Mysza2 Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 jak mnie nie pognicie to zaproszę na bazarek z filmami po złotówce:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/241595-Filmy-i-płyty-dla-Bongo-do-14-04-2013 Quote
Gabi79 Posted April 8, 2013 Author Posted April 8, 2013 (edited) [quote name='Pysia']Coś czuję, ze tym razem to TEN dom :) Musi, bo niektórym osobom potrzebny jest pozytywny kop! A Stefci przyzwoity dom na całe życie. Dziewczyny. Tuż przed planowanym weekendem mam urodziny. Życzę sobie na nie zobaczyć za jakiś czas ten wątek w innym miejscu ;) Pysiu, już dzisiaj życzę Ci wszystkiego najlepszego!!!! Tak szczerze to ja nie mam żadnych przeczuć, ostatnio miałam pozytywne i ...... [quote name='bela51']Dziewczyny, moze nie powinnam sie wtrącac. Ale znowu chcecie wydac Stefcie na podwórko... Gdyby mieszkała w domu ( mieszkaniu ) i chodziła na spacery tylko pod opieką, odpadłoby ryzyko ucieczki. [quote name='Pysia']na idzie do domu a nie na podwórko. A sądząc po tym że państwo mają akite zdaja sobie sprawe że pies może uciekać. Akity jak każdy pierwotniak mają do tego ogromne tendencje ;) Są uczuleni i jak maja rozum to postarają się. Ważne tylko aby sunia zawsze miała na sobie obroże z adresówką. Na wszelki wypadek. Zreszą ja tego wymagam od każdego adoptującego ;) Przez pierwsze 3 m-ce każę ludziom zdejmować obróżkę wyłącznie na noc..... Będzie dobrze! Stefcia nie była by puszczana bez nadzoru na podwórko. Poza tym miała by spacery, a nie tylko wyjścia przed dom. Rozmawiałam z Panią 3 razy, za każdym razem poruszałam sprawę przeskakiwania Stefci przez ogrodzenie. Pani mnie uspokajała, że sobie poradzą. Moim zdaniem to dobry dom Pani ma elastyczne godziny pracy, Stefcia nie będzie sama przez 10 godzin. A poza tym jest piesek, będzie miała kumpla. [quote name='Pysia']To pies a to sunia. I chyba sie poznali już ;) Tak, poznali się i było ok. bela51 - niestety ale zawsze istnieje ta możliwość.... Ale gdybyśmy się tak o wszystko bali to nikomu byśmy psa nie wydali. Co wyadoptowuję psa to okropnie sie boję. O zaginięcie, o traktowanie, o...wszystko. Staram sie przewidzieć okoliczności, ale nie ma idealnych ludzi i w każdym widzę słaby punkt. I na niego uczulam. Tu uczolenie jest i miejmy nadzieję że słaby punkt psa nie okaże sie słabym ludzi. Sunia dostaje kolejną szanse i trzymajmy za nią kciuki! Ja też zawsze bardzo się boję, bo nie da się przewidzieć, co będzie za kilka miesięcy, czy lat. Ale jeśli ludzie wydają się rozsądni trzeba dać Stefci szansę. Czekamy na rozwój sytuacji. Ja zaraz muszę pożyczyć laptopa i do jutra lub środy będę bez internetu. Może uda mi się na chwilę zalogować w pracy. Wpłaty na konto Stefci: kocurek 12,- Maruda666 15,- :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Edited April 8, 2013 by Gabi79 Quote
madziakato Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Dziewczyny kochane! Jak są chęci do pracy z psem itd to jest dobrze!!! Ja też mam takiego uciekiniera-w dodatku z lękiem separacyjnym-pies demolka, ale za nic w świecie bym go nie oddała, nie ma nawet mowy!!! Kocham go i cała rodzina i pomału pokazujemy świat inny niż schronisko i poniewierka. Pies jest u nas ze dwa miesiące , a widzimy pierwsze efekty. Stefcia jest młoda i wiele wiele można ją nauczyć. Trzeba tylko chcieć!A jeszcze jak jest wiedza i doświadczenie-sukces murowany!!! Powodzenia Mała!!! Quote
