matrioszka2 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Tak, post Feli powinien ochłodzić nasze emocje.Może w kolejnych dniach coś się zmieni, a przynajmniej nie pogorszy się stan Niuni. Wyluzujmy nieco. Czekajmy na wieści.;) Pobierajcie banerek. Quote
auraa Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 zamieściłam już jakiś czas temu... Quote
andegawenka Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='auraa']zamieściłam już jakiś czas temu...[/QUOTE] Szkoda ze nie czytają:roll: Quote
auraa Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 czytają.Juz się trochę uspokoili.. Nie mogę wkleić bannerka. Jak to zrobić? Quote
Ajula Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Trochę mnie pocieszyła wiadomość, że to może być przepuklina, a nie jakiś guz nowotworowy. Ja na dogomanię trafiłam właśnie przez taki przypadek, kiedy szukaliśmy pomocy dla znajdy - mój TZ zobaczył na ulicy sunię jamniczkę szorstkowłosą, która właśnie coś takiego miała pod brzuchem. Dużo czasu stracił na ustalanie na tej ulicy czyj to pies, ludzie mówili, że niczyj. Zapakował ją do samochodu, zadzwonił do mnie i spotkaliśmy się u naszego weta. Ta jamniczka też miała taką piłkę pod brzuchem, ciągnęła to po błocie pośniegowym, a że nóżki krótkie, to była potwornie brudna. Lekarze stwierdzili przepuklinę, ona w tym worku ciągnęła swoje wnętrzności :( w dodatku miała wielkiego guza na listwie mlecznej. Operacja się udała, sunia była jak nowa, śladu nie było po tej tragedii :) A była już też dosyć stara, mimo wszystko udało się ją wyleczyć. Wierzę, że tak samo będzie z Niunią! Quote
matrioszka2 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='auraa'] Nie mogę wkleić bannerka. Jak to zrobić?[/QUOTE] Skopiuj po prostu. A może stąd spróbuj post 999 [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/210920-Banerki-zrobię-!/page25[/URL] Quote
Fela Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [IMG]http://imageshack.us/a/img198/8382/niunia013.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img849/3300/niunia010k.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img189/699/niunia004.jpg[/IMG] Zdjęcia, które zrobiłam jej zaraz po przyjeździe do kliniki Quote
Fela Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 I jeszcze trochę, choć specjalnie się nie różnią [IMG]http://imageshack.us/a/img16/8241/niunia002.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img837/5276/niunia001.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img515/944/niunia014.jpg[/IMG] Quote
andegawenka Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Sunia wytrzymaj jeszcze trochę:roll: Quote
Fela Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Przyszły już wpłaty dla Niuni. Serdeczne dzięki :Rose: (ponieważ nie wiem, które osoby są z dogo, a które z FB, wklejam wszystkie) [TABLE="width: 789"] [TR] [TD]KATARZYNA CZ. ZIELONA GÓRA [/TD] [TD]10 zł [/TD] [/TR] [TR] [TD]MAŁGORZATA K. ZIELONKI [/TD] [TD]50 zł [/TD] [/TR] [TR] [TD]BOGDAN W. ELBLĄG [/TD] [TD]30 zł [/TD] [/TR] [TR] [TD]BOGNA D. GRUDZIĄDZ [/TD] [TD]50 zł [/TD] [/TR] [TR] [TD]AGNIESZKA B. Turawa-Marszałki [/TD] [TD]50 zł [/TD] [/TR] [TR] [TD]MAGDALENA R. WARSZAWA [/TD] [TD]50 zł [/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
bela51 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Nie sposob patrzec na tego guza. Cały ten watek budzi we mnie ogromny sprzeciw wobec postepowania tego weta. Chyba bedzie cud, jesli sunia dotrwa do operacji.:-( Nie wiem na czym ma teraz polegac pomoc dla niej ? To raczej pomoc dla kliniki. Quote
Fela Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Bela, nie zbieramy pieniędzy na opłacenie jej pobytu podczas obserwacji, tylko na badania, operację i rehabilitację po operacji. Czy mamy od razu założyć, że nie przeżyje????... Quote
