiś bezpanski szczeniak. W miedzyczasie ja zaczełam zawracać , częsciowo wjezdżając na otwarte podworko. W tym momencie pies przypedził- dobre 100m i zaczął szczekać. Ewidentnie bronił swojego podwórka. Wg mnie , ten kamieniecki też był wypuszczony na noc. Żeby pobiegał , coś zjadł.[/QUOTE]

Ja wiem, że one są czyjeś. W Zbrosławicach była już taka akcja, wyłapali wszystkie latające luzem psy, ale było info, że będzie odłów.

[quote name='ewu']Tylko,że dostaną bilety do Miedar.....:-([/QUOTE]

Do Cieszyna

Posted

Ja wczoraj zwątpiłam w możliwość złapania psa , który się boi bez sprzętu... Ten wczorajszy dał się złapać ale on chyba znałdobrze człowieka spod sklepu...Nawet jak zobaczymy Dropsa , to jak go schwytać?.....Biegnie przed siebie.......

Posted

[quote name='dorobella']Ja wiem, że one są czyjeś. W Zbrosławicach była już taka akcja, wyłapali wszystkie latające luzem psy, ale było info, że będzie odłów.

Do Cieszyna[/QUOTE]
A ten Cieszyn to w miarę ok?

Posted

[quote name='dorobella']Najpierw trzeba ustalić obszar poruszania, jak się nie da, to pozostanie kombinowanie.[/QUOTE]
No tak trzeba....

Posted

Dobra, ulepiłam nową wersję! :p
No... robiąc też inne jeszcze rzeczy w międzyczasie, ale i tak długo mi się schodzi... :(
A jeszcze sobie poprzednio jednego pliku "roboczego" nie zapisałam i od nowa musiałam część... :bigcry:

[B]Tutaj nowy plakat (wersja do druku) w kolorze:[/B]
[URL]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1pl2RrEJRrazYGBBqy9pKw6UIr0N2oHPxlY--SJYBHoepGFLDNb0XDqNzXGJzx-NZg1VLZtaJYFf45zVb5BuLKD5mHr9VWnFAS/DROPS-plakat-nowy-NAGRODA-zrywki-3.jpg?psid=1[/URL]

[B]Tutaj nowy plakat (wersja do druku) czarno-biały:[/B]
[URL]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1p0fVAjIk8F4i1AX8k9aPO4TVYlY-sqW1Cayahwy9SUlx1uKLohRSJNZVmo5oL1ZFb5sc-3hTXp9kcq_GxkmCj1q8HLjWXWDF0/DROPS-plakat-nowy-NAGRODA-zrywki-3-mono.jpg?psid=1[/URL]

[B]A tu tylko poglądówka:[/B]
[IMG]https://py26sw.sn2.livefilestore.com/y1prdsX17cbWNofseIqiK6j70R6zDvsxt3eA5Kxemk2CnkNgjgFgB26LcVeDJH4QEl6wTZSLk5doHCVNHPsqHp2Cg3SH60x9_Xz/DROPS-plakat-nowy-NAGRODA-zrywki-3-pogląd.jpg?psid=1[/IMG]

Wysłane już do Lili na maila. :)

Dziewczynki, wstawcie to proszę do pierwszego postu, to będzie bez szukania potem...