Jump to content
Dogomania

JELENIA GORA - schronisko - PILNIE (!) szukamy domow ! Zdjecia post 1-4.

Recommended Posts

Posted

[quote name='a ja mam niufka']czy mogę prosić o więcej zdjęć (chociaż jedno) miksów nowofundlanda?

Zdjęcia jednego nowka masz na stronie jeleniogórskiego schroniska.

[url=http://jelenia.schronisko.net/adopcja22074-3.html]
Ten był akurat bardzo rozszczekany, ale z tego co jest w opisie, jest łagodnie nastawiony do człowieka.

Drugiego na stronie nie widzę?? :niewiem:
A szkoda, bo jest piękny, przełagodny i na prawdę kochany.

Na razie nie mogę sobie pozwolić na pojechanie tam, ze względu na ostatni tydzień nauki, ale po 10.06 myślę, że będę miała czas i o ile pozwolą - przyjadę ;).

Jeszcze chciałam wam pokazać tego:
http://jelenia.schronisko.net/adopcja28395-1.html
Piękny bernardyn.

Tam jest mnóstwo rasowych psów!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lilith20']psa wlasnie o to chodzi ze nie moge wstawic zanim nie porozmawiam z doktorkiem i kierownikiem, poniewaz ma wlasciciela, ktory raz ma go odebrac a raz nie. pies jest sliczny, jedno zdjecie wstawie, ale narazie poki co nie bedziemy go oglaszac do wyjasnienia sprawy. cierpi na dysplazje. watpie by obecny wlasciciel wyleczyl go :placz::angryy:

Magda o nim wczesniej pisała

A nie wiecie co z ta biedną astką??
Tomo dowiedział sie ze sunia beagle została odnaleziona w schronisku przez włascicielkę :multi::multi:

Posted

Ale zauważ, że to nie jest ten sam pies. Tamten czarnuch ze strony nie ma białego znaczenia nad nosem i jest lżejszej budowy. Nie wiem czy to nie jest ten drugi nowek, o ile on nie był czarno-biały :niewiem: Nie wiem, nie pamiętam teraz :diabloti:
Astki chyba nie było, wtedy gdy ja tam pojechałam...

Super z Beagielką :multi:

Posted

macie moze jakieś bullowate aktualnie? mam chetny domek do sprawdzenia w Olszynie Lubańskiej.
pies najchętniej młody lub bardzo łagodny, lubiący dzieci. mieszkanie w 6-rodzinnym "bloku", w okolicach fajne miejsca spacerowe(las, jeziorko).
państwo godzą się na wizyty przed i po adopcyjne, na kastrację, na umowę.

Posted

agaga21 napisał(a):
macie moze jakieś bullowate aktualnie? mam chetny domek do sprawdzenia w Olszynie Lubańskiej.
pies najchętniej młody lub bardzo łagodny, lubiący dzieci. mieszkanie w 6-rodzinnym "bloku", w okolicach fajne miejsca spacerowe(las, jeziorko).
państwo godzą się na wizyty przed i po adopcyjne, na kastrację, na umowę.

u nas w dłuzynie jest amstaff ale niestety nie spełnia kryteriów:shake::-(

• 2 weeks later...
Posted

ja już nie nadążam :(
powystawiałam część psiaków które były podane ostatnio, ale to trochę błędne koło...
Ostatnio znów ze strony adopcje znikneło kilkadziesiąt (na oko ;) ) psów i znalazły się w zakładce "adoptowane" - również te wystawiane przeze mnie np ulubieniec Agathee Rudzik i ta stara jamniczka, husky

Podejrzewam, że część to adopcje do Niemiec, kilka adopcje prosto ze schr, a reszta pewnie powinna się znaleźć w zakładce której na stronie nie ma czyli "za TM" :roll:.
tak już niestety bywało, że szukałyśmy psu domu, dowiadywałyśmy się że został np niestety zagryziony, a dumnie zaczynał widnieć w zakł z opisem "już w nowym domu" :roll:

Tak jak Lilith pisała - ciężko mocno rozbujać akcję szukania domu dla konkretnego psa, bo niestety nigdy nie wiadomo które wyjadą do NIemiec :(

Jedyne co, to faktycznie mieć na bieżąco chociaż kilka zdjęć tak jak od Bros czy Agathee i działać szybko.......

Zaraz ogłoszę te trzy na stronie JGóry

ten bialutki to jaka rasa? Bo to czarne maleństwo to jakiś mopsik chyba :oops:
Proszę o podpowiedź bo znam się tylko na jamnikach :P

Posted

Dobrze, jak tylko pogoda się trochę poprawi, pojadę do schrona i postaram się jakoś opisać psiaki, i porobić zdjęcia ;)

Dziękujemy Bros za zdjęcia :loveu: Widzę tam jakiegoś molosowatego, czarnego mopsa, ONka i Huszczaka :loveu: Przepiękne te psy w naszym schronisku są! Same rasowce lub w typie!

