Sarunia-Niunia Posted November 26, 2012 Posted November 26, 2012 Ja rownież wierzę w dobrą wolę DT - mam nadzieję, że Terenia będzie mogła pomóc... Wszystkie tutaj wiemy, jakie ma sukcesy w wyprowadzaniu psiaków z chorób, a nawet w stawianiu na nogi tych, które rzekomo - były bez szans... Quote
Martika&Aischa Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Nikt jeszcze dziś nie zajrzał do Fena :( Cioteczki zapraszamy :) i przypominamy o trwającym świątecznym bazarku :) Quote
yolanovi Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Zaglądam do Fena naszego kochanego, bazarek też już odwiedziłam - tyle tam śliczności :) Zaglądajcie cioteczki, zakupy czyńcie Quote
asiuniab Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 ja też rano już byłam, sprawdzić jak się sprawy Fena toczą; Quote
soboz4 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 na Fenrisa dziś wpłynęło: od Kasi z Krakowa (Anna M.) 300 zł os Sylwii O. z Siemianowic 50 zł Gorąco dziękujemy! Quote
Sarunia-Niunia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 I ja jestem u Fena... mam nadzieję, że już blisko do domku... to jeszcze tylko 1 dzień w schronisku, tak? Żeby tylko Fenio mógł jak najszybciej doopkę w domku grzać... Quote
Martika&Aischa Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Zaciskam za jutrzejszą podróż do domku z całych sił i choć to narazie DT wierzę że Państwo zakochają się w Fenisku :) i oby jeszcze tylko to paskudztwo poszło precz :( Quote
soboz4 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 umowa na dt przygotowana, to fragment najistotniejszy Fundacja powierza, a …….……………..…………………. przyjmuje pod opiekę psa [B]FENRISA mieszańca, bez znaków szczególnych o umaszczeniu jasnobrązowym, pochodzącym z Miejskiego Schroniska w Katowicach o nr 441/12 [/B]na czas nieokreślony. Pies jest w chory (stan zapalny powiek obustronny, strupy, wyciek śluzowo – ropny, stan zapalny spojówek, w wyniku bakeriologicznym wyhodowano Staphylococcus spp. Hemolityczny oraz Streptococcus spp. beta hemolityczny, badanie mykologiczne dodatnie, wyhodowano pojedyncze drożdżaki) i wymaga leczenia. Zastosowane leki: 20.05.2012 r. – Enrobioflox inj. 5% 6 ml, Tolfina 4% 6 ml, Gentamycyna gtt 0.3% 17.10.2012 r. – Dexafort 0,6 ml, Cefalexim inj. 18% 1,6 ml, Gentamycyna gtt 0,3% Zalecenia dotyczące leczenia Fenrisa stanowią załącznik do niniejszej umowy. [U]Zakres opieki obejmuje:[/U] [LIST=1] [*]Codzienną opiekę – karmienie, spacery, codzienną higienę, [*]Leczenie, [*]Odrobaczenie, szczepienie, w przyszłości kastrację. [/LIST] Fundacja zobowiązuje się pokrywać wszelkie niezbędne, wcześniej uzgodnione koszty opieki weterynaryjnej. Zwrot poniesionych kosztów odbywać się będzie na podstawie przedłożonych faktur wystawionych na Fundację, wcześniej uzgodnionych z wolontariuszem Bożeną Sobieszek. Quote
soboz4 Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 teraz tylko czekać na panią, jutro niestety przyjęcie założeń ekonomicznych i będę nieuchwytna aż do 21:00, więc prawdopodobnie się nie dowiem czy Fenris pojechał do domu... Quote
Ada-Vebby Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 i ja zaglądam do naszego Fenrisia :) Quote
Cantadorra Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Z niecierpliwością czekam na wieści......... Quote
