inka33 Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Dropsiku, proszę, nie dostarczaj nam już więcej nerwów - tyle emocji to za 10 psów by wystarczyło! :mad: Sprawuj się grzecznie i nic głupiego nie kombinuj z Horynką, dobrze? :modla: Zaczynam powoli łapać pierwsze oddechy, ale :kciuki: zaciskać będę jeszcze długooooooooooo... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Tola dzisiaj dostała smsa, że... noc minęła z atrakcjami - Horynka wyszła z domu pozwiedzać teren nie wiadomo jak, bo wszystkie drzwi pozamykane... A Drops zwiedzał... dom! Horynka rano czekała z merdającym ogonem pod drzwiami, a Dropsik był nieco zmieszany... Co za psiaki! O zawał serca nas przyprawią... ;) Ale chyba wiedzą, że są w raju! Uciekać na pewno nie chcą :) Quote
margoth137 Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 bądźcie psiaki w końcu szczęśliwe u siebie !!!!:):) Quote
Murka Posted July 26, 2014 Posted July 26, 2014 Uf... No to przynajmniej wiadomo, że Horynka jak zwieje to wróci ;) Ciekawe jak wylazła z domu, skoro Drops nie zdołał pójść za nią :roll: Quote
Nutusia Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 No to się zryczałam... I dobrze, bo właśnie szlifuję podłogę, to mi się oczy z kurzu wypłuczą ;) A Horynka do Hudini jakiś, czy jak? Ściany przenika?!?!?!?!? Żyjcie tam sobie spokojnie szczęśliwie w tym psim raju i błagam - NIE KOMBINUJCIE!!!! To może za jakiś miesiąc pierwszy oddech złapię, taki nieduży ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 [quote name='Nutusia']No to się zryczałam... I dobrze, bo właśnie szlifuję podłogę, to mi się oczy z kurzu wypłuczą ;) A Horynka do Hudini jakiś, czy jak? Ściany przenika?!?!?!?!? Żyjcie tam sobie spokojnie szczęśliwie w tym psim raju i błagam - NIE KOMBINUJCIE!!!! To może za jakiś miesiąc pierwszy oddech złapię, taki nieduży ;)[/QUOTE] A może po prostu umie zamykać za sobą drzwi :evil_lol: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Tym razem może zacytuję SMS :) [I]"Noc spokojna. Psiaki wybiegane i zmęczone ;) Horynka to wielka przylepa, a Dropsiu się rozkręcił i szczeka na konie. Mam nadzieję, że nie ochrypnie. Pozdrawiamy serdecznie"[/I] Quote
ewunian Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 Podczytuję, podczytuję, kciukam, wstrzymuję oddech widząc w subskrypcjach że Pinczerka lub lili napisała coś na wątku, potem z ulgą wypuszczam powietrze... i się zastanawiam, czy można już rozglądać się za innym banerkiem w miejsce Dropsidła? Quote
natie Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 ufffffffffffffffff:) bardzo miło się czyta takie pozytywne wieści!! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 27, 2014 Posted July 27, 2014 [quote name='ewunian']Podczytuję, podczytuję, kciukam, wstrzymuję oddech widząc w subskrypcjach że Pinczerka lub lili napisała coś na wątku, potem z ulgą wypuszczam powietrze... i się zastanawiam, czy można już rozglądać się za innym banerkiem w miejsce Dropsidła?[/QUOTE] Nie chcę zapeszać, więc tak po cichutku, półszeptem... myślę, że tak :) Quote
Tianku Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 teraz będziemy przy każdym nowy wpisie na wątku drżeć :evil_lol: Ciocie może znacie kogoś doświadczonego z Rybnika lub okolic kto by pomógł Karo problem z Nowym Domem a raczej z wejściem na piętro :shake: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244671-Karo-potrzebuje-wsparcia-na-leki-i-operacj%C4%99-Pom%C3%B3%C5%BC-prosz%C4%99/page109[/url] Quote
zozola77 Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 nooo...pierwsze koty za płoty ;) i oby tak dalej....psiaki bądźcie grzeczne !!! Quote
inka33 Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 [quote name='Tianku']teraz będziemy przy każdym nowy wpisie na wątku drżeć :evil_lol:[/QUOTE] To nie tylko ja tak mam...? :grins: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 28, 2014 Posted July 28, 2014 Odpukać wszystko wskazuje na to, że niebawem wszystkie będziemy mogły wypuścić w końcu to wstrzymywane powietrze z płuc ;) Ja dodam jeszcze, że PatiC za transport wyliczyła nas na sumę 790zł co w sumie wyszło i tak taniej niż się spodziewaliśmy - bardzo nas to cieszy! I oficjalnie dziękujemy patiC za dowiezienie naszej dwójki na miejsce! Bez niej byłoby bardzo, bardzo ciężko! :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Pani Magda zalogowała się na Dogomanii i napisała post na wątku Horynki :) który pozwolę sobie skopiować i do Dropsika: [QUOTE][COLOR=#000000]Dzień dobry, nie bardzo wiem, jak zacząć, więc może - jestem Magda, a Horynka i Drops są naszymi nowymi domownikami. Dowiedziałam się przypadkiem, że wiele osób tutaj denerwuje