ewu Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Jestem , będę rozyłać.Staruszek w ogromnej potrzebie. Straszne to wszystko...:( Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 ewu napisał(a):Jestem , będę rozyłać.Staruszek w ogromnej potrzebie. Straszne to wszystko...:( Dziękuję Basiu...moze za Tobą zlecą się tu ciotki na pomoc. Quote
sonia1974 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 jestem na zaproszenie mdk8 ale pomóc ni jak nie potrafię z gminami w naszym kraju to walka z wiatrakami u nas nawet TOZ się wycofał jak sądem nas postraszyli za oszczerstwa edit one maja wydarzenie na FB ? Quote
gosiaczek1984 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 jestem i ja ,nie mogę pomo,c ,bo nie wiem jak ale rozsyłam wątek,wspaniale byłoby je umieścić w hoteliku [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225692-PSANATORIUM-hotel-dla-zwierz%C4%85t-Wolne-miejsca[/url] Quote
mdk8 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 można by spróbować... a pieniądze zawsze się jakoś znajduje:lol: Quote
Olena84 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Czyli tam sa 3 psy teraz? Temu niewidomemu moge sprobowac oplacic miesiac w hotelu do 300zł, ale tylko jeden i od za tydzien jak dostane wyplate Quote
gosiaczek1984 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='mdk8']można by spróbować... a pieniądze zawsze się jakoś znajduje:lol:[/QUOTE] może spróbujmy,mójBambu był w tym hoteliku ,teraz jest juz u mnie na zawsze [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/211279-Bambu-ma-kochaj%C4%85cy-dom%21%21%21l%21/page79[/url] Quote
JaMnIŚ_Jogi Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [FONT=arial]Dzięki za obecność na wątku, są juz pewne pomysły co do staruszka, jutro będę wiedzieć cos więcej. Tyle sie dzisiaj dowiedziałam od koleżanki: [/FONT][COLOR=#333333][FONT=lucida grande][FONT=arial]piesek wczoraj jak go znaleźli był w b. złym stanie, w ogóle nie wstawał, dzisiaj już odrobinę lepiej, nie ma zupełnie apetytu i najgorsze jest to, że też nie pije, wet będzie do niego jeździł codziennie i podawał jakies zastrzyki wzmacniajace. Nie jest na zewnatrz w boksie, tylko w takim pomieszczeniu gospodarczym, więc przynajmniej nie marznie. Ten haszczak to bardzo spokojny przytulak, więc też trzeba jak najszybciej mu pomóc, ma czas do wtorku, a jest z gmniny, która nie będzie sie patyczkować i zwlekać z wywózką :( No i ten owczarkowaty, pomimo siwej bródki ma maksymalnie 5 lat, więc młody całkiem jeszcze. Jutro będę u psiaków, więc bedę miała więcej informacji, mam nadzieję. [/FONT] [/FONT][/COLOR] Quote
gosiaczek1984 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Nie moga trafic do Olkusza,na sama mysl mi lzy w oczach staja Quote
gosiaczek1984 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Jej sie udalo uniknac Olkusza [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238411-Stefcia-m%C5%82oda-weso%C5%82a-sunia-unikn%C4%99%C5%82a-schronu-w-Olkuszu-prosi-o-wsparcie-na-hotelik%21?highlight=stefcia[/url] Quote
pomóżpomagać Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Jamnis gdzie był wyłapany ten staruszek? Jak bym biede gdzieś już widziała:shake: Quote
ewu Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [SIZE=3][B]Dziewczyny zróbcie fotki staruszkowi, trzeba mu założyć osobny wątek. On przyciągnie ludzi. [/B][/SIZE] Quote
gosiaczek1984 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='pomóżpomagać']Jamnis gdzie był wyłapany ten staruszek? Jak bym biede gdzieś już widziała:shake:[/QUOTE] wiesz co ja jak go zobaczyłam to skojarzył mi się ze starszym Lukaskiem Quote
