FredziaFredzia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='katasza1'] A czemu nie mozeszz miec drugiego? Ja teoretycznie, wg pewnie dogociotek tez nie powinnam miec dwoch...nie wiem czy dalyby mi chociaz jednego.[/QUOTE] Większość dogo nie miałoby psów, gdyby dogociotki o tym decydowały. ;) Quote
Pani Profesor Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='FredziaFredzia']Większość dogo nie miałoby psów, gdyby dogociotki o tym decydowały. ;)[/QUOTE] ja jestem odrzucona w przedbiegach, żadna ankieta adopcyjna mnie nie uwzględni, choćbym tam naplotła peanów - wynajmowane mieszkanie mnie eliminuje :loveu: (choć z drugiej strony trudno się dziwić, bo doświadczenia są takie a nie inne, a trudno komuś uwierzyć 'na gębę' że nie wywali psa przy przeprowadzce, tylko będzie szukał mieszkania POD PSA, tak jak ja robię:D) a Blues jest prześliczną kruszynką, widać, że będzie z niego diabeł wcielony :D bo Frodo to mój ulubieniec od dawna :loveu: taka blond, ładniejsza wersja mojego tyrana :D Quote
katasza1 Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 Ja kiedys chcialam mopsa z adopcji. Nie mam auta, nie mam swojego mieszkania, nie mam stalych zarobkow, studiuje. To wszystko mnie eliminuje :loveu: Dlatego mam psa z hodowli i nikomu to nie przeszkadza ;) Co do mieszkania to mam staly adres zamieszkania w innym miescie, u babci i wlasciwie moglabym ich oklamac, ze tam mieszkam, ale jakos tak nie umialam. Ley, zaraz odpisze ;) Blues to diabel wcielony. Tzn do mnie jest aniolkiem, slucha sie, jest przylepka i wogole slodzinka na maksa. Gorzej zachowuje sie do Froda i wtedy pokazuje na co go stac. Frodus udaje slodziaka swoimi slodkimi minkami, wielkimi oczami i blond czuprynka, ale wcale taki slodziutki do ludzi nie jest ;) Wlasnie wrocilismy od weta. Mlody juz ma komplet szczepien, Frodo tez. Dodatkowy mlody dostal paszport i czipa. I 250 zl poszlo sie.... Quote
Pani Profesor Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 wet pożera tyle kasy, że to przeraża :D a ja odpadam w przedbiegach właśnie przez wynajmowanie mieszkanie,w schronisku wymagali pozwolenia od właściciela, które przyniosłam przy adopcji, ale równie dobrze mogłam je sobie sama napisać, nikt tego nie sprawdził... ...jak tak czytam o tym, że psy wracają z adopcji, to się nijak nie dziwię, bo doświadczeni 'pośrednicy' mają pewnie niejedną akcję na sumieniu, pt. 'ja go będę kochać' a potem won z powrotem do DT, bo wyprowadzka/cokolwiek. nie zmienia to faktu, że w mojej obecnej sytuacji wybór był jasny - hodowla albo schron, wybrałam to drugie :cool3: Quote
katasza1 Posted February 8, 2014 Author Posted February 8, 2014 Zalozylam chlopakom profil na fejsiku, bo mam cholerna potrzebe chwalenia sie swoimi psami, a nie chce ludzi zameczac na swoim profilu :P Wiec jakby ktos chcial byc na biezaco z fotami... :cool3: [url]https://www.facebook.com/pages/Frodo-Blues/239705932882183[/url] Quote
Aleksandrossa Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 [quote name='Pani Profesor']ja jestem odrzucona w przedbiegach, żadna ankieta adopcyjna mnie nie uwzględni, choćbym tam naplotła peanów - wynajmowane mieszkanie mnie eliminuje :loveu: (choć z drugiej strony trudno się dziwić, bo doświadczenia są takie a nie inne, a trudno komuś uwierzyć 'na gębę' że nie wywali psa przy przeprowadzce, tylko będzie szukał mieszkania POD PSA, tak jak ja robię:D)[/QUOTE] Skąd ja to znam :cool3: Jakiś czas temu na forum agilitowym była informacja o 2 grzywkach szukających domu, napisałam z ciekawości, a nóż coś wyjdzie. Dostałam odpowiedź, że nie ma możliwości powierzenie mi psa bo...jestem niepełnoletnia a oni szukają samodzielnej osoby :razz: Quote
