Jump to content
Dogomania

JELENIA GORA - schronisko - PILNIE (!) szukamy domow ! Zdjecia post 1-4.

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mieszkam w Jeleniej, a raczej w Cieplicach, razem z Agathee. Może uda się namówić rodzinkę, aby nas zawiozła do schrona, ale jak nas nie wpuszczą...? :shake:

Posted

Hej dziewczyny.
Ogromnie sie ciesze, ze nastepne super osoby sie znalazly w Jeleniej, ktore chca powalczyc o byt psiakow w schronisku.
Tam jest to naprawde konieczne.

Ja rzadko w ogole na jakies watki wchodze ostatnio..... bazarki mnie troche pochlonely.

Aniu :lol: Twoja sunia jest po prostu przesliczna :loveu: !
Nawet nie umiem powiedziec, jak sie ciesze, ze ona tak szybciurtko zostala zabrana i trafila do Ciebie. Pozdrawiam serdecznie :lol:

Posted

kontrola będzie jednak przeprowadzona

na mail schroniska dostałam taką wiadomość

Witam
Jestem hodowczynią Posokowców Bawarskich czynnie zaangażowaną w Adopcjach Posokowców i jako wolontariuszka zajmuję się zbieraniem informacji na temat psów ras posokowiec bawarski, hanowerski, gończy alpejski moim zadaniem jest jeśli się pies tej rasy pojawi w schronisku jak najszybciej znaleźć mu dom tymczasowy i zabrać ze schroniska.
Poniżej podaję link do adopcji posokowców która jak do tej pory pomogła znaleźć domy ponad dwudziestu psom, jesteśmy gronem przyjaciół wielbicieli posoczków .
Posokowiec Bawarski : Posokowiec Hanowerski : Forum adopcje posokowców :: Indeks
Dziś jednak piszę w sprawie Gończego Polskiego który zaginął w okolicy Jeleniej Góry, a że pies zaginął w niedzielę gdy w tej okolicy jest duża ilość turystów to nie wykluczone, że mógł zostać zabrany przez kogoś kto uważał że pies jest bezdomny i może trafić do schroniska. Dlatego też daję informację o zaginięciu psa w schroniskach na terenie Dolnego Śląska psy miewają różne przygody.
Zaginął pies ( samiec) rasy Gończy Polski o nazwie UZO Kłusująca Sfora nr tat M106 w załączniku wysyłam zdjęcie psa, Uzek jest psem ufnym lubiącym kontakt z ludźmi niestety dla innych przedstawicieli swojej płci jest agresywny. W dniu zaginięcia miał założoną na szyję półkolczatkę jest również zachipowany. Pies jest własnością mojej koleżanki gdyby taki pies pojawił się w schronisku proszę o kontakt ze mną pod numerem telefonu 604 58 11 47.
Proszę również o kontakt gdyby w schronisku znajdowały się jakieś psy rasy posokowiec bawarski, hanowerski, gończy alpejski.
Pozdrawiam i zapraszam na stronkę mojej hodowli- Joanna W****-airgialla
Hodowla Posokowców Bawarskich

• 1 month later...
Posted

Samych radosci, tylko dobrych wiesci
spelnienia marzen, chwil bez troski
zero smutku, lez i tego co zle
duzo zdrowia i milosci
a dla naszych podopiecznych, pelnych miseczek,
radosnych harcow, swietnych zabawek,
cieplych, miekkich miejsc do wypoczynku,
kocio-kocich i kocio-psich wielkich przyjazni,
zadnych pasozytow i chorob
tylko zdrowia!

WESOLYCH SWIAT!

