Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jestem na zaproszenie mdk8 ale pomóc ni jak nie potrafię
z gminami w naszym kraju to walka z wiatrakami u nas nawet TOZ się wycofał jak sądem nas postraszyli za oszczerstwa

edit

one maja wydarzenie na FB ?

Posted

[quote name='mdk8']można by spróbować... a pieniądze zawsze się jakoś znajduje:lol:[/QUOTE]

może spróbujmy,mójBambu był w tym hoteliku ,teraz jest juz u mnie na zawsze
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/211279-Bambu-ma-kochaj%C4%85cy-dom%21%21%21l%21/page79[/url]

Posted

[FONT=arial]Dzięki za obecność na wątku, są juz pewne pomysły co do staruszka, jutro będę wiedzieć cos więcej.
Tyle sie dzisiaj dowiedziałam od koleżanki: [/FONT][COLOR=#333333][FONT=lucida grande][FONT=arial]piesek wczoraj jak go znaleźli był w b. złym stanie, w ogóle nie wstawał, dzisiaj już odrobinę lepiej, nie ma zupełnie apetytu i najgorsze jest to, że też nie pije, wet będzie do niego jeździł codziennie i podawał jakies zastrzyki wzmacniajace. Nie jest na zewnatrz w boksie, tylko w takim pomieszczeniu gospodarczym, więc przynajmniej nie marznie.
Ten haszczak to bardzo spokojny przytulak, więc też trzeba jak najszybciej mu pomóc, ma czas do wtorku, a jest z gmniny, która nie będzie sie patyczkować i zwlekać z wywózką :(
No i ten owczarkowaty, pomimo siwej bródki ma maksymalnie 5 lat, więc młody całkiem jeszcze.
Jutro będę u psiaków, więc bedę miała więcej informacji, mam nadzieję.
[/FONT]
[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='ewu'][SIZE=3][B]Dziewczyny zróbcie fotki staruszkowi, trzeba mu założyć osobny wątek. On przyciągnie ludzi.

[/B][/SIZE][/QUOTE]

cioteczki,a może Ci Pańtwo co chcieli wziąć Lukaska [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236393-Zanim-odejdzie-chce-by%C4%87-kochanym/page26?highlight=zanim+odejdzie.chce+kochanym[/url] ,a wyszło jak wyszło wzięli by staruszka ,chociaż narazie póki sprawa Lukaska stoi w miejscu,napiszę na forum

Posted

a co z watkiem zabrania psow do innych przytulisk? Moze ktos moglby tam isc osobiscie i porozmawiac zeby te 3 konkretne psy nie jechaly do Olkusza a gdzie indziej. My z kolei mozemy dzwonic do nich z tym, ze jak to mozliwe ze UM chce wyslac psy w miejsce gdzie wlasciciel ma wyrok i toczy sie postepowanie karne w sprawie jego dzialalnosci. Moga sie specjalnie nie przejac albo moga miec nas dosc i zgodzic sie wyslac te 3 gdzie indziej.
Moze jakies lokalne media moglyby chodz wyslac oficjalne pismoz zapytaniemw tej sprawie, to wyglada lepiej niz prywatne osobyz dogo.

Posted (edited)

27.lutego w Jedliczu jest sesja Rady Miejskiej, w trakcie której ma być przyjęty program opieki nad zwierzętami bezdomnymi i zapobieganiu bezdomności na 2013 r. Ktoś musi koniecznie pojśc na tę sesję , bo to jedyna okazja żeby glośno i wyraźnie przedsawić problem, w obecności conajmniej kilkudziesięciu ludzi, a nie tylko w rozmowie z urzędnikiem w gminie, który i tek zrobi po swojemu. Powiedzieć o Olkuszu, o tym ze bezmyslne wyłapywanie zwirząt nie ma sensu - dziś na stonie jedlickiej przechowalni kolejny piesek wyłapany w Jedliczu - moze wcale nie był bezdomny, tylko na wycieczce, jezdżę tą ulicą na której zostal wyłapany 2 razy dziennie i go tam nie widziałam, sami piszą , że zadbany - to pewnie ma właściciela. Trzeba im uświadomić, że jak już wyłapią psa, to nie wolno siedzieć z założonymi rękami i czekać 2 tygodnie a potem go wywieźć i mieć z głowy, tylko powinni mieć szereg działan zaplanowanych i przeprowadzonych, żeby znaleźć własiciciela lub nowy dom, ogłaszać to - teraz robią to za nich inni. Trzeba im to wszystko powiedzieć!!!!!! Musi iść ktoś z orgganizacji, obywatela nie posłuchają, koniecznie ktoś z KTOZ, ktoś kto ma uprawnienia inspektora i trzeba wziąć ten plan do zaopiniowania, organizacje prozwierzęce maja takie prawo. No i koniecznie do innych gmin, które wysyłają psy do Olkusza wyslać pisma ostrzegające, że jest to niezgodne z prawem - z paragrafami i faktami - i koniecznie na piśmie - urzędnik reaguje tylko na PISMO, nie na telefony - sama jestem urzędnikiem , to wiem. I musi to zrobić też organizacja - pieczątka na piśmie - rzecz dla urzędnika swięta!!!!

Edited by psina