Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dropsiku, proszę, nie dostarczaj nam już więcej nerwów - tyle emocji to za 10 psów by wystarczyło! :mad:
Sprawuj się grzecznie i nic głupiego nie kombinuj z Horynką, dobrze? :modla:

Zaczynam powoli łapać pierwsze oddechy, ale :kciuki: zaciskać będę jeszcze długooooooooooo...

Posted

Tola dzisiaj dostała smsa, że... noc minęła z atrakcjami - Horynka wyszła z domu pozwiedzać teren nie wiadomo jak, bo wszystkie drzwi pozamykane... A Drops zwiedzał... dom! Horynka rano czekała z merdającym ogonem pod drzwiami, a Dropsik był nieco zmieszany... Co za psiaki!

O zawał serca nas przyprawią... ;) Ale chyba wiedzą, że są w raju! Uciekać na pewno nie chcą :)

Posted

No to się zryczałam... I dobrze, bo właśnie szlifuję podłogę, to mi się oczy z kurzu wypłuczą ;)
A Horynka do Hudini jakiś, czy jak? Ściany przenika?!?!?!?!? Żyjcie tam sobie spokojnie szczęśliwie w tym psim raju i błagam - NIE KOMBINUJCIE!!!! To może za jakiś miesiąc pierwszy oddech złapię, taki nieduży ;)

Posted

[quote name='Nutusia']No to się zryczałam... I dobrze, bo właśnie szlifuję podłogę, to mi się oczy z kurzu wypłuczą ;)
A Horynka do Hudini jakiś, czy jak? Ściany przenika?!?!?!?!? Żyjcie tam sobie spokojnie szczęśliwie w tym psim raju i błagam - NIE KOMBINUJCIE!!!! To może za jakiś miesiąc pierwszy oddech złapię, taki nieduży ;)[/QUOTE]

A może po prostu umie zamykać za sobą drzwi :evil_lol:

Posted

Tym razem może zacytuję SMS :)

[I]"Noc spokojna. Psiaki wybiegane i zmęczone ;) Horynka to wielka przylepa, a Dropsiu się rozkręcił i szczeka na konie. Mam nadzieję, że nie ochrypnie. Pozdrawiamy serdecznie"[/I]

Posted

Podczytuję, podczytuję, kciukam, wstrzymuję oddech widząc w subskrypcjach że Pinczerka lub lili napisała coś na wątku, potem z ulgą wypuszczam powietrze... i się zastanawiam, czy można już rozglądać się za innym banerkiem w miejsce Dropsidła?

Posted

[quote name='ewunian']Podczytuję, podczytuję, kciukam, wstrzymuję oddech widząc w subskrypcjach że Pinczerka lub lili napisała coś na wątku, potem z ulgą wypuszczam powietrze... i się zastanawiam, czy można już rozglądać się za innym banerkiem w miejsce Dropsidła?[/QUOTE]

Nie chcę zapeszać, więc tak po cichutku, półszeptem... myślę, że tak :)

Posted

teraz będziemy przy każdym nowy wpisie na wątku drżeć :evil_lol:

Ciocie może znacie kogoś doświadczonego z Rybnika lub okolic kto by pomógł Karo problem z Nowym Domem a raczej z wejściem na piętro :shake:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244671-Karo-potrzebuje-wsparcia-na-leki-i-operacj%C4%99-Pom%C3%B3%C5%BC-prosz%C4%99/page109[/url]

Posted

Odpukać wszystko wskazuje na to, że niebawem wszystkie będziemy mogły wypuścić w końcu to wstrzymywane powietrze z płuc ;)

Ja dodam jeszcze, że PatiC za transport wyliczyła nas na sumę 790zł co w sumie wyszło i tak taniej niż się spodziewaliśmy - bardzo nas to cieszy!
I oficjalnie dziękujemy patiC za dowiezienie naszej dwójki na miejsce! Bez niej byłoby bardzo, bardzo ciężko! :)

Posted

Pani Magda zalogowała się na Dogomanii i napisała post na wątku Horynki :) który pozwolę sobie skopiować i do Dropsika:

