yunona Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Froduś ekstra ci w tym męskim body :eviltong::diabloti: , lub jak wolisz koszulce "maczo":multi:. Super masz w domku , zamieniłabym się z tobą na to leżalnikowanie, ło matko :evil_lol: i książkę może wreszcie zaliczyłabym. Witamy rodzinkę frodową :) Quote
ewu Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 [quote name='Frodo Szczeciński']Własnie wróciłem od weterynarza. Podejrzewa, że przyplątał się jakiś stan zapalny, dostałem antybiotyk , pobrał mi mocz do badania i zrobił USG ( brak kryształów ) . Jutro powtórnie jadę do niego bo będą wyniki siusiek i zdecyduje co dalej. Na czwartek mam zamówioną wizytę u następnego weta... ( NEUROLOGA ) będzie konsultacja obu, zobaczymy co z tego będzie ( tzn.diagnoza ). Dzięki za WASZE CIOCINE I PSIE wsparcie.[/QUOTE] Dziękuję za wieści:) Trzymam kciuki za Frodusia. Pozdrowienia dla Rodzinki Frodzia:) Quote
ewu Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 [quote name='Isadora7'][B]Jak patrze to dostaję spazmatycznego rechotu[/B] [IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/65912_507783482597024_2046181849_n.jpg[/IMG][/QUOTE] Super:) Szczęśliwy ,elegancki piesio:) Quote
ewu Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 [quote name='Hope2'][IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/420183_507785495930156_328921069_n.jpg[/IMG][/QUOTE] No to jest najlepsze:):) Frodo uwielbiam Cię:):):) Quote
nescca Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Jaka cudnie biała klawiaturka zębów? Ale slicznioch!!!! Quote
Isadora7 Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 A ludzie dzwonią i o Frodka pytają czy jeszcze do adopcji Quote
__Lara Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Froduś, na zdjęciach nie widać żebyś był jakoś poważnie chory :loveu: Quote
Frodo Szczeciński Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 No i po wizycie u wet..... Miał racje jest stan zapalny. WYNIKI Badanie ogólne moczu Barwa lekko mętny Ciężar właściwy 1,025 pH 6 Leukocyty 25,0 Leu/ul Erytrocyty 300,00 Ery/ul Bakterie ujemny Białko 67,6 mg/dl Glukoza ujemny Aceton/ciała ketonowe ujemny Kwas askorbinowy 20,0 mg/dl Bilirubina ujemny Urobilinogen w normie Badanie osadu moczu Erytrocyty świeże 20-40 wpw + wył. 15-30 wpw Leukocyty 10-15 wpw Nabłonki wielokątne pojedyncze wpw Bakterie pojedyncze wpw A jutro ponownie na wizytę do wet...( neurologa), będą pobierać mi krew do badania ( ogólne i pod kątem wątroby i trzustki ). No zobaczymy co oni mi nawymyślają. Teraz idę coś przekąsić i poleniuchować. Do jutra . PA.....;) Quote
keakea Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Siemka, a co ci dał wet na ten stan zapalny? Ja jak miałem stan zapalny, to łykałem Urosept coś przez 2 tygodnie z hakiem... Rulon ciekawski Quote
Hope2 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [quote name='Frodo Szczeciński']No i po wizycie u wet..... Miał racje jest stan zapalny. WYNIKI Badanie ogólne moczu Barwa lekko mętny Ciężar właściwy 1,025 pH 6 Leukocyty 25,0 Leu/ul Erytrocyty 300,00 Ery/ul Bakterie ujemny Białko 67,6 mg/dl Glukoza ujemny Aceton/ciała ketonowe ujemny Kwas askorbinowy 20,0 mg/dl Bilirubina ujemny Urobilinogen w normie Badanie osadu moczu Erytrocyty świeże 20-40 wpw + wył. 15-30 wpw Leukocyty 10-15 wpw Nabłonki wielokątne pojedyncze wpw Bakterie pojedyncze wpw A jutro ponownie na wizytę do wet...( neurologa), będą pobierać mi krew do badania ( ogólne i pod kątem wątroby i trzustki ). No zobaczymy co oni mi nawymyślają. Teraz idę coś przekąsić i poleniuchować. Do jutra . PA.....;)[/QUOTE] Dzisiaj Frodo dostał relanium-najmniejsza dawkę-na wyluzowanie (?) zwieraczy-bo znów nie siusia :( cewka moczowa jest drożna-wet bez problemu "wyciska" z niego mocz...jednak mały sam nie siusia...i o ile dobrze zrozumałam nie zrobił koopki. Je ładnie-domek troche przerażony wielkością kooopek ;) i ilością ;) Przy takim apetycie mały powinien być okrąglejszy...ale on ma ADHD-i spala wszystko w locie:evil_lol: Czekamy na jutrzejsze badania i konsultacje neurologa z dzisiejszym wetem-Ciocie ślijcie dobre myśli,żeby wszystko było dobrze Quote
Energy Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Ślemy i się martwimy, zwłaszcza tym siusianiem i kupkaniem... bidulek:shake: Quote
