Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bgra']trzeba być przygotowanym na następny sygnał

ja mogę Ruda Śląska,Chorzów,Katowice,Mikołów,Zabrze,Gliwice na sygnał ale ...komunikacją miejską

[B]nie wiem czy jest taki wątek[/B]...ale tak myślę,że gdyby padały tam deklaracje użytkowników w jakiej okolicy kto w czym może pomóc,w razie ucieczki czy zaginięcia psa,to łatwiej na sygnał skrzyknąć większą grupę w danym miejscu,do pościgu,plakatowania
nr tel alarmowych itp
tylko komu by się chciało...[/QUOTE]

kiedys była taka strona mapapomocy dogomania pl, ale od paru m-cy jej już nie ma... :(
Ktoś za serwer nie zaplacił, zmienił się właściciel, czy jak... :niewiem: ale gugiel nie znajduje tego nijak pod innym adresem... :(

Natomiast znalazłam coś takiego:

[B][SIZE=3][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27419"][COLOR=#ff0000]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27419[/COLOR][/URL][/SIZE][/B]

tam jest podział na województwa i kontakty do konkretnych osób itp.
Ja chwilowo nie mam czasu tego przegrzebywać, a i z geografii noga jestem, to by mi wieki całe to zajęło... :oops:
No i chyba za niedługo będę się brała za nowszy plakat wg wskazań Lili.

[B][COLOR=#ff0000]Jak ktoś może, to niech przeszuka, [/COLOR]czy tam warto do kogoś jeszcze uderzać.[/B].. :modla:

Posted

Wiem z wiarygodnego źródła, że są dwa psy- jeden w Kamieńcu- ma obrożę, Ewu mówiła, że pasek, drugi w Zbrosławicach. Białe z czarnymi łatami. Jeden ma krótszą sierść, a drugi dłuższą. Prawdopodobnie to nie są bezpańskie psy, ale czyjeś.
Moja znajoma się będzie rozglądać, te dwa już widziała i żaden z nich nie jest Dropsem.

Jeszcze jedno, żeby zobaczyć, że pies ma pomarańczowo-białą obrożę- trzeba widzieć psa naprawdę z bliska.

Ponieważ było dużo "fałszywych" sygnałów, byłabym po prostu ostrożna. Dziewczyny wczoraj były pewne, że pies z Kamieńca to Drops. A wiemy, że tam są przynajmniej dwa psy w podobnym typie.

Posted

Cóż, mógł. Tylko, że lękliwy pies nie zbliży się do obcego na bliską odległość. Tu trzeba się skupić na psie, który ma jednio ucho stojące i o to pytać osoby, które dzwonią.

Posted

[quote name='dorobella']Cóż, mógł. Tylko, że lękliwy pies nie zbliży się do obcego na bliską odległość. Tu trzeba się skupić na psie, który ma jednio ucho stojące i o to pytać osoby, które dzwonią.[/QUOTE]

Ale mówimy o tym psie który biegł przez pola... nie każdy pies meneli ma medalik przy obroży :eviltong:

Posted

Czy dopisać o klapniętym uchu i co oprócz telefonów dać na zrywki?

Lili, rozumiem, że wyróżnione ma być tylko to, co mi napisałaś dużymi literami...?

[COLOR=#0000ff]Edit:[/COLOR]
Może napisać "metalowa zawieszka z adresem" zamiast "adresatka" - może nie każdy wie, co to adresatka, a tak to zrozumie, że coś mu się ma dyndac na obroży...? No, ale skoro ma się dyndać, a się nie dynda (bo to będzie Drops, ale ją zgubił ) to nie zadzwonią może...?

Czy ktoś chce jeszcze koniecznie dziś drukować i mam się bardzo spieszyć, czy może być późną nocą/na rano...?

Posted

[quote name='inka33']Czy dopisać o klapniętym uchu i co oprócz telefonów dać na zrywki?

