Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 658
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja nie wiem. Jakby mi pies sie zagubił to bym pół miasta na nogi postawiła... Wszyscy znajomi by wiedzieli :shake: a oni jeszcze czekali.

Zebrali sie w grupe i od razu poszli szukac? coś mówili?

Posted

wróciłam własnie z poszukiwań. Niestety nic. Obeszłam koło ich domu, poszłam do parku, wołałam i nic. Dostałam telefon ,że pan widizał podobnego psa przy drodze na Warszawe jak na Zielonki sie skręca, że złańcuchem na szyi i zaczepia robotników z budowy. No raczej to nie bardzo Koruś, ale pojechałam . NIc. Obeszłam od stacji BP na 29-listopada przez Dobrego Pasterza do Lublańskiej , pomiedzy blokami, nad jakimś strumykiem wylądowałam, bo myśłałam,ze tam w chaszczach albo pod mostkiem będzie. Niestety nic. Ludzie tylko na mnie patrzyli dziwnie, bo chodziłam i wołałam w kółko Koruś, Korciu, Korek. Jak pomyśłę,że on gdzies marznie głodny.........

Posted

przeszłam wzdłuż wszerz i naokoło. Wołałam co chwile , to jest mały parczek ze ścieżkami do spacerów i kącikiem dla dzieci i sadzawką. Mam nadzieje,że byłam w dobrym parku. Było już ciemno i niewiele widać to fakt. Jutro tam wrócę rano.

Posted

Jeżeli możecie,zbierzcie ekipę do rozwieszania plakatów,niech ich będzie jak najwięcej,wyznaczcie nagrodę,ludzie szybciej na to reagują i mogą dzwonić.Plakaty,jeszcze raz plakaty.Kraków jest dużym miastem i nie sposób jednej osobie go szukać.Niech nowi opiekunowie powiadomią sąsiadów,znajomych,bliskich,niech wyglądają przez okno często bo może być tak,że Korek wróci pod bramę.
Biedny korek,a nowy opiekun też biedny bo głupi.

Posted

[quote name='DoPi']wróciłam własnie z poszukiwań. Niestety nic. Obeszłam koło ich domu, poszłam do parku, wołałam i nic. Dostałam telefon ,że pan widizał podobnego psa przy drodze na Warszawe jak na Zielonki sie skręca, że złańcuchem na szyi i zaczepia robotników z budowy. No raczej to nie bardzo Koruś, ale pojechałam . NIc. Obeszłam od stacji BP na 29-listopada przez Dobrego Pasterza do Lublańskiej , pomiedzy blokami, nad jakimś strumykiem wylądowałam, bo myśłałam,ze tam w chaszczach albo pod mostkiem będzie. Niestety nic. Ludzie tylko na mnie patrzyli dziwnie, bo chodziłam i wołałam w kółko Koruś, Korciu, Korek. Jak pomyśłę,że on gdzies marznie głodny.........[/QUOTE]

jezu ja z tego zdenerwowania ani pisać ani czytać nie umiem już... na plakacie błędy i 2014 rok wpisałam, a temu panu na fb napisałam że to nie może być kotek bo On napisał że w Zielonce na Marszowcu, ja przeczytałam, że na Mazowszu... :splat: masakra :(
Korku dziecko gdzie ty jesteś????

Posted

[quote name='Anula']Jeżeli możecie,zbierzcie ekipę do rozwieszania plakatów,niech ich będzie jak najwięcej,wyznaczcie nagrodę,ludzie szybciej na to reagują i mogą dzwonić.Plakaty,jeszcze raz plakaty.Kraków jest dużym miastem i nie sposób jednej osobie go szukać.Niech nowi opiekunowie powiadomią sąsiadów,znajomych,bliskich,niech wyglądają przez okno często bo może być tak,że Korek wróci pod bramę.
Biedny korek,a nowy opiekun też biedny bo głupi.[/QUOTE]

Pani Małgosia, która adoptowała Sandy wataszkową rozesłała do znajomych z Krakowa i mają jutro podrukować ulotki i dzieciaki w szkołach będą rozdawać; ale na miejscu by się więcej osób przydało

Posted

[quote name='DoPi']to ten co dzwonił do mnie? czekaj sprawdze na mapie, bo może byłąm w złym miejscu.[/QUOTE]

no tak myślę, że ten sam - tak napisał: " U mnie na ulicy dzisiaj się walesał bezpański pies. Był trochę podobny do tego na zdjęciach. Miał łańcuch na szyi. Mieszkam w Zielonkach, na Marszowcu. Zainteresowanych proszę o kontakt 601 97 23 41"

Posted

gdzie jest ten park? zaraz przy lublanskiej? na tyłach, lublanska to taka ruchliwa ulica :( żeby mieć jakiś punkt zaczepienia... w którym miejscu zaginął, uciekł... dokładniej.

Posted

[quote name='malawaszka']no tak myślę, że ten sam - tak napisał: " U mnie na ulicy dzisiaj się walesał bezpański pies. Był trochę podobny do tego na zdjęciach. Miał łańcuch na szyi. Mieszkam w Zielonkach, na Marszowcu. Zainteresowanych proszę o kontakt 601 97 23 41"[/QUOTE]

tak by się oddalił? Zielonki to jednak kawałek od lublańskiej....chociaż jak spłoszony, może być wszędzie.

Posted

[quote name='malawaszka']Najgorsze jest to, ze po 3 dniach to on może być wszędzie i nie mamy żadnego punktu zaczepienia właściwie :([/QUOTE]

no właśnie; porozglądam się jutro po okolicy, potem po 16 mogę pomóc w poszukiwaniach.

Posted

ja jade rano o 6 tej, pech chciał po południu jestem swiadkiem do bierzmowania u córki mojej kuzynki. Malawaszka jak wydrukowac ten plakat co zrobiłas?

Posted

[quote name='DoPi']ja jade rano o 6 tej, pech chciał po południu jestem swiadkiem do bierzmowania u córki mojej kuzynki. Malawaszka jak wydrukowac ten plakat co zrobiłas?[/QUOTE]

Dorota czekaj sekundę
do druku zrobię inny bo ten zeżre dużo tuszu

Posted

a wysłałam mamie_alfika , Jutro w takim razie jej podesle ten co zrobisz. I sama wydrukuje, bo mam w pracy kolor,
Dziewczyny, bardzo dziękuję za oferowana pomoc
Musze leciec na spacer z psami.

Posted

[quote name='DoPi']ja jade rano o 6 tej, pech chciał po południu jestem swiadkiem do bierzmowania u córki mojej kuzynki. Malawaszka jak wydrukowac ten plakat co zrobiłas?[/QUOTE]
Ooo! Można przy kościołach rozwiesić,na targach jakiś.
Tak się martwię o Korka,biedny psiak,gdzie on może być.Też przeżyłam zaginięcie mojej byłej tymczasowiczki i wiem ile mnie to nerwów kosztowało.Sunia odnalazła się po trzech dniach,wróciła we Wrocławiu na tą ulicę ale uległa wypadkowi tam.No ale to była trochę inna sytuacja,ponieważ właściciele zaraz zadzwonili i zgłosili mi zaginięcie suni a ja mogłam zaraz poruszyć cały niemalże Wrocław.