Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Froduś ekstra ci w tym męskim body :eviltong::diabloti: , lub jak wolisz koszulce "maczo":multi:. Super masz w domku , zamieniłabym się z tobą na to leżalnikowanie, ło matko :evil_lol: i książkę może wreszcie zaliczyłabym.
Witamy rodzinkę frodową :)

Posted

[quote name='Frodo Szczeciński']Własnie wróciłem od weterynarza. Podejrzewa, że przyplątał się jakiś stan zapalny, dostałem antybiotyk , pobrał mi mocz do badania i zrobił USG ( brak kryształów ) . Jutro powtórnie jadę do niego bo będą wyniki siusiek i zdecyduje co dalej. Na czwartek mam zamówioną wizytę u następnego weta... ( NEUROLOGA ) będzie konsultacja obu, zobaczymy co z tego będzie ( tzn.diagnoza ). Dzięki za WASZE CIOCINE I PSIE wsparcie.[/QUOTE]
Dziękuję za wieści:)
Trzymam kciuki za Frodusia.
Pozdrowienia dla Rodzinki Frodzia:)

Posted

[quote name='Isadora7'][B]Jak patrze to dostaję spazmatycznego rechotu[/B]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s480x480/65912_507783482597024_2046181849_n.jpg[/IMG][/QUOTE]
Super:) Szczęśliwy ,elegancki piesio:)

Posted

[quote name='Hope2'][IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s480x480/420183_507785495930156_328921069_n.jpg[/IMG][/QUOTE]
No to jest najlepsze:):) Frodo uwielbiam Cię:):):)

Posted

No i po wizycie u wet..... Miał racje jest stan zapalny.

WYNIKI
Badanie ogólne moczu
Barwa lekko mętny
Ciężar właściwy 1,025
pH 6
Leukocyty 25,0 Leu/ul
Erytrocyty 300,00 Ery/ul
Bakterie ujemny
Białko 67,6 mg/dl
Glukoza ujemny
Aceton/ciała ketonowe ujemny
Kwas askorbinowy 20,0 mg/dl
Bilirubina ujemny
Urobilinogen w normie
Badanie osadu moczu
Erytrocyty świeże 20-40 wpw
+ wył. 15-30 wpw
Leukocyty 10-15 wpw
Nabłonki wielokątne pojedyncze wpw
Bakterie pojedyncze wpw

A jutro ponownie na wizytę do wet...( neurologa), będą pobierać mi krew do badania ( ogólne i pod kątem wątroby i trzustki ). No zobaczymy co oni mi nawymyślają.
Teraz idę coś przekąsić i poleniuchować.
Do jutra . PA.....;)

Posted

[quote name='Frodo Szczeciński']No i po wizycie u wet..... Miał racje jest stan zapalny.

WYNIKI
Badanie ogólne moczu
Barwa lekko mętny
Ciężar właściwy 1,025
pH 6
Leukocyty 25,0 Leu/ul
Erytrocyty 300,00 Ery/ul
Bakterie ujemny
Białko 67,6 mg/dl
Glukoza ujemny
Aceton/ciała ketonowe ujemny
Kwas askorbinowy 20,0 mg/dl
Bilirubina ujemny
Urobilinogen w normie
Badanie osadu moczu
Erytrocyty świeże 20-40 wpw
+ wył. 15-30 wpw
Leukocyty 10-15 wpw
Nabłonki wielokątne pojedyncze wpw
Bakterie pojedyncze wpw

A jutro ponownie na wizytę do wet...( neurologa), będą pobierać mi krew do badania ( ogólne i pod kątem wątroby i trzustki ). No zobaczymy co oni mi nawymyślają.
Do jutra . PA.....;)[/QUOTE]

Dzisiaj Frodo dostał relanium-najmniejsza dawkę-na wyluzowanie (?) zwieraczy-bo znów nie siusia :( cewka moczowa jest drożna-wet bez problemu "wyciska" z niego mocz...jednak mały sam nie siusia...i o ile dobrze zrozumałam nie zrobił koopki.
Je ładnie-domek troche przerażony wielkością kooopek ;) i ilością ;)
Przy takim apetycie mały powinien być okrąglejszy...ale on ma ADHD-i spala wszystko w locie:evil_lol:
Czekamy na jutrzejsze badania i konsultacje neurologa z dzisiejszym wetem-Ciocie ślijcie dobre myśli,żeby wszystko było dobrze

