inka33 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Bgra']trzeba być przygotowanym na następny sygnał ja mogę Ruda Śląska,Chorzów,Katowice,Mikołów,Zabrze,Gliwice na sygnał ale ...komunikacją miejską [B]nie wiem czy jest taki wątek[/B]...ale tak myślę,że gdyby padały tam deklaracje użytkowników w jakiej okolicy kto w czym może pomóc,w razie ucieczki czy zaginięcia psa,to łatwiej na sygnał skrzyknąć większą grupę w danym miejscu,do pościgu,plakatowania nr tel alarmowych itp tylko komu by się chciało...[/QUOTE] kiedys była taka strona mapapomocy dogomania pl, ale od paru m-cy jej już nie ma... :( Ktoś za serwer nie zaplacił, zmienił się właściciel, czy jak... :niewiem: ale gugiel nie znajduje tego nijak pod innym adresem... :( Natomiast znalazłam coś takiego: [B][SIZE=3][URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27419"][COLOR=#ff0000]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27419[/COLOR][/URL][/SIZE][/B] tam jest podział na województwa i kontakty do konkretnych osób itp. Ja chwilowo nie mam czasu tego przegrzebywać, a i z geografii noga jestem, to by mi wieki całe to zajęło... :oops: No i chyba za niedługo będę się brała za nowszy plakat wg wskazań Lili. [B][COLOR=#ff0000]Jak ktoś może, to niech przeszuka, [/COLOR]czy tam warto do kogoś jeszcze uderzać.[/B].. :modla: Quote
dorobella Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Wiem z wiarygodnego źródła, że są dwa psy- jeden w Kamieńcu- ma obrożę, Ewu mówiła, że pasek, drugi w Zbrosławicach. Białe z czarnymi łatami. Jeden ma krótszą sierść, a drugi dłuższą. Prawdopodobnie to nie są bezpańskie psy, ale czyjeś. Moja znajoma się będzie rozglądać, te dwa już widziała i żaden z nich nie jest Dropsem. Jeszcze jedno, żeby zobaczyć, że pies ma pomarańczowo-białą obrożę- trzeba widzieć psa naprawdę z bliska. Ponieważ było dużo "fałszywych" sygnałów, byłabym po prostu ostrożna. Dziewczyny wczoraj były pewne, że pies z Kamieńca to Drops. A wiemy, że tam są przynajmniej dwa psy w podobnym typie. Quote
Energy Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Ale mógł się pojawić Drops obok tamtych, opis obroży pasuje. Quote
dorobella Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Cóż, mógł. Tylko, że lękliwy pies nie zbliży się do obcego na bliską odległość. Tu trzeba się skupić na psie, który ma jednio ucho stojące i o to pytać osoby, które dzwonią. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Wszystko jest możliwe... Tak naprawdę niczego nie możemy być pewnie, ani w tą ani w drugą stronę :( Quote
Raczyna Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 uszy są charakterystyczne, pod warunkiem że to drugie postawi, ale to już jest coś w jakiej części Zbrosławic był widziany ten pies? Quote
Lili8522 Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 [quote name='dorobella']Cóż, mógł. Tylko, że lękliwy pies nie zbliży się do obcego na bliską odległość. Tu trzeba się skupić na psie, który ma jednio ucho stojące i o to pytać osoby, które dzwonią.[/QUOTE] Ale mówimy o tym psie który biegł przez pola... nie każdy pies meneli ma medalik przy obroży :eviltong: Quote
inka33 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Czy dopisać o klapniętym uchu i co oprócz telefonów dać na zrywki? Lili, rozumiem, że wyróżnione ma być tylko to, co mi napisałaś dużymi literami...? [COLOR=#0000ff]Edit:[/COLOR] Może napisać "metalowa zawieszka z adresem" zamiast "adresatka" - może nie każdy wie, co to adresatka, a tak to zrozumie, że coś mu się ma dyndac na obroży...? No, ale skoro ma się dyndać, a się nie dynda (bo to będzie Drops, ale ją zgubił ) to nie zadzwonią może...? Czy ktoś chce jeszcze koniecznie dziś drukować i mam się bardzo spieszyć, czy może być późną nocą/na rano...? Quote
Lili8522 Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 [quote name='inka33']Czy dopisać o klapniętym uchu i co oprócz telefonów dać na zrywki? Lili, rozumiem, że wyróżnione ma być tylko to, co mi napisałaś dużymi literami...?[/QUOTE] Pisz do mnie na PW :) Quote
inka33 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Lili8522']Pisz do mnie na PW :)[/QUOTE] Nie nadążam opróżniać skrzynki - chodź na maila. ;) Quote
