Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzięki Gosu za nr konta - ja jutro z samego rana wpłacam moją deklarację - i rzeczywiście trzeba go jak najszybciej zabrać do hotelu do Pati. Wiem, że nie jest fajnie, jak po 20 grudnia trzeba będzie w inne miejsce znowu go przenosić, ale w tej chwili nie ma wyjścia...

Posted

[quote name='gosia7']słuchajcie jest AWARIA!!!!!!!!! Pies UCIEKA z działki- nie wiem jak,chyba forsuje bramę spiętą łańcuchem. Trzeba go niestety zabrać. Dokąd???????????[/QUOTE]

o matko ............

Posted

Masakra z tym uciekaniem, pójdzie daleko i po nim....

Dzwonił może ktoś do Emiś?

Nie wiem gdzie jest Sarnów, ale licze na to, ze będzie on w województwie mazowieckiem....... moze to sznasa dla naszego psiaka. I nie jest tam drogo.........

Jeśli ktoś weźmie moje zdanie pod uwagę, to będzie mi bardzo miło... podoba mi się imię Jawor........to duży silny pies, pasuje do niego.
Ciotka mojego męża miała kiedyś doga o tym imieniu....psa już dawno nie ma, ale często go wspomina.....

A mój mąż miał kilkanaście lat temu boksera o imieniu Neron, i mam sentyment do tego imeinia, bo psa poznałam osobiście...........

Posted

Witam. Ten Sarnów jest koło Katowic, dlatego w miejsce wyadoptowanego ostatnio psa zamieszkał tam "na dniach" bezdomny onek z Bytomia.

Posted

Pod Łowiczem znajduje się wspaniały pensjonat dla psów u Salwiaso. To link do wątku:[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/188576-Pensjonat-dla-piesk%C3%B3w[/url]

Można zapytać o miejsce. Hotelik cieszy się dobrą sławą.

Posted

mi się Jawor podoba jestem za:)
i też dzwonilem do fundacji z pomiechówka i jeszcze 3 dni temu mieliby miejsca ale przywiezli 5 psów od kłósowników z kielc=// i dupa
ja mysle ze nie ma co dumac tylko trzeba brac to piaseczno to da nam 19 dni w cieple spokoju i z pełnym brzuszkiem na poszukiwanei czegoś tańszego i DS
a jak nam ucieknie z działki to temat sam sie rozwiąze!

zrobiłem ogloszenie do rozwieszania jak ktoś chce to podawac @ i prześlę

Posted

To Gosia skontaktuje sie z Pati w sprawie hoteliku?
Napisalam patti,ze jak tylko bedzie cos wiadomo to dam jej znac ale lepiej zebyz nia porozmawiala osoba decyzyjna w sprawei psa.
co do dzailki to trzeba go ajk najszybciej stamtad zabrac.
co bedzie jak ucieknei i to eni wiaomo gdzie...
ida takei mrozy....

Posted

Cudownie, że psiak już bezpieczny!
Nie było się nad czym zastanawiać z hotelikiem, skoro została podjęta decyzja, że nie idzie do schroniska. Cały czas padały propozycje, które były odrzucane i miejsca były w moment zajmowane, dobrze, że udało się coś znaleźć wolnego.

Posted

dobra teraz bez odpuszczania !! rozwieszac ogłoszenia i nie ograniczamy sie tylko do warszawy w woj mazowieckim to sam moge zawieźc jak bedzie trzeba a jak gdzies dalej sie cos fajnego znajdzie to trzeba bedzie pokombinowac, ale przed swietami nie powinno byc problemu jak rodowici warszawiacy będą na świeta do domu jechać:)))

Posted

widzę,że hotelik mnie uprzedził:)

psiunio bezpieczny,nie marznie i nie nawieje:)

mamy czas do 20.12 - TYLKO !!!

BARDZO PROSZĘ SZUKAJCIE DS

on jest taki grzeczny,towarzyski,łagodny dla ludzi,dzieci(wyprzytulały go dziś dzieci pani karmiącej),kotów- anioł:)

reszta jutro-padam z nóg...

Posted

Ciotki, wybaczcie za off'a, ale pilnie poszkiwany DT dla maluszka, który nie ma wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232397-Wiejskie-klimaty-i-psie-historie-z-naszej-okolicy-POTRZEBNY-NA-CITO-DT-DLA-SZCZENIAKA/page4[/url]

Posted

Super, że jest już zabezpieczony
:multi:.
Zrobię mu takie ogłoszenia do rozwieszania i pojeżdżę wweekend z TZ po okolicy domkowej.