Posted

Stres, zmiany, nowy Dom, no wszystko do góry łapami...:shake:
ludzie!, jak po raz pierwszy zmieniałam mieszkanie (sprzedaż-kupno) nie jadłam, nie spałam i przez 3 dni schudłam 7 kg (z wagi 57 kg przy 173 cm wzrostu :))
nie dziwota, że Frodziakowi zawory się zamkli?
Będzie dobrze, bo innej opcji nie ma! i już! :)

Posted

[quote name='Gusiaczek']Stres, zmiany, nowy Dom, no wszystko do góry łapami...:shake:
ludzie!, jak po raz pierwszy zmieniałam mieszkanie (sprzedaż-kupno) nie jadłam, nie spałam i przez 3 dni schudłam 7 kg (z wagi 57 kg przy 173 cm wzrostu :))
nie dziwota, że Frodziakowi zawory się zamkli?
Będzie dobrze, bo innej opcji nie ma! i już! :)[/QUOTE]

Dokładnie, też uważam że stres uruchomił takie skutki. Nie zapominajmy, ze on był bardzo związany z DT.

Posted

Frodziu Szczeciński wiedziałam, że się nie pomylę i będziesz miał super domek!!!! Twoi nowi rodzice bardzo się cieszyli że będziesz z nimi!!! Pozdrawiam Cię serdecznie i rodziców też:))) I dużo dużo zdrowia

Posted

Jest z nami rodzina Frodzia pooozdrawiam sedecznie i Witam rodzinke jak i Frodzia. Frodziu o jejku o co się dzieje? Biedny Ty trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno :-( buziak w nosek :cool3:. Zdjecia sa super boskie jaki on szczesliwy super masz rodzinke Frodzio

Posted

[SIZE=4]Mam przyjemność poinformować,że z bazarku cegiełkowego uzbierało sie całe [U][B][SIZE=5]360 zł [/SIZE][/B][/U]-kwota na pokrycie długu Froduśka:D
Rambo-proszę,potwierdź ładnie wpływ na konto SOS na cegiełkach ;)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239409-Cegiełka-do-cegiełki-zapraszam-serdecznie-bazarek-trwa-do-20-lutego[/URL][/SIZE]

Posted

[quote name='Hope2'][SIZE=4]Mam przyjemność poinformować,że z bazarku cegiełkowego uzbierało sie całe [U][B][SIZE=5]360 zł [/SIZE][/B][/U]-kwota na pokrycie długu Froduśka:D
Rambo-proszę,potwierdź ładnie wpływ na konto SOS na cegiełkach ;)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239409-Cegiełka-do-cegiełki-zapraszam-serdecznie-bazarek-trwa-do-20-lutego[/URL][/SIZE][/QUOTE]

Lece potwierdzić

Rambo ksiegowy

Posted

Dr.Peter Schrenk neurochirurg z Brna,który leczył mojego pieska jest przeciwny stosowaniu leków psychotropowych,które działają depresyjnie na centralny układ nerwowy psa i otumaniają go.P/wskazaniem jest stosowanie tych leków u psa,który miał zabieg neurochirurgiczny ,gdyż zamazują obraz chorobowy.Psy ,które cierpią na schorzenia układu moczowego powinny dużo pić,gdyż w ten sposób mogą przepłukiwać drogi moczowe.Może Frodo potrzebuje wybiegu,krzaczków,podnoszenia nogi przy oddawaniu moczu?Pies potrzebuje zapachu moczu innych psów,co pobudza go do sikania.

Posted

[quote name='Frodo Szczeciński']
Do jutra . PA.....;)[/QUOTE]

I jakie wieści?
A przede wszystkim jak siusianie i kupkanie, bo to mnie najbardziej niepokoi...