ewu Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Froduś kochamy Cię:) Masz super domek, wyluzuj chłopaczku:) Quote
Hope2 Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 [SIZE=3]Gwoli wyjaśnienia-zadawanie pytań dotyczących zdrowia Froda nie jest krytyką ani linczem. Nie trzeba pisać durnotek-wystarczy krótko i na temat odpowiedzieć na zadane pytanie. Najważniejsze jest dobro psa-i akurat w tym przypadku ludzie są mniej ważni. [B]Ja ze swojej strony powoli zacznę roglądać sie za następnym tymczaskiem-psów w potrzebie są setki-zdrowe,chore,rasowe i wielorasowe,małe,duże średnie-i każdy z nich zasługuje na domek. [/B][SIZE=2]Jeśli nie będzie wiadomości o małym-zaniknie sens zaglądania na wątek-bo i po co? [/SIZE][/SIZE] Quote
keakea Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 A ja mam salomonową propozycję - dajmy Domkowi Froda tydzień, a może nawet dwa "kwarantanny informacyjnej". Niech się wyluzują, i oni, i Frodziak. Niech się zajmą poznawaniem siebie nawzajem i nawiązywaniem kontaktu, rozkręcaniem zaufania. TO jest NAJWAŻNIEJSZE. Naprawdę! Dajmy im to, bo bardzo jest im to potrzebne. Proszę. Wiem, o co proszę - jak adoptowaliśmy Rulona, nie byliśmy bombardowani pytaniami ani przez dt ani przez kibiców, co słychać, i jakoś sami z siebie niemal od razu zapragnęliśmy zameldować, co słychać, żeby wszyscy się z nami cieszyli, że dobrze słychać. A też na poczatku było troszkę stresów... Dajmy im wyjść z tego stresu. Bo to duży stres. Jak do nas trafił Rulon, to chodziliśmy na rzęsach przez dwa tygodnie, a Rulonowi się tylko dlatego nie udzieliło, że on taki wyluzowany jest chyba od urodzenia. Frodek ma za sobą znacznie trudniejszą historię. Wyprostuje się Frodek i Domek Froda, wyluzuje, i na pewno napiszą. Wierzę w to. Jeśli im zaufamy, na pewno się nie zawiedziemy. Quote
werenn Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 popieram przecież trzeba się przyzwyczaić do siebie i poczuć, że ludź jest nasz i pies jest nasz a nie wspólny Quote
keakea Posted February 25, 2013 Posted February 25, 2013 Nesca, przeczytaj spokojnie, to, co napisałaś. I zastanów się, zanim napiszesz choćby jedno słowo więcej. Quote
anka :) Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Ooo jejku na dogo robi się nieprzyjemnie :-( Froduś jak dziś dzień u Cb? Quote
keakea Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='nescca']keakea... co wg Ciebie oznacza tekst :kwarantanna informacyjna? Brzmi głupio...to sama widzę. Ale nasuwa na myśl tylko jedno .Jeśli tak nie jest to może przetłumacz mi co miałaś na mysli.[/QUOTE] Co miałam na myśli, napisałam zaraz obok, w tym samym poście. A wyrażenie "kwarantanna informacyjna" zawarte W CUDZYSŁOWIE wzburzyło jak na razie tylko Ciebie i tylko dla Ciebie brzmi głupio i tylko Tobie nasuwa na myśl TYLKO JEDNO (nie do końca wiem, co). Bardzo mi przykro, że Cię to zdenerwowało - ujmując to inaczej, zaproponowałam "czasową izolację informacyjną", ponieważ uważam, że ważniejsze jest teraz uspokojenie się, wyluzowanie i wzajemne zapoznanie Domu i psa, co wpłynie pozytywnie na zdrowie Froda, niż dostarczanie nam szczegółowych raportów i wysłuchiwanie naszych uwag. Nowy Dom adoptował Froda, czyli wziął pełną odpowiedzialność za jego zdrowie i życie. Ja im ufam, uważam ich za mądrych i troskliwych ludzi i dlatego chcę, żeby skupili się teraz na psie, a nie na jego wątku i kibicach, ponieważ wierzę, że gdy złapią "drugi oddech", na pewno podzielą się z nami wiadomościami. Mój udział w ratowaniu Froda nie jest tak wielki, jak Hope, doktora Mederskiego czy Twój. Nie widzę jednak żadnego powodu, żeby doszukiwać się złej woli w działaniach nowego Domu Froda. Widzę, że potrzebują czasu i spokoju. I jestem za tym, żeby im je dać. A jeśli się mylę, na pewno publicznie sobie wsadzę swoją bzdurną propozycję, zgodnie z Twoim zaleceniem. Tyle w temacie. Quote
