Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny na spacerze były obojętne wobec siebie, ale fakt, że rezydentka u siebie na podwórku nie przejawiała agresji i równie spokojnie wpuściła Stefkę do domu to myślę, że to kwestia czasu jak się dograją- ja jestem dobrej myśli
Dodatkowo lara to bardzo zrównoważona sunia i z tego co zauważyłam wyszkolona, więc Stefa ma dobry wzór do naśladowania ;)

Posted (edited)

Nowe doniesienia od Pani Małgosi są następujące.

Stefcia jest bardzo inteligentna i posłuszna. W domu zachowuje grzecznie, nie brudzi. Jest wpatrzona w człowieka.

W środę dzieci wracają do siebie, p. Malgosia jedzie do pracy. Wyjeżdża o 8mej, planowo powinna wrócić o 19tej, ale zamierza odwołać zajęcia w świetlicy terapeutycznej. Ze względu na Stefcię.
Stefa zostanie zamknięta w domu, by nie próbowała uciec.
Ja o ciągotach Stefci do ucieczek napisałam w pierwszym mailu, żeby potem nie było nieporozumień.
Nie mam pojęcia, co zrobić by Stefcia podczas nieobecności p. Małgosi biegała na swoim podwórku i nie próbowała ucieczek

Edited by Gabi79
Posted

Gabi- a czy Stefcia ma jakiś identyfikator na szyi z numer telefonu na wypadek jakby co..tfu tfu...odpukac w niemalowane..ale jednak...
albo może na poczatek.....by ją jakoś przypinać na bardzo długim sznurku??? (wiem, że to brzmi potwornie, ale to nowy teren...lepiej żeby sama nie spacerowała)....innej opcji nie widzę...

Posted

[quote name='kiyoshi']Gabi- a czy Stefcia ma jakiś identyfikator na szyi z numer telefonu na wypadek jakby co..tfu tfu...odpukac w niemalowane..ale jednak...
albo może na poczatek.....by ją jakoś przypinać na bardzo długim sznurku??? (wiem, że to brzmi potwornie, ale to nowy teren...lepiej żeby sama nie spacerowała)....innej opcji nie widzę...[/QUOTE]

Stefcia jutro będzie miała zakupioną adresatkę.

Napisałam Pani Małgosi, że są takie długie linki zastępujące łańcuch. Może na początek by to się sprawdziło.
Kiedyś Uwaga w TVN była na ten temat.
Dawali ludziom ze wsi, u których psy były na łańcuchach takie właśnie linki ( tylko 1 facet wziął i pozbył się łańcucha, reszta olała temat:angryy:).

Nie mam pojęcia, czy pies się w taką linkę nie zaplącze???

W środę Stefcia ma zostać w domu, oby tylko z nudów niczego nie pogryzła

Posted

[quote name='Gabi79']Stefcia jutro będzie miała zakupioną adresatkę.

Napisałam Pani Małgosi, że są takie długie linki zastępujące łańcuch. Może na początek by to się sprawdziło.
Kiedyś Uwaga w TVN była na ten temat.
Dawali ludziom ze wsi, u których psy były na łańcuchach takie właśnie linki ( tylko 1 facet wziął i pozbył się łańcucha, reszta olała temat:angryy:).

Nie mam pojęcia, czy pies się w taką linkę nie zaplącze???

W środę Stefcia ma zostać w domu, oby tylko z nudów niczego nie pogryzła[/QUOTE]

Gabi..najważniejsza to adresówka moim zdaniem...a co do linki- ja mam zawsze dokładnie tą samą myśl- czy pies się w nią nie zaplącze??
ale może dałoby się jakoś sprawdzić zachowanie na lince i poobserwować chwile?
chyba lepsze to niż ucieczka...
oj Stefica- tylko nie wytnij nam teraz żadnego numeru...bo tu na zawał padniemy co do jednej:(

Posted

Cioteczki ja ze swojego doświadczenia ze STEFKĄ zdecydowanie odradzam zostawienie jej na lince!!!!!!!!!!!! To sprytna dziewczyna i obawiam się, że przegryzie linkę i świat stanie dla niej otworem, ja dopiero po miesiącu, gdy zaakceptowała inne zwierzaki i zaczęła z nimi zabawy przestałam wyglądać co chwilę czy jest na podwórku

Posted

[quote name='michelle04']Cioteczki ja ze swojego doświadczenia ze STEFKĄ zdecydowanie odradzam zostawienie jej na lince!!!!!!!!!!!! To sprytna dziewczyna i obawiam się, że przegryzie linkę i świat stanie dla niej otworem, ja dopiero po miesiącu, gdy zaakceptowała inne zwierzaki i zaczęła z nimi zabawy przestałam wyglądać co chwilę czy jest na podwórku[/QUOTE]

Dzięki Michelle za wskazówki!!!!

Zrobiłam przelew na kwotę 130 zł:lol:

Posted

Stefa linke przegryzie
to młoda suczka pełna energii
niech pani ja zostawi na godzinke z rezydentką i niech patrzy przez okno
jak sie będzie zachowywac?
wiem jedno
Stefa bez opieki [nadzoru nad zabawą ]bedzie sie nudzic i szukac ucieczki
Tak mi przykro Gabi....

Posted (edited)

Michelle, czy Stefcia może wrócić do Ciebie, błagam!!!!!!!!!!!!!!!

Dzwoniłam już do tej pani z Mikołowa, która była zainteresowana Stefcią, odebrał jakiś facet i powiedział, że to już nieaktualne

Edited by Gabi79