Rudzik znalazł dom? :-o :multi: To dobrze, taki kochany był ;)

Posted

czerpię wiadomości tylko ze strony - trzeba by było spytać pauliny lub Lilith jak jest naprawdę w konkretnych przypadkach

Podobny pies do tego białego był do adopcji na stronie schr ale od paru dni już go nie ma. Nie ma go też w zakładce "znalazły dom"
Wiem na 100 % że był bo jeszcze 8 czerwca robiłam mu ogłoszenie na jelonka.com. Zdjęcia i tekst wziełam właśnie ze strony schroniska. Opisali go jako akita inu
Spójrzcie
ogloszenia.jelonka.com/index.php?mod=main&scr=one&id=206391

Agathee jakbyś była to prooooszę spróbuj go zlokalizować :(
To ważne - dziwne że na zdj z 20 czerwca od Bros pies jest a ze str schroniska nagle znika.... I nie ma go w tej cholernej zakładce znalazły dom - chyba, że ślepa jestem ale przeglądałam parę razy :(

Posted

Witajcie
Przez przypadek trafiłam na notkę odnosnie beagla w schronisku. Chciałabym suczkę adoptować, dzwoniłam do schronu i jakaś pani mi powiedziała,że suczka jeszcze jest ale mam dzwonic do derektora jeśli chciałabym po nią przyjechać itd. Problem jest właśnie z transportem bo ja mieszkam w Wielkopolsce.
Dzwoniłam do wolontariuszki Pauliny ale nie odbiera tel.
Zaraz wyjaśnie dlaczego mi na beaglu zależy, otóż mieliśmy beagla z rodowodem, kupiłam tą rasę bo lubi dzieci, a córka miała wtedy 6 lat i to był strzał w dziesiątkę bo one się w sobie zakochały, kiedy Daisy miała rok i córka wyszła z nią na podwórko to Daisy pognała za kotem pech chciał,że furtka była otwarta i wpadła prosto pod koła nadjezdzającego samochodu, zginęła na miejscu, nawet nie chcę pisać jak córka to przeżyła, od tamtej pory ciągle prosi o beagla, chcielismy kupic szczeniaka tej rasy ale znalazłam ten temat i chętnie damy dom tej suczce.
Proszę o jakiś odzew w tej sprawie.
Julia

Posted

bros napisał(a):
białas ze zdięć to według mnie raczej psiak w typie rasy BOS - biały owczarek szwajcarski :oops:

JA się totalnie nie znam niestety w tej materii - nie odróżniam husky od malamuta :oops::oops: :diabloti:
Wstyd - tyle lat na forum :oops:

Ta beagielka chyba zostałą adoptowana??

Posted

i to niestety niefajne jest , są psy jednego dnia , potem nie ma, brak też info ??? szkoda ze nie ma komu tego sprawdzić :shake: a jak ogólnie wygląda sprawa schronu, można wchodzić , pytać ??? jakaś współpraca jest z pracownikami ????

Posted

Kiedyś było więcej info - bo mieliśmy zaufaną wolontariuszkę. Teraz czasami dziewczyny zaglądają i czegoś się dowiedzą.
Są tam młodzi wolontariusze, ale generalnie współpraca się nie klei
Tzn zawsze można zadzwonić Do Pauliny do której mamy nr tel i o konkrety zapytać, ale nie oszukujmy się - żebyśmy my tu na dogo mogli aktywnie pomagać, musimy mieć wieści na bierząco i wolontariuszy TU na stronie :shake: Przykłądem jest prężnie działąjący wątek ogólny Pabianic - rewelacyjną robotę dziewczyny odwalają

od czasu do czasu na postawie takich zdjęć jak Twoje robimy jakieś ogłoszenia - nie gwarantując że pies jeszcze będzie. Po prostu luźne ogłoszenia z tel do schroniska - bo niestety nie wezmę odpowiedzialności mieszkając kilkadziesiąt km od JGóry za poprowadzenie adopcji od A do Z :( skoro psa za chwilę nie będzie
Chodzi głównie o to że schronisko nawiązało współpracę z Fundacją z NIemiec i co miesiąc około 20 psów jedzie do naszych zachodnich sąsiadów. NIestety nigdy nie wiemy które to będą psy więc nie bardzo wychodzi zakłądanie i prowadzenie wątków. Ze wzgl na brak wolontariuszy tutaj nie mamy jak sprawdzać na bieżąco czy akurat ten pojechał czy nie :roll:

Ale dobre i to bo w schronisku trochę się "poluzowało" w porównaniu do poprzednich lat gdzie boksy były zawalone, psy ciągle pogryzione itd itp....

Teraz nawet jest luźno z korzyścią dla futrzaków
Dobrze że są ci młodzi wolontaariusze. Wizytujący za dużo się nie dowiedzą. Zdjęć oficjalnie też nie wolno robić :razz:

Trochę chaotycznie to wszystko mi wyszło ale pogoda nie sprzyja myśleniu :eviltong:

Posted

No właśnie o to mi chodzi, że o takich beagielkach powinniśmy wiedzieć zaraz po ich przybyciu do schr :)
A tak to nawet nie wiadomo co za cuda tam jeszcze są

Lilith - spróbuj proszę namówić Paulinę na dogo
Wystarczyłoby, żeby raz w tyg do nas zajrzała :)

Posted

Hej Ciotki,
kompletnie nie znam wątku i nie wiem o co chodzi :oops: ale Bros sama nie może się zalogować na dogo i prosiła mnie o wklejenie takiej informacji:

"Mały czarnuszek to Boston Terier, młody , znaleziony w górach , przeszedł już okres kwarantanny, jest w schronie około 2 tygodni, jest przyjazny , wszystko z nim oki czeka na człowieka "

Posted

I jeszcze jedna informacja od Bros:

"Właśnie dzwoniłam do schroniska , prawdopodobnie odebrał go właściciel , pan mówi ze to buldożek francuski, znaleziony pod Górą Szybowcową "