madzia.uje93 Posted June 1, 2013 Posted June 1, 2013 Nie wiem co jest w tym zdjęciu takiego, ale strasznie mi się podoba:D https://lh3.googleusercontent.com/-dN96yLawdw0/UaovdCe0N-I/AAAAAAAAKqs/iMjG-U1xb68/s640/P1060707.JPG Quote
choba Posted June 1, 2013 Author Posted June 1, 2013 Zapomniałam jeszcze napisać, że jednej pani w parku bardzo się Karbon spodobał, ale niestety ona wolałaby suczkę - Karbon musi zmienić płeć :D Quote
Romina_74 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 [quote name='madzia.uje93']Nie wiem co jest w tym zdjęciu takiego, ale strasznie mi się podoba:D https://lh3.googleusercontent.com/-dN96yLawdw0/UaovdCe0N-I/AAAAAAAAKqs/iMjG-U1xb68/s640/P1060707.JPG mnie też właśnie powaliła mina Karbona - ponieważ obok spaceruje kanapka :) mina wygląda właśnie jak oderwana na chwilę przymusowo od tej kanapki ;) Quote
ania91sc Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Chyba wszystkim psiakom konie się nie spodobały :D Karbonik z dnia na dzień, z spaceru na spacer coraz grzeczniejszy :) Quote
jotpeg Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 przecież to widać, że to mądry pies!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
saphira18 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 jakby był dzisiaj to chyba by oszalał:D obok były pokazy koni i skakały przez płotki;) Quote
jotpeg Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 oj tam! bo konie są duuuże i tupią, a on jest małym pieskiem!!! Quote
kimiji Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='choba']Zapomniałam jeszcze napisać, że jednej pani w parku bardzo się Karbon spodobał, ale niestety ona wolałaby suczkę - Karbon musi zmienić płeć :D[/QUOTE] On tak jakby w połowie jest suczką, to może pani jednak się zdecyduje:diabloti: Quote
choba Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 Tak się dzisiaj pasła nasza "krówka" ;) A Klaudia miała pyszne ciasteczka :D Tak się właśnie kradnie mi psa :evil_lol: A teraz mało przyjemne wieści. Karbon jest dość mocno pogryziony przez jakieś robactwo :shake: Ma brzuszek w czerwone kropki. Dobierają się do niego jakieś małe, skrzydlate paskudztwa i nie chcą puścić - wczepiają mu się w skórę :( Leja też jest trochę pogryziona... Quote
ania91sc Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Ojjj to niedobrze :( :( :( Może to wszy, bo pchły to raczej nie bardzo z tego co piszesz... Jedyne wejście to chyba wypsikać je jakimś skutecznym środkiem na to robactwo... Quote
choba Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 Ślicznie dziękujemy :) Maciaszku, mogłabym prosić o zmianę opisu na stronach? Karbon to średniej wielkości pies o nieprzeciętnej urodzie. Ma 46 cm w kłębie i waży ok. 22 kg. Natura zakpiła sobie z niego, dając mu zbyt krótkie łapki przy masywnym (jakby pochodzącym z innego psa) tułowiu. To właśnie dzięki temu nie da się koło niego przejść obojętnie. Do ludzi jest nastawiony pozytywnie. Nie jest typowym pieszczochem, ale przebywanie w towarzystwie człowieka jest dla niego ważne. Lubi być głaskany, nieraz pokazuje brzuszek. W chwilach większej ekscytacji zdarza mu się podgryzać ręce. Jest przy tym dość mało delikatny, dlatego lepiej, żeby nie mieszkał z małymi dziećmi. Zabawki go nie interesują, woli pozaczepiać się z człowiekiem. Z większością innych psów potrafi się dogadać, ale potrzebuje na to czasu. Przy pierwszym spotkaniu jest zazwyczaj wrogo nastawiony, ale po kilku spacerach nie ma już z tym większych problemów. Jest dość spokojnym psem, który nie wymaga dużej dawki ruchu. Na smyczy chodzi ładnie, a spuszczony z niej trzyma się opiekuna i przychodzi na przywołanie. Bez problemu może jeździć samochodem. Całą drogę spokojnie siedzi i obserwuje widoki. Zna już komendy "siad", "poproś", "waruj", "podaj łapę", "zostań". Kontakt do opiekuna: [email protected], 506-303-962 I zastanawiam się, czy nie zmienić zdjęcia na stronie... Na któreś z tych: Quote
saphira18 Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 nie wiem czemu, ale to 3 jest the best;) w sprawie tych paskudztw co gryzą Karbona - wet go widział? Quote
choba Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 Odkryłam to na chwilę przed końcem wolontariatu i zdążyłam tylko pani Ani pokazać Quote
saphira18 Posted June 7, 2013 Posted June 7, 2013 [quote name='choba']Odkryłam to na chwilę przed końcem wolontariatu i zdążyłam tylko pani Ani pokazać[/QUOTE] mam nadzieję że wet jutro zerknie i coś zaleci... bo Leja jest z nim w boksie i ma podobny problem? Quote
choba Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 Leja też jest pogryziona, ale mieszka dość daleko od niego Quote
choba Posted June 7, 2013 Author Posted June 7, 2013 [quote name='maciaszek']Opis i zdjęcie zmienię dziś po południu :).[/QUOTE] Super, dzięki :) Quote
pela112 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 To ja wrzucę kilka zdjęć z dzisiejszego spacerku, na którym Karbon był baaardzo grzeczny :) Quote
choba Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 Dziękujemy :) Potwierdzam - Karbon był naprawdę grzeczny :D Zanim jeszcze wyszedł z budynku schroniska spotkał się z Pikselem i tylko lekko warknął (a byli naprawdę blisko). Potem poszliśmy na spacer z Leją i Pikselem i nie było z nim właściwie żadnych problemów. Jak się przypałętał w parku jakiś psiak bez smyczy, to oczywiście Karbon chciał go chapsnąć, ale tamten szybko uciekł. Ładnie spacerował, nie reagował na plątających się wszędzie towarzyszy wędrówki. Bywały nawet momenty, kiedy leżeli z Pikselem pysk w pysk ;) A na Borkach to już tak go ignorował, że nie zareagował, jak Piksel na niego chciał wskoczyć (nie wiem, co on sobie myślał - Karbon przecież nie jest dziewczyną). Spotkaliśmy też kilka psiaków z Sosnowca, które Karbon też jakoś zniósł :) W ogólnym rozrachunku coś tam kilka razy powarczał, ale były to pojedyncze przypadki :) Quote
choba Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 Tutaj sprzątamy staw ;) Taki grzeczny psiak - i kto mi powie, że agresywny? :eviltong: Quote
choba Posted June 8, 2013 Author Posted June 8, 2013 dzisiaj został tylko jeden ślad po ugryzieniu - najwyraźniej tylko coś w czwartek się do nich dobrało Quote
Hmmm Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 No to super, miejmy nadzieję, że wyniosło się na dobre ;) Quote
madzia.uje93 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Hahaha Karbonowi chyba było ciepło, ale nie chciał się zmoczyć bardziej niż to konieczne:evil_lol: https://lh5.googleusercontent.com/-u-rXcCvzzv0/UbM-gSA8v5I/AAAAAAAAKzQ/qylx6bGVS-U/s640/P1060812.JPG Quote
Recommended Posts