Energy Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 Myśle, że to nie tylko Nescca wzburzyło, ale po prostu ona dała temu wyraz... Quote
keakea Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Energy']Myśle, że to nie tylko Nescca wzburzyło, ale po prostu ona dała temu wyraz...[/QUOTE] Rozumiem, że wzburzyło również Ciebie - ok, przepraszam, ale nadal uważam tak samo - psu i jego nowemu Domkowi potrzebny jest czas, spokój i nasze zaufanie. Quote
yunona Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 (edited) Keakea napisała z sensem , a głownie chodzi o danie czasu domkowi i zaniechania nacisków na domek, oni też to przeżywają. (mój skrót). Frodo żyje, wszystkie stałyśmy murem za operowaniem go i [B]każdej z nas jego los leży na sercu. Domek ma wspaniały który zrobi wszystko, by Frodzio miał super :) [/B]Frodo buziolki i uściski i pełen luz. Ferka i Harry. Edited February 27, 2013 by yunona Quote
anka :) Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Frodusiu biedaczku jak z Tobą? Czy coś Ciocie wiedzą? Quote
yunona Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='anka :)']Frodusiu biedaczku jak z Tobą? Czy coś Ciocie wiedzą?[/QUOTE] Froduś smacznie śpi, jutro przyniesie na pewno lepsze wiadomości.:) Quote
Frodo Szczeciński Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Witam wszystkich martwiących się o mnie. Koo... idzie mi OK 2 lub 3 razy dziennie, natomiast sikanie jaszcze nie . W piętek muszę nasikać do pojemnika - rozumiecie - badanie,bo w sobotę rano wizyta u wete... więc muszą być aktualne wyniki siusiek i krwi ( te będą już u wete..)Rodzinka poprosi lekarza obecnie zajmującego się mną o kontakt i konsultację z dok.Maderskim. Czekamy także z rodzinką na nr.telefonu lub adres do bechawio...od Jsodory( niezwłocznie po jego otrzymaniu umówimy wizytę). Poza tym jest OK tyle się w okuł dzieje , mnóstwo psiaków spacerujących z ludźmi , jeżdżących samochodów.Na przeciwko mieszka fajna jamniorka prubuję się z nią zaprzyjaźnić , natomiast kilka domów dalej jest teki mały koleś co na mnie warczy i szczeka ale ja nie jestem dłużny wyszczekuje co o nim myślę. Teraz idę zdrzemnąć się jeszcze pare minut. Do usłyszenia niebawem! Quote
Gusiaczek Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Dziękuję za wiadomości:) Trzymamy kciuki Frodziaku Kochany:) Quote
JamniczaRodzina. Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Super Froduś ,że coś skrobnąłeś .Trzymamy cały czas kciuki za Twoje zdrówko. Twoi jamniczy kolesie.:lol: Quote
