Gusiaczek Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='anica'].... też tak samo myślę!!!!... jamnik jak człowiek jest!!! inteligentny! wrażliwy! myślący! kochający;) .. będzie dobrze:) Gusiaczku, allllle Ty masz figurę! laska!... no modelka:lol::fadein:[/QUOTE] Anico o czym Ty mówisz? :oops: to było jakieś 15 kg temu :evil_lol: Quote
JamniczaRodzina. Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Witaj Froduś .Co słychać u Ciebie? Quote
Frodo Szczeciński Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Dzisiaj znowu dostalem zastrzyk ( już wiem jaki Enrobioflox 5% 11 ml ). Od jutra będą podawać mi Tabletki Enroxil Flavour 50mg - 1/2 tabletki 2 x dziennie przez 7 dni . W piątek mocz znowu do badania , a w sobotę wizyta kontrolna. Quote
Isadora7 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='Frodo Szczeciński']Dzisiaj znowu dostalem zastrzyk ( już wiem jaki Enrobioflox 5% 11 ml ). Od jutra będą podawać mi Tabletki Enroxil Flavour 50mg - 1/2 tabletki 2 x dziennie przez 7 dni . W piątek mocz znowu do badania , a w sobotę wizyta kontrolna.[/QUOTE] Chopie jak ja ci zazdorszcze. Mnie jeszcze nie dali wet... wen... wertflonu. Czekam na jakiegoś specjaliste nie mogł w tym tygodniu. Rambo hipochondryk Quote
Energy Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Frodziaku a ja znowu o to samo zapytam... Jak dzisiaj siusianie i kupki?:oops: Quote
Hope2 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 A co neurolog powiedział? i ten drugi wet? Hades ciekawski Quote
ewu Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Cocie przepraszam ale szukam dt dla dziecka ,pojedzie do mordowni...:(:( Ma 3 miesiące... [IMG]http://img707.imageshack.us/img707/8559/022013witojaskam.jpg[/IMG] Quote
Hope2 Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 [quote name='ewu']Cocie przepraszam ale szukam dt dla dziecka ,pojedzie do mordowni...:(:( Ma 3 miesiące... [IMG]http://img707.imageshack.us/img707/8559/022013witojaskam.jpg[/IMG][/QUOTE] ewu...to jakiś nowy szczenior???? Quote
Isadora7 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 [quote name='Hope2']A co neurolog powiedział? i ten drugi wet? Hades ciekawski[/QUOTE] Też jestem ciekawy co neurolog powiedział, po sobie wiem jakie ważne są sprawy neurologiczne i psychiczne. Rambo neurologicznie leczony też Quote
anica Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Isadora7']Też jestem ciekawy co neurolog powiedział, po sobie wiem jakie ważne są sprawy neurologiczne i psychiczne. Rambo neurologicznie leczony też[/QUOTE]... i ja mocno ciekawa jestem;) Jasia psychiatrycznie leczona też Gusiaczku, witaj w klubie;) Quote
JamniczaRodzina. Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Froooooooooooodziu pokaż się :lol: Quote
Energy Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Isadora7']Frooooooooodek odezwij się[/QUOTE] O własnie, odezwij się... Brakuje mi informacji o maluchu:shake: Quote
yunona Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Frodo nie wstydź się, gadaj jak ze starymi kumplami, tak łatwiej pisalnikować i z humorem, pomimo, że czasem nie do śmiechu ;), ściskamy cię mocno (cobyś kroplę siknął ) i pozdrawiamy dużych :multi: Quote
Hope2 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [SIZE=3]Miałam tu dzisiaj nie zaglądać,ale zostałam ładnie poproszona przez Rodzinę Frodonka o przekazanie co następuje: [B][SIZE=4]Wczoraj dogo Rodzince świrowało-z dłuuuugiego posta wrzuciło tylko to,co każdy widział i mógł przeczytać(było jeszcze o tym co powiedział i wet i neurolog i jakie są zalecenia). Dzisiaj pojawi się kolejny post-pewnie mniej więcej o tej samej porze. [/SIZE][/B][SIZE=4][SIZE=3]Tak więc proszę o cierpliwość i pozdrawiam wszystkich martwiących się[/SIZE][/SIZE][/SIZE] Quote
ewu Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Hope2']ewu...to jakiś nowy szczenior????[/QUOTE] [B]Tak i nie mamy dt, umieram z nerwów...:([/B] Quote
