Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Doszła wpłata od Mattilu z duża nadwyżką - dziękujemy!!!
Dzięki temu mamy ledwo, ledwo... ale uzbierane pieniążki na majowy hotelik Dropsika. A co dalej? Zobaczymy... W kupie siła, musimy działać![/QUOTE]
To nie nadwyzka Justyna, ja po prostu przelalam Ci dwie deklaracje: za maj i za czerwiec;)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Jeżeli tylko nadal masz ochotę - to my będziemy ogromnie, ogromnie wdzięczne - im więcej ogłoszeń tym lepiej :)

Doszła wpłata Jadrann - dziękujemy![/QUOTE]

To proszę się zapoznać z regulaminem tego bazarku i wysłać stosownego maila, a ja już wpisuję tam zamówienie ;)

Posted

[quote name='Mattilu']To nie nadwyzka Justyna, ja po prostu przelalam Ci dwie deklaracje: za maj i za czerwiec;)[/QUOTE]

No widzisz, ja ślepok jestem... i nawet nie zauważyłam, że co 2mce wpłacasz :evil_lol:

[quote name='natie']i ja zaglądam a w sobotę, mam nadzieję, to go od Was wymiziam :) trasa długa, oby pogoda dopisała!![/QUOTE]

Szerokiej drogi Natie - powodzenia! :) :) :) Zazdroszczę, że będziesz mieć naszego Dropsa w zasięgu ręki ;)

[quote name='Nutusia']To proszę się zapoznać z regulaminem tego bazarku i wysłać stosownego maila, a ja już wpisuję tam zamówienie ;)[/QUOTE]

Dzięki Kochana! Zajmiemy się tym :)

Z pieniążków tez się cieszymy, bazarki i Wasza pomoc bardzo pomogły - jeszcze troszkę i Dropsio będzie zabezpieczony do końca czerwca... :oops:

Posted

Dziś był wet i oglądał Dropsika, ale na razie nie wie co to może być. Podejrzewałby wypadającą rzepkę, ale nie dzieje się to tak często jak Drops piszczy wstając, czyli codziennie. Stwierdził tylko, że to na pewno nie kręgosłup, bo wówczas nie przechodziłoby mu to ot tak samoistnie. Jeśli chodzi o RTG to trzeba wpierw ustalić czego ma to RTG dotyczyć. Bardzo mu zależy, aby zobaczyć to zachowanie Dropsa i poprosił na razie żebym w miarę możliwości nagrała to aparatem.

Posted

Dla Dropsika jest [B]119,80 zł[/B] - pozostałość po hotelowaniu u Murki tych psiaków [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250664-Miniaturkowa-Karolcia-i-jej-towarzysz-Bonusik-ju%C5%BC-w-swoich-domach-%29[/url]

Posted

[quote name='Murka']Dziś był wet i oglądał Dropsika, ale na razie nie wie co to może być. Podejrzewałby wypadającą rzepkę, ale nie dzieje się to tak często jak Drops piszczy wstając, czyli codziennie. Stwierdził tylko, że to na pewno nie kręgosłup, bo wówczas nie przechodziłoby mu to ot tak samoistnie. Jeśli chodzi o RTG to trzeba wpierw ustalić czego ma to RTG dotyczyć. Bardzo mu zależy, aby zobaczyć to zachowanie Dropsa i poprosił na razie żebym w miarę możliwości nagrała to aparatem.[/QUOTE]

Dziękujemy Murko za trzymanie ręki na pulsie! Najważniejsze, że to nie kręgosłup. Sama jestem ciekawa, cóż to dolega Dropiatemu... Trzymam zatem kciuki, żebyś akurat miała aparat z możliwością filmowania pod ręką, kiedy Dropsio zdecyduje się wstać i popiszczeć chwilkę nad bolącą łapcią... Czekamy na dalsze wieści!

