Jump to content
Dogomania

Amerykański dżentelmen i biszkoptowy potwor, czyli Blues & Frodo :)

Recommended Posts

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja skojarzyłam Matyldę :> BTW teraz to moja córa ma tak na imię ;P

Mnie nie kojarzysz... a mojego zblazowanego niebieściucha Che? Albo psa Astona z achalazją? ;)

Posted

Dokładnie tak jak piszesz, zwłaszcza jeśli chodzi o choroby i śmierć każdego z nich. Dlatego nie mam już szczurów i nigdy już mieć nie będę.

A galeria - ciągle w planach ;)

Posted

Zakładaj, zakładaj ;)

Czy to normalne, ze czesto nie lubi sie swojego psa, ktory ma 16 miesiecy i jest samcem z jajami? :P

Blues mnie wyprowadza z rownowagi tak srednio dwa razy dziennie. On jest bardzo karny, ale jest tak rozemocjonowany ze nie wytrzymuje. Tyle ile ja przez rok przeszlam z nim cwiczen na samokontrole to moglabym ksiazke napisac, a jego emocje dalej sa na najwyzszym poziomie. Przed wyjsciem na spacer robimy samokontrole, na klatce schodowej, przed otworzeniem drzwi, na chodniku pod blokiem, w trakcie spaceru i i tak musze brac z 5 glebokich wdechow zeby go nie ubic!

Pocieszam sie tym, ze Frodo byl o wiele gorszy w jego wieku a wyrosl na fajnego psa. Powiedzcie mi ze tak bedzie, pllliiiiisss

Posted

Zgubiło mi Was... ale odnalazłam :)

Tak, powiem Ci to normalne. Miałam taki etap, gdzie miałam ochotę psa własnoręcznie pozbyć jajek albo przywiązać do drzewa i zostawić :P Jednak mu to minęło i jest superowym psem.

Posted

Dzisiaj za to mój kochany Froduś na szkoleniu rzucał sie do wszystkich psów po kolei. Ale szkoleniowiec to super kobita jest i pogadałyśmy na fb i trochę odzyskałam wiarę w te moje potwory ;)

Póki co będziemy próbować dogadać ze szkoleniowcem Froda i labradora z naszej grupy spacerowej, bo Frodo labków nie lubi, a jak już jest labek i w dodatku samiec, to się debil tak nakręcił, że myślałam, że go zabije!

W ramach tego kupiłam sobie dzisiaj trzy opakowania melisy i będę się relaksować wewnetrznie, żeby swoich frustracji nie przelewać na kundle ;)