Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej. Ja to się tylko śmieje, że miałam farta, że udało mi sie Go we wtorek zabrać, he,he. We wtorek przeżywałby oblężenie. Po nas też przyjechali Państwo i też nie wiadomo czy by Go nie zabrali. Ufff. Udało się. Jak to Natalia mówi, miałam wyczucie czasu:). Wczoraj byliśmy u lekarza. Leczymy uszko. Wczoraj też lekarz mu się nie podobał, ale widać było, że nie boi się że go zostawimy. I tu następne zaskoczenie, pięknie podróżuje autem. Grzecznie siada i już. Nie piszczy, nie denerwuje się, luzik. Taki cudny przymiluch! Życzę wszystkim miłej soboty.

• Replies 559
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisałam o tym na stronie Kacpra, który teraz jest z nami.To dziwna historia i właściwie dzięki Spajkowi Kacper zawdzięcza to, że nie jest w schronisku. Kilka dni wcześniej zauważyłam Kacperka na Dogo. 20.04- miałam jechać do wet. aby powiesić tam ogłoszenie o Kacperku. Tego dnia wieczorem Spajk poczuł się gorzej. On chorował na wątrobę, miał czesto dolegliwości jelitowe. Rano w sobotę 21.04 pojechałam z nim do wet. Było coraz gorzej. Badanie krwi - bardzo złe, o 14,00 już nie żył.(miał ok.8 lat) Wet podejrzewa otrucie.Ja też, bo kilka dni wcześniej podobne objawy miał Biały ale dużo łagodniejsze i szybko przeszły. Jeszcze dziś nie mogę spokojnie zapomnieć tego psiny on właściwie był wszędzie gdzie ja, nauczyłam się, że zawszemogę go nadepnąć i teraz jeszcze łapię się na tym, że bardzo uważam.
Natychmias postanowiłam zabrać Kacpra, bo to tak jakby Spajk zrobił miejsce dla niego. Teraz Kacperek jast zawsze ze mną. Ludzie dziwią się że wziełam "takiego starego" psa. Ale ja czuję to tak jakby Kacper ze mną od dawna i nie ma znaczenia czy pożyje jeszcze rok czy dziesięć lat- jest wspaniały i bardzo - hm nie wiem jaki.
Życzę wam długich lat z Ajaksem. Po Spajku nie mam nawet zdjęć bo na wszystkich wychodził jako czarna plama-był bardzo kudłat.

Posted

Strasznie mi przykro. Znam ból po stracie przyjaciela. Miesiąc temu odszedł nasz kochany Roki :(. Myślleliśmy, że zestarzeje się, zaczną wypadać mu zęby, wyłysieje i będzie wesoło. A tu nagle w październiku przyszła choroba. Chłonniak. Diagnoza jak wyrok śmierci. Walczyliśmy jak się dało, szukaliśmy wielu możliwości leczenia, szansą była chemioterapia, ale okazało się, że miał zbyt słabą wątrobę. Był bardzo dzielny do końca. Był z nami 12 lat, ktoś może powiedzieć, że to długo. Dla nas zbyt krótko, zdecydowanie zbyt krótko. Szczególnie, że u nas na osiedlu jest dużo psiaków, które są w jego wieku. Też był bardzo mądry, Ajaks bardzo Go przypomina. Jeśli chcesz obejrzeć Rokiego to wejdź na www.pupile.com będzie tam pod hasłem roki23. Zapraszam.

Posted

No tak, jak w wielu przypadkach choroba jest silniejsz. Moja Sonia żyła po ropomaciczu jeszca 10 lat. A póżniej nowotór wątroby, przerzuty i koniec.
Pajda - umarł na nowotwór mózg. Strasznie cierpiał.
Ale zawsze po śmierci jednego psiny natychmiast sprowadzam drugą bidę.
To jest mój sposób na smutek po stracie przyjaciela.

Posted

Szyszka napisał(a):
Chciałam Wam pokazać zdjęcia, ale nie jestem lotna w kompie i za bardzo nie wiem jak je dodać.

Jak wstawić zdjęcia na forum Dogomanii?

1. wejdź na http://www.imageshack.us/
  2. kliknij klawisz Przeglądaj
  3. wybierz zdjęcie ze swojego kompa, Otwórz
  4. na stronie ImageShack kliknij host it!
  5. pojawi się strona z masą linków
  6. jeżeli zdjęcie jest węższe niż 500:

• na Dogo (nad polem, w którym piszesz swoją odpowiedź) kliknij klawisz ,
    • wyskoczy okienko
    • w okienko wklej OSTATNI link z ImageShack, kliknij OK

• jeżeli zdjęcie jest szersze niż 500:

• skopiuj z ImageShack DRUGI link ("Thumbnail for forums (1)")
    • wklej go do swojego posta na Dogo

Posted

:loveu: ja tam wiedziałam juz po telefonach od Angeliki z pytaniami o futrzaka,że Ajaks lepszego domu nie znajdzie,po prostu się to wyczuło :) i instynkt mnie nie zawiódł :) a Ci państwo sobie upatrzyli innego sierściucha,trochę sznaucerowatego ,więc nic straconego :) ale troche im mina zrzedła jak widzieli Ajaksa wsiadającego do auta :)))

Posted

Dzięki za szczegółowy opis jak wstawić zdjęcie, popracuję nad tym dziś wieczorem. A mam jeszcze pytanko jak wstawić takie malutkie zdjęcie, żeby przy Szyszce widać było małego Ajaxa? Grzebałam w Profilu, wstawiłam zdjęcie, sformatowałam do takich rozmiarów jak trzeba było, a i tak się nie pokazuje przy podpisie. Pomocy.
    Jeju, Natalia, widziałam Ich miny, od razu się zorientowałam, że to Ci Państwo co mieli przyjechać oglądać Ajaxa. Ale fart. Nie mieli do Ciebie żalu? Ale my nie mogliśmy oddać Go nikomu innemu, on był nam przeznaczony ;) Od dawna. Fajnie, że inna psinka znalazła dzięki temu domek. Widocznie, też lubią sierściuchy :) Sierściuchy są suuupeeer.
    Ajax zmienia się, zaczyna błyszczeć mu sierść i oczy mają taki inny wyraz. Pani doktor pochwaliła go za to futerko. Jutro znowu wizyta, szkoda, że musimy stresować Ajaxa odwiedzinami u weta. Ale to dla jego dobra. My też się tym stresujemy...

Posted

No. Udało się, porobię fajniejsze zdjęcia, ale narazie chociaż tyle. I jak? Słodki jest, prawda? :lol:
    O! Geniusz ze mnie, naprawiłam avatar:evil_lol: !
    Jeszcze raz wielkie dzięki za instrukcję do wstawiania zdjęć na Dogo. :Rose:

Posted

Słodki, rozkoszny i szczęśliwy. A to wszystko dzięki TOBIE.
    Cudownie jest patrzeć na taką zadowoloną mordeczkę.
    Tyle ta psina czekała, ale sie doczekała. Buziaczki dla was!

Posted

Widziałam Maca. Pięknusi. Rzeczywiście duet byłby niezły.He,he. Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek...
    Rozpuściałam wieści o zaginięciu Azy u znajomych z Retkini, może coś to pomoże.