Jump to content
Dogomania

Amerykański dżentelmen i biszkoptowy potwor, czyli Blues & Frodo :)

Recommended Posts

Posted

Bogdan:hmmmm: , mam nadzieję, że ... wymyślicie inne :cool3:.
Cierpliwie poczekam na zdjęcia i relacje z jego dorastania. Katasza1 nie martw się o uczucia, o przywiązanie - na wszystko przyjdzie kolej. Wierzę, że każdy z Twoich psiaków będzie kochany szczerze i głęboko, co nie znaczy, że tak samo.

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witamy wszystkich :)

Co do Malego, to jest ZAJEBISTY!
Nigdy w zyciu, a widzialam sporo, nie widzialam psa ktory tak kompletnie, niczego sie nie boi!
Ostatnio lezalam w wannie i mlody stal obok i piszczal caly czas, zaczynal mnie denerwowac, wzielam go i wsadzilam kolo siebie do wanny pelnej wody. Usiadl sobie, woda po szyje i nie mial zamiaru wychodzic. Wyciagnelam go a on dalej chcial!
Pociagi? Autobusy? Duze psy? Duze i szybkie psy? Petardy? Halas? Pfff, nic go to nie obchodzi. Jest absolutnie genialny!!

Posted

Bono, nieee, nie przepadam za U2.
Na 99,9% zostanie Blues :)
Wlasnie Mlody zostawil niespodzianke pod biurkiem, wdeplam w nia gola stopa (i nie poczulam...) i roznioslam po przescieradle. Uwielbiam szczeniaczki :loveu: :angryy:

Posted

[quote name='katasza1']Bono, nieee, nie przepadam za U2.
Na 99,9% zostanie Blues :)
Wlasnie Mlody zostawil niespodzianke pod biurkiem, wdeplam w nia gola stopa (i nie poczulam...) i roznioslam po przescieradle. Uwielbiam szczeniaczki :loveu: :angryy:

:lol: :lol: :lol:

Posted

taaa, oczywiscie mowilam ze szczeniak bedzie spal w klatce...
Jak go przywiozlam z hodowli to przez 4 dni bylismy u mojego chlopaka rodzicow, tu psy nie maja klatki (jeszcze) ani nawet legowiska a mlody tak uwielbia sie przytulac i robi to po mistrzowsku, ze sie oczywiscie poddalam. Jest przyzwyczajony w miare do klatki, jak go pare razy w nocy w niej zamknelam to nie protestowal. Gorzej jest jak wychodze z domu i musi w niej zostac, wtedy wyje tak dlugo do poki nie przyjde. Zamykam go w niej bardzo rzadko, bo mam zabezpieczony pokoj tak ze raczej nic sobie nie powinien zrobic, ale musze go wkoncu do niej przyzwyczaic calkiem bo jedziemy w lutym do moich rodzicow i tam raczej powinien byc zamkniety na czas mojej nieobecnosci. Chocby z powodu kotow ktore sa w mieszkaniu.

A Frodu ostatnio zrobil sie tak wspanialy, ze nie moge przestac sie nim zachwywac. Jest najmadrzejszym psem na swiecie. Dzisiaj w lesie zachowywal sie wzorowo, moglby sie nie rzucac do niektorych psow jak jest na smyczy, no ale ostatnio sobie uswiadomilam, ze sama do tego doprowadzilam napinajac smycz i przeciagajac go w inna strone. Walczymy poki co, mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej.

Posted

Witamy się w Waszej galerii :)
Już parę razy podglądałam Frodziaka dzisiaj wchodzę do Waszej galerii a tu proszę taka mała czarna niespodzianka,Młody jest cudowny i z wyglądu no i z tego co piszesz z charakteru również :loveu: Co do imienia to Blues zdecydowanie! :lol:

http://pl.tinypic.com/view.php?pic=312fpqs&s=5#.UuX08tKtZR0 Świetnie razem wyglądają :loveu:
http://pl.tinypic.com/view.php?pic=105bcba&s=5#.UuX1UtKtZR0 Mistrzunio :diabloti:

Posted

Witamy!
no maly pojawil sie dosc niespodziewanie...tzn boston mial byc, niekoniecznie teraz, ale tak wyszlo i nie zaluje ani troche.
mam z mlodym problem, bo nie chce w taka pogode zalatwiac sie na dworze....

Sati mnie zmotywowala, zeby z malym zaczac mocniej cwiczyc, bo sie leniwa zrobilam i jest z niego troche potworek. Dzisiaj biore kliker i smaki i koniec z lenistwem! Frodo bedac u mnie tydzien umial juz baaardzo duzo,a ten maly gnojek umie tylko siadac. Jestem zlym wlascicielem :eviltong:
ja tez wole cwiczyc z psami na dworze, a z Bluesem nie ma takiej opcji, bo nienaiwdzi byc na dworze, zaraz mu w lapki zimno i beczy.

A jeszcze sie pochwale, ze zamowilam w grudniu torbe szmaciana z naszyta glowa Froda i Bluesa ( tzn boston jak boston, Froda robila mi ze zdjecia) i jest piekna :loveu:

Posted

Frodo jest najcierpliwszym psem na swiecie. Doskonale wie ze to szczeniak i pozwala mu na o wiele wiecej niz innym psom. Zreszta to jego szczeniak ;)
rozczula mnie jak czesto idziemy na autobus, maly siedzi w torbie, a Frodo co chwile sie zatrzymuje i sprawdza czy wszystkoz mlodym wporzadku. Albo jak Blues nie chce chodzic oo dworze, to podobiega do niego,z aczeca do zabawy itd.
jak dla mnie to jest zacierpliwy, bo Blues to dupek :P czesto stawia na swoim i drze jape na Froda, bo on chce sie teraz bawic! Potrafi Frodowi wyjesc cos z pyska, a on na to pozwala.
i wogole sie kochaja, to jak oni sie bawia jest lepsze niz telewizja ;) musze ich wkoncu nagrac.
znalazlam tylko jeden minus, poki co, posiadania dwoch psow-nie moge im zakladac obrozek w domu bo sie za nie ciagaja w trakcie zabawy :P
i mimo ze szczyl jest super, to czekam az drosnie, da Frodowi odpoczac i bedziemy mogli chodzic na normalne spacery :) ano i nie bede miala mokrych niespodzianek pod drzwiami :P

Posted

:loveu: Mój to też taki ciamajda wobec szczeniaków, ale lepszy ciamajda niż pies, który nienawidzi szczyli ;ppp
Hehehe, no tak, szczeniak jest jednak absorbujących, ale z rozczuleniem będziesz wracać do tych siuśków pod drzwiami :lol:

Posted

Cudownie katasza1 opisujesz zachowanie Froda :lol:. Młodego bacznie obserwuj, ciesz się każdą chwilą, upamiętniaj je filmując lub fotografując, bo ... chłopak szybko dorośnie, szybciej niż się tego spodziewasz i już nigdy więcej nie będzie ... szczeniakiem :evil_lol:.
Torbę chętnie bym zobaczyła :razz:

Posted

Fajnie,że Frodziak tak ładnie zachowuje się wobec Młodego szczególnie,że chyba nie ze wszystkimi psiakami się lubi ale jednak szczeniak to szczeniak swoje prawa ma :) Chętnie obejrzę filmik z zabaw Panów,no i może szkoleniowych postępów skoro od dzisiaj zabieracie się do pracy :razz: :loveu:

[quote name='wykrywka']Torbę chętnie bym zobaczyła :razz:[/QUOTE]

Popieram :mdrmed: