Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 tak wygląda własnie podbrzusze psa :shake::placz: i pyszczek namiary do osob zajmujacych sie adopcja podam na koniec zeby teraz juz nie mieszac Quote
Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 to malenstwo nie radzi sobie w schronisku. jest w boksie z wielkszymi sukami, dlatego jest zdominowana. wyje przerazliwie z tesknoty kiedy podejdzie sie do krat. Nie lubi byc fotografowana :eviltong: Quote
brjagata Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Saba? Nie mam pojęcia jak się nazywała :eviltong: Była maści podobnej właśnie do tej Słomki, taka ciemno szara chyba. http://img187.imageshack.us/img187/4582/kot16.jpg Ten jest piękny :loveu: Ah, to dłuższe futerko. Quote
Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 mozliwe ze Saba, duzo psow wyjechalo do Niemiec, miesiecznie zabieraja z tad okolo 20 psow. Ten kot co pokazalas jest zjawiskowy. siersc ma czarna z bialym podszyciem. myslalam z poczatku ze jest chory i to lyse placki a pozniej okazalo sie ze to takie futerko. ma tez piekne bursztynowe oczy, ale niestety dzikus z niego straszny Quote
brjagata Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Ale wtedy kiedy ja ją widziałam, to jeszcze tych ''akcji do Niemiec'' to chyba jeszcze nie było :cool3: To było baardzo dawno temu, z jakieś 2 lata? może nawet i więcej. A jak tam przyjeżdżałam to nagle zniknęła, więc chyba znalazła domek. Wiem, że była bardzo kochana i bardzo ją polubiłam. O, o! Ta suczka, po lewej - http://jelenia.schronisko.net/themes/default/images/header.jpg Pamiętasz ją? :eviltong: To były właśnie takie kumpelki dobre, te dwie sunie. A co do tego kotka, to może udałoby się go jakoś oswoić? Myślę, że szybko znalazłby jakiś domek, jest przepiękny. A i są w schronisku jakieś kocięta, albo szczeniaki? Quote
Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 To cie niemile zaskocze. jedna z tych suk zostala uspiona z tego co pamietam, bo ja inna pogryzla. byly w boksie nr 7 czy 8 na tylach. Kociat nie ma niestety i szczeniakow tez nie. jest kilka mlodych psow, ale szczerze to nie przygladalam im sie bo moja uwage zaabsorbowal Nero z ktorym mam potezny dylemat czy go tu wstawiac i ta astkopodobna. Kota oswoic to sztuka, zwlaszcza doroslego. ten do najmlodszych nie nalezy. ale dom znalazlby rzeczywiscie szybko bo jest niesamowity. zwlaszcza te oczy :loveu: Quote
Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 a tu nr kontaktowy do jednej z wolontariuszek----> Paulina 603418662 ----> i do mnie 515343364 Quote
brjagata Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 No co ty? Nie wierzę :-( Biedna sunieczka. Taka kochana, taka pocieszna. Ale to pewnie ona, bo ta druga jest na stronie w ''Znalazły dom''. Ale ona nie była na tyłach ... Była w drugim boksie od prawej, z przodu. Z taką czarno-białą spanielką. Pamiętam jeszcze. O, znalazłam drugie jej zdjęcia na stronie: http://jelenia.schronisko.net/images/content/1133229053-p.jpg Piękna była! To wstawiaj, wstawiaj. Jak najwięcej psiaków! Trzeba ogłoszenia porobić! Quote
Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 to nie wiem podobne dwie suki byly na tylach. zreszta mniejsza z tym. psa wlasnie o to chodzi ze nie moge wstawic zanim nie porozmawiam z doktorkiem i kierownikiem, poniewaz ma wlasciciela, ktory raz ma go odebrac a raz nie. pies jest sliczny, jedno zdjecie wstawie, ale narazie poki co nie bedziemy go oglaszac do wyjasnienia sprawy. cierpi na dysplazje. watpie by obecny wlasciciel wyleczyl go :placz::angryy: Quote
Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Wyglada tak. :loveu: potezna kochana bestia:D jak tylko sprawa sie wyjasni dam znac Quote
Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 w tej chwili najpilniejsza bedzie astkopodobna Quote
brjagata Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 A, to chyba nawet wiem o które Ci chodzi. Kurczę, nawet jeżeli to nie ona to i tak szkoda, że te psy tak się tam zagryzają nawzajem... Ale dobra. Piesek rzeczywiście przepiękny :loveu: Niczym mix nowofundlanda ? A i skąd wiecie, ze to akurat dysplazja? Chyba będzie musiał, przecież pies nie może się męczyć do końca życia z tak ciężką chorobą :-( A on wie o tym? A i tak myślałam, i może ja wybrałabym sie kiedyś do schronu z tobą ? Mogłabym jakieś zdjęcia porobić, trzeba by było też uaktualnić pierwszą stronę tematu zeby wszystko było na odpowiednim miejscu. Ludzie, wchodzić na wątek i podnosić jeleniogórskie psiaki! Quote
Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 nie wiem w stu procentach czy to dysplazja, ale jakies problemy ze stawami i to dosc zaawansowane, bo psiak ma wygiete tylnie lapy i tak charakterystycznie "człapie" za dwa trzy lata stawy pojda mu calkiem. ale narazie zajac sie nim nie mozna dopiero po wyjasnieniu jego sytuacji, ktora jest niepewna. Jasne ze mozesz sie ze mna wybrac do schroniska, ale najpierw musze zobaczyc jak wyglada grafik na przyszly tydzien, ja zwykle moge we wtorki i czwartki bo koncze zajecia o 16.30 i musze czekac ponad godzine na autobus. albo w srody bo zaczynam dopiero o 13. Najwazniejsza narazie jest astka, biedna cala w bliznach z cycuchami powyciaganymi prawie do samej ziemi. Quote
brjagata Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 No to zobaczymy, myślę, że we wtorki bym mogła. Lilith20 napisał(a):albo w srody bo zaczynam dopiero o 13. Nie zapominaj, że ja też mam szkołę :cool3: Astka... W takim razie trzeba koniecznie poprosić kogoś o ogłoszenia! Pokazujcie się! Quote
Lilith20 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 wkleilam na ogolnym watku. a teraz brykam spac pa :) Quote
Seaside Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Lilith, a udałoby się ustalić które z kotów to kotki a które kocurki? Jeżeli tak to prosze pod zdjęciami podpisz - cuuuudne są!!! :loveu: czy były sterylizowane?? Astkę podsyłam dziewczynom wyspecjalizowanym ;) Quote
Lilith20 Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 a to moze byc problem poniewaz wszystkie sa sterylizowane i kastrowane nie wszystkie dadzą sie podejsc. pojde w piatek z Paulina i zrobie akcje sprawdzania plci u kotow:cool3: Quote
zuziaM Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Rzeczywiscie, ze przepiekne te kociambry ! ! ! Podnosze watek i mam nadzieje, ze astce pomoga dziewczyny od astow :shake:.... bo bidulka straszna .....:-( Quote
Lilith20 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 kotow nie ma duzo u nas na palcach mozna je policzyc, ale musze przyznac, ze sa zadbane, maja dobrze i kazdy jest po zabiegu kastracji czy sterylizacji. dwa sa na tyle dzikie ze nie podejda, ale sa ciekawskie i mozna je oswoic, bo jak dlugo stoi sie w miejsu i sie nie rusza to podchodza na bezpieczna odleglosc i wyciagaja pyszczki w strone czlowieka wachajac jego zapach. jeden to ten czarnuch ze zjawiskowa sierscia a drugi to taki szarak. Quote
Recommended Posts