Maciek777 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Tragicznie to wygląda:( Niech wytrwa jeszcze trochę... Quote
Aska7 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Kiedy dokładnie kończy się kwarantanna ? Quote
Ania II Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='bela51']Nie sposob patrzec na tego guza. Cały ten watek budzi we mnie ogromny sprzeciw wobec postepowania tego weta. Chyba bedzie cud, jesli sunia dotrwa do operacji.:-( [/QUOTE] Ja wierzę, że sunia dotrwa, przecież już jakiś czas egzystuje z tym guzem i to w gorszych warunkach, te 1,5 tyg. jeszcze wytrzyma...... A przepisy o wsciekliźnie w Polsce są w ogóle durne, wścieklizna prawie wcale już nie występuje, ani wśrod zwierząt dzikich, ani domowych. Rozrzucane szczepionki zrobiły swoje. Zdrowiu i życiu pogryzionej osoby statystycznie bardziej zagraża np. grypa czy skutki wypadku komunikacyjnego, niż wścieklizna. Obowiazkowe szczepienia p. wściekliźnie to też przeżytek -służy bardziej zarabianiu pieniedzy przez wetów i Straż Miejską, niż ochronie zdrowia zwierząt i ludzi ( w 2013 r. Izba Weterynaryjna ustaliła oplatę za szczepienie p.wść. na 30 zł). Obowiazkowe powinno być chipowanie, sterylizacja, wirusówka. Quote
Fela Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Wścieklizna czasem jeszcze się zdarza, ale przepisy są rzeczywiście anachroniczne. Ja mam nadzieję, że w wyniku działania antybiotyku ten guz się przynajmniej trochę obkurczy, stany zapalne się uda rozpędzić. Kwarantanna kończy się jakoś 5 marca chyba. Dziś wieczorem będę miała nowe info o Niuni, dam znać oczywiście Quote
malagos Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Ania II'] Obowiazkowe szczepienia p. wściekliźnie to też przeżytek -służy bardziej zarabianiu pieniedzy przez wetów i Straż Miejską, niż ochronie zdrowia zwierząt i ludzi ( w 2013 r. Izba Weterynaryjna ustaliła [B]oplatę za szczepienie p.wść. na 30 zł[/B]). Obowiazkowe powinno być chipowanie, sterylizacja, wirusówka.[/QUOTE] Skad masz takie wiesci?? [B]Stawkę szczepienia na 2013 rok ustalił Minister Rolnictwa na 15 z[/B]ł (moze być mniejsza, ale max 15 zł) Quote
Poker Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Może koszt szczepionki to 15 zł + wykonanie czynności 15 zł= 30 zł ? Quote
Ania II Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='malagos']Skad masz takie wiesci?? [B]Stawkę szczepienia na 2013 rok ustalił Minister Rolnictwa na 15 z[/B]ł (moze być mniejsza, ale max 15 zł)[/QUOTE] [FONT=system][COLOR=#222222][FONT=Tahoma]Cenę 30 zł podał i zainkasował weterynarz w jednej z lecznic w Łodzi, a na pytanie, dlaczego tak drogo, odpowiedział, że to cena ogólnołódzka, obowiązująca w całym mieście, ustalona na 2013 r.przez Łódzką Izbę Weterynaryjną. Rok temu obowiazywała w Łodzi cena 25 zł ( choć w kilku lecznicach było taniej -20 zł). 15 zł -18 zł szczepienie p.wścielkiźnie kosztowało może 3-4 lata temu.[/FONT][/COLOR][/FONT][COLOR=#222222][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR] [FONT=system][COLOR=#222222][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR][/FONT][COLOR=#222222][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR] [FONT=system][COLOR=#222222][FONT=Tahoma]Nie wiem, czy stawki ustalane przez Min. Rolnictwa obowiazują w komercyjnych lecznicach w miastach.[/FONT][/COLOR][/FONT] Quote
agusiazet Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Guz wygląda przerażająco, mam nadzieję, że Niunia doczeka pomocy i oczywiście po 22 lutego wpłacę pieniążki dla suni! Quote
piescofajnyjest Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 trudno mi jest patrzec na zdjecia malenkiej......:(( Quote
terra Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Trzymaj się maleńka, będzie dobrze, musi być. Quote
Recommended Posts