Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 740
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fona']Kłopotku, dawno nie byłam, jak się cieszę, że wszytsko dobrze. Mam płyty na bazarek, czy ktoś mógłby wystawić takowy?

Ja mogę wystawic. Wyślij jedynie fotki wraz z cenami na maila: [email protected]
I jak Ci pasuje, przelewy kierujemy na Twoje konto a potem prześlesz do skarbnika, czy na moje? Przesyłka rozumiem, że od Ciebie?

Posted

Od wczoraj mam laptopa z oprogramowanie windows 8,czyste szaleństwo,ale od 5 rano nad nim znów pracowałam i się udało:-) Mam zdjęcia Maksymiliana,ale nie odważę się jeszcze dziś ich zgrywać,najpierw muszę się nauczyć podstaw ósemki.W każdym bądź razie Maksymilian miewa się bardzo,bardzo dobrze:-) Wygląda cudnie,śmiga po działce jak szalony,no i "taniec deszczu".Jeżeli o mnie chodzi,to mógłby żyć jeszcze z pięć lat.Daje mi ogrom radości,tym bardziej,że kiedy jestem w kuchni i otwieram okno,to Max podbiega i czeka co dobrego mu spadnie:-) A spada mu codziennie rano serek topiony,lub pasztetowa,zawinięte w wędline z tabletkami w środku:-)

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Cioteczko Jages, gdzieś Ty???
Edytko i wszystkie Cioteczki szukamy musimy poszukać nową księgową.Cioteczka Jages z przyczyn niezależnych od niej na razie nie będzie wstanie się tym zajmować.Jest ktoś chętny???????????

Posted

Piszę na raty ,ponieważ raz zasięg jest ale częściej go nie ma:-( Maksiu miewa się świetnie:-) Niestety wciąż ogranicza mnie oprogramowanie przed wrzuceniem na kom zdjęć,więc o cierpliwość proszę:-)

• 2 weeks later...
Posted

Pożegnaliśmy dzisiaj naszą ukochana Dasieńkę,była z nami 3 lata i 25 dni.Rudzielcu nasz kochany biegaj szczęśliwie za TM razem z Mateuszkiem,KOCHAMY CIĘ I NIGDY NIE ZAPOMNIMY!!!!! Boję się kolejnego odejścia......:-(

Posted

Cioteczki Maksymilianowi zostało leków tylko na kilka dni,mam na myśli Enarenal.Postaram się załatwić receptę.Muszę do Cioteczki Jages napisać,jak sytuacja finansowa i prosić Was o zrobienie jakiegoś bazareczku.Podliczę dzisiaj dotychczasowe rachunki i napisze jak to wygląda.Edytko,czy Cioteczka Jages przesłała do Ciebie zdjęcia tych książek,które dałam na bazarek? No i szukamy nowego księgowego,kto chętny? Wszystkie rachunki zachowuję,wiec mogę przesłać przez pocztę.

Posted

Cioteczki, we wsi Dzierżążno, koło Kartuz, człowiek wyjechał na długi czas i zostawił 4 letnią niewysterylizowaną sunię labradorkę kremową. Sunia miła, kontaktowa, dogadująca się ze wszystkimi ludźmi i psami. Chciałabym ją gdzieś upchnąć i szukać jej domu. Myślę, że znajdzie dom, młoda, ładna i zdrowa. Macie jakiś pomysł?

Posted

może Fundacja Pies szuka domu? zazwyczaj są w stanie pomóc, tylko że za opłatą za hotelowanie (koło 400 zł o ile dobrze pamiętam). Może zrób jej ogłoszenia? ludzie chętnie biorą labradory

• 2 weeks later...
Posted

Cholerka, teraz dopiero przeczytałam o poszukiwaniach księgowego :/ Cioteczki, ja nie dam rady tym się zająć. Jestem nieregularnie na dogomanii i nie mogę się podjąc takiego wyzwania, szczegolnie, że mam dwa psiaki, które prowadzę i juz na nich mam zaleglosci :(

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Cholerka, teraz dopiero przeczytałam o poszukiwaniach księgowego :/ Cioteczki, ja nie dam rady tym się zająć. Jestem nieregularnie na dogomanii i nie mogę się podjąc takiego wyzwania, szczegolnie, że mam dwa psiaki, które prowadzę i juz na nich mam zaleglosci :(

Dziękuję Edytko za wstawienie zdjęć:-) P.S.Max ma niezłego bzika na punkcie piłek do kosza,dwie już opanował:-) Cioteczki pomóżcie proszę znaleźć kogoś do zrobienia bazarku.

Posted

Witajcie! Nie było mnie... bardzo dawno na dogo i na wątku z osobistych powodów... Wracam by prowadzić księgowość Wspaniale Nam Żyjącego i Świetnie się Mającego Maksymiliana... Z nim i Daśką mam o wiele częstszy kontakt niż tu z Wami. Tak wyszło... Poniżej wklejam rachunki, dowody wydatków na Naszego Milusińskiego:

Posted

UPS!!!! Houston mam problem! ImageShack mi nie działa, żąda ściągnięcia czegoś... Cholercia, totalnie nie kumam tego programu :/ Wiem, że fiorseinbock jest mega zajęta, ale wyślę jej skany rachunków i poproszę o wstawienie, a na razie bez nich dokonam rozliczenia na pierwszej stronie.

Posted

Ponieważ sytuacja finansowa Kłopotka do dziś przedstawiała się fatalnie, bo dysponował niecałym 10zł, poruszyłam ziemię i na jego koncie od Przyjaciela Zwierząt - Ali, nasz Max-Kłopotek został obdarowany kwotą 300zł!!!!

Alu, STOKROTNE DZIĘKUJEMY!!!! :loveu::loveu::loveu:

Nie możemy jednak spocząć na laurach, po psiak, który miał żyć góra 5 tyg. żyje już 4 miesiące!!! Co bardzo cieszy, ale jego przetrwanie wiąże się z wydatkami. Dostał od Daśki to co najcenniejsze, MIŁOŚĆ i BEZPIECZEŃSTWO, i jest to bezcenna recepta na Jego życie, jednak w naszych rękach, i powinnością Naszą jest wsparcie Maxa finansowe lub działanie do tego prowadzące. Proszę w Jego imieniu o pomoc prowadzenia bazarku. Fanty są, książki i nie tylko. Więc??

Posted

A ja przed chwilą stoczyłam bój z Maxem.Na jego działce jest taka plastikowa kilkudziesiecio lirowa miska na kształt wanienki.Miska jest włożona do wykopanego dołka.Poszłam wymienić Maxowi wodę i leję z węża wodę,wanienka prawie pełna,a Max jeden uchwyt w zęby i chce prysnąć z tą miednicą,oczywiście woda wylana,leje mu więc wodę drugi raz,Max znów ją łapie i tak się z nim szarpię.Ja mokra... Max w siódmym niebie,gdyż uznał to za niezłą zabawę.Musiałam pochlapać Go wodą,inaczej szarpalibyśmy się tak do wieczora,.A wszystko przez to,że mój tz nauczył Maksa,żeby przyniósł patyczek i w momencie kiedy patyka nie mógł znaleźć zaczął mu w zębach swoje miski przynosić.Wszystko rozumię,że plastikowe miski w związku z tym już dawno pogryzione i wyrzucone,że teraz ma metalowe i je w zebach przynosi,no ale o wanienkę go nie podejrzewałam:-)