Jump to content
Dogomania

JELENIA GORA - schronisko - PILNIE (!) szukamy domow ! Zdjecia post 1-4.

Recommended Posts

Posted

To ja jeszcze zamieszczĘ waŻnĄ wiadomoŚĆ, ze do mnie dodzwoniĆ siĘ w godzinach rannych i poŁudniowych to sztuka, bo w tym czasie jestem na uczelni, dlatego wszelkie telefony proszĘ po godzinie 19. Pozdrawiam :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

co do kota to jest problem z określeniem jego płci, ponieważ nie da się złapać, chybaże na wędkę. jeśli będzie potrzebne pilnie to oczywiście da się to zrobić, ale narazie stresować go nie będę. Pierwszy pies to nie kojarzę żeby był, musiałabym sprawdzić, drugi Nero jest, pisałam o nim kilka postów wstecz. jego właściciel ma nieuregulowaną sytuację prawną i psa wydać nie można. szkoda bo: pies cierpi na dysplazje i najlepiej jakby trafił w ręce kogos kto zapewni mu odpowiednie leczenie, a właściciel z tego co slyszalam zrobic tego nie zrobi, po drugie sam do konca nie wie czy psa odebra czy nie:/ i ta sytuacja lekko wyprowadza z równowagi. podskocze jakoś w czwartek i zobaczę co z Nero, moze z wetem pogadam i on coś załatwi, zobaczę czy jest tamto pierwsze psisko i spróbuję aczkolwiek nie obiecuję że się uda zobaczyć jakiej płci jest czarny kot.

Posted

faktycznie nie zauważyłam, że to ten sam:oops:

A z kotami jest taka sytuacja że nawet jak ogłoszę bez płci, to to będzie pierwsze zadane pytanie ;)
Także w miarę możliwości oczywiści :) - proszę o te wiadomości :)

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

We wtorek byłam w schronisku z siostrą, tak na chwilkę, zobaczyć. Mimo wszystko zabrałam ze sobą aparat i zrobiłam kilka zdjęć, uważając aby nikt mnie na tym nie złapał.
Dziewczyny! Psy w jeleniogórskim schronisku są przepiękne! Każdy mógłby znaleźć tam coś dla siebie. Od maluszków aż po duże, mosiężne psy, większość jest całkowicie łagodna.
Oprócz tego mimo wszystko, w naszym schronisku warunki nie są aż takie złe... Boksy ''na przodzie'' są przykryte od góry, psów w boksie jest około 3,4 (mam nadzieję, że reszta nie została zagryziona...), niektóre są też w boksie same. Kiedyś wszystko było tam zapsione, teraz jest jako taki ''komfort''. W miskach woda (niekoniecznie czysta, ale co zrobić), brudno też jakoś strasznie nie jest, patrząc na inne schroniska. Zrobiłam parę zdjęć, tak bardzo ''na szybko''.

Przeważnie znajdują się tam różnego rodzaju rudziki i kremówki, na prawdę piękne!

Niczym jak Owczarek Belgijski Groenendael! Akurat ziewał :lol:

Beagle i piękna czekoladka (nie mam pojęcia jaka płeć). Niezwykle łagodne, młode i piękne!

W jednym boksie są dwa mixy Nowofundlanda (o jednym była już tu mowa). Czarny (ze zdjęcia) i czarno-biały. Czarnuch bardzo szczekliwy był, drugi jednak straaasznie milasty i przyjacielski.

Posted

Rudzik, ze strony ''Max''. Pies, który chyba najbardziej złapał mnie za serce. Stał sobie taki, bardzo malutki. Nieśmiało machał zaokrąglonym ogonkiem na boki. Gdy się kucnęło, wtykał swój nosek, czarny kamyczek, między kraty i tak sobie tylko patrzył. Nie był nachalny, nie wyróżniał się z tłumy skaczących i wrzeszczących psów. Tylko po prostu sobie stał, nie chciał okazywać emocji. Ale w oczach widać było rozpacz, strach, tęsknotę i ten ogromny ból. Tego nie potrafił ukryć...

