Anula Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Może on zaginął w Piwnicznej dlatego go nie szukają w Krakowie bo po co? Niech ktoś konkretnie z nimi porozmawia,pojedzie do nich,powie,żę szukamy Korka i potrzebne są nam informacje jak to było naprawdę. Quote
Malgoska Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='malawaszka']no podejrzewam, że ten mail wstawiony 3 kwietnia musiał przyjść wcześniej bo DoPi pisała o zyczeniach więc pewnie świątecznych, czyli mnie wychodzi na to, że w Piwnicznej byli własnie 7 kwietnia... ale DoPi musi nam napisać kiedy faktycznie te maile przyszły :([/QUOTE] jesli wyjazdy odbyły się tydzień wczesniej to mail musiał przyjśc w tygodniu od 25,03 do 31,03, wtedy wyjazd byłby 31 (niedziela) Quote
Nutusia Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Boże, powtórka z rozrywki jak u mojej Beci. Różne podchody robiłyśmy do tej podłej baby, żeby się przyznała co zrobiła z psem. Straszyłyśmy już w końcu prokuraturą, sądem, była u niej dziewczyna, która jest kuratorem sądowym i wie jak takich "ludzi" podejść. Obiecaliśmy, że wszystko wycofamy, jeśli się zgodzi współpracować. Na próżno :( Wszyscy nam mówili, że nikt o zdrowych zmysłach nie poszedłby po ciemku do tego parku, gdzie rzekomo Becia zaginęła. A jeśli baba spuściła psa ze smyczy, to tylko po to, żeby zginął :( Pomimo oplakatowania całego miasta, ogłoszenia w gazetach i współpracy schroniska i okolicznych przytulisk nie mieliśmy ani jednego sygnału, że ktokolwiek Becię widział. No, ale ja się dowiedziałam, że zaginęła 8 dni od tego zdarzenia... Wciąż mam nadzieję, że Korek się znajdzie. Że zostanie odłowiony i dzięki czipowi zostanie zidentyfikowany. Quote
malawaszka Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 [quote name='Malgoska']jesli wyjazdy odbyły się tydzień wczesniej to mail musiał przyjśc w tygodniu od 25,03 do 31,03, wtedy wyjazd byłby 31 (niedziela)[/QUOTE] no tak myślałam, a napisałam 7 kwietnia już mi się miesza... własnie o 31 marca myślałam, że byli w Piwnicznej Quote
DoPi Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 (edited) 3 kwietnia wklejałam info z przed świat z przesyłanymi zyczeniami z nowego domu Korka z dnia 29.03.13, 4 kwietnia wklejałam meila z powrotu po Piwnicznej, a maila o zaginięciu otrzymałam w poniedziałek 8 kwietniao godz. 12.52 Moze macie jakies namiary na dogomanki z Nowego Targu? Mam kolezanke w Nowym Sączu , ale czasem jeździ do Piwnicznej, dałabym jej plakaty do powieszenia tam tylko Moniko trzeba by zmienić ten Kraków na zaginął może. Edited April 11, 2013 by DoPi Quote
Nutusia Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Zaraz pisze do iwoniam - ona powinna mieć... Quote
Malgoska Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Nowy Targ Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7 Wyszukiwanie trwało 0.49 sekund(y). [h=2]Użytkownicy Dogomania Forum[/h] [TABLE] [TR="class: columnsort"] [TH]Nazwa użytkownika [/TH] [TH]Strona domowa[/TH] [TH]Posty [/TH] [TH]Reputacja [/TH] [TH]Awatar[/TH] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"]Aireedhelien [/TD] [TD="class: alt1 homepage"] [/TD] [TD="class: alt1 postcount"]360[/TD] [TD="class: alt1 reputation"] [/TD] [TD="class: alt1 avatar"][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"]anmi0 [/TD] [TD="class: alt1 homepage"] [/TD] [TD="class: alt1 postcount"]350[/TD] [TD="class: alt1 reputation"] [/TD] [TD="class: alt1 avatar"][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"]jashowa [/TD] [TD="class: alt1 homepage"] [/TD] [TD="class: alt1 postcount"]9[/TD] [TD="class: alt1 reputation"] [/TD] [TD="class: alt1 avatar"] [/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"]jola123 [/TD] [TD="class: alt1 homepage"] [/TD] [TD="class: alt1 postcount"]107[/TD] [TD="class: alt1 reputation"] [/TD] [TD="class: alt1 avatar"][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"]Kayahh [/TD] [TD="class: alt1 homepage"] [/TD] [TD="class: alt1 postcount"]118[/TD] [TD="class: alt1 reputation"] [/TD] [TD="class: alt1 avatar"][/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"]Meliana [/TD] [TD="class: alt1 homepage"] [/TD] [TD="class: alt1 postcount"]3[/TD] [TD="class: alt1 reputation"] [/TD] [TD="class: alt1 avatar"] [/TD] [/TR] [TR] [TD="class: alt1 username"]patkaa [/TD] [TD="class: alt1 homepage"] [/TD] [TD="class: alt1 postcount"]127[/TD] [TD="class: alt1 reputation"] [/TD] [TD="class: alt1 avatar"] [/TD] [/TR] [/TABLE] Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7 Quote
Paolina Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 W okolicach ul. Rozrywki też nie był widziany, przynajmniej do wczoraj, bo przecież on się cały czas może przemieszczać:-( Jak można psa zgubić i go nie szukać? Jezu nie mogę tego pojąć... przecież z własnej nieprzymuszonej woli go adoptowali, a teraz co - łatwo przyszło, łatwo poszło?:shake: Przecież oni tam mieszkają, na pewno znają wiele osób w okolicy, sklepy, szkoły itp., po co psa w ogóle brali jak im nie zależy... Quote
Malgoska Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 A dzwoniłyście może do schroniska? Może ktoś go przywiózł w między czasie? Quote
malawaszka Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 jakby trafił do schroniska to by agamika dała znać w Nowym Targu w schronisku bywa Aga-ta, wyślę jeszcze do jednej dziewczyny z Piwnicznej, która adoptowała psiaka z Olkusza od nas Quote
akajka Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 o rany :( ja jestem uziemiona na drugim końcu Krakowa :( pozostaje mi tylko trzymać kciuki i ew. podesłać info do znajomych mieszkających na północy Krakowa Quote
danyww Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Zaglądam z nadzieją na dobrą wiadomość ..i niestety, nie ma. :shake: :-( Quote
malawaszka Posted April 11, 2013 Author Posted April 11, 2013 na fb wpisała się synowa opiekunów Korka "Dzien Dobry. Nazywam sie Patrycja Kocela i to moj teść niestety spuścił Korka ze smyczy. Nie będę komentować tego zachowania, ale chciałam sprostować jedna, bardzo krzywdzącą rzecz: Korka poszukujemy CODZIENNIE! Jako pierwsi rozwiesiliśmy plakaty, to ze nie widziano ich, nie wiem, może bardziej skierowała sie tesciowa w stronę Olszy a nie Parku Wodnego...Wszyscy bardzo przezywamy ta sytuacje, chcemy zeby piesek odnalazł sie jak najszybciej. Razem z mężem czytamy komentarze i staramy sie jeździć w rejony wymienione. Maz właśnie w tym momencie jest na poszukiwaniach. Tesc także codziennie szuka. Korek gdy tu byl obdarowywany niczym innym tylko miłością. Nie prosze w sumie o zrozumienie ale o jak najwięcej komentarzy gdzie ktos ewentualnie widzial Korka." Quote
DoPi Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 dostałam takiego smsa : witam. Zobaczyłam ogłoszenia na wybiegu przy ul. Strzelców. Chciałam poinformować, że w sobote w godz.popołudniowych widziałam takiego pieska przed ogrodzeniem-chodził luzem, potem poszedł między bloki. Tylko tyle niestety. Powodzenia". Nie wiem, czy to on był bo przecież ponoć uciekł w sobote na nocnym spacerze, to nie mógł być po południu sam koło wybiegu. Syn Mamy_Alfika załatwi nam zgłoszenie w straży miejskiej. Alfikowo bardzo dziekujemy. Ja szukam znajomości w Krakowskiej i zapytam Tamb czy załatwi ogłoszenie w Dzienniku. Quote
