Kasi i Lena Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Ale fajnie, zazdroszczę:) Też bym chciała szczeniaczka w domu. Jaka rasa? Trzymam kciuki. Mamą się nie przejmuj przecież nie mieszkacie razem. Mnie większa część rodziny uważa za wariata. Prym wiedzie w tym mój szwagier który uważa że trzymanie psa w bloku to idiotyzm:roll: Sam ma dwa psy w kojcu, biedne psiaki nie widziały chyba w życiu nic poza własnym podwórkiem:shake: Quote
katasza1 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Boston terrier :) Ja wiem ze jej chodzi o to ze studia, wynajmowane mieszkanie. Ale skoro z jednym nie mam zadnego problemu to dlaczego z dwoma mialby byc? Tzn jesli chodzi o szczylka to troche zmienia ale akurat bede miala czas zeby go troche wychowac zanim zaczne studia znowu. Quote
Kasi i Lena Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Bostony są śliczne:loveu: Posiadanie dwóch psów nie różni się bardzo od posiadania jednego. Jakby ktoś nie chciał Ci wynająć mieszkania bo pies to ich ilość i tak nie będzie się liczyć. Trzymam mocno kciuki. Quote
katasza1 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Tez tak wlasnie mysle. A mi sie tak cholernie nudzi z jednym psem na spacerach :P Juz po rozmowie z hodowca. Jest jeden piesek niewystawowy. Zobacze je za tydzien po wystawie :loveu: Myslicie ze, bo zapomnialam zapytac, odebranie 11 tygodniowego malucha z hodowli to niezbyt dobrze dla szczeniaka? Quote
Kasi i Lena Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Nie znam się na tym. Normalnie odbiera się 12 tygodniowego? Moja jedna jest u mnie od 6 tygodnia życia ( niestety siła wyższa) nie sądzę żeby to jakoś wpłynęło na jej psychikę. Doskonale dogaduje się z innymi psami choć jest raczej dominująca ale to już chyba taki charakter. Quote
katasza1 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Normalnie to jak 8 chyba. A ja musze wyjechac na caly grudzien i dopiero na poczatku stycznia bede mogla odebrac. Quote
Kasi i Lena Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 A to luz, myślałam że za wcześnie:) Nic mu nie będzie, to chyba nawet lepiej jak dłużej pobędzie z mamusią. Quote
katasza1 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 No wlasnie sie martwie, ze ciezko bedzie mu sie przyzwyczaic do zmiany jak bedzie mial te 11 tygodni. Quote
Kasi i Lena Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Wydaję mi się że szybko się do Was przyzwyczai. To przecież nadal będzie mały szczeniak :) Quote
katasza1 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 I tak najbardziej boje sie z sie chlopaki niedogadaja. Bostony maja twarde charaktery i moj Frodo tez. Ale to czy sie dogadaja czy nie zalezy ode mnie glownie wiec bede musiala je odpowiednio poustawiac od poczatku. Quote
Kasi i Lena Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Nie wiem jak jest z samcami ale radzę za bardzo się nie wtrącać w ich relacje. Powinny same się dogadać. Ja się do moich nie wtrącałam do puki sytuacja nie wyglądała groźnie. Żadnego z nich nie faworyzować, karmić, głaskać i bawić się z obiema na raz, przynajmniej na początku. Quote
katasza1 Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Dzieki :) lubie duze psy, a ze nie mam warunkow to z maluch psow chyba bostony sa jednymi z takich bardziej charakternych ;) Co do tych dwoch samcow to jeszcze porozmawiam z treserka w listopadzie. Slyszalam historie ze babka miala bostona i sznaucera, wyszla gdzies a jak wrocila to sznaucer byl bez dolnej szczeki bo boston mu odgryzl. Sznaucer nadawal sie niestety tylko do uspienia. Wiec sie troche wystraszylam... Quote