Ehhh, wybaczcie, że tak smutnawo, ale normalnie pokochałam tego psa. Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek :-(

A wracając do tematu. Dziewczyny, ogłoszenie, dobre opisy i parę ładnych zdjęć a psy na pewno w mig znalazłyby dobre domki! Są prze-przecudowne! Potrzeba tylko trochę starań!
Ja w razie czego służę pomocą ;) Aparat mam w ręku, czas a i dobre serducho chyba :lol:

Posted

ogłaszając te psiaki powyżej, czy podając zdjęcia na forum beagli - na kogo nawać namiary??
czy jak dam na Paulinę to będzie wiedziała o które chodzi?? Czy na Ciebie Agathee? Jesteś tam wolontariuszką czy odwiedzającym :) pogubiłąm się trochę :)
To ważne - jeśli będzie telefon trzeba wiedzieć o czym rozmawiać :)

No i to co mówi Magda - za oisy i podanie kontaktu do ogłoszenia musi być odpowiedzialna osoba która psa zna :) Samo zdjecie mi nie wystrarczy ;)
Z opisu sklece już swój tekst i powystawiam ogłoszenia, ale reszta zależy już od konkretnej osoby :)

Posted

Przykro mi, ale nie jestem tam wolontariuszką i nie znam suni :-( Byłam tylko raz, zobaczyć co tam się w ogóle dzieje... Bardzo bym chciała pomóc, ale wiem, że do naszego schronu raczej nie można sobie przyjechać ''ot tak, pomagać''. Wiem jedynie tyle, że jest niezwykle łagodna, stoi cały czas przy kratach i całuje po rękach. Jest jednak spokojna i widać, że baaardzo kochana. A jaka piękna! Typowy beagle :p Może jak mi się uda, spróbuje zadzwonić do schronu i umówić się na jakiś wolontariat. Zobaczymy... Wtedy zrobiłabym więcej zdjęć a może nawet udałoby mi się wyjść z sunią na spacerek. A tak to trzeba pytać dziewczyn, które tam pomagają...
Jakby mi się udało, można by odświeżyć pierwszą stronę i ogólnie zrobić z tym porządek, porobić ogłoszenia. Ja niestety nie jestem pełnoletnia i mogę się tylko ograniczyć do robienia za fotografa i opisywania psiaków :roll:

Posted

[quote name='Seaside']Agathee a kojarzysz może taką sunię?
adopcja - adopcje - psy - Zuzia - schronisko dla zwierząt w Jeleniej Górze

Widziałam, widziałam, ale tylko przez chwilę. Jest w tym osobnym boksie dla szczeniaków bądź psów starszych. Gdy tam podeszłam, zauważyłam ją dopiero po chwili, gdy wyszła z budki i przepięknie się przeciągnęła :lol: Niestety nie powiem nic o niej, bo nie podchodziła, ale chyba jest łagodna ;)

Posted

ją też ogłosiłam na jelonce :) i koty :razz:
Jeszcze tego Rudzika wmontuję
Na tej stronie jest o yle łatwo, że zaglądają tam miejscowi - podaję więc tel do schroniska i jeżeli ktoś bedzie zainteresowany na serio - to dotrze do psiaka :)

Posted

Agathee musisz porobić więcej fotek psów ze schronu. Trzeba im jakoś pomóc!!! Pamiętasz tego słodkiego młodego boksera, albo o tym psiaku co był z tą jamniczką w boksie?? Mysle ze szybko by znalazl dom ale trzeba porobic ogloszenia itd. Wiec pomysl o tym a ja raz na jakis czas w przerwie od nauki moge z Toba jezdzic.

Posted

Witajcie .
Pytanko kto ma dobre układy ze schronem lub zajmuje się tam psakami .
Chcielibyśmy zaaodopwować tego bigielka - myslę jako forum oczywiście .
Nie chciałem dzwonić by nie spalić sprawy .
Do mnie nr 663-599-892

Posted

Tomo dzięki :multi:

To jedyny namiar na wolontariuszkę jaki mamy Paulina 603418662
Niestety na forum poruszamy się po omacku - Paulina nie jest zarejestrowana niestety :shake:. Ale z tego co mówi Lilith to jeśli jest dom to pomoże :)
To młoda osóbka ale działą w schromnisku - szkoda tylko że nie mamy tu na dogo sprawnego przepływu informacji - tylko zdjęcia które dziewczynom ostatnio udało się zrobić :(

Posted

Jak pisałam wcześniej, sprobuje zadzwonić do schroniska i umowic sie na ten wolontariat, ale nie wiem czy mnie wpuszcza :shake:.