Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja już przywykłam-i dla jego bezpieczeństwa dosunęłam fotel do samej ściany-więc jak mu się znudzi oparcie-to przenosi się na parapet.
I uwierz mi keakea-jeśli ktoś nie widzi co ten mały diabeł potrafi zrobić,gdzie wejść-nigdy w życiu nie uwierzy...a z resztą-ja czasami własnym oczom nie dowierzam.
Spaść nie spadnie-oparcie wygodne-mój Hades też się na nim kładzie-a on z jakieś dziesięć razy większy od jamnika jest

Posted

ja to chyba muszę na kartce wypisać wskazówki-instrukcję obsługi jamnika Frodo-dla przyszłego domu. Co wolno-a czego nie,co lubi, gdzie można szukać jamnika jak zniknie i nie ma go nigdzie na widoku,jamnicze zainteresowania:eviltong: mnie Frodo zaskakuje każdego dnia pomysłami

Posted

U nas takie akrobacje to też nie pierwszyzna - Rufus lubi być wysoko i wszystko dobrze widzieć
[URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=addf897392cb028a"][IMG]http://images38.fotosik.pl/1495/addf897392cb028am.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Ooooo-jakbym Froda widziała:crazyeye: u mnie na parapecie jeszcze tel stacjonarny stoi-już kilka razy udało się jamniorowi do mojej mamy zadzwonić:handy:

Posted

[quote name='Hope2']Ooooo-jakbym Froda widziała:crazyeye: u mnie na parapecie jeszcze tel stacjonarny stoi-już kilka razy udało się jamniorowi do mojej mamy zadzwonić:handy:[/QUOTE]

Hope to telefon jeszcze jest cały? :cool3:

Posted

ja tego błędu nie popełniam-jedno okno nawet na noc mam odsłonięte. Z firanek już dawno zrezygnowałam (tych długich,do podłogi). Ale drzwi do pokoju mam podrapane z obu stron-Hades zanim nauczył się jak je otworzyć,to drapał

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Cześć Froduś
Fajnie ,ze wracasz do zdrowia jak wrócisz z testów napisz jak było czy kurteczka zdała egzamin.A może mamcia da jakieś foteczki.:lol:[/QUOTE]

A przede wszystkim zdjęcia poprosimy :evil_lol:

[quote name='Hope2'][...]
Mama zakupiła dla mnie materiał szkoleniowy-paróweczki-może jutro pozwoli mi luzem pobiegać? Tylko nie wiem czego ona się boi-że co? że sobie gdzieś pójdę?
Frodo rozbiegany i nie pozwalający na ściągnięcie kurteczki[/QUOTE]

[quote name='A-dolce']....materiał szkoleniowy ???? nie wiedziałam że tak to sie nazywa hihi[/QUOTE]

genialna nazwa, genialna

[quote name='keakea']NA OPARCIU FOTELA??? Ranybogaojca, czy on musi balansować w samych nie-kręgosłup-friendly miejscach??? :([/QUOTE]

[quote name='keakea']Będąc matką Froda, już bym zeszła 100 razy na atak serca...[/QUOTE]

To może podrzucę Gangę? Zalicza praktycznie każdy regał.

[quote name='Hope2']ja to chyba muszę na kartce wypisać wskazówki-instrukcję obsługi jamnika Frodo-dla przyszłego domu. Co wolno-a czego nie,co lubi, gdzie można szukać jamnika jak zniknie i nie ma go nigdzie na widoku,jamnicze zainteresowania:eviltong: mnie Frodo zaskakuje każdego dnia pomysłami[/QUOTE]

to bardzo dobry pomysł

[quote name='A-dolce']U nas takie akrobacje to też nie pierwszyzna - Rufus lubi być wysoko i wszystko dobrze widzieć
[URL="http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=addf897392cb028a"][IMG]http://images38.fotosik.pl/1495/addf897392cb028am.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

No tak tu też tylko Gangulca brakuje

Posted

[quote name='Energy']Hope to telefon jeszcze jest cały? :cool3:[/QUOTE] stacjonatny-jak najbardziej-te kabelki jak na razie jamniora nie interesują...Kurczę jakiś dziwny dzień dzisiaj-wczoraj psy szalały-dzisiaj jakby ich nie było-śpią wszystkie trzy. Frodo ulokował się na moich kolanach i ani myśli złazić

Posted

[quote name='keakea']Ta zdechłość dzisiejsza to dlatego że dziś jest Blue Monday, najbardziej depresyjny dzień roku :)[/QUOTE]

Dzięki Keakea - wiedziałam że jest jakiś powód mojego dzisiejszego lenistwa [url=http://www.cosgan.de/smilie.php][img]http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c033.gif[/img][/url]

Posted

Trzeba było jak ja udać sie dzisiaj do sądu, mając w ręku zresztą list polecony z tegoż sadu adresowany do Fundacji SOS dla Jamników a zawierających dokumenty również dla innej organizacji.