[QUOTE][COLOR=#000000]Dzień dobry, nie bardzo wiem, jak zacząć, więc może - jestem Magda, a Horynka i Drops są naszymi nowymi domownikami. Dowiedziałam się przypadkiem, że wiele osób tutaj denerwuje się, co się dzieje z psiakami. Uprzejmie donoszę, że żyją [/COLOR];-)[COLOR=#000000] Jak wszyscy pewnie wiedzą, H&D mieszkają teraz w Borach Tucholskich, w samym lesie (2 km do najbliższego asfaltu), z dwoma kotami - Menelem i Kotą, z dwoma końmi - Smokiem i Murzynkiem i dwoma zającami - Januszem i Andrzejem. I... dużo by pisać [/COLOR];-)[COLOR=#000000] Horynka (lub Horyna jak woła na nią mój mąż) jest totalnym, beznadziejnym pieszczochem [/COLOR];-)[COLOR=#000000] Należy głaskać ją, tylko ją i wyłącznie ją. Odpycha Dropsa, pcha się na ręce i wymaga 100% uwagi. Ale Drops zaczyna się rozkręcać i to tylko kwestia czasu, jak zacznie pokazywać prawdziwy charakter. Próby ucieczki (poza jedną nocną) były tylko pierwszego dnia. Potem Piesy miały zakwasy po długich spacerach i bieganiu po łące [/COLOR];-)[COLOR=#000000] Niestety, nie mam zielonego pojęcia, jak wstawić zdjęcia. Jeżeli mogę komuś przesłać na e-mail...[/COLOR][/QUOTE]

Posted

[quote name='Tianku']H&D są the best :p fajnie że będziemy mieć info z pierwszej ręki a zatem witamy Panią Magdę :loveu: ale mają ekipę :p[/QUOTE]
Wszystko podwójnie...! :)

Posted

Czy ja mogłabym prosić o historię Dropsa w skrócie? Trochę ciężko się czyta 150 stron :-), a mam wrażenie, że jest u nas zupełnie inny Drops. Nie ucieka. Wybieg dla Horynki i Dropsa jest z siatki leśnej i poza dniem przyjazdu nie było żadnej próby ucieczki. Drugiego dnia na łące został spuszczony ze smyczy (łąka otoczona siatką leśną) i odchodził od nas maksymalnie na 10 metrów. Owszem, widać, że jest po przejściach - przypada do ziemi na gwałtowniejszy ruch, ale po wyjaśnieniu pysk - twarz, że to nie na niego, macha ogonem i zaczyna się uśmiechać. Na spacerach idzie przy mojej nodze i co chwila muska nosem albo moją rękę albo nogę. Mam wrażenie, że czytam o innym psie....

Posted

Mam zdjęcia Dropsa i Horynki z nowego domu:
[IMG]http://images67.fotosik.pl/40/fcdcb6c22380852bmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images69.fotosik.pl/40/3df364cedaf2f8demed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images66.fotosik.pl/40/a1c2c7473659fcf8med.jpg[/IMG]

Posted

Dropsik to taka zagadka trochę, ale u nas też się okazał całkiem innym psem niż opisywanym przez szkoleniowca (określił go m.in. jako psa, który w ogóle nie szuka kontaktu z człowiekiem). Za nami też łaził i trącał zimnym nochalem :) I też nigdy nie uciekał, raz tylko udał się za Horynką (którą też nazywaliśmy "Horyna" czasami :) ). Raz nawet była taka sytuacja, że 2 psy wyrąbały dziurę w płocie i wyszły pozwiedzać podwórko sąsiadki i tylko Dropsik został sierotek na terenie hoteliku :) A z drugiej strony miał jakąś manię rozbierania krat w boksach i te blizny na czole to od okaleczeń drutami - mimo bólu wciąż próbował. Potrafi naprawdę wiele, np. rozbiera panel ogrodzeniowy z drutu 0,5 cm, ale możliwe, że nigdy nie pokaże swoich umiejętności w miejscu, w którym będzie się czuł bezpieczny i kochany :)

Posted

Horynka okazała się psem przytulaśnym, ale wychodzi z niej druga natura. To jest las i Horynka zaczyna węszyć. Spacery na łące są ok, ale w lesie łapie trop i trzeba trzymać ją na krótkiej smyczy.
Drops... Chyba się w sobie zakochaliśmy. On nie spuszcza ze mnie wzroku i szczekaniem informuje, że koń przyszedł do wodopoju, że kot poszedł polować, że komar przeleciał, że ptaszek jest na gałęzi. Najgorzej, że robi to przez całą noc. Mamy jednych sąsiadów na 2 km i boję się, że przyjdą na skargę ;-) Opracowałam system. śpię przy oknie i przy każdym szczeknięciu wołam - 'Dziękuję Dropsik, już wiem" i nastaje cisza. Co prawda Paweł twierdzi, że powinnam na jedną noc przenieść się do psiowego wybiegu i weryfikować szczeknięcia. Kto wie... Może po dzisiejszej nocy ze szczekaniem rzeczywiście pójdę spać do Dropsa.