Jump to content
Dogomania

Amerykański dżentelmen i biszkoptowy potwor, czyli Blues & Frodo :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='katasza1']
Sati mnie zmotywowala, zeby z malym zaczac mocniej cwiczyc, bo sie leniwa zrobilam i jest z niego troche potworek. Dzisiaj biore kliker i smaki i koniec z lenistwem! Frodo bedac u mnie tydzien umial juz baaardzo duzo,a ten maly gnojek umie tylko siadac. Jestem zlym wlascicielem :eviltong:
ja tez wole cwiczyc z psami na dworze, a z Bluesem nie ma takiej opcji, bo nienaiwdzi byc na dworze, zaraz mu w lapki zimno i beczy.[/QUOTE]

Bardzo się cieszę, że byłyśmy w stanie Was zmotywować ;)
też wolę ćwiczyć na dworze, próbowałam nawet tam nagrywać bo znalazłam fajne miejsce, pogoda była super ale nic z tego nie wychodziło- szczyl mi się co chwilę rozpraszał bo a to jakaś gałązka, a to śnieg się sypał spod łapek więc trzeba go było złapać :angryy:
W domu jest super skupiona ale jeśli chodzi o plener to musimy nad tym jeszcze popracować.
Beczenia bo zimno zdecydowanie nie zazdroszczę :evil_lol: na szczęście Sati uwielbia śnieg, mróz też jej nie straszny- często na spacerze nie czuję już rąk i nóg a ona nadal twardo szaleje.

Imię super wybrałaś, Blues idealnie do niego pasuje :loveu:

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Frodus jest cudowny, z psami tez coraz lepiej jak ja mam inne podejscie. Chociaz dzisiaj wychodzilismy z pociagu,przy drzwiach stal beagel. Normalnie bym froda zagadala albo ewentualnie wziela na rece, ale niestety, trzeba bylo szybko wysiadac, a ja na szyji z torba z Blusem, plecak na plecach, torebka pod pacha i nie mialam co zrobic, wiec skrocilam maksymalnie smycz i po prostu zaczelam isc. Tak sie rzucal do psa, ze ludzie na stacji tylko mowili cos w stylu 'o, k..wa! Zobacz jaki swir!' a mi bylo tak strasznie glupio ze prawie zapadlam sie pod ziemie....

A mlodego staram sie fotografowac caly czas, tym bardziej ze wczoraj mu zalozylam sweter ktory kupilam jakos kolo 10 stycznia i byl na niego o wieeeele za duzy, potem jakis czas nosil kurtke, wczoraj mu zalozylam znowu i jest dobry! ;(
nauczylismy sie dzisiaj kontrolowac przy jedzeniu i cwiczeniach i podawac lapke. Boze, jak to male slodko wyglada jak mysli! Mialam lekki przestoj w trenowaniu i Froda i malego, ale biore sie do roboty! Akurat mam mnostwo wolnego czasu i musze wykorzystac pozytecznue.

Posted

Oj czasem takie wpadki się zdarzają ale najważniejsze,że Frodek robi postępy i powoli idziecie do przodu.:) To może podzielisz się z nami jakimiś foteczkami? :cool3:

Posted

No sa postepy, chociaz on jest czasami taki nieprzewidywalny ze glupieje. Jest zasada niezmienna ze nienawidzi duzych czarnych psow, bo go taki labek gdzies zaatakowal. Ale czasami nie lubi duzych psow, czasami malych nie ma tu zadnej zasady :P

Zdjecia beda wieczorem :)

Posted

A to chyba każdy pies tak ma moja z kolei nie przepada za bokserami buldożkami francuskimi itd a czasami patrzy tylko żeby się z nimi pobawić nie ogarniesz stworzenia :D

W takim razie czekam :lol:

Posted

Zaraz cos dodam. Ostatnio stwierdzilam, ze nie mam czego dodawac ;) mam pare nowych, a w czwartek jedziemy do swierardowa na wycieczke, to dodam jakies ciekawsze. Mam nadzieje. Mlodemu biore torbe w razie czego, ale mam nadzieje ze sam tez troche pochodzi.

Posted

No poki co pogoda do d. Ja niedlugo wyjezdzam na miesiac, mam nadzieje że jak wroce to bedzie cieplej, to sie odezwij jak bedziesz w zielonej :)
a kolezanka z jakiej hodowli ma bostonka?
ja tez lubie kudlacze, ale jak leza czyste na lozku. Gorzej sprawa wyglada jak po kazdym spacerze trzeba Froda oplukiwac z blota...a on wcale nie ma dlugiej siersci. Jestem leniwa a krotka siersc to wygoda :)
no i bostonki maja super charaktery. Zupelnie nie adekwatne do ich rozmiarow ;)

Ja mysli, ze Frodo i Blues = WNM ;) oni naprawde strasznie sie kochaja i za soba tesknia.
Mam wspaniale psy po prostu :loveu:

Posted

Dzieki. No Blues robi bombowe miny. Ma o wiele bogatsza mimike niz Frodo, ktory i tak jak na psa wydaje mi sie ze robi duzo 'min'.

Mowimy na niego robal, bo idealnie oddaje jego wyglad i zachowanie ;)

Frodo ma okolo 2,5 roku. Ja od dziecka chcialam miec dwa psy. Zawsze o tym marzylam. Tzn jak bylam mala to babcia miala psa i my mielismy jamnika, mieszkalismy razem w domku, wiec tak jakby mialam dwa psy. Ale widac bylo ten podzial, nasze psy wtedy sie tolerowaly ale chyba niezbyt lubily, nie bawily sie razem itd. A ja chcialam lazic na spacerki z dwoma, widziec jak sie przytulaja, bawia. I sie udalo. Chociaz to oczywiscie zasluga Froda, bo on uwielbia pieski (albo nienawidzi ;) ) i widzialam, ze bardzo mu brakuje kontaktu z innymi. Jak chodzilismy na plaze dla psow to byl w siodmym niebie, czasami jak gdzies z nim szlam i widzial psa, ktorego akurat lubil to tak zalosnie cicho piszczal pod nosem, jakby z rozpaczy ze nie moze sie z nim pobawic. Teraz ma swojego kumpla i chyba jest szczesliwy :)
A czemu nie mozeszz miec drugiego?
Ja teoretycznie, wg pewnie dogociotek tez nie powinnam miec dwoch...nie wiem czy dalyby mi chociaz jednego.

Za 2 tygodnie neistety mi nei pasuje, bo wyjezdzam za pare dni i wracam w polowie marca. I od tej polowy marca do konca czerwca bede w zielonej :)