kiyoshi Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='madziakato']Czekamy z niecierpliwością...[/QUOTE] przyznaje że i ja siedze jak na szpilkach i czas odliczam...już minuty... miałam nadzieje, że pierwsze info już będą.... jak Stefcia? jak odwiedziny? Quote
halszka Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 również zaglądam i cały czas trzymam :kciuki: Quote
Gabi79 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 Z tego co wiem, Państwo dojechali i Stefcia im się spodobała, czekamy na info od Michelle Quote
michelle04 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Państwo przyjechali ze swoim psem, Stefka była zdezorientowana, spokojna,nie wiedziała co się dzieje po powrocie, jednak zaprzyjaźniła się z psiakiem Państwa, biegali trochę razem po terenie, a ja rozmawiałam z Państwem o Stefci, podzieliłam się wszystkimi informacjami i Państwo są na TAK, spodobała im się Stefka, teraz czekamy do przyszłego weekendu, jeśli wszystko będzie ok Państwo podpiszą umowę adopcyjną i Stefka będzie miała swoją chatę, najważniejsze, że państwo mają szczelnie ogrodzony teren,pracują w rożnych godzinach, więc psy nie zostają długo same, a na noc wpuszczane są do domu Quote
Gabi79 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 Wiecie co, miałam podchodzić do adopcji Stefci bez emocji i... nie potrafię. Wczoraj 2 razy rozmawiałam długo z panią, uczulałam, że ze Stefci taka uciekinierka, że potrzebuje uwagi człowieka, nie może pozostawać na podwórku bez nadzoru. Pani mnie uspokoiła, że mają z mężem 20letnie doświadczenie w opiece nad psami. Stefcia była by w domu podczas nieobecności domowników. Zawsze mieli 2 psy, niedawno odeszła ich sunia. Dzisiaj też zadzwoniłam ( przed kilkoma minutami). Państwo byli zdziwieni, że Stefcia taka mała, bo ich psiak waży ok. 40 kg (AKITA), ale tak jak napisała Michelle są zdecydowani na adopcję Stefci. Przyjadą po nią za tydzień w weekend. Pomyślałam, że skoro sami przyjadą, to najwyżej Michelle, lub ktoś inny zrobi w. poadopcyjną. Quote
Mysza2 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Ja się boję cieszyć przedwcześnie, poczekajmy na rozwój sytuacji Quote
Gabi79 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='Mysza2']Ja się boję cieszyć przedwcześnie, poczekajmy na rozwój sytuacji[/QUOTE] Ja też czekam, będzie, co ma być Quote
Panna Marple Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='Gabi79']Ja też czekam, będzie, co ma być[/QUOTE] A będzie dobrze! Quote
Gabi79 Posted April 7, 2013 Author Posted April 7, 2013 [quote name='Panna Marple']A będzie dobrze![/QUOTE] Mam nadzieję, Panna Marple, dziękuję serdecznie za zwrócenie Halszce za ogłoszenia:Rose::Rose::Rose: Quote
Panna Marple Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='Gabi79']Mam nadzieję, Panna Marple, dziękuję serdecznie za zwrócenie Halszce za ogłoszenia:Rose::Rose::Rose:[/QUOTE] Mariolka, Tina i Keksio pojechali do domków - im zasponsorowałam - mam szczęśliwą rękę;) Quote
Pysia Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Coś czuję, ze tym razem to TEN dom :) Musi, bo niektórym osobom potrzebny jest pozytywny kop! A Stefci przyzwoity dom na całe życie. Dziewczyny. Tuż przed planowanym weekendem mam urodziny. Życzę sobie na nie zobaczyć za jakiś czas ten wątek w innym miejscu ;) Quote
Mysza2 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='Pysia']Musi, bo niektórym osobom potrzebny jest pozytywny kop! [/QUOTE] czuję że do mnie zołzo jedna pijesz :mad:;):lol: Oj potrzebny, potrzebny, jak kani deszcz Quote
kiyoshi Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 też trzymam kciuki, by tym razem się udało... i czekam w napięciu myśląc o tym ile zmian czeka Stefcie...oby to dobrze zniosła... Quote
AgusiaP Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Ja się jeszcze nie cieszę, ale mocno trzymam kciuki ;) Oby to był ten domek Stefciu nasza kochana :) Quote
Pysia Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='Mysza2']czuję że do mnie zołzo jedna pijesz :mad:;):lol: [/QUOTE] Widzicie? Wyzywa i grozi :niewiem: :evil_lol: Quote
bela51 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Dziewczyny, moze nie powinnam sie wtrącac. Ale znowu chcecie wydac Stefcie na podwórko... Gdyby mieszkała w domu ( mieszkaniu ) i chodziła na spacery tylko pod opieką, odpadłoby ryzyko ucieczki. Quote
madziakato Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Trochę racji w tym jest, ale z tego co zrozumiałam , ona ma miszkać w domu,prawda? Gdyby przyszli właściciele wyprowadzał ją np. przez pierwsze dni może tygodnie np. na smyczy czy lince nawet w ogródku, to myślę, że sunia-jak załapie, że to jest jej dom- nie będzie uciekać... Quote
Pysia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 na idzie do domu a nie na podwórko. A sądząc po tym że państwo mają akite zdaja sobie sprawe że pies może uciekać. Akity jak każdy pierwotniak mają do tego ogromne tendencje ;) Są uczuleni i jak maja rozum to postarają się. Ważne tylko aby sunia zawsze miała na sobie obroże z adresówką. Na wszelki wypadek. Zreszą ja tego wymagam od każdego adoptującego ;) Przez pierwsze 3 m-ce każę ludziom zdejmować obróżkę wyłącznie na noc..... Będzie dobrze! Quote
bela51 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Bardzo bym, chciała, aby było dobrze. Mam po prostu prze oczami Lupusa i Dropsa. Nie znalazły sie do tej pory i nadziei juz chyba nie ma... Quote
madziakato Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 A akita zaakceptuje nowego domownika???To ciężkie psy w tym względzie... Quote
Pysia Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 To pies a to sunia. I chyba sie poznali już ;) bela51 - niestety ale zawsze istnieje ta możliwość.... Ale gdybyśmy się tak o wszystko bali to nikomu byśmy psa nie wydali. Co wyadoptowuję psa to okropnie sie boję. O zaginięcie, o traktowanie, o...wszystko. Staram sie przewidzieć okoliczności, ale nie ma idealnych ludzi i w każdym widzę słaby punkt. I na niego uczulam. Tu uczolenie jest i miejmy nadzieję że słaby punkt psa nie okaże sie słabym ludzi. Sunia dostaje kolejną szanse i trzymajmy za nią kciuki! Quote
Martika&Aischa Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 No to ja się na razie cieszę ale po cichutku ;) Gabi daj znać kiedy mogę podrzucić fanty bazarkowe ;) Quote
Recommended Posts