Frodo Szczeciński Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Nareszcie mogę coś napisać. Neurolog powiedział, iż moje problemy są dość poważne ;zaparcia , zapalenia ,posikiwanie związane są z uszkodzeniem wiązki nerwów po postrzale( wszystko jest powiązane ze sobą , zła perestatyka jelit powoduje zaparcia dlatego dodają mi do jedzenia siemię lniane i syropek o którym wcześniej pisałem co powoduje ,że kupka jest mniej zbita i inaczej się formuje jest mniejsza w obwodzie co ułatwia mi jej wydalanie. Z sikaniem jest jeszcze kłopot na początku każdego spaceru udaje mi się wycisnąć 1-2 maleńkie strumienie (gdyż pęcherz jest maksymalnie wypełniony) i na tym koniec. Resztę robi za mnie rodzinka na koniec spaceru , czyli masuje mój pęcherz a następnie uciska go co powoduje iż opróżnia się . Neurolog stwierdził iż więcej będzie mógł powiedzieć po kilku wizytach i badaniach Quote
Isadora7 Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 [quote name='Frodo Szczeciński']Nareszcie mogę coś napisać. Neurolog powiedział, iż moje problemy są dość poważne ;zaparcia , zapalenia ,posikiwanie związane są z uszkodzeniem wiązki nerwów po postrzale( wszystko jest powiązane ze sobą , zła perestatyka jelit powoduje zaparcia dlatego dodają mi do jedzenia siemię lniane i syropek o którym wcześniej pisałem co powoduje ,że kupka jest mniej zbita i inaczej się formuje jest mniejsza w obwodzie co ułatwia mi jej wydalanie. Z sikaniem jest jeszcze kłopot na początku każdego spaceru udaje mi się wycisnąć 1-2 maleńkie strumienie (gdyż pęcherz jest maksymalnie wypełniony) i na tym koniec. Resztę robi za mnie rodzinka na koniec spaceru , czyli masuje mój pęcherz a następnie uciska go co powoduje iż opróżnia się . Neurolog stwierdził iż więcej będzie mógł powiedzieć po kilku wizytach i badaniach[/QUOTE] Chopie może pisałeś ale nie doczytałem kiedy wyniki z dojczlandu będą? Rambo dopytujący Quote
Energy Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Ale do tej pory Frodo sam siusiał przecież, oprócz oczywiście incydentu ze struwitami. Kupki też normalnie robił... Może to jednak stres? Quote
Frodo Szczeciński Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Wyniki będą po niedzieli do tego jeszcze muszę nasiusiać do kubeczka.Wtedy na umówioną wizytę do weta.... w sobotę rano. Quote
Frodo Szczeciński Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 Proszę o szczegółową instrukcję wklejania moich fotek na dogomanię , byłem wtedy na wagarach -nie wychodzi mi:placz: Quote
Isadora7 Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 [quote name='Frodo Szczeciński']Proszę o szczegółową instrukcję wklejania moich fotek na dogomanię , byłem wtedy na wagarach -nie wychodzi mi:placz:[/QUOTE] moze ta instrukcja pomoże [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/176362-Jak-wstawi%C4%87-zdj%C4%99cia-na-nowej-dogomanii[/url] Quote
Hope2 Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Energy']Ale do tej pory Frodo sam siusiał przecież, oprócz oczywiście incydentu ze struwitami. Kupki też normalnie robił... Może to jednak stres?[/QUOTE] Tak-problem z sioo i kooo był przed świętami-na początku myślałam,że mały ma zatwardzenie...okazało się,że to kryształy-dużo ich było :( no i zatkały cewkę moczową-więc nie było jak sie wysiusiać,a przepełniony pęcherz uniemożliwiał oddanie koopki-dletego w Katowicach oprócz cewnikowania mały miał robiona lewatywę. Później zatkany cewnik...ale od tamtej pory Frodo załatwiał sie SAM-zarówno siusiu jak i koopkę. Jeszcze w poniedziałek rano byłam z nim na dworze-piękny strumień, no i koopka też normalna-czyli taka jaką robia psy na suchej karmie (mam porównanie z dużymi Futrami-i choć może sie to wydać dziwne od czasu do czasu zakładałam gumową rękawiczkę,żeby hmmm...dotykowo potównać twardość-różnicy nie było). Dlaczego teraz ma problem z oddaniem moczu? nie wiem-może to ten stan zapalny? a może stres? USG nie wykazało w jelitkach nic-więc zakładam,że mały się wypróżniał. Jak wiecie-na ewentualne pytania odpowiem zawsze. Quote
Recommended Posts