Isadora7 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='Frodo Szczeciński']Witam wszystkich martwiących się o mnie. Koo... idzie mi OK 2 lub 3 razy dziennie, natomiast sikanie jaszcze nie . W piętek muszę nasikać do pojemnika - rozumiecie - badanie,bo w sobotę rano wizyta u wete... więc muszą być aktualne wyniki siusiek i krwi ( te będą już u wete..)Rodzinka poprosi lekarza obecnie zajmującego się mną o kontakt i konsultację z dok.Maderskim. Czekamy także z rodzinką na nr.telefonu lub adres do bechawio...od Jsodory( niezwłocznie po jego otrzymaniu umówimy wizytę). Poza tym jest OK tyle się w okuł dzieje , mnóstwo psiaków spacerujących z ludźmi , jeżdżących samochodów.Na przeciwko mieszka fajna jamniorka prubuję się z nią zaprzyjaźnić , natomiast kilka domów dalej jest teki mały koleś co na mnie warczy i szczeka ale ja nie jestem dłużny wyszczekuje co o nim myślę. Teraz idę zdrzemnąć się jeszcze pare minut. Do usłyszenia niebawem![/QUOTE] Siemka. Chopie podpowiem ci jako starszy kumpel. Rwij laske jamniorkę - przystojniacha jesteś wiec masz szanse. A tego co warczy ustaw, niech wie kto to jest Wielki Frodo. Jak coś to dam ci jeszcze pare rad jak rwać i jak ustawiać, mam to obcykane. Rambo podrywacz ustawiacz. Quote
Celina12 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Cześć Froduś-to ja Dumcia....weź no zbierz się w sobie-tak jak tylko jamnik potrafi i zdrowiej.....pokaż swoim LUDZIOM,że kochasz.....Sopelek widziałam pisalnikował z Tęczowego Mostu i kazał Ci zdrowieć,więc ja też o to prosze Przystojniaku. Przekazuję całuski dla Twoich Człowieków Dumiś Quote
Frodo Szczeciński Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Mówię wam jak wczoraj poszalałem. Będąc na spacerze zaszliśmy na wybieg dla psów ( ogrodzony duży teren z przeszkodami )była tam fajne młoda spanielka( czarna z białym krawacikiem ) więc pańcia spuściła mnie ze smyczy . Szalałem z nią dobre piętnaście minut. Mam nadzieję , że dzisiaj też mnie tam zaprowadzą ( chociażby z tego powodu , że jeśli nie ma tam psów to mogę biegać bez smyczy. Pozdrawiam Frodo Quote
JamniczaRodzina. Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Witaj Froduś:loveu: oooooooooo zaczynasz sporty uprawiać i laski podrywać.:diabloti: Quote
keakea Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Ruch to zdrowie - tak trzymać!!! :) Rulon doradzający [quote name='Frodo Szczeciński']Mówię wam jak wczoraj poszalałem. Będąc na spacerze zaszliśmy na wybieg dla psów ( ogrodzony duży teren z przeszkodami )była tam fajne młoda spanielka( czarna z białym krawacikiem ) więc pańcia spuściła mnie ze smyczy . Szalałem z nią dobre piętnaście minut. Mam nadzieję , że dzisiaj też mnie tam zaprowadzą ( chociażby z tego powodu , że jeśli nie ma tam psów to mogę biegać bez smyczy. Pozdrawiam Frodo[/QUOTE] Quote
yunona Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Ha, Froduś wiesz co dobre, tak trzymać , przytulanki od Ferki i łapka od Harutka :) Quote
anica Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Froduś , też lubię biegać bez smyczy!.... ...znaczy się jest dobrze:loveu: Jasia uspokojona Quote
Gusiaczek Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Frodo, ile ja się naczekałam na bez smyczki :shake: a teraz śmigam za patolem, że HO!HO! Merdachy zostawiam - nie zapomnij Rodzince szczęknąć ode mnie pozdrowień ( Gusiak się drze, że i od niej ... to ona umie szczekać ? :megagrin:) Ovo która do(sz)czekała Quote
ewu Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Froduś trzymaj się ciepło , nie szalej zanadto z pannami:) I pilnuj swojej Rodziny:) Quote
Frodo Szczeciński Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Jutro jadę do wete... więc trzymajci kciuki. Dzisiaj pięknie świeciło sloneczko wiec powygrzewałwm się troszeczkę przez drzwi balkonowe. Frodo opalający się Quote
Recommended Posts