halszka Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 [quote name='Gabi79'] Panna Marple, dziękuję serdecznie za zwrócenie Halszce za ogłoszenia:Rose::Rose::Rose:[/QUOTE] również dziękuję,pieniążki już na koncie :) Quote
AgusiaP Posted April 8, 2013 Posted April 8, 2013 Zaglądam do Stefci i również życzę Ci Pysiu wszystkiego najlepszego z okazji nadchodzących urodzin ;) życzę Ci żeby wszystkie Twoje marzenia się spełniły :) Quote
Pysia Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Dziękuję Wam :) Urodziny mam w piątek. W sobotę Stefcia jedzie do nowego domu. Zresztą 13 kwietnia zawsze był dla mnie bardzo szczęśliwym dniem. A 13-go w piątek o 13-tej spotykały mnie najlepsze rzeczy :) Quote
gosiaczek1984 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 proszę zobaczcie ,Corso będzie musiał opuścić hotel http://www.dogomania.pl/forum/threads/224890-Corso-zbieramy-na-karm%C4%99-weta-i-szukamy-domu-%29 Quote
Gabi79 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 Ja się znowu denerwuję, a miałam być spokojna, chyba niedługo:stupid:od tego oczekiwania Quote
Mysza2 Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 [quote name='Gabi79']Ja się znowu denerwuję, a miałam być spokojna, chyba niedługo:stupid:od tego oczekiwania[/QUOTE] Dasz radę Gabuniu:) Quote
Gabi79 Posted April 9, 2013 Author Posted April 9, 2013 [quote name='Mysza2']Dasz radę Gabuniu:)[/QUOTE] Mam taką nadzieję:lol: Quote
madziakato Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Hej, czy są jakieś wieści?(dobre najlepiej:)) Quote
kiyoshi Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Gabi79']Ja się znowu denerwuję, a miałam być spokojna, chyba niedługo:stupid:od tego oczekiwania[/QUOTE] ja też się denerwuje... ale dni mijają szybciutko Gabi:) już niedługo.. Quote
Gabi79 Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='kiyoshi']ja też się denerwuje... ale dni mijają szybciutko Gabi:) już niedługo..[/QUOTE] Ostatnio moje odliczanie dni wiąże się z psiakami na dogo: adopcja, wizyta, zabranie ze schroniska itp.itd To chyba nie jest normalne.... Quote
Mazowszanka13 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Nie, to nie jest normalne ;) A ja mam inne zboczenie. Co zobaczę to zaraz myślę czy się na bazarek nie nada. Nawet jak dostaję prezent :roll: Quote
Gabi79 Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 [quote name='Mazowszanka']Nie, to nie jest normalne ;) A ja mam inne zboczenie. Co zobaczę to zaraz myślę czy się na bazarek nie nada. Nawet jak dostaję prezent :roll:[/QUOTE] Też dobre:loveu: Prezenty nie zawsze trafione, więc na bazarek jak znalazł:evil_lol: Quote
Pysia Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 A ja już nie spotykam się ze znajomymi, bo mój czas jest podzielony pomiędzy pracę, rodziców chorych i pracę z psem tymczasowym.... Gdyby TZ pracował na miejscu to nie wiem czy ... Chyba po jakimś czasie powiedział by mi że najważniejsz apowinna byc rodzina i życie z nią :oops: Quote
margoth137 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Mazowszanka']Nie, to nie jest normalne ;) A ja mam inne zboczenie. Co zobaczę to zaraz myślę czy się na bazarek nie nada. Nawet jak dostaję prezent :roll:[/QUOTE] to nie jestem z tym sama Quote
Recommended Posts