Olga7 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Naklejka napisał(a):Mogę go wykapać i wystrzyc, myślę, że nawet jeśli bym miała zrobić to w domu, to nie będzie to dla mnie problemem ;) Podesłałam go znajomej, której niedawno odszedł jorczek, tylko w domu jest kot, świnka i dzieci... Może to bylby blyskawiczny dom dla tego slicznego kudlacza-sznupka /czy Ponka / ? Taki piekny pies prędko znajdzie chyba dom ,nawet jesli teraz nie daloby rady go nawet wykąpać czy wyciąć dredy kolejne. Quote
Vicky62 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Jesli on jako sznaucerek to Malawaszka jest od tej rasy Quote
Naklejka Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Olga, do PONa mu bardzo daleko, to taki mix sznaucera, yorka... Jest malutki i drobniutki ;) Quote
MALWA Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [FONT=Times New Roman][/FONT][FONT="Tahoma"]Przepraszam, ale i tu wpiszę mój apel: Proszę o pomoc: http://www.dogomania.pl/forum/thread...2#post20232042 Dziękuję. MALWA[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
__Lara Posted January 6, 2013 Author Posted January 6, 2013 MALWA napisał(a):Biedny maluch................jak on długo w tym schronie? Może jest szansa na jakieś DT, hotelik? Lara - myślałaś, by zbierać po ludziach deklaracje? Narazie się wstrzymuje, bo wiadomo, wszędzie z kasą krucho, a to tak piękny pies - trzeba go tylko doprowadzić do przyzwoitości... Myślę, że jak ktoś go wypatrzy z tych ogłoszeń to akurat będzie to ktoś kto pokocha go nie tylko za wygląd. Boję się, że po odpicowaniu będą dzwonić wiecie jacy ludzie... Naklejka - dziękuję bardzo!!! :) Fajnie, ze się dzisiaj poznałyśmy :) Quote
Mysia_ Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Vicky62 napisał(a):Jesli on jako sznaucerek to Malawaszka jest od tej rasy Malawaszka o nim wie, ale, że powstał wątek to chyba nie ;) Quote
Olga7 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 (edited) [quote name='Naklejka']Olga, do PONa mu bardzo daleko, to taki mix sznaucera, yorka... Jest malutki i drobniutki ;) A na fot. wygląda na takiego wysokiego ,dużego raczej jak sznupek ,no mini może :razz: Tak czy owak ,piękny jest z niego kudlaczek ! A tak przy okazji - z Tablicy.pl taka przerażona malutka sznupeczka -widac ,że bardzo boi się tam i w domu nie jest chyba trzymana /tylko wpuszczona na fot./ -taka kruszynka ...Może i jej jakoś by dalo sie pomoc znalezc dom ,by nie trafila w łapy rozmnażaczy czy wrednych ludzi ??? http://tablica.pl/oferta/sznaucer-ID23VMf.html Edited January 6, 2013 by Olga7 Quote
Elza22 Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 [quote name='Olga7']A na fot. wygląda na takiego wysokiego ,dużego raczej jak sznupek ,no mini może :razz: Tak czy owak ,piękny jest z niego kudlaczek ! A tak przy okazji - z Tablicy.pl taka przerażona malutka sznupeczka -widac ,że bardzo boi się tam i w domu nie jest chyba trzymana /tylko wpuszczona na fot./ -taka kruszynka ...Może i jej jakoś by dalo sie pomoc znalezc dom ,by nie trafila w łapy rozmnażaczy czy wrednych ludzi ??? http://tablica.pl/oferta/sznaucer-ID23VMf.html o matko jaka bida u mnie niedługo zwolni się miejsce w BDT będę mogłą wziąć małą sunie tylko musiałaby być sprawdzona na dzieci i inne psy Quote
elik Posted January 6, 2013 Posted January 6, 2013 Biduleczek bardzo jest podobny do sznupka miniatury. Kąpiel i ostrzyżenie (umiarkowane) na pewno przyniosą mu ulgę. Te dredy bardziej go chłodzą niż chronią przed zimnem, nie mówiąc o tym, że pewnie już sprawiają mu ból :( Quote
danyww Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Niepojęte, że Piszczałka dalej w schronisku. :shake: Myślałam, że ktoś go już "wypatrzył" i dał domek bo na FB u sznaucerów już się pokazywał od jakiegoś czasu. Quote
malawaszka Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 no niestety jak piesek nie jest podany na tacy ładnie ostrzyżony to nie ma tak dobrze :( Quote
