Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała fotorelacja z wczoraj:

Spacerek pod lecznicą

Ważymy się, "ojej ile ja ważę!" (aż 6,5 kg ;) )

Ja to bym już chętnie sobie poszedł

No dobra, zostanę jeszcze chwilę jak się ze mną pobawisz

...i pogłaszczesz :)

Posted

A tu... wspólne oglądanie bajki :)

W lecznicy Ferdek został zaszczepiony na wściekliznę i wirusówki (konsultowałam wcześniej z zolziatko).
Panikarz z niego straszny, mimo, że nasz wet ma wprawę i przeważnie psiaki nawet nie czują szczepienia, to Ferdynand piszczał jakby mu nie wiem co robili. Coś tam nawet ząbkami kłapał, ale bardziej, żeby sobie coś pomemlać niż ugryźć na serio ;)

Poniżej umieszczam rachunki z rozpiskami za szczepienia (są osobno, bo wet zapomniał ująć w jednym i dopisał do drugiego).
Tutaj wirusówki (24 zł):
http://images49.fotosik.pl/1815/ac161e2c4ceed6c5gen.jpg
A tu wścieklizna (20 zł):
http://images49.fotosik.pl/1815/bc7235b4478177bdgen.jpg

Posted

Myślę, że się nie zmieni, bo Ferdek dosłownie klei się do Hani, czasem jest to trochę uciążliwe przy zabawie, jak Ferdek chce się zmieścić pomiędzy zabawki i Hanię, dosłownie się wciska i wtyka łebek pod jej ręce ;)
Ogólnie jest bardzo uległy, ale upartyyyyyy ;)

Posted

[quote name='zolziatko']A Ferdzia już mało kto odwiedza :([/QUOTE]

Ja się melduję :D
Wczoraj, jak wiesz, miałam dosyć zwariowany dzień, dlatego ostatnią rzeczą o jakiej pomyślałam to wchodzenie na dogo (pierwszy raz od dawna ;))

Czyli chłopaczek przytył 0,2kg:multi:
Ojjj tak, zdecydowanie, w domu najlepiej dla niego :loveu:
Z tego co widzę, to naprawdę bardzo się zaprzyjaźnili z Hanią, bo gdzie mała, tam i Ferdynand :D

Murko, a jak z koopkaniem i sioosianiem?

Posted

[quote name='paula_t']J
Murko, a jak z koopkaniem i sioosianiem?[/QUOTE]

Od momentu stosowania klatki nie było żadnej wpadki, ale jeszcze jej nie "odstawiliśmy", np. noc Ferdziu spędza w "karcerze". Dostaje zawsze jakiegoś gryzaka, żeby się nie nudził. Ostatnio jak wrócił ze spacerku to wziął z klatki gryzak i chodził po domu z zamiarem schowania go gdzieś. W końcu... wszedł do kociej kuwety i zaczął w niej grzebać :D I w tym momencie wredna Murka mu przerwała i zamknęła gryzak w klatce (niech mu się dobrze kojarzy "karcer") ;)

[quote name='zolziatko']
Murko czy dotarły do Ciebie pieniądze Ferdynanda?
[/QUOTE]

Tak, dotarły!

Posted

To wspaniale!:multi: Znaczy, że metody tej "wrednej Murki" skutkują:loveu:

On jest strasznie kochany z tym zakopywaniem na później, rozczulał mnie tym niesamowicie i dopiero tutaj, od jamniczych Ciotek dowiedziałam się, że jamniki tak mają, bo wcześniej nie miałam o tym zielonego pojęcia:shake:

Posted

[quote name='zolziatko']Zaktualizowałam pierwszy post :)
Ferdziu jest kochany..

Murko czy już chłopak jest gotów na kastrację? Chyba nie ma co zwlekać??[/QUOTE]

Też mi się wydaje, że można by chłopaka już umawiać na odjajczenie :)

• Upvote 1
Posted

No już wróciłam do chaty i przygnałam do Fredzia. Przystojniak z niego.Dopiero dzisiaj doczytałam,że był z braciszkiem..Nic nadal nie wiadomo co z tym czarnulkiem? Może go ktoś wziął?