[quote name='Tola']Dla Dropsika jest [B]119,80 zł[/B] - pozostałość po hotelowaniu u Murki tych psiaków [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250664-Miniaturkowa-Karolcia-i-jej-towarzysz-Bonusik-już-w-swoich-domach-)[/URL][/QUOTE]

Tolu Kochana! Dziękujemy z całego serducha za pomoc! To naprawdę bardzo dużo dla nas znaczy... i zobowiązane się czujemy bardzo. Dziękuję raz jeszcze i dodaję do rozliczenia w pierwszym poście! :loveu:

Posted

[quote name='Nutusia']Czy Dropsio już ogłoszony z bazarku? Rzadziej teraz do końca miesiąca zaglądam na dogo i mam straszne zaległości... :([/QUOTE]

Łap Nutusiu PW ode mnie:)

[quote name='teresaa118']Na czerwiec poszla stala i pare groszy extra z glaskami dla pechowca[/QUOTE]

Dziękuję, pieniążki dotarły!!! :)

W sumie konto Dropsia powiększyło się dziś o:
+50zł teresaa118
+30zł MikAga - dziękujemy!!! :)
+148zł bazarek kosmetyczny
+304zł bazarek z psimi akcesoriami

Jestesmy baaaardzo wdzięczne za pomoc!!! Brak słów :) :) :)

Wyróżniłyśmy Dropsowi olx.pl - tak na wszelki wypadek...

Posted

odwiedziłam dziś Dropsika, bo byłam z Pianką po naszego Sanczo, który znalazł DS :)
Dropsik z innymi psami super - merda ogonkiem, chodzi wesoło.. do człowieka podchodzi ale z dystansem, bez żadnej agresji... ale jest bardzo nieśmiały, tak jakby się bał dźwięku z aparatu... fotek troszkę zrobiłam ale jako, że ruszyłam dziś o 6:20 w trasę i dopiero przed chwilką dojechałam do domu, to prześlę je jutro :)

Posted

[quote name='natie']odwiedziłam dziś Dropsika, bo byłam z Pianką po naszego Sanczo, który znalazł DS :)
Dropsik z innymi psami super - merda ogonkiem, chodzi wesoło.. do człowieka podchodzi ale z dystansem, bez żadnej agresji... ale jest bardzo nieśmiały, tak jakby się bał dźwięku z aparatu... fotek troszkę zrobiłam ale jako, że ruszyłam dziś o 6:20 w trasę i dopiero przed chwilką dojechałam do domu, to prześlę je jutro :)[/QUOTE]

natie, dziękujemy za dobre słówko o Dropsiku i odwiedzinki! :) Już wyobrażam sobie, jakie żałosne miny strzelał na zdjęciach, skoro taką nieśmiałością wobec pstryknięć aparatu się wykazywał... ;) Ah ten Dropsio, Dropsio...

Wyśpij się Ciotka - trasa faktycznie godna podziwu!

Posted

No jak widać Dropsio baaardzo fotogeniczny ;)
A teraz jak na złość nie popiskuje. Czasami tylko widzę przez moment, że ta jedna tylna łapa stawiana jest trochę sztywno, ale to jest moment, parę kroków i już jest ok. Tak sobie myślę, że nawet jakbym się czaiła z aparatem, to Dropsa pewnie nagle przestanie boleć albo sobie siądzie itd.
Trzeba też wziąć pod uwagę, że Dropsik to panikarz straszny, więc może ten ból wcale nie jest taki straszny jakby się wydawało.
No nic, będę to obserwować dalej.

Posted

[quote name='Murka']No jak widać Dropsio baaardzo fotogeniczny ;)
A teraz jak na złość nie popiskuje. Czasami tylko widzę przez moment, że ta jedna tylna łapa stawiana jest trochę sztywno, ale to jest moment, parę kroków i już jest ok. Tak sobie myślę, że nawet jakbym się czaiła z aparatem, to Dropsa pewnie nagle przestanie boleć albo sobie siądzie itd.
Trzeba też wziąć pod uwagę, że Dropsik to panikarz straszny, więc może ten ból wcale nie jest taki straszny jakby się wydawało.
No nic, będę to obserwować dalej.[/QUOTE]

Zwłaszcza ta mina bardzo fotogeniczna:
[url]https://lh4.googleusercontent.com/-HozDTE7PCcg/U4Iu8DggoSI/AAAAAAAAAHU/QMNI-FeLp4A/w830-h553-no/DSC_0363.JPG[/url]

Standardowy wyraz pysia :evil_lol:

Możliwe, ze teraz ładna pogoda to łapa nie dokucza?
Ustaliłyśmy, że to ta sama łapa, która była szyta jeszcze w schronisku - może np. pobolewa go blizna, albo coś źle się zrosło i mu dokucza?
Tak czy inaczej - to, że objaw się nie powtarza często trzeba chyba odebrać za dobry znak ;)

Dziękuję Murko za czujność!