Malgoska Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='malawaszka']na fb wpisała się synowa opiekunów Korka "Dzien Dobry. Nazywam sie Patrycja Kocela i to moj teść niestety spuścił Korka ze smyczy. Nie będę komentować tego zachowania, ale chciałam sprostować jedna, bardzo krzywdzącą rzecz: Korka poszukujemy CODZIENNIE! Jako pierwsi rozwiesiliśmy plakaty, to ze nie widziano ich, nie wiem, może bardziej skierowała sie tesciowa w stronę Olszy a nie Parku Wodnego...Wszyscy bardzo przezywamy ta sytuacje, chcemy zeby piesek odnalazł sie jak najszybciej. Razem z mężem czytamy komentarze i staramy sie jeździć w rejony wymienione. Maz właśnie w tym momencie jest na poszukiwaniach. Tesc także codziennie szuka. Korek gdy tu byl obdarowywany niczym innym tylko miłością. Nie prosze w sumie o zrozumienie ale o jak najwięcej komentarzy gdzie ktos ewentualnie widzial Korka."[/QUOTE] i z tej wielkiej miłości ukryli ten fakt :( [quote name='DoPi']dostałam takiego smsa : witam. Zobaczyłam ogłoszenia na wybiegu przy ul. Strzelców. Chciałam poinformować, że w sobote w godz.popołudniowych widziałam takiego pieska przed ogrodzeniem-chodził luzem, potem poszedł między bloki. Tylko tyle niestety. Powodzenia". Nie wiem, czy to on był bo przecież ponoć uciekł w sobote na nocnym spacerze, to nie mógł być po południu sam koło wybiegu. Syn Mamy_Alfika załatwi nam zgłoszenie w straży miejskiej. Alfikowo bardzo dziekujemy. Ja szukam znajomości w Krakowskiej i zapytam Tamb czy załatwi ogłoszenie w Dzienniku.[/QUOTE] właśnie nie zgadza sie ta godzina; byłoby dobrze jakby ten gość powiedział jak na prawdę było, bo może wogóle ściemnia. Ale jak chodziłyśmy z Kanarkiem to był jeden facet, który twierdził, że go widział podobnego psa jak spacerował sobie bez smyczy (to było osiedle na lewo od wybiegu) ale jak pytałysmy dokładniej to nic nie potrafił powiedzieć. Ja dzis byłam na trasie Promienistych, Lublanska (cała), od estakady do ronda barei i okolice cmentarza batowickiego niestety żadnych sladów. :( Quote
Nutusia Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Iwoniam mi odpisała na PW, że mieszka niedaleko od Lublańskiej i będzie się rozglądać. Ściągnęła też zdjęcia Korka i puści w obieg. Na dniach będzie też w schronie w Nowym Targu. Była wczoraj, ale dopiero wieczorem odczytała moje PW. Iwonko, bardzo Ci dziękuję. Quote
DoPi Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Monika co robimy , czy wieszamy plakaty w Piwnicznej? Quote
malawaszka Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 ja myślę, że on jednak w Krakowie zaginął, ale wysłałam do dziewczyny z Piwnicznej info w razie czego... Quote
jotpeg Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 pochodzilam dzis troche po Pradniku, ale Korka ni śladu... za to widziałam plakaty; na osiedlu, na pętli autobusowej pod cmentarzem i na przystanku na Olszy. Quote
malawaszka Posted April 12, 2013 Author Posted April 12, 2013 Koreczku gdzie Ty jesteś? :( żeby tak zadnego sygnału? co mu się stało? :( milion pytań bez odpowiedzi... :( Quote
mama_Alfika Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 Ja dziś rano powiesiłam plakaty na os. Oświecenia w rejonie biedronki. Rozglądałam się uważnie i na osiedlu i wracając przez Dobrego Pasterza, Rondo Barei i Lublańską, ale Korcia nie było :shake: Quote
Malgoska Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 jestem po wieczornym objeździe, też go nie widziałam, on chyba sie już mógł bardzo oddalić. Quote
DoPi Posted April 12, 2013 Posted April 12, 2013 ja teraz wróciłam z obchodu. Poszłam tak jak pisała osoba, że był koło wybiegu i pobiegł miedzy bloki. Chodziłam pomiedzy wszystkimi blokami i wołałam. Za tymi blokami tez sa miejsca spacerowe. Dużo ludzi było na spacerach z psami, ale nikt nie widział Korka. Za to błąkał sie tam taki czarny piesek z obróżką. próbowałam go złapać, ale uciekał i szczekał. Pochodziłam za nim , ale nie dał sie złapać. Jakiś pan z psem na spacerze powiedział mi, że to pies z bloku od jakichś pijaków. Jakby sie dał złapać to bym zabrała skoro o niego nie dbają. wszędzie widze Korka. Wracając z pod wybiegu koło promienistych cos mi mignęło i wjechałam pod prąd w Promienistych. Co sie nasłuchałam na temat blondynki za kierownicą to moje. Ale niestety Miałam chyba przywidzenie. Bo oczywiście przejechałam pod prąd całą ulice pod pawilon na Dobrego Pasterza i z powrotem , ale nigdzie go nie było. Koruś pokaż się, albo wróć do mnie nad Białuche:-( Quote
Recommended Posts