Ty$ka Posted February 9, 2014 Posted February 9, 2014 Wymagania fejs i dogo ciotek są wzięte z kosmosu. :eviltong: Masz mojego lajka :p Quote
katasza1 Posted February 10, 2014 Author Posted February 10, 2014 (edited) [quote name='Aleksandrossa']Skąd ja to znam :cool3: Jakiś czas temu na forum agilitowym była informacja o 2 grzywkach szukających domu, napisałam z ciekawości, a nóż coś wyjdzie. Dostałam odpowiedź, że nie ma możliwości powierzenie mi psa bo...jestem niepełnoletnia a oni szukają samodzielnej osoby :razz:[/QUOTE] Ja wiem, ze oni musza uwazac, bo ludzie to chu.., ale wg mnei strasznie przesadzaja i psy traca fajne domki. A juz mi rece opadly do samej ziemi jak znajoma starala sie o szczeniaka amstafa z jakiejs fundacji, wygrala 'kasting', byla juz umowiona na odbior psa, wziela urlop, a odmowili jej dzien przed odbiorem z tak idiotycznego powodu ze szkoda slow. A wczoraj bylismy w Szklarskiej Porębie, niestety jestem dupa i prawie nie mam zdjec, ale bylo z nami duzo osob, ja bylam pierwszy raz z dwoma psami w miejscu gdzie jest tyle ludzi i bylam zbyt przejeta wszystkim :P Frodu jak zwykle byl super, lazil po szlaku bez smyczy i biegal jak czub jak to on, ale sie pilnowal, nie podchodzil do ludzi itd. W przeciwienstwie do malego ktory byl lekko w szoku chyba, najpierw jak szlismy sami po szlaku to dzielnie biegal za Frodem, czasami mu sie mylilo i myslal ze moj kolega to ja, jak sie okazywalo ze to nie ja to wpadal w panike ale ogolnie ok. Musze pocwiczyc z malym chodzenie na smyczy, bo srednio mu to wychodzi... Jak bylismy blizej Szklarki, to bylo pelno ludzi, wzielam malego na smycz a i tak podlazil do ludzi :shake: Jestem z malego dumna, bo naprawde duzo dal rade przejsc sam, mimo ze to jego pierwszy taki spacer. Bylismy tez w knajpie, mlody poszedl od razu spac, Frodo sie troche krecil ale wkoncu polozyl sie pod stolikiem. Potem odwolal sie od psow bez smaczkow. Na nikogo nie warczal i dawal sie glaskac moim znajomym ktorych widzial pierwszy raz na oczy. Mlody w swojej fioletowej kurtce robil szal na szlaku, jakas Pani byla nim zachwycona i troche o rasie pogadalysmy. Wogole jestem milo zaskoczona, ze nikt nie widzial problemu w tym, ze sa ze mna psy itd. Z mniej milych rzeczy to probowalismy pod Szklarka zrobic sobie zdjecie, nagle wyskoczyl bernardynek, ktorego Pan nie mogl utrzymac. Maly sie wogole nie przejal i stwierdzil, ze zaprzyjazni sie z bestia, Frodo troche przyfikal. Nie zachowal sie super, ale ja go trzymalam przy nodze, a ten koles nie mial zadnej kontroli nad psem, ktory go przeciagal do nas tak, ze myslalam ze zaraz bedzie po moich psach.... Edited February 10, 2014 by katasza1 Quote
Ty$ka Posted February 10, 2014 Posted February 10, 2014 Byliście w Szklarce i nic nie mówiliście? Wredni jesteście :p Taka socjalka fajna jest ;). A Młody się ogarnie jeszcze. Quote
Pani Profesor Posted February 11, 2014 Posted February 11, 2014 [quote name='Aleksandrossa']Skąd ja to znam :cool3: Jakiś czas temu na forum agilitowym była informacja o 2 grzywkach szukających domu, napisałam z ciekawości, a nóż coś wyjdzie. Dostałam odpowiedź, że nie ma możliwości powierzenie mi psa bo...jestem niepełnoletnia a oni szukają samodzielnej osoby :razz:[/QUOTE] nie no, to tutaj jest uzasadniony argument, bo jako niepełnoletnia raczej nie możesz podpisać umowy adopcyjnej, trzeba mieć jakąś zdolność prawną, jak np. dowód, ale zawsze można było zapytać, czy mama/tata nie chcą wziąć 'na siebie' :) tyle że też musieliby przejść casting, bo to w końcu oni by podpisali... Quote
