ewu Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 gosia7 napisał(a):dziewczyny a jak Wy sobie wyobrażacie dojazdy tak daleko do psa, trzeba będzie ogłaszać,robić zdjęcia. ja nie dam rady przemierzać pół Polski,choćbym chciała. W domu moje stado czeka,pracuję na pełen etat. Wsadzić go daleko i czekać na cud? Kto to wszystko opłaci niemalże dożywotnio,bo z kiepskim kontaktem, to na to pewnie wyjdzie... Młode psy czekają,a co dopiero starszy,zwykły? Do bliskiego dt mogę podjechać,dostarczyć karmę,zabrać do weta,robić zdjęcia,ale tyle km nie dam rady gnać. Gosia nie jest za odległym hotelikiem.Boję się ,że blisko Warszawy może być krucho ze znalezieniem czegoś dla pieska. Quote
MALWA Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 ewu napisał(a):A możesz spytać zawsze to miałyście jakiś kontakt:) Ok. Zaraz do niej napiszę, ale zaproszę na wątek i zapytam, czy mogłaby pomóc. W zasadzie niewiele wiem o samym psiaku. Jeszcze mestudio prowadzi BDT, ale gdzieś czytałam, ze ma teraz małą suczkę od jakiejś 90 letniej staruszki na BDT. Nie znam osobiście, raz kupowała u mnie jakąś książkę na bazarku. Quote
MALWA Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 ewu napisał(a):Gosia nie jest za odległym hotelikiem.Boję się ,że blisko Warszawy może być krucho ze znalezieniem czegoś dla pieska. Zauważyłam, ze chciałaby blisko, tyle, ze blisko nic nie ma. W sumie nie wiem czy jest sens tak się upierać..... nic tym nie pomożemy samemu psu...... Quote
ludwa Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 spróbujcie jeszcze tutaj: http://www.facebook.com/DomowyHotelDlaPsowKompleksowaOpiekaNadPsami/info Jutro pognębię jeszcze jedną panią... Quote
ewu Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 ludwa napisał(a):spróbujcie jeszcze tutaj: http://www.facebook.com/DomowyHotelDlaPsowKompleksowaOpiekaNadPsami/info Jutro pognębię jeszcze jedną panią... Gnęb, gnęb ...:) Quote
ewu Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 ludwa napisał(a):spróbujcie jeszcze tutaj: http://www.facebook.com/DomowyHotelDlaPsowKompleksowaOpiekaNadPsami/info Jutro pognębię jeszcze jedną panią... Gosia zadzwoń tam to w Białołęce. Quote
paula_t Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 MALWA napisał(a):Zauważyłam, ze chciałaby blisko, tyle, ze blisko nic nie ma. W sumie nie wiem czy jest sens tak się upierać..... nic tym nie pomożemy samemu psu...... Też tak uważam. Jak hotelik sprawdzony, to i informacje i zdjęcia na bieżąco, nie ma konieczności odwiedzania psiaka i robienia "sesji". Quote
MALWA Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Napisałam do Roszpunki i mestudio. Podałam link do wątku, może tu wejdą i coś pomogą...... Quote
ewu Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 MALWA napisał(a):Napisałam do Roszpunki i mestudio. Podałam link do wątku, może tu wejdą i coś pomogą...... Dziękuję:) Quote
MALWA Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Witam! Nie wiem jaka jest obecnie decyzja i co stanie się z psiakiem, gdzie trafi, ale jeszcze pomyslałam o wątku o domach tymczasowych, ludzie tam propnują domki lub piszą, ze szukają, zaraz poszukam ten link i wkleję, może uda sie jednak coś znaleźć. Quote
MALWA Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Znalazłam spis domów tymczasowych: http://www.dogomania.pl/forum/threads/20791-Spis-Domów-Tymczasowych-! Może tu warto umieśćić apel o pomoc dla Psiaka! Quote
gosia7 Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 ja się przy niczym nie upieram,a napewno nie kosztem psa!!! ale oceniam REALNE możliwości. To ja będę podpisywać umowę z hotelem nie np.ewu, czy inni,którym łatwo jest rzucać tutaj dobre rady. Ja będę odpowiedzialna za tego psa pewnie przez kilka dobrych kolejnych miesięcy - nie mam możliwości czasowych ani transportowych na przemierzanie ogromnych odległości. Za chwilę pierwsze emocje opadną na wątku,a pies nie ma wystarczajcych deklaracji STAŁYCH nawet na 2mce(!!!),nie mówiąc o dłuższym czasie. Nie mogę sobie pozwolić na wywiezienie go daleko i jedynie płacenie za niego (nie mam tyle kasy!)-muszę mu szybko znaleźć DS. Nie od każdego hotelu można otrzymywać relacje i zdjęcia,a szukanie DS to żmudna,niekończąca się robota. Nie da się robić tego tylko wirtualnie, nie potrafiąc wiele o psie powiedzieć chętnym do adopcji (bo jak skoro nie można go wystarczająco często odwiedzać). Jeśli byłby to choćby PDT to wydaje mi się,że byłoby prościej z relacjami/fotami niż w hotelu,w którym jest -naście,-dziesiąd psów. Proszę pognębcie jeszcze znajomych,może komuś zmięknie serce? I dziękuję,że jesteście z tym biedakiem ciepłymi myślami. czy ktoś mógłby umieścić apel w wątku DT-jestem teraz w pracy i nie mogę już dłużej być w necie Quote