Hope2 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Achhh-od wczoraj mały ma antybiotyk (jaki?),dzisiaj dostał dodatkowo 2 zastrzyki w kooperek-ale też nie wiem jakie :( Quote
Gusiaczek Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Stres, zmiany, nowy Dom, no wszystko do góry łapami...:shake: ludzie!, jak po raz pierwszy zmieniałam mieszkanie (sprzedaż-kupno) nie jadłam, nie spałam i przez 3 dni schudłam 7 kg (z wagi 57 kg przy 173 cm wzrostu :)) nie dziwota, że Frodziakowi zawory się zamkli? Będzie dobrze, bo innej opcji nie ma! i już! :) Quote
Isadora7 Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 [quote name='Gusiaczek']Stres, zmiany, nowy Dom, no wszystko do góry łapami...:shake: ludzie!, jak po raz pierwszy zmieniałam mieszkanie (sprzedaż-kupno) nie jadłam, nie spałam i przez 3 dni schudłam 7 kg (z wagi 57 kg przy 173 cm wzrostu :)) nie dziwota, że Frodziakowi zawory się zamkli? Będzie dobrze, bo innej opcji nie ma! i już! :)[/QUOTE] Dokładnie, też uważam że stres uruchomił takie skutki. Nie zapominajmy, ze on był bardzo związany z DT. Quote
karolkamadry Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Frodziu Szczeciński wiedziałam, że się nie pomylę i będziesz miał super domek!!!! Twoi nowi rodzice bardzo się cieszyli że będziesz z nimi!!! Pozdrawiam Cię serdecznie i rodziców też:))) I dużo dużo zdrowia Quote
Aldrumka Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 zapraszamy na bazarek może parę groszy na ten dług będzie [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240202-Z-brylantami-lub-dziurami-d%C5%BCinsy-i-inne-dla-Frodo-do-2-marca[/url] Quote
anka :) Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Jest z nami rodzina Frodzia pooozdrawiam sedecznie i Witam rodzinke jak i Frodzia. Frodziu o jejku o co się dzieje? Biedny Ty trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno :-( buziak w nosek :cool3:. Zdjecia sa super boskie jaki on szczesliwy super masz rodzinke Frodzio Quote
Hope2 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 [SIZE=4]Mam przyjemność poinformować,że z bazarku cegiełkowego uzbierało sie całe [U][B][SIZE=5]360 zł [/SIZE][/B][/U]-kwota na pokrycie długu Froduśka:D Rambo-proszę,potwierdź ładnie wpływ na konto SOS na cegiełkach ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239409-Cegiełka-do-cegiełki-zapraszam-serdecznie-bazarek-trwa-do-20-lutego[/URL][/SIZE] Quote
Isadora7 Posted February 20, 2013 Author Posted February 20, 2013 [quote name='Hope2'][SIZE=4]Mam przyjemność poinformować,że z bazarku cegiełkowego uzbierało sie całe [U][B][SIZE=5]360 zł [/SIZE][/B][/U]-kwota na pokrycie długu Froduśka:D Rambo-proszę,potwierdź ładnie wpływ na konto SOS na cegiełkach ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239409-Cegiełka-do-cegiełki-zapraszam-serdecznie-bazarek-trwa-do-20-lutego[/URL][/SIZE][/QUOTE] Lece potwierdzić Rambo ksiegowy Quote
Hope2 Posted February 20, 2013 Posted February 20, 2013 Pięknie dziękuję-ja walczę z nie chcącym działać internetem :( Quote
Fatiha Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Dr.Peter Schrenk neurochirurg z Brna,który leczył mojego pieska jest przeciwny stosowaniu leków psychotropowych,które działają depresyjnie na centralny układ nerwowy psa i otumaniają go.P/wskazaniem jest stosowanie tych leków u psa,który miał zabieg neurochirurgiczny ,gdyż zamazują obraz chorobowy.Psy ,które cierpią na schorzenia układu moczowego powinny dużo pić,gdyż w ten sposób mogą przepłukiwać drogi moczowe.Może Frodo potrzebuje wybiegu,krzaczków,podnoszenia nogi przy oddawaniu moczu?Pies potrzebuje zapachu moczu innych psów,co pobudza go do sikania. Quote
ewu Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Jestem u Frodzia,co jest chłopaczku? Czemu martwisz nas znowu????????????/ Quote
ewu Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Isadora7']A ludzie dzwonią i o Frodka pytają czy jeszcze do adopcji[/QUOTE] Wciskaj Ciocia inne rudaski:) Quote
Energy Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Frodo Szczeciński'] A jutro ponownie na wizytę do wet...( neurologa), będą pobierać mi krew do badania ( ogólne i pod kątem wątroby i trzustki ). No zobaczymy co oni mi nawymyślają. Teraz idę coś przekąsić i poleniuchować. Do jutra . PA.....;)[/QUOTE] I jakie wieści? A przede wszystkim jak siusianie i kupkanie, bo to mnie najbardziej niepokoi... Quote
Recommended Posts