katasza1 Posted February 22, 2014 Author Posted February 22, 2014 Uhu, podpadlam wsrod bostoniarzy. Jestem przegrana. tak serio to mnie to smieszy dosyc, z drugiej strony fajnie by bylo jakbym kiedys jeszcze mogla kupic gdzies bostona :P Mogl mnie ktos uprzedzic ze z nimi sie nie zadziera bo wszyscy sie bronia :roll: Quote
angineuuka Posted February 22, 2014 Posted February 22, 2014 katasza1 napisał(a):Uhu, podpadlam wsrod bostoniarzy. Jestem przegrana. tak serio to mnie to smieszy dosyc, z drugiej strony fajnie by bylo jakbym kiedys jeszcze mogla kupic gdzies bostona :P Mogl mnie ktos uprzedzic ze z nimi sie nie zadziera bo wszyscy sie bronia :roll: za granicy sobie sprowadzisz :evil_lol: Quote
katasza1 Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 Ale to hodowca z Austrii :P sciagne sobie bostona red ze stanow :evil_lol: Quote
klaki91 Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 katasza1 napisał(a):Uhu, podpadlam wsrod bostoniarzy. Jestem przegrana. tak serio to mnie to smieszy dosyc, z drugiej strony fajnie by bylo jakbym kiedys jeszcze mogla kupic gdzies bostona :P Mogl mnie ktos uprzedzic ze z nimi sie nie zadziera bo wszyscy sie bronia :roll: Komu pojechałaś? :) Quote
Ty$ka Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 Łohoho, jakaś grubsza sprawa. O co poszło? :p Quote
katasza1 Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 no az tak nie, ale napisalam pod zdjeciem super hiper czempiona, ze nie ma nosa :P i sie zaczelo ze sie nie znam na rasie i ze ona tez wejdzie i bedzie mowic ze moje psy sa brzydkie. I przyszla armia ktora napisala ze ma piekny nos :razz: Aha i usunela mnie ze znajomych... A on serio ma tak wklesly nos ze az boli... Quote
angineuuka Posted February 23, 2014 Posted February 23, 2014 katasza1 napisał(a):no az tak nie, ale napisalam pod zdjeciem super hiper czempiona, ze nie ma nosa :P i sie zaczelo ze sie nie znam na rasie i ze ona tez wejdzie i bedzie mowic ze moje psy sa brzydkie. I przyszla armia ktora napisala ze ma piekny nos :razz: Aha i usunela mnie ze znajomych... A on serio ma tak wklesly nos ze az boli... Pokaż, chce poczytać :loveu: Quote
katasza1 Posted February 23, 2014 Author Posted February 23, 2014 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=548613628579623&set=pb.203024363138553.-2207520000.1393189734.&type=3&theater ale to po niemiecku ( jak ktos rozumie to prosze wybaczyc moje kalecznie go :P ) Quote
Ty$ka Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 Hahahahahaahaaha. O raaany. Dlatego odechciewa mi się wchodzić w psi światek zamknięty na jedną, właściwą rasę. A pies ma nos okropny. Fuuu. Quote
angineuuka Posted February 24, 2014 Posted February 24, 2014 też skomentowałam, co mi szkodzi :loveu: nie planuję bostona więc.. :P Quote
katasza1 Posted February 24, 2014 Author Posted February 24, 2014 Nie widze Twojego komentarza... No mi sie wystaw odechcialo chyba juz calkiem :P Quote
angineuuka Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 usunęli komentarze :placz: i nie mogę nic komentować tam... Quote
Pani Profesor Posted February 25, 2014 Posted February 25, 2014 ej, trzeba było im łupnąć jakimś wzorcem, ja właśnie wyczytałam, że na pysku bostona "nie może być widocznych zmarszczek", ta fałda powodująca wklęsły nos to chyba właśnie zmarszczka...? :diabloti: Quote
Recommended Posts