Lili, rozumiem, że wyróżnione ma być tylko to, co mi napisałaś dużymi literami...?[/QUOTE]

Pisz do mnie na PW :)

Posted

[quote name='ania shirley']Cd, Ten salon VW jest własciwie przy Wolnosci i jest to najbardziej prawdopdobne miejsce w które trafiłby idąc z Żernik w tym kierunku (ulica "Na łuku" czy "Po łuku". )
Nie sprawdzałysmy tego tropu , bo Zbrosławice.....[/QUOTE]

W tamtym rejonie wieszałyśmy plakaty i ulotki.
Ja - od razu po zaginięciu i potem Bgra.
Rozmawiałam też wtedy z ludźmi ale nikt go nie widział. "Na łuku" też wieszałam.

Posted

[quote name='danyww']W tamtym rejonie wieszałyśmy plakaty i ulotki.
Ja - od razu po zaginięciu i potem Bgra.
Rozmawiałam też wtedy z ludźmi ale nikt go nie widział. "Na łuku" też wieszałam.[/QUOTE]

nawiązałam wtedy kontakty z biegaczami,którzy biegają codziennie i po lesie i po osiedlu domków koło Szybu Macieja,obiecali się rozglądać,bardzo się przejęli,zaczepiłam każdego kogo spotkałam na drodze...
może jeszcze okolicę poplakatować?sama już nie wiem

Posted

Dziewczyny ten wczorajszy też z odległości miał dla mnie pomarańczową obrożę, zawłaszcza po ciemku....
Miał rudy pasek.......skórzany...Uszy stojące...

Posted

[quote name='Bgra']nawiązałam wtedy kontakty z biegaczami,którzy biegają codziennie i po lesie i po osiedlu domków koło Szybu Macieja,obiecali się rozglądać,bardzo się przejęli,zaczepiłam każdego kogo spotkałam na drodze...
może jeszcze okolicę poplakatować?sama już nie wiem[/QUOTE]
Dobry pomysł. My dawałyśmy ulotki ludziom z psami...może go jakiś pies zainteresuje...

Posted

[quote name='ewu']Dobry pomysł. My dawałyśmy ulotki ludziom z psami...może go jakiś pies zainteresuje...[/QUOTE]

oczywiście psiarze na I miejscu,chłopcy na rowerach
starsi państwo od razu brali swoje adoptowane psy na spacer,bardzooo się przejęli
Bożyczku żyby się już odnalazł:placz:

Posted

[B]Dziewczyny danyww pojechała na moją prośbę na zgłoszenie Pana z Żerników - jeździ od 20minut za psem po Żernikach w okolicy parku, duży zabrudzony pies, biały nakrapiany, dwie duże czarne łaty na plecach, łeb czarno-brązowo-biały, tylko uszy do tyłu skulone i Pan nie wie, czy jedno stoi...
Kolorowa obroża, ale mocno zabrudzona, odstaje od szyi jeden pasek - w obroży Dropsa brakowało szlufki i właśnie pasek wisiał tak przy obroży!!!
Pies boi się podejść.

Trzymajcie kciuki, jak to nie będzie Drops to moje nerwy już wysiądą, a do danyww chyba pojadę z bukietem kwiatów za to stawianie się na każdy mój głupi telefon... :(
[/B]

Posted

[quote name='ania shirley']Co sie nie zgadzało???[/QUOTE]

W efekcie okazało się, że to pies sąsiadów niedoszłego DT... Duży, dropiaty, z obrożą... tylko ciemno-brązowy na pysku, bez czarnego, chłopak po ciemku nie widział... :(

Posted

Serce wali jak młot. :shake:
Nie wiem czy tabletkę wziąść czy walnąć kielicha. :diabloti:

Chłopak ma namiary na mnie i DT. Będzie się rozglądał. Jeździ do szkoły w TG i tam też będzie patrzył. Jeszcze sprawdzi w jednym gospodarstwie.

Posted

[quote name='danyww']Serce wali jak młot. :shake:
Nie wiem czy tabletkę wziąść czy walnąć kielicha. :diabloti:

Chłopak ma namiary na mnie i DT. Będzie się rozglądał. Jeździ do szkoły w TG i tam też będzie patrzył. Jeszcze sprawdzi w jednym gospodarstwie.[/QUOTE]

:???:weź tabletkę,masz dyżur pod tel:mad::evil_lol:ja się napiję;)