Romina_74 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='choba']Co do ząbków to chyba masz rację. Wygląda to tak, jakby dwóch dolnych w ogóle nie miał, a pozostałe miał dość mocno starte.[/QUOTE] A jak Karbon z kamieniami się obchodzi? Quote
choba Posted March 4, 2013 Author Posted March 4, 2013 ignoruje zupełnie, więc to raczej nie ich wina Quote
choba Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 (edited) Dzisiaj Karbon zaliczył spacerek z Fiestą, a później z Agentem i Melmanem. W międzyczasie udało mu się przeciągnąć mnie przez jakiś kolczasty krzak :roll: Poza tym musiałam go przynajmniej trochę wyczesać, bo strasznie z niego sierść wychodzi. Ale po czesaniu wyglądał niewiele lepiej niż przed... Chciałabym prosić o zmianę opisu na stronie schroniska :) Średniej wielkości pies o nieprzeciętnej urodzie. Natura zakpiła sobie z niego, dając mu zbyt krótkie łapki przy masywnym (jakby pochodzącym z innego psa) tułowiu. Ale to właśnie dzięki temu nie da się koło niego przejść obojętnie. Ma 46 cm w kłębie i waży ok. 22 kg. Do ludzi jest nastawiony pozytywnie. Nie jest typowym pieszczochem, ale skupia się na opiekunie, lubi towarzystwo człowieka. Nie przepada za innymi psami, przy pierwszym spotkaniu najczęściej powarkuje, ale z większością po chwili jest w stanie się dogadać. Po prostu przestaje zwracać na nie uwagę. Raczej nie interesuje go zabawa. Jest dość spokojnym psem, który nie wymaga dużej dawki ruchu. Na smyczy chodzi ładnie. Jeżeli w pobliżu nie ma innych psów (z którymi jeszcze się nie zapoznał), można go spokojnie spuścić ze smyczy. Idzie wtedy grzecznie przy nodze. Nawet jeśli się trochę oddali, reaguje na przywołanie. Zna komendy "siad", "podaj łapę", "poproś" i "zostań". Kontakt do opiekuna: [email protected], 506-303-962 Edited March 10, 2013 by choba Quote
ania91sc Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Czyli nowa wizytówka by się przydała? :D Jakbyś mogła napisać na forum (bo tam mam ten temat i będą nowe posty zapewne więc nie przeoczę), bo mogę zapomnieć potem... :oops: Quote
madzia.uje93 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Ostatnio jak zanosiłam do boksu Arię to przyuważyłam Karbona, to był chyba któryś czwartek, nie wiem czy wtedy Cię nie było Beata, czy już go oddałaś po spacerku, ale był tak nabuzowany i zdenerwowany, skakał po boksie jakby ważył 5 kg, wspinał się po kratach, aż spojrzałam na góre czy nie wyjdzie, ale przecież sufity też są z krat... Nich lepiej szybko ten domek się znajdzie, bo Karbon zwariuje jeszcze... Quote
ania91sc Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Chyba mamy kolejnego "Agenta" :D Karbon - zbieraj się już do domku! Quote
choba Posted March 11, 2013 Author Posted March 11, 2013 niestety w czwartki teraz rzadko mogę być... akurat mi się źle plan ułożył... pewnie nie udało mu się wyjść na spacer Szukamy domu, ogłoszenia ma - odsłonięć już nawet kilkaset, ale odzewu brak :( Quote
choba Posted March 16, 2013 Author Posted March 16, 2013 A co dzisiaj nowego? Raczej nie za wiele. Łobuzowi udało się tak nastraszyć Toresa, że ten bał się do niego zbliżyć aż do końca spaceru :shake: Poza tym znowu trzeba było go wyczesać. Masa sierści mu wychodzi, a do tego ma mocny łupież. Potem musiał już wrócić do boksu, żeby jeszcze Agent mógł się ucieszyć ze spaceru. A kiedy już oddawałam Agenta, to widziałam, co Karbon wyrabia w boksie... On się normalnie rzuca na jedną ścianę boksu i od niej odbija... Mam nadzieję, że sobie nie zrobi tak kiedyś krzywdy :shake: Quote
ania91sc Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 To drugie zdjęcie - rewelacja! :) Karbon miał skróconą wersję spaceru ale na pewno i tak był szczęśliwy :) Quote
soboz4 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 na drugim zdjęciu dorobić rogi, dodać toreadora i mamy corridę! Quote
madzia.uje93 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Ja też jak dziś odnosiłam Dolara (boks ma zaraz koło Karbona) widziałam jak się rzucał po boksie, ale nie ma tam nic wystającego albo ostarego, więc krzywdy chyba sobie nie zrobi, oby tylko pazurka sobie nie złamał wspinając się po kratach...:shake: Quote
choba Posted March 23, 2013 Author Posted March 23, 2013 Dzisiaj kolejny dzień czesania... I dalej widocznego efektu brak, a z wyczesanej sierści można zrobić poduszkę :roll: Quote
saphira18 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 z takiego maleństwa tyle sierści?:cool3: jakiś odzew z ogłoszeń? Quote
saphira18 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 kurcze szkoda, ułożony kompaktowy psiak, czego chcieć więcej:roll: Quote
ania91sc Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Dzisiaj jak przechodziliście z Karbonem to chciały mu oczka wyjść tylko nie wiem kto mu się tak spodobał albo nie spodobał :D :D :D Quote
madzia.uje93 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Jak to brak? Na zdjęciach ma bardzo ładną sierść:D A teraz bez tego "zbędnego" jej nadmiary łatwiej mu sie obijać i skakać po boksie:shake: Quote
choba Posted March 28, 2013 Author Posted March 28, 2013 Pani Ania dzisiaj powiedziała, że Karbon i Hefner to chyba nigdy nie pójdą do domu, bo są takimi brzydkimi psami. Oby jej słowa się nie sprawdziły - przecież oni nie są brzydcy, tylko oryginalni ;) Dzisiaj jeden chłopiec pytał, czy Karbon jest chory, że ma takie krótkie nóżki. Ale to tylko potwierdza, że obok niego nie da się przejść obojętnie - oby ten szczekacz kogoś w końcu zauroczył :roll: [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-Yf6LLHfHakE/UVSeWZeDy3I/AAAAAAAAJmM/8PALt90zS4I/s640/P1050981.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-PmkEXag5uas/UVSeTHlVVkI/AAAAAAAAJlc/iRQEWe6T6h8/s640/P1050975.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-myrzS2uLeUA/UVSeN1h0VdI/AAAAAAAAJkU/k1gFFI50X_4/s640/P1050964.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-5Coktp-eips/UVSeIYfpLgI/AAAAAAAAJjU/X2uMSoVbj4I/s640/P1050956.JPG[/IMG] Quote
ania91sc Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Myślę, że znajdzie się domek i dla Hefnera i dla Karbona :) Tylko muszą może troszkę dłużej poczekać :) Quote
saphira18 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Klara doczekała się swojego domu, to Karbon i Hefner również:) oryginalni nie brzydcy ! dokładnie tak:lol: Quote
Recommended Posts