Posted

Dziewczyny słuchajcie jest taka sprawa, czy nie macie informacji o tym żeby komuś zaginął wyżeł niemiecki szorstkowłosy. U mnie na terenie zakładu znaleziono wyżła, pies, wnioskując po zębach nie ma więcej niż 7 lat, ma w uchu tatuaż, ale nie podam go żeby przypadkiem ktoś niepowołany sobie psa nie przywłaszczył, nie wygląda na zbyt zdrowego, był wychudzony ale odkąd go pracownicy dokarmiają to troche przybrał na wadze, trzyma się jednego miejsca nie próbuje nikogo szukać, bardzo przyjacielski i spokojny. Bojaźliwy jeśli chodzi o gwałtowne ruchy. Ma zaropiałe oczy i zmiany skórne, nie wiem czym spowodowane. Dopóki przebywa na terenie zakładu jest bezpieczny i wiem że z głodu nie zginie, ale może ktoś tam go szuka, choć przejrzałam wszystkie ogłoszenia z regionu i nic nie znalazłam. Pies pojawił sie u nas na 5 dni przed świętami. P.s o kontakt prosze na nr gg 7880099 mam nowy nr tel dlatego na tamten dodzwonic sie nie mozna. Pozdrawiam. Zreaktywowana Lilith

Posted

mnie sporo czasu nie było, rozpoczełam studia i musiałam zapracować na opinię. Opinię w szkole wyrobiłam więc z czystym sumieniem mogę się opierdalać i zająć psiakami. W schronisku nie byłam od października, czyli odkąd poszłam na uczelnie. Ale teraz wszystko już na luzie więc mogę sobie pozwolić na małe lenistwo z piesiorami. Zanim zrobiłam sobie ten urlop, stronę schroniska z tego co wiem uaktualniała Paulina, jedna z wolontariuszek. Schronisko podpisało też coś w rodzaju umowy ( no właściwie to do końca nie wiem jak to wyglądało) z jakims tam niemieckim miastem i raz w miesiącu 20 psów miało wyjeżdzać do niemiec, nie wiem gdzie, nie wiem jak to kompetentnie wygląda, byłam tylko przy przygotowaniach do jednego transportu. Wiem że psy miały załatwiane paszporty, były szczepione, sprawdzane miały czipy, dostawały obróżki i wyjeżdzały. To chyba na tyle. P.s Dolly wygląda cudnie:) myślę o niej cały czas, bo o tym psiaku nie da się zapomnieć. I taka prośba, jak pisałam wyzej jesli macie inf, na temat zaginięcia wyżła to pisać do mnie, bo może ktoś psa szuka.

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
Posted

rzeczywiście wątek przydałoby się podratować bo podupada. moja dzialalnosc tym bardziej bo przyznaje sie ze brak mi systematycznosci kiedy nie mam nad soba zadnego autorytetu i nie mam komu sie podporzadkowac. mam mozliwosci bo jestem codziennie w jeleniej ( studia) czesto czekam po wykladach na autobus do domu i przyznam ze czas ktory spedzam na nicnierobieniu moglabym wykorzystac do odwiedzania schroniska, mam aparat, moglabym robic zdjecia. ale potrzebuje kogos kto mnie przycisnie do tego, postawi jakies wymagania, powie ze to dla niego wazne. z przyczyn osobistych nie potrafię zrobić czegoś, co nie jest z góry zaplanowane przez kogoś innego. dlatego prosze o to by osoby, ktore prowadza watek postawily mi jasne polecenia co do jakis obowiazkow wobec tego watku i wobec psiakow ze schroniska.

Posted

Ależ nie ma problemu :diabloti:

1. bardzo PROSZĘ ;) wybrać się do schroniska z wymienionym wyżej aparatem i obfocić chociaż kilka sztuk psów o których wolontariusze mogą coś powiedzieć i którym na tej podstawie zrobię allegro i inne ogłoszenia

2. BARDZO WAŻNE!!!! - do ogłoszeń potrzebne będą namiary - tel, mail, gg, osoby która będzie odpowiedzialna za poprowadzenie adopcji dalej.
Jak do tej pory owszem mogę psa którego znajdę na stronie schroniska ogłosić, ale co dalej??? mam podać swoje dane i wydac psa o którym nic nie wiem, który jest 50 km ode mnie itd itp???
Więc to jest bardzo ważne zadanie :cool3:

3. Bardzo proszę zebrać wiadomości o kotach w schronisku :(
na stronie schroniska jest wystawiony jeden :roll:
Jakie są warunki w kociarni?? I opieka??

Posted

Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół
oraz wesołego "Alleluja" :)

Posted

zanim zajmę się psiakami z naszego schroniska, mamy pilną sprawę! POSZUKUJEMY DOMU DLA NASZEGO JEŻA, A RACZEJ PANI JEŻYKOWEJ. jEŻYKOWA ZOSTAŁA ZNALEZIONA W PAŹDZIERNIKU ZESZŁEGO ROKU NA TERENIENIECZYNNEGO BASENU W JELENIEJ GÓRZE, PRZEZIMOWAŁA W SCHRONISKU, ALE NIESTETY Z POWODU KALECTWA( NIE MA OKA) POTRZEBUJE DOMU. FOTKI WKLEJE ZA CHWILKĘ.

Posted

UWAGA!!!!!!!

Szukamy odpowiedzialnego domu dla naszego schroniskowego jeża. Jeż jest kaleką, nie ma jednego oka, potrzebuje opieki, najlepiej osoby doświadczonej, która jest kompetentna jeśli chodzi o te ssaki. zamiszczam zdjecia jeża zrobione w momencie znalezienia go (październik)

Posted

Ooo :) W końcu coś ruszyło. Ja mieszkam oczywiście w Jeleniej i do schroniska mam dosyć łatwy dojazd (dwoma autobusami, mijam ten przystanek gdy jadę do stajni ;p). Oczywiście w ramach jakiś potrzeb mogę coś tam pomóc, choć będzie to trudne gdyż mam tylko 15 lat a personel schroniska chyba nie zaprasza tam ''byle kogo''. Chyba, ze z pomocą Lilith :eviltong: Mam dość dobry sprzęt, więc jako takie zdjęcia mogłabym na spokojnie zrobić. A nawet zrobiłabym je z ogromną przyjemnością ;) W schronisku nie było mnie od wieków (kiedyś tam się z Lilith umawiałyśmy, ale nic z tego nie wyszło, hehe) ale chętnie bym się wybrała.

A tak w ogóle to Lilith, mam rozumieć, że ty jesteś wolontariuszką w schronisku od dłuższego czasu ? A pamiętasz może taką suczkę, ona już chyba znalazła dom, bo jej nie ma. Była chyba w drugim boksie od wejścia (obok tych dużych psów). Taka hienkowata, za kolano. Ale nie ta Słomka, która też już znalazła dom. Jej dobra kumpela, trzymały sie blisko :p I jeszcze chyba ta spanielka z nimi :) Hehe, cos tam pamiętam. Ta suczka była chyba nawet gdzieś na nagłówku strony schroniska, obok właśnie tej Słomki.
Pytam się, bo bardzo polubiłyśmy się z tą sunią. Niesamowita była, a taaaka pocieszna :) Ciekawa jestem, gdzie trafiła ?

Posted

Chodzi ci o Sabę? Za chwilke wgram zdjecia psow, ktore jak dla mnie potrzebuja natychmiast domu i wkleje tez wszystkie koty jakie mamy w schronisku, nie ma ich duzo ale zdjec troszke jest

Posted

Dolarek adoptowany z jeleniogórskiego schroniska 2 lata temu ma się u nas bardzo dobrze :loveu:, siedział za kratami 2 lata:-(, tak kochany i śliczny pies.
Róbcie wszystko,żeby psiaki ogłaszać, bo inaczej mają małe szanse na wyjście na wolność.
Dzięki Dolarkowi "wpadłam" w Dogomanię :evil_lol:.

Posted

Suka, mieszaniec w typie asta, na stronie schroniska podano ze ma okolo 8 lat, wydaje mi sie ze jest mlodsza, ale okrutnie wyeksploatowana :mad:, dlatego sprawia wrazenie starszej. Spokojna, lgnie do czlowieka. Ma strasznie wyciagniete gruczoly mleczne co swiadczy ze albo dopiero co miala szczenieta, albo miala ich juz duzo:placz:. Na glowie i uszach okropne blizny :shake:. Bedzie potrzebowala odpowiedzialnego opiekuna zreszta jak kazdy pies w tym typie. W boksie obecnie przebywa sama, wiec nie wiem jak reaguje na towarzystwo innego psa, ale na te z kojcow obok nie zwraca uwagi, nawet gdy zaczepiaja ja szczekaniem. Jest spragniona towarzystwa czlowieka i chetnie podchodzi do wyciagniętej reki okazujac swoja uleglosc lizaniem:lol: ponizej fotki suni.