soboz4 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Wykastrowany nie ma żadnej wartości dla pseudohodowli, ludzie adoptują oczyma, niestety taka jest prawda i tego nie zmienimy. Ale dopóki jest w schronisku, przy takiej pogodzie zbrodnią byłoby obciąć mu kudełki. To, że adoptuje go jakiś szpaner dla mnie nie ma znaczenia o ile go będzie kochał i traktował jak członka rodziny. Przecież wówczas trzeba by było potępić wszystkie osoby, które kupują rodowodowe psy, bo podoba im się rasa... Quote
__Lara Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 (edited) [quote name='malawaszka']no niestety jak piesek nie jest podany na tacy ładnie ostrzyżony to nie ma tak dobrze :( To jest najgorsze malawaszko :( a przecież to będzie dopiero cudo jak się go obetnie... [quote name='Olga7']A na fot. wygląda na takiego wysokiego ,dużego raczej jak sznupek ,no mini może Tak czy owak ,piękny jest z niego kudlaczek ! A tak przy okazji - z Tablicy.pl taka przerażona malutka sznupeczka -widac ,że bardzo boi się tam i w domu nie jest chyba trzymana /tylko wpuszczona na fot./ -taka kruszynka ...Może i jej jakoś by dalo sie pomoc znalezc dom ,by nie trafila w łapy rozmnażaczy czy wrednych ludzi ??? http://tablica.pl/oferta/sznaucer-ID23VMf.html A gościu nie chce jej sprzedać czasem?? Edited January 7, 2013 by __Lara Quote
Lobaria Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 A mnie się takie kudłacze najbardziej podobają, oczywiście bez dredów i z zadbana sierścią. Quote
__Lara Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 (edited) [quote name='Lobaria']A mnie się takie kudłacze najbardziej podobają, oczywiście bez dredów i z zadbana sierścią. Tylko pewnie brudna, śmierdząca to ludzi odpycha :angryy::angryy::angryy: a ja jakbym mogła to bym ją zaraz wzięła... też lubię takie kudłacze. Słuchajcie, dla Piszczałka jest dt w Warszawie!!! Znalazł się na fb. Pani działa w mikropsach, wyadoptowała w ostatnim roku 6 psiaków. Potrzebny tylko transport! Mysiu_ - robimy tam jeszcze wizytę? Edited January 7, 2013 by __Lara Quote
malawaszka Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 ten DT to Sylwia K.? jeśli tak to nie trzeba robić wizyty Quote
__Lara Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 (edited) malawaszka napisał(a):ten DT to Sylwia K.? jeśli tak to nie trzeba robić wizyty Tak :) to super jak ręczysz malawaszko :) Mamy transport dzisiaj do Warszawy!!! Trzymajcie kciuki!!! Edited January 7, 2013 by __Lara Quote
__Lara Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 Tutaj takie pustki, a tyle się dzieje!!! Piesek już jedzie do Gliwic, sama go przekazałam - dziękuję Basiu - ewu!!! Słuchajcie, to jest chudzina, wszystkie żebra i kręgi mu czuć... pod tym filcem będą same kości... a sierść to jeden śmierdzący filc... piesek niesamowicie pogodny gdy jest obok człowieka, innych psiaków, nawet małych się raczej boi. Jest cudowny! Quote
danyww Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 Ale się cieszę.:multi: W tym DT przejdzie błyskawiczną metamorfozę i nie będzie długo czekał na domek. :lol: Quote
__Lara Posted January 7, 2013 Author Posted January 7, 2013 danyww napisał(a):Ale się cieszę.:multi: W tym DT przejdzie błyskawiczną metamorfozę i nie będzie długo czekał na domek. :lol: Mam jeszcze info, że dt może stać się ds :cool3: jak się dogada z sunią rezydentką i kotami :cool3: Quote
Elza22 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 __Lara napisał(a):Mam jeszcze info, że dt może stać się ds :cool3: jak się dogada z sunią rezydentką i kotami :cool3: Takie wiadomości to ja rozumiem:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Elza22 Posted January 7, 2013 Posted January 7, 2013 [quote name='Olga7']A na fot. wygląda na takiego wysokiego ,dużego raczej jak sznupek ,no mini może :razz: Tak czy owak ,piękny jest z niego kudlaczek ! A tak przy okazji - z Tablicy.pl taka przerażona malutka sznupeczka -widac ,że bardzo boi się tam i w domu nie jest chyba trzymana /tylko wpuszczona na fot./ -taka kruszynka ...Może i jej jakoś by dalo sie pomoc znalezc dom ,by nie trafila w łapy rozmnażaczy czy wrednych ludzi ??? http://tablica.pl/oferta/sznaucer-ID23VMf.html dzwoniłam w sprawie tej suni ona jest na sprzedaż facet chce za nią 200 zł Quote
Recommended Posts