się, co się dzieje z psiakami. Uprzejmie donoszę, że żyją [/COLOR];-)[COLOR=#000000] Jak wszyscy pewnie wiedzą, H&D mieszkają teraz w Borach Tucholskich, w samym lesie (2 km do najbliższego asfaltu), z dwoma kotami - Menelem i Kotą, z dwoma końmi - Smokiem i Murzynkiem i dwoma zającami - Januszem i Andrzejem. I... dużo by pisać [/COLOR];-)[COLOR=#000000] Horynka (lub Horyna jak woła na nią mój mąż) jest totalnym, beznadziejnym pieszczochem [/COLOR];-)[COLOR=#000000] Należy głaskać ją, tylko ją i wyłącznie ją. Odpycha Dropsa, pcha się na ręce i wymaga 100% uwagi. Ale Drops zaczyna się rozkręcać i to tylko kwestia czasu, jak zacznie pokazywać prawdziwy charakter. Próby ucieczki (poza jedną nocną) były tylko pierwszego dnia. Potem Piesy miały zakwasy po długich spacerach i bieganiu po łące [/COLOR];-)[COLOR=#000000] Niestety, nie mam zielonego pojęcia, jak wstawić zdjęcia. Jeżeli mogę komuś przesłać na e-mail...[/COLOR][/QUOTE] Quote
Tianku Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 H&D są the best :p fajnie że będziemy mieć info z pierwszej ręki a zatem witamy Panią Magdę :loveu: ale mają ekipę :p Quote
inka33 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='Tianku']H&D są the best :p fajnie że będziemy mieć info z pierwszej ręki a zatem witamy Panią Magdę :loveu: ale mają ekipę :p[/QUOTE] Wszystko podwójnie...! :) Quote
MagdaSl Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Czy ja mogłabym prosić o historię Dropsa w skrócie? Trochę ciężko się czyta 150 stron :-), a mam wrażenie, że jest u nas zupełnie inny Drops. Nie ucieka. Wybieg dla Horynki i Dropsa jest z siatki leśnej i poza dniem przyjazdu nie było żadnej próby ucieczki. Drugiego dnia na łące został spuszczony ze smyczy (łąka otoczona siatką leśną) i odchodził od nas maksymalnie na 10 metrów. Owszem, widać, że jest po przejściach - przypada do ziemi na gwałtowniejszy ruch, ale po wyjaśnieniu pysk - twarz, że to nie na niego, macha ogonem i zaczyna się uśmiechać. Na spacerach idzie przy mojej nodze i co chwila muska nosem albo moją rękę albo nogę. Mam wrażenie, że czytam o innym psie.... Quote
Havanka Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Mam zdjęcia Dropsa i Horynki z nowego domu: [IMG]http://images67.fotosik.pl/40/fcdcb6c22380852bmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images69.fotosik.pl/40/3df364cedaf2f8demed.jpg[/IMG] [IMG]http://images66.fotosik.pl/40/a1c2c7473659fcf8med.jpg[/IMG] Quote
Nutusia Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Dropsiak przez te 150 stron bywał baaaaardzo różnym psem ;) Najważniejsze, że teraz jest psem DOMNYM! :) Quote
danyww Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Jak cudnie, jak cudnie, jak cudnie :loveu::loveu::loveu: Quote
Murka Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Dropsik to taka zagadka trochę, ale u nas też się okazał całkiem innym psem niż opisywanym przez szkoleniowca (określił go m.in. jako psa, który w ogóle nie szuka kontaktu z człowiekiem). Za nami też łaził i trącał zimnym nochalem :) I też nigdy nie uciekał, raz tylko udał się za Horynką (którą też nazywaliśmy "Horyna" czasami :) ). Raz nawet była taka sytuacja, że 2 psy wyrąbały dziurę w płocie i wyszły pozwiedzać podwórko sąsiadki i tylko Dropsik został sierotek na terenie hoteliku :) A z drugiej strony miał jakąś manię rozbierania krat w boksach i te blizny na czole to od okaleczeń drutami - mimo bólu wciąż próbował. Potrafi naprawdę wiele, np. rozbiera panel ogrodzeniowy z drutu 0,5 cm, ale możliwe, że nigdy nie pokaże swoich umiejętności w miejscu, w którym będzie się czuł bezpieczny i kochany :) Quote
Nutusia Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Nie pokazuj Dropsiku - już wiemy, że umiesz i wystarczy ;) Quote
MagdaSl Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Horynka okazała się psem przytulaśnym, ale wychodzi z niej druga natura. To jest las i Horynka zaczyna węszyć. Spacery na łące są ok, ale w lesie łapie trop i trzeba trzymać ją na krótkiej smyczy. Drops... Chyba się w sobie zakochaliśmy. On nie spuszcza ze mnie wzroku i szczekaniem informuje, że koń przyszedł do wodopoju, że kot poszedł polować, że komar przeleciał, że ptaszek jest na gałęzi. Najgorzej, że robi to przez całą noc. Mamy jednych sąsiadów na 2 km i boję się, że przyjdą na skargę ;-) Opracowałam system. śpię przy oknie i przy każdym szczeknięciu wołam - 'Dziękuję Dropsik, już wiem" i nastaje cisza. Co prawda Paweł twierdzi, że powinnam na jedną noc przenieść się do psiowego wybiegu i weryfikować szczeknięcia. Kto wie... Może po dzisiejszej nocy ze szczekaniem rzeczywiście pójdę spać do Dropsa. Quote
Recommended Posts