[B]Gosia7[/B] czyli psiak ma koło 7 lat, jest odrobaczony,odpchlony i zaszczepiony na wściekliznę. Ma zaćmę na oczkach. Jest łagodny,bardzo przyjacielski do ludzi i dzieci. Toleruje koty. A jak z psami ???
Jak coś pomyliłam to mnie popraw.

Jakby ktoś robił bazarek to pewnie kilka fantów bym znalazła
;)
[B]Paula_t[/B] ty chyba oferowałaś się, że porobisz ogłoszenia dlapsiaczka, a czy mogłabyś mu wyróżnić tablicę ? oddałabym ci pieniążki :oops:

Posted

PILNE!!!
słuchajcie mam w pewnym sensie DT dla jawora ale.. koleżanka jest gotowa wziąć pieska na dt ale że to jej pierwszy DT i boja się z mężem czy dadzą rade to odpadają psy problematyczne tzn szczeniaki takie jak z tego linku wyżej, agresywne duże itd

czyli teraz mój plan jest taki trzeba się dogadać z którąś z fundacji która w zamian za zabranie średniej wielkosći sprawdzonego psiaka wzielaby pod swoje skrzydła Jawora

ewentualnie można zrobic zamianę z kims bardziej doświadczonym kto teraz trzyma na DT sredniego spokonego psiaka dać mu jawora a mojej koleżance tego średnego

sprawa ma się tak że jak piesek będzie spokojny to może nawet zostanie na stałe , a nawet jak nie to będzie nowy DT dla psiaków a jak damy jej od razu trudnego psa to się zniechecą i nic z tego nie będzie ..

dobra rozpuszczac wieści i pytać znajomych !!!

Posted

[quote name='edek']....[B]Paula_t[/B] ty chyba oferowałaś się, że porobisz ogłoszenia dlapsiaczka, a czy mogłabyś mu wyróżnić tablicę ? oddałabym ci pieniążki :oops:[/QUOTE]

Tak edek, jak najbardziej zrobię mu ogłoszenia, tylko jeśli jest ktoś w stanie napisać tekst, to byłabym wdzięczna, bo ostatnio TŻ pisze teksty, a ja robię ogłoszenia, żeby było szybciej. Jak nikt się nie zgłosi, to znowu go przymuszę ;) I dane kontaktowe potrzebuję: nr tel.+mail.
Ja robię ogłoszenia na tablicy bez posiadania konta, więc link aktywacyjny przychodzi do osoby, która podaje mi maila. Nie wiem czy to ja wyróżniam ogłoszenie czy ta sama, bo na tablicy nigdy nie wyróżniałam:oops:

Posted

thor66, czy Twoja koleżanka mieszka w bloku czy w domu jednorodzinnym?
to podstawowe pytanie,bo pies boi się wchodzenia do bloku,czasem schodów- trzeba by popracować nad tym,jak i nad chodzeniem na smyczy. Poza tym w zachowaniu on jest bezproblemowy,łagodne cielę.

z fundacjami nie będę już rozmawiać- nóż mi się w kieszeni otwiera na pracę połowy z nich i wymogi pozostałych:mad:

Posted

[quote name='gosia7']jedna z fundacji (nazwy nie podam) zażyczyła sobie: kompletu szczepień (+kaszel kenelowy), 5 dni odrobaczania ustalonym środkiem,kastracji,odpchlenia,najchętniej chipa i potwierdzenia badania kału na pasożyty-wszystko potwierdzone książeczką zdrowia+ 350zł/m-c miesięcznie darowizny+zobowiązania na piśmie do szukania domu psu. I to wszystko od BEZDOMNEGO psa koczującego na ulicy:crazyeye::crazyeye::crazyeye: (w statucie: pomoc wszystkim bezdomnym zwierzętom i schronisko).
To mój osobisty ,śpiący ze mną w łóżku nie spełniłby takich warunków:roll:

Ręce opadają:lying:[/QUOTE]

Ww to wymogi Fundacji Przyjaciele Braci Mniejszych. Postanowiłam ujawnić nazwę,bo uważam,że to SKANDAL!!! Pani prezes, z którą rozmawiałam tel. została poinformowana,że problem dotyczy BEZDOMNEGO PSA, a takich wymogów nie spełnia niejeden kanapowy pies MAJĄCY WŁAŚCICIELA!!!