Sarunia-Niunia Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='soboz4']teraz tylko czekać na panią, jutro niestety przyjęcie założeń ekonomicznych i będę nieuchwytna aż do 21:00, więc prawdopodobnie się nie dowiem czy Fenris pojechał do domu...[/QUOTE] To kiedy możemy liczyć na jakieś wieści??? Quote
MALWA Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 A to sytuacja wygląda tak, ze jednak Pani, która chciała zaadoptowac Fenrisa zostaje domem tymczasowym? Quote
ewes Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [quote name='MALWA']A to sytuacja wygląda tak, ze jednak Pani, która chciała zaadoptowac Fenrisa zostaje domem tymczasowym?[/QUOTE] tak Pani zostaje domem tymczasowym z możliwością domu stałego ;) żebyśmy mogli ewentualnie pomagać Pani ;) Quote
paula_t Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Ciotki, dostałam potwierdzenie od osób wpłacających na Marianka ([URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226652-Połamany-12-letni-Maniek-już-w-hoteliku-u-michelle04-)/page126[/URL] ) i z tego też powodu Fenris dostał w "spadku" po Mańku 150złotych . Maniek poszedł do dożywotniego DT, ale zapadła decyzja o przeznaczeniu kaski na inne potrzebujące psiaki, bo leżała ona już od wielu miesięcy nieruszona. Przelew poszedł z konta TŻ-ta (inicjały M.W.). Jak dojdzie proszę o potwierdzenie na wątku:) Quote
ewu Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 [SIZE=3][B]Dziewczyny pies koczuje na ulicy , w niebezpiecznym miejscu [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236327-KOCZUJE-NA-GO%C5%81EJ-ZIEMI-Wwa-W%C5%82ochy-pomocy[/url]! Proszę zajrzyjcie chociaż[/B][/SIZE]. Quote
soboz4 Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Na Fenrisa wpłynęło 100 zł od Słodko-Kwaśnej Gorąco dziękujemy! Quote
Martika&Aischa Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='paula_t']Ciotki, dostałam potwierdzenie od osób wpłacających na Marianka ([URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226652-Połamany-12-letni-Maniek-już-w-hoteliku-u-michelle04-)/page126[/URL] ) i z tego też powodu Fenris dostał w "spadku" po Mańku 150złotych . Maniek poszedł do dożywotniego DT, ale zapadła decyzja o przeznaczeniu kaski na inne potrzebujące psiaki, bo leżała ona już od wielu miesięcy nieruszona. Przelew poszedł z konta TŻ-ta (inicjały M.W.). Jak dojdzie proszę o potwierdzenie na wątku:)[/QUOTE] Paulo kochana :loveu: Dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
aeriel Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='paula_t']Ciotki, dostałam potwierdzenie od osób wpłacających na Marianka ([URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/226652-Połamany-12-letni-Maniek-już-w-hoteliku-u-michelle04-)/page126[/URL] ) i z tego też powodu Fenris dostał w "spadku" po Mańku 150złotych . Maniek poszedł do dożywotniego DT, ale zapadła decyzja o przeznaczeniu kaski na inne potrzebujące psiaki, bo leżała ona już od wielu miesięcy nieruszona. Przelew poszedł z konta TŻ-ta (inicjały M.W.). Jak dojdzie proszę o potwierdzenie na wątku:)[/QUOTE] Gdyby tylko Fenrisek rozumiał jak bardzo mu pomogą te pieniążki, na pewno skakałby z radości! Dziękujemy! Quote
aeriel Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 Bożenko, w umowie jest literówka: Pies jest [COLOR=#ff0000][B]w[/B][/COLOR] chory (stan zapalny powiek obustronny, strupy, wyciek śluzowo – ropny, stan zapalny spojówek, w wyniku bakeriologicznym wyhodowano Staphylococcus spp. Hemolityczny oraz Streptococcus spp. beta hemolityczny, badanie mykologiczne dodatnie, wyhodowano pojedyncze drożdżaki) i wymaga