agat21 Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Dzisiaj dostałam wiadomość, że jeden z "moich" psiaków w hotelikach odszedł. W tej sytuacji 20 zł / miesięcznie mogę zadeklarować na psiula. A czy znacie hotel w Warce u Jamora? Ostatnio był tam duży psiak, na którego też płaciłam. Pies znalazł szczęśliwie dom, wszyscy z opieki byli zadowoleni, choć to był duży i "trudny" pies. No i odległość od Warszawy nie jest jakaś kosmiczna... Quote
Amadorka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Podczytuję wątek i nie zgadzam się,że wszystkie hotele są po kilkanaście psów lub nawet kilkadziesiąt to chyba wyjątki,w 4łapach jest 8 miejsc i wszystkie psy są traktowane jak domowe mają poświęcane dużo uwagi i o każdym mogę wszystko zawsze opisywać i to robię o pieskach które u mnie przebywają.Nawet jak mam miejsce a w danym momencie mam kłopotliwych gości to nie przyjmuję kolejnych psów.Nie tylko o kasę mi chodzi, ale o dobrą opiekę powierzanych zwierzaków. Quote
iwonamaj Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Czy ktoś mógłby "ogarnąć" finanse psiaka psiaka? Deklaracje porozrzucane po całym wątku? Gosiu, mamy psiaki w DT w całej Polsce i nie jeździmy do nich, odległość nie ma znaczenia (jedynie jeśli chodzi o transport), ważne, żeby był dobry, sprawdzony i niedrogi. Takie jest moje zdanie... Quote
ewu Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 (edited) gosia7 napisał(a):ja się przy niczym nie upieram,a napewno nie kosztem psa!!! ale oceniam REALNE możliwości. To ja będę podpisywać umowę z hotelem nie np.ewu, czy inni,którym łatwo jest rzucać tutaj dobre rady. Ja będę odpowiedzialna za tego psa pewnie przez kilka dobrych kolejnych miesięcy - nie mam możliwości czasowych ani transportowych na przemierzanie ogromnych odległości. Za chwilę pierwsze emocje opadną na wątku,a pies nie ma wystarczajcych deklaracji STAŁYCH nawet na 2mce(!!!),nie mówiąc o dłuższym czasie. Nie mogę sobie pozwolić na wywiezienie go daleko i jedynie płacenie za niego (nie mam tyle kasy!)-muszę mu szybko znaleźć DS. Nie od każdego hotelu można otrzymywać relacje i zdjęcia,a szukanie DS to żmudna,niekończąca się robota. Nie da się robić tego tylko wirtualnie, nie potrafiąc wiele o psie powiedzieć chętnym do adopcji (bo jak skoro nie można go wystarczająco często odwiedzać). Jeśli byłby to choćby PDT to wydaje mi się,że byłoby prościej z relacjami/fotami niż w hotelu,w którym jest -naście,-dziesiąd psów. Proszę pognębcie jeszcze znajomych,może komuś zmięknie serce? I dziękuję,że jesteście z tym biedakiem ciepłymi myślami. czy ktoś mógłby umieścić apel w wątku DT-jestem teraz w pracy i nie mogę już dłużej być w necie Gosiu nie będę już "rzucała" żadnych dobrych rad. Myślę,że sama wiesz najlepiej jak postąpić i bardzo przepraszam ,że starałam się znaleźć jakieś rozwiązania. Nie miałam na celu sprawiania Ci kłopotów ale sama prosiłaś o pomoc, ludzie się stawili na mój apel, na FB, Iwonka zaprosiła ponad 40osób..... Wiele psów jest w hotelikach i pdt i tu na dogo zbieramy deklaracje , robimy bazarki. W międzyczasie szuka się domów. Rozumiem Twoje obawy ale boję się,że znalezienie na cito BDT w okolicy Warszawy jest bardzo trudne. Oddanie pieska do Schroniska z wizją odwiedzin też nie wchodzi w grę..... Jest mi przykro,że personalnie , używając nicku oceniasz moje starania... Nie obrażam się bo chodzi tu o los psa ale zwracam Ci uwagę, że Twój wpis jest mało elegancki. Z całego serca doceniam to co robisz dla pieska ale proszę nie atakuj ludzi, którzy chcą Ci w tym pomóc ... Niestety realia są , jakie są i dlatego szuka się dostępnych rozwiązań. Edited November 29, 2012 by ewu Quote
Aryste Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 agat21 napisał(a):Dzisiaj dostałam wiadomość, że jeden z "moich" psiaków w hotelikach odszedł. W tej sytuacji 20 zł / miesięcznie mogę zadeklarować na psiula. A czy znacie hotel w Warce u Jamora? Ostatnio był tam duży psiak, na którego też płaciłam. Pies znalazł szczęśliwie dom, wszyscy z opieki byli zadowoleni, choć to był duży i "trudny" pies. No i odległość od Warszawy nie jest jakaś kosmiczna... Z tego co wiem Jamor jest dobry zwlaszca dla psów "trudnych" potrzebujacych behawiorysty. Dlatego tez wiecej kosztuje ok 450 zl za miesiac. Quote
[email protected] Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 450 to juz w miare do przyjecia jest .. jakby udalo sie wynegocjowac zeby to bylo z karmą to jakos bysmy dali rade miesiac, a przez ten czas moze by sie udalo cos znaleźć Quote
Ana :) Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 jeśli to jest cena z karmą to nie jest najgorzej. Quote
gosia7 Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 ewu napisał(a):Gosia zadzwoń tam to w Białołęce. dzwoniłam,brak miejsc Quote
Recommended Posts