A jeszcze wcześniej odebrać ten list z poczty na Płockiej, gdzie po raz kolejny po 40-minutowej naradzie stwierdzono, ze tylko na podstawie pieczątki mogę odebrać przesyłkę. Wytłumaczyłam paniom że za pół godziny mogę przyjść z garścią pieczątek najróżniejszych instytucji i odebrać pocztę. natomiast fakt tego samego adresu Fundacji i w moim dowodzie nie tak łatwo się dorobić. Koniec końców starczyło oczywiście to co najważniejsze czyli akt notarialny o ustanowieniu Fundacji. Aczkolwiek jedna z pań moment miał pomysł abym jeszcze dołożyła wniosek ale nie wiedziała jaki do końca. Zapytałam czy podważa niezawisłość tak szacownej grupy jak notariusze i sie przymknęła. Zapytałam tez jaki jest sens robienia pieczątki teraz po to aby wyrzucic za tydzień i zrobić kolejne.

Mnie sie po tym odechciało spać.

Posted

Blue Monday ? Chciałam zapytać się jak się nazywają dni po kilkadziesiąt kroć gorsze? :diabloti: Ja miałam w sumie normalny dzień. Coś ten Cliff Arnall naciąga fakty i fakciki. :eviltong::evil_lol:
Frodo robaczku szkol się , warto , będziesz najbardziej wziętym jamniorem na dogo i fejsie :evil_lol: no i chociażby ze względu na "materiał szkoleniowy" .

Posted

[quote name='Celina12']Mój Fokus zawsze wysiaduje oparcie fotela,obserwuje ulicę.....noi nie mogę Go oduczyć siadania na poopie-jak człowiek.....

To miałaś dziś Dorotko...oj miałaś.....[/QUOTE]

[quote name='Energy']No wcale się nie dziwię...[/QUOTE]

W sumie dzisiaj to miały panie w sądzie, Ali nie było ze mną więc bomby leciały.

Posted

Taa...nie ma to jak biurokracja (tak powiedziała mama). Trzeba było zabrać Gangunię-ona lubi papierki:evil_lol:
Uczyć się bedę-bo...no...wiecie...parówki :eating::sabber:

Posted (edited)

[quote name='Isadora7']Trzeba było jak ja udać sie dzisiaj do sądu, mając w ręku zresztą list polecony z tegoż sadu adresowany do Fundacji SOS dla Jamników a zawierających dokumenty również dla innej organizacji.

A jeszcze wcześniej odebrać ten list z poczty na Płockiej, gdzie po raz kolejny po 40-minutowej naradzie stwierdzono, ze tylko na podstawie pieczątki mogę odebrać przesyłkę. Wytłumaczyłam paniom że za pół godziny mogę przyjść z garścią pieczątek najróżniejszych instytucji i odebrać pocztę. natomiast fakt tego samego adresu Fundacji i w moim dowodzie nie tak łatwo się dorobić. Koniec końców starczyło oczywiście to co najważniejsze czyli akt notarialny o ustanowieniu Fundacji. Aczkolwiek jedna z pań moment miał pomysł abym jeszcze dołożyła wniosek ale nie wiedziała jaki do końca. Zapytałam czy podważa niezawisłość tak szacownej grupy jak notariusze i sie przymknęła. Zapytałam tez jaki jest sens robienia pieczątki teraz po to aby wyrzucic za tydzień i zrobić kolejne.

Mnie sie po tym odechciało spać.[/QUOTE]... wcale się nie dziwię!!!!! kiedyś nasz księgowy... po którejś papierkowej szamotaninie z US czy ZUSem albo UM... zresztą to nie ważne teraz, powiedział....< policjant to człowiek! a urzędnik to kanalia! >... może to ... bardzo dosadne/ordynarne?!... ale ... zapamiętałam! i do dzisiaj... mam jakby?! potwierdzenie tego powiedzenia... załatwiając niektóre formalności(nie zawsze) przypominam to sobie..... przecież to takie ... proste/wygodne! zasłonić się przepisem:shake:....a że ty... straciłeś czas! pieniądze! czy jeszcze coś innego, sytuacyjnie(jak np Jamniczka, staruszka, zimą - zdrowie w schronisku... bo kwarantanna! a miała DT wcześniej)... to przecież TWÓJ PROBLEM!...

Edited by anica
Posted

Ech...wczoraj miałam jakiś dzień świstaka-odśnieżyłam podwórko, ulicę (!)-wychodzę z psami-jakby nie było odśnieżane...jeszcze w nocy szalałam z łopatą-nawet ścieżkę dla Froda zrobiłam-żeby ie musiał chodzić po uszy w śniegu-wychodzimy rano-śniegu po kostki:angryy:
na szczęście dzisiaj nie pada (jeszcze) więc po odśnieżaniu-możemy sobie spacerować

Posted

Wczoraj samochód odśnieżałam trzy razy, za kazdym razem, jakby tydzień na niego padało...

Oparcie to najwyraźniej typowo jamnicze miejsce, bo Słowica też tam śpi ;) czasem dodatkowo wisząc głową w dół, płynący jamnik normalnie.

A, mam nadzieję że mnie ciocie nie pogonią, zapraszam na bazarek na moje "jamniki"- Nestorka i Słowisię:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238344-zapraszam[/URL]!