danyww Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='ania shirley']Cd, Ten salon VW jest własciwie przy Wolnosci i jest to najbardziej prawdopdobne miejsce w które trafiłby idąc z Żernik w tym kierunku (ulica "Na łuku" czy "Po łuku". ) Nie sprawdzałysmy tego tropu , bo Zbrosławice.....[/QUOTE] W tamtym rejonie wieszałyśmy plakaty i ulotki. Ja - od razu po zaginięciu i potem Bgra. Rozmawiałam też wtedy z ludźmi ale nikt go nie widział. "Na łuku" też wieszałam. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 A adresatka była plastikowa - tak dla jasności ;) pomarańczowa łapka. Głupie auto, tak to w tym momencie byśmy tam były :( Quote
Bgra Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='danyww']W tamtym rejonie wieszałyśmy plakaty i ulotki. Ja - od razu po zaginięciu i potem Bgra. Rozmawiałam też wtedy z ludźmi ale nikt go nie widział. "Na łuku" też wieszałam.[/QUOTE] nawiązałam wtedy kontakty z biegaczami,którzy biegają codziennie i po lesie i po osiedlu domków koło Szybu Macieja,obiecali się rozglądać,bardzo się przejęli,zaczepiłam każdego kogo spotkałam na drodze... może jeszcze okolicę poplakatować?sama już nie wiem Quote
ewu Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Dziewczyny ten wczorajszy też z odległości miał dla mnie pomarańczową obrożę, zawłaszcza po ciemku.... Miał rudy pasek.......skórzany...Uszy stojące... Quote
ewu Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Bgra']nawiązałam wtedy kontakty z biegaczami,którzy biegają codziennie i po lesie i po osiedlu domków koło Szybu Macieja,obiecali się rozglądać,bardzo się przejęli,zaczepiłam każdego kogo spotkałam na drodze... może jeszcze okolicę poplakatować?sama już nie wiem[/QUOTE] Dobry pomysł. My dawałyśmy ulotki ludziom z psami...może go jakiś pies zainteresuje... Quote
Bgra Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='ewu']Dobry pomysł. My dawałyśmy ulotki ludziom z psami...może go jakiś pies zainteresuje...[/QUOTE] oczywiście psiarze na I miejscu,chłopcy na rowerach starsi państwo od razu brali swoje adoptowane psy na spacer,bardzooo się przejęli Bożyczku żyby się już odnalazł:placz: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [B]Dziewczyny danyww pojechała na moją prośbę na zgłoszenie Pana z Żerników - jeździ od 20minut za psem po Żernikach w okolicy parku, duży zabrudzony pies, biały nakrapiany, dwie duże czarne łaty na plecach, łeb czarno-brązowo-biały, tylko uszy do tyłu skulone i Pan nie wie, czy jedno stoi... Kolorowa obroża, ale mocno zabrudzona, odstaje od szyi jeden pasek - w obroży Dropsa brakowało szlufki i właśnie pasek wisiał tak przy obroży!!! Pies boi się podejść. Trzymajcie kciuki, jak to nie będzie Drops to moje nerwy już wysiądą, a do danyww chyba pojadę z bukietem kwiatów za to stawianie się na każdy mój głupi telefon... :( [/B] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Jezuuuu znowu fałszywy alarm :placz::placz: :placz::placz::placz::placz: Quote
ania shirley Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Jezuuuu znowu fałszywy alarm :placz::placz: :placz::placz::placz::placz:[/QUOTE] Co sie nie zgadzało??? Quote
danyww Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='ania shirley']Co sie nie zgadzało???[/QUOTE] To był pies sąsiadów państwa z DT. :placz: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='ania shirley']Co sie nie zgadzało???[/QUOTE] W efekcie okazało się, że to pies sąsiadów niedoszłego DT... Duży, dropiaty, z obrożą... tylko ciemno-brązowy na pysku, bez czarnego, chłopak po ciemku nie widział... :( Quote
danyww Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Serce wali jak młot. :shake: Nie wiem czy tabletkę wziąść czy walnąć kielicha. :diabloti: Chłopak ma namiary na mnie i DT. Będzie się rozglądał. Jeździ do szkoły w TG i tam też będzie patrzył. Jeszcze sprawdzi w jednym gospodarstwie. Quote
Bgra Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='danyww']Serce wali jak młot. :shake: Nie wiem czy tabletkę wziąść czy walnąć kielicha. :diabloti: Chłopak ma namiary na mnie i DT. Będzie się rozglądał. Jeździ do szkoły w TG i tam też będzie patrzył. Jeszcze sprawdzi w jednym gospodarstwie.[/QUOTE] :???:weź tabletkę,masz dyżur pod tel:mad::evil_lol:ja się napiję;) Quote
Lili8522 Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 [quote name='danyww']To był pies sąsiadów państwa z DT. :placz:[/QUOTE] Nagle wszyscy mają dropiate psy :evil_lol: Quote
Energy Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Lili8522']Nagle wszyscy mają dropiate psy :evil_lol:[/QUOTE] No rzesz jakiś rozpłodnik dropiaty tam mieszka czy co? Quote
Recommended Posts