gosiaczek1984 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='ewu'][SIZE=3][B]Dziewczyny zróbcie fotki staruszkowi, trzeba mu założyć osobny wątek. On przyciągnie ludzi. [/B][/SIZE][/QUOTE] cioteczki,a może Ci Pańtwo co chcieli wziąć Lukaska [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236393-Zanim-odejdzie-chce-by%C4%87-kochanym/page26?highlight=zanim+odejdzie.chce+kochanym[/url] ,a wyszło jak wyszło wzięli by staruszka ,chociaż narazie póki sprawa Lukaska stoi w miejscu,napiszę na forum Quote
kizimizi Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 a co z watkiem zabrania psow do innych przytulisk? Moze ktos moglby tam isc osobiscie i porozmawiac zeby te 3 konkretne psy nie jechaly do Olkusza a gdzie indziej. My z kolei mozemy dzwonic do nich z tym, ze jak to mozliwe ze UM chce wyslac psy w miejsce gdzie wlasciciel ma wyrok i toczy sie postepowanie karne w sprawie jego dzialalnosci. Moga sie specjalnie nie przejac albo moga miec nas dosc i zgodzic sie wyslac te 3 gdzie indziej. Moze jakies lokalne media moglyby chodz wyslac oficjalne pismoz zapytaniemw tej sprawie, to wyglada lepiej niz prywatne osobyz dogo. Quote
pomóżpomagać Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Gosiaczek a może własnie tak było, może dość że i z Lukaskiem mi sie skojarzył :( Quote
elzunia Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Jestem i ja .Trzeba coś chłopakowi znaleźć Quote
gosiaczek1984 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Czekan i Focus to takie piękne psy,nie mogą pojechać do Olkusza,dzisiaj jak dobrze zrozumiałam z którejś wypowiedzi ktoś ma tam dzisiaj jechać Quote
psina Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 (edited) 27.lutego w Jedliczu jest sesja Rady Miejskiej, w trakcie której ma być przyjęty program opieki nad zwierzętami bezdomnymi i zapobieganiu bezdomności na 2013 r. Ktoś musi koniecznie pojśc na tę sesję , bo to jedyna okazja żeby glośno i wyraźnie przedsawić problem, w obecności conajmniej kilkudziesięciu ludzi, a nie tylko w rozmowie z urzędnikiem w gminie, który i tek zrobi po swojemu. Powiedzieć o Olkuszu, o tym ze bezmyslne wyłapywanie zwirząt nie ma sensu - dziś na stonie jedlickiej przechowalni kolejny piesek wyłapany w Jedliczu - moze wcale nie był bezdomny, tylko na wycieczce, jezdżę tą ulicą na której zostal wyłapany 2 razy dziennie i go tam nie widziałam, sami piszą , że zadbany - to pewnie ma właściciela. Trzeba im uświadomić, że jak już wyłapią psa, to nie wolno siedzieć z założonymi rękami i czekać 2 tygodnie a potem go wywieźć i mieć z głowy, tylko powinni mieć szereg działan zaplanowanych i przeprowadzonych, żeby znaleźć własiciciela lub nowy dom, ogłaszać to - teraz robią to za nich inni. Trzeba im to wszystko powiedzieć!!!!!! Musi iść ktoś z orgganizacji, obywatela nie posłuchają, koniecznie ktoś z KTOZ, ktoś kto ma uprawnienia inspektora i trzeba wziąć ten plan do zaopiniowania, organizacje prozwierzęce maja takie prawo. No i koniecznie do innych gmin, które wysyłają psy do Olkusza wyslać pisma ostrzegające, że jest to niezgodne z prawem - z paragrafami i faktami - i koniecznie na piśmie - urzędnik reaguje tylko na PISMO, nie na telefony - sama jestem urzędnikiem , to wiem. I musi to zrobić też organizacja - pieczątka na piśmie - rzecz dla urzędnika swięta!!!! Edited February 22, 2013 by psina Quote
jo ka Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 o Bosh!! :shake: zapisuję bidy, oba śliczne ,a Fokus to już wgle w typie mojego Dżekiego*... :placz: Quote
psina Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 kolejna wylapana bida - suczka [url]http://www.jpgkim.pl/zwierzak-mieszaniec-22022013-jedlicze-ul-betleja,44.html[/url] Quote
gosiaczek1984 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 to fakt ,że czasami to zleksza przesadzaja z wyłapywaniem psów,mojego kolegi labrador w jeden dzień poszedł na suczki,a na drugi dzień już był w schronisku Quote
Recommended Posts