kropi124 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Takimi opowiadaniami nie ma co sie sugerować. Ja tam zawsze psa biorę na ślepo. Mam więcej zajęcia jeśli chodzi o wychowanie. To nie jest za mądre:p:shake: Warto by było udać sie na taki spacer z bostonkami i zobaczyć jak jest naprawdę. Quote
aronia Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Śliczny piesek. I tak dobrze wychowany. A w jakim wieku jest Frodo? wygląda na młodziaka. Quote
wykrywka Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Boston terrier ... kiedyś moje marzenie. Po odejściu bokserki Negry ta rasa wydawała mi się być miniaturką ukochanej rasy. Z jakiej hodowli będzie Twój bostonek? W okolicy znam dwie, ale żadna nie ma chyba szczeniaków do sprzedaży :roll: Quote
katasza1 Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 aronia napisał(a):Śliczny piesek. I tak dobrze wychowany. A w jakim wieku jest Frodo? wygląda na młodziaka. Z tym wycowaniem to bym nie przesadzala. Caly czas walcze z agresja do psow. Czasami jest super, schodzimy na bok, sam z siebie siada, zajmuje go smakami i jest super. A ostanio szlismy bez smyczy, pierwszy raz nie odwolal sie od psa, podbiegl do labka zaczal go atakowac, przyciskac cialem i warczec. Bogu dzieki ze lab byl naprawde super spokojny i ogarniety i nie chcial sie odegrac.... Frodo ma okolo 2 lat. Quote
katasza1 Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 wykrywka napisał(a):Boston terrier ... kiedyś moje marzenie. Po odejściu bokserki Negry ta rasa wydawała mi się być miniaturką ukochanej rasy. Z jakiej hodowli będzie Twój bostonek? W okolicy znam dwie, ale żadna nie ma chyba szczeniaków do sprzedaży :roll: No bostony faktycznie maja troche bokserowy charakter i wyglad. To bomby energetyczne. I jaka one maja mimike! Ja w zielonej znam alikane, ale nie chcialam z tej hodowli. moj jest z Poznania z Ad Captandum. Quote
majusa Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 wykrywka napisał(a):Boston terrier ... kiedyś moje marzenie. Po odejściu bokserki Negry ta rasa wydawała mi się być miniaturką ukochanej rasy. Z jakiej hodowli będzie Twój bostonek? W okolicy znam dwie, ale żadna nie ma chyba szczeniaków do sprzedaży :roll: Hejka powakacyjnie :) Zgadzam się z wykrywką :) Moim pierwszym i najukochanszym psem byl boxer i do dziś mam mega fiola na punkcie tej rasy. Swego czasu tez zastanawialam sie nad bostonem myslac ze z wygladu troche jak mini boxerek wlasnie, jednak jesli chodzi o charakter to nie maja ze soba nic wspolnego :P boston to typowy terier. Kataszka trzymam kciuki za nowego domownika. Quote
katasza1 Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 No z tym typowym terrierem to nie do konca sie zgodze. tykko ze dla mnie typowy terrier to jack, foks itp. a nie staffik np. zreszta bardzo duzo hodowcow i wlasiieli bostonow miala wczesnej boksery. Dzieki, jeszcze 2 miesiace ;( Quote
katasza1 Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 Zwariowalam. Obiecalam sobie ze nie bede przesadzala z rzeczami dla szczeniaka a wlasnie laze po stronach i wrzucam do koszykow zabaweczki.... Quote
katasza1 Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 Zwariowalam. Obiecalam sobie ze nie bede przesadzala z rzeczami dla szczeniaka a wlasnie laze po stronach i wrzucam do koszykow zabaweczki.... Quote
Kasi i Lena Posted November 9, 2013 Posted November 9, 2013 To jest właśnie najlepsze w oczekiwaniu na szczeniaka :) Można kompletować wyprawkę niemal jak dla dziecka :) Quote
katasza1 Posted November 9, 2013 Author Posted November 9, 2013 Gorzej z pieniedzmi :P Myslicie ze jest sens kupowac te odstraszacze od gryzienia i spraye do nauki czystosci? Dziala to? Aha i ma ktos moze kong wubba? Chcialam kupic szczeniaczkowa i rozm. L dla Froda, ale drogie to to. Jakie zabawki najlepiej kupowac, takie zeby oba psy sie naraz bawily? Quote
Recommended Posts