Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdyby Karbon zachowywał się tak na każdym spacerze jak dzisiaj to chyba nikt by nie uwierzył, że jest agresywny, pomijając pojedyncze sytuacje :evil_lol:

• Replies 584
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='choba']dzisiaj został tylko jeden ślad po ugryzieniu - najwyraźniej tylko coś w czwartek się do nich dobrało[/QUOTE]

fajnie że się poprawiło, teraz priorytet to własny domek dla Karbona:)

Posted

na ostatnim zdjęciu wrzuconym przez pela112 to chyba jakieś alter ego Karbona :) Karbon jak widzimy poradzi sobie z każdym stworzeniem - pluskwiaki też ustawił do pionu - przepłoszył i już :)

Posted

Karbonek zaliczył dzisiaj znowu wizytę na Borkach :) Poza jednym epizodem (kiedy jego zachowanie było jednak całkowicie zrozumiałe) nie było z nim problemów. Nawet w pewnym momencie trzymałam jednocześnie jego, Hefnera i Jokera. Kiedy ten ostatni zaczął okazywać swoje niezadowolenie z tego, że Aneta go zostawiła, to Karbon chciał go spacyfikować, ale skończyło się na warczeniu (i uniemożliwieniu mu większego ataku :evil_lol:). Ale wszyscy przeżyli, chociaż Karbonowi jakimś cudem potem leciała krew z pyska/dziąsła/języka :roll: On chyba sam się jakoś przez przypadek okalecza w napadach gniewu...
Poza tym trochę go pomęczył upał. W ogóle on potrafi iść, iść, iść i nagle bach na ziemię i tarzamy się :roll: Wygląda to komicznie, zwłaszcza jak akurat komuś się walnie pod nogi ;)

W towarzystwie :)

żebrzemy z Hefnerem ;)

Posted

Dzisiaj spacer w dość dużym towarzystwie - kilka warknięć i kłapnięć zębami, ale ogólnie w porządku. Nawet, kiedy Cekinowi zachciało się skakać na Karbona, to jego cierpliwość wytrzymywała. Po spacerze było wylegiwanie się na trawce, głaskanie i parówki (i boczek od Klaudii :evil_lol:)

Mój śliniak :P

Posted

[quote name='saphira18']a widziałam jaki Karbon skupiony na Tobie Beata:)[/QUOTE]

Ja tam nie wiem, czy na mnie, czy na parówkach :evil_lol: Ale fakt - potrafi się skupić, już nawet często jak zbliża się inny pies. Chyba że pojawi się Klaudia z boczkiem - wtedy ma mnie gdzieś :eviltong:

Posted

Dzisiaj z powodu upału spacerek był leniwy :roll: Co prawda próbowałam iść z Karbonem chociaż do parku, ale ona zaraz się położył w krzakach, więc wróciliśmy. Przez pierwszą godzinę wylegiwaliśmy się w cieniu. Towarzystwo się zmieniało - Joker, Tami, Pegi, Harry (czasami musiał ich trochę postraszyć, poszczekać :evil_lol:)... Potem przyszedł czas na zajęcia z tropienia. Poszliśmy do lasu, gdzie wygryzły nas porządnie komary. Karbonowi nawet całkiem nieźle szło to całe tropienie ;) A co równie ważne - nie było z nim żadnych problemów, jeżeli chodzi o spięcia z innymi psami :)

Na koniec, jak odprowadzałam go już do boksu, to okazało się, że szczeniarnia chyba była niedomknięta, bo Cekin i tamten młody owczarkowaty sobie spacerowały po korytarzu. Cekin przeszedł obok bez reakcji ze strony Karbona, a tego drugiego psa nawet chwilę przytrzymywałam - wciąż był spokój :)

Ja dzisiaj też robiłam za lenia i zdjęć prawie nie ma :eviltong:

Posted

Dzisiaj Karbon miał trochę gorszy dzień i trochę sobie poszczekał, zwłaszcza przy każdym spotkaniu z Czarkiem :roll: Był też na Borkach z nowymi koleżankami - Niką i Weną. Po powrocie powylegiwał się trochę w cieniu w towarzystwie Pegi i Agenta :)

Klaudia próbowała namówić Karbona do zamoczenia się bardziej...

...ale jej się to nie udało ;)

Posted

pela112 napisał(a):
Zobaczysz, że jeszcze uda mi się go skłonić do pływania (albo przynajmniej przekroczenia swojej granicy w wodzie) :eviltong:

Powodzenia :evil_lol:

Posted

Bardziej w możliwości Karbona... Ale ok, czekam aż ci się uda :eviltong:
Ps. Zdjęcia twojej nowej śliczności już na picasie :) Oczywiście zachowałam sobie kilka ciekawszych na późniejsze ujawnienie światu ;)

Posted

No to czekamy na kolejną wizytę na Borkach :evil_lol:
Dzięki, zaraz sobie obejrzę :) A opis i wątek zrobię jej po jutrzejszej akcji, bo jak widać po dzisiejszym spacerze zachowuje się inaczej niż w czwartek.