mdk8 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 może zmiana karmy wpływa na ilość wypróżnień i za kilka dni wszystko się unormuje? jak byście mogły zajrzyjcie proszę, może coś wymyślicie [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240200[/url] Quote
paula_t Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Zapraszam na bazarek dla Ferdynanda: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240353-Bazarek-kosmetyczny-dla-Ferdzia-i-Ukkiego-do-08-03-do-godziny-22-Zapraszamy-%29[/url] :) Quote
Isadora7 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 MUrko pozwolę sobie skontaktować się z Tobą w sprawie stałej pomocy dla Ferdynanda. Tak jak wspomagamy jamniorki (Pajo, Toffik, Riko) majace nie nasze konto tak chcemy wspomagać Ferdynanda. Quote
paula_t Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Isadoro, dziękujemy Ci pięknie, że myślisz o Ferdziu:Rose: Dobranoc smoczku:loveu: Quote
Ulka18 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Piękne zdjecia :D Kurusiowe to z usmiechem super fajne. A Ferdynand to niezwyklej urody pies :fadein: Quote
from_wonderland Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 I jak tam ferdynand się sprawuje? :) Quote
paula_t Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Mam nadzieję, że załatwianie się w domku było tylko chwilowe i minęło....:roll: Przynajmniej koopki, bo siku to pewnie kwestia znaczenia terenu, więc okaże się dopiero po odjajczeniu chłopaka. Quote
danka1234 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Ferduś,zachowuj sie porządnie jak na jamnika przystało,wynoś koopy na dworek. Quote
paula_t Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [quote name='AgusiaP']Ferduś Ferduś badź grzeczny :)[/QUOTE] Ferdynand troszkę nieokrzesany, jak to mówiliśmy w domu, bo na zewnątrz generalnie robił koopy gdzie popadnie, np. na środku chodnika, ale nauczy się, bo to bardzo mądra psina :) Quote
anica Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='paula_t']Ferdynand troszkę nieokrzesany, jak to mówiliśmy w domu, bo na zewnątrz generalnie robił koopy gdzie popadnie, np. na środku chodnika, ale nauczy się, bo to bardzo mądra psina :)[/QUOTE]... tak jak mówisz Paula!!!! z Jasią miałam( właściwie to nadal się zdarza) koopa na dywanie, w windzie, na chodniku, wszędzie gdzie jej się zachce!.... uczę ją systematycznie i widzę, że sunia się stara!... ale się zdarza!.. bo nie pewnie nigdy nie była tego uczona!:shake:.... to sprawa nauczenia psa a Ferduś to mądra bestia;) Quote
Murka Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Zdecydowaliśmy o czasowym umieszczenie Ferdynanda w kennelu, bo nie dało się opanować jego koopkowania i siusiania :( Na pewno z czasem się to ureguluje jak psiak nasyci się jedzeniem, wpadnie w rytm spacerów, zacznie biegać luzem po ogrodzie i będzie miał więcej możliwości. Łatwiej będzie to opanować jak psiak będzie w kennelu (nauczy się trzymać). Oczywiście Ferdynand nie siedzi cały czas w klatce, Hania o to dba ;) Zaraz po spacerku jest czas na "nacieszanie się" :) Kennel stoi na korytarzu, więc psiak ma oko na wszystko, nie płacze i znosi dzielnie "areszt". Jak na razie jest ok, za jakiś czas będziemy stopniowo "odstawiać" kennelowanie i zobaczymy co się będzie działo. U nas Ferdynad w ogóle w domu nie znaczył, nie podsikiwał, na dywanie były kałuże np. na środku dywanu, nigdy nic nie było "oblane", więc to raczej nie znaczenie. Na spacerach natomiast zamiast się porządnie wysikać to znaczył po parę kropli. Quote
paula_t Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Kurczę, Ferduś, co ty odwalasz :( U mnie było kompletnie na odwrót. W domu tylko trochę kropelek wylatywało, a koopkę i kałuże robił na zewnątrz :( Quote
zolziatko Posted February 26, 2013 Author Posted February 26, 2013 No pomyliło się chłopakowi nooo ... a Wy się czepiacie ;) Nauczy się... on jest młodziutki, więc szybciutko się nauczy. Quote
AgusiaP Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Ja też tak myślę :) za dużo ostatnio tych zmian w jego życiu... To mądry chłopczyk ;) Quote
paula_t Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Ferdynandzie, ja cię przywołuję do porządku:mad::eviltong: Quote
Murka Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 E tam, nie ma co panikować. To tylko potwierdza, że psiaki w różnych miejscach różnie się zachowują. Nie raz było tak, że u nas psiak np. załatwiał się w boksie jak leci, w trafił do DS i czystość perfekt, albo na odwrót, u nas psiak był w domu i nie brudził, a w nowym miejscu były kłopoty. Wiele czynników na to wpływa. Może po prostu Ferdzio czuje u nas sporo psiaków (mamy też staruszki, którym się zdarza to i owo, jak to staruszki) i dlatego się nie krępował. W każdym razie na razie w kennelu jest super z czystością. Ogólnie Ferdynand jest typowym przedstawicielem rasy z charakteru ;) Nie lubi kiedy jest mokro i zimno. Załatwi sprawy i ciągnie do domu, a nawet nie bardzo chce wyściubiać nosa . Lubi też dziamgotać ;) Jak słyszy inne psy, choć nie wie o co chodzi to się przyłącza. Obszczekuje też regularnie zaciętością godną jamniczego rodu naszego seniora ok. 17-letniego, którego przeprowadzam obok kennela. Może dlatego, że staruszek ma nierówny chód ze względu na chore stawy. Ferdziu ogólnie jeśli chodzi o inne psiaki to jest dość pewny siebie i w kaszę sobie dmuchać nie da :) Może jutro jakieś zdjęcia porobię :) Quote
Isadora7 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Murko przerpaszam ale wyciągałam w ostatnich dniach trzy jamniki z cięzkiego miejsca i nie stykło mi czasu na dogo, ale bede dzwonic do Ciebie w temacie Ferdzia. Pamietam Quote
anica Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Isadora7']Murko przerpaszam ale wyciągałam w ostatnich dniach trzy jamniki z cięzkiego miejsca i nie stykło mi czasu na dogo, ale bede dzwonic do Ciebie w temacie Ferdzia. Pamietam[/QUOTE] ... Isadora ,zawsze jest blisko:loveu:... jak nie ciałem to duchem!!!... my też;) ...już od poniedziałku cancer, czyje się lepiej:loveu: prosiła mnie o przesłanie zdjęć, mam nadzieję ,że dzisiaj wieczorem uporam się i ruszy kolejny bazarek na Ferdzia:lol:.... trzymam kciuki, żeby Ferduś szybko... się ogarnął i przypomniał sobie, gdzie się robi ... sioo i kooo:eviltong:... Quote
Murka Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 A jeśli chodzi o książeczkę to ja mam jakąś - jest jeszcze druga? Quote
paula_t Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Murka']A jeśli chodzi o książeczkę to ja mam jakąś - jest jeszcze druga?[/QUOTE] Murko jest, podaj mi proszę adres na pw (chyba już o tym pisałam, mam nadzieję, jak nie to dopada mnie powoli skleroza;)) i iwoniam Ci wyśle ją :) Quote
Murka Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Sklerozę to ja mam, bo właśnie dopiero dziś sobie przypomniałam o tej książeczce... Zolziatko już podała mój adres :) A Ferdynand miał dziś wycieczkę do lecznicy, został zaszczepiony. Trochę fotek mam, ale tradycyjnie proszę o cierpliwość :oops: Quote
zolziatko Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 (edited) [B][SIZE=3][B][FONT=arial]Przelałam dzisiaj na konto Hoteliku u Murki 1100zł. W rozliczeniu jest ujęta też kwota, która została wpłacona bezpośrednio do Hoteliku przez bianka0. Obecnie Ferdziu ma 1250 zł (z czego 150 zł jest wpłatą od bianka0 - deklaracja stała trzymiesięczna). [/FONT][/B][/SIZE][/B] Są jeszcze pieniądze do odebrania od Pani Gabrieli Pawlica z Facebooka w Western Union. Muszę je odebrać, więc jak odbiorę to potwierdzę otrzymanie :) Odebrałam pieniądze jednak elektronicznie :) Konto Ferdzia dzięki Pani Gabrieli z FB zostało zasilone o 100$ czyli 308,04 zł!! :))) Przesłałam je również drugim przelewem :) Razem przelałam 1408,04zł No to się rąbnęłam o 30 groszy, bo od Pani Gabrieli było 308,34 więc te 30 groszy doliczę następnym razem :) Edited February 27, 2013 by zolziatko Quote
paula_t Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 No, no, to teraz Ferdynand to psiak z posagiem:razz: Zolziatko, napisałaś do iwoniam bezpośrednio adres Murki? Quote
Recommended Posts