Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna akcja na Dolinie minęła... Która to już dla Karbona? W ilu jeszcze będzie uczestniczył, zanim znajdzie dom? Oby było ich jak najmniej - najlepiej żadna ;)

A z miesiąca na miesiąc widać, jak Karbon robi się coraz grzeczniejszy. Dzisiaj problemy pojawiały się właściwie tylko, gdy w zasięgu wzroku pojawiał się Norek. Nawet biegający luzem Sedan i Tami nie wyprowadziły go z równowagi :D W ogóle tylko kilka razy zdarzyło mu się cicho warknąć, ale to się może zdarzyć każdemu ;) Posiedzieliśmy trochę w cieniu w bliskim towarzystwie Sansy, potem też Mani i troszkę dalszym Harry'ego i Kalwina, a potem byliśmy na krótkim spacerku. Na koniec dnia dziewczyny namówiły mnie, żebym spróbowała z Karbonem agility ;) Początkowo jakoś niezbyt sobie to wyobrażałam... Karbon podchodził do płotka i albo przed nim stawał, albo kładł na nim łapę, albo po prostu przez niego (dosłownie) przechodził :p Ale po kilku próbach zaczął podskakiwać :) Oczywiście na początku wszystko strącał, ale później robił to coraz rzadziej :cool3: Długo nie poćwiczyliśmy, bo było to już po całym męczącym dniu i Karbon nie miał dużo siły. Ale musiało to świetnie wyglądać - mega jamnik skaczący przez płotki zrobi furorę :D

Dzisiaj tylko kilka marnych fotek

Taki zmęczony był Karbonek po całej akcji zakończonej skokami ;)

• Replies 584
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeżeli chodzi o pomysł na imię, to był mój ;) Cieszę się, że się podoba, bo byli tacy, którzy go nie popierali ;)

Posted

Co dzisiaj u urwisa? Najpierw krótki spacerek w samotności, potem dłuższy w dużo większym gronie :) Następnie powrót, chwila odpoczynku i zajęcia z tropienia. Karbonowi dzisiaj nie szło najlepiej, ale jakoś dał radę ;)

Posted

[quote name='choba']Jeżeli chodzi o pomysł na imię, to był mój ;) Cieszę się, że się podoba, bo byli tacy, którzy go nie popierali ;)[/QUOTE]

Gratuluję, bo pasuje do niego, i takie proste, dwusylabowe, idealne.
boshe, zeby juz znalazl dom, dobry dom, to taki mądry, fajny pies :modla::modla::thumbs::thumbs:

Posted

[quote name='jotpeg']Gratuluję, bo pasuje do niego, i takie proste, dwusylabowe, idealne.
boshe, zeby juz znalazl dom, dobry dom, to taki mądry, fajny pies :modla::modla::thumbs::thumbs:[/QUOTE]

i jakie postępy zrobił :)

Posted

Dzisiaj był zbyt wielki upał, żeby Karbonowi chciało się coś robić ;) Zaliczyliśmy 2 spacerki do parku - jeden w towarzystwie Marleya i trochę poodpoczywaliśmy w cieniu :)

Posted (edited)

i jeszcze jedno na koniec ;)

I to by było na tyle na jakiś czas, bo w przyszłym tygodniu mnie nie będzie w schronisku. Ale Magda W obiecała, że zajmie się moim urwisem ;)

Edited by choba
Posted

Udało mi się dzisiaj porwać Karbona na spacerek :) Był trochę zdziwiony, że to ja po niego przyszłam, a nie Beata, ale chyba mu to nie przeszkadzało ;) Na początku trochę pochodziliśmy po terenie schroniska, a potem była wycieczka w towarzystwie Puni do sklepu, gdzie o dziwo bez problemowo leżał w cieniu podczas gdy ja w drugiej ręce musiałam trzymać Punię. Oczywiście nie obyło się bez tarzania, po tym Karbonowa sierść trochę wyblakła :evil_lol: Nie było również problemu, kiedy obok nas przeszedł pan z owczarkiem niemieckim, wtedy Karbon tylko chwile na niego popatrzył i znów grzecznie leżał. Oczywiście w drodze powrotnej był już tak zmęczony, że nie miałam serca męczyć go spacerem do parku i wróciliśmy do schroniska. Tam ciągnął cały czas do cienia, a to widać zmotywowało go do biegania (a raczej dreptania) :D

I kilka zdjęć :)

Posted

Przecież Karbon nie jest taki straszny ;) Już :evil_lol: W tym tygodniu też jeszcze nie dotrę do schroniska, ale Ola zaoferowała, że weźmie Karbona chociaż na chwilę :)

Posted

Według Mirki dalej jest, bo kazała mi unikać wszystkich psów ;) A zapomniałam jeszcze dodać, że Karbon z Punią bez problemu leżeli obok siebie w cieniu :D Nie przeszkadzało mu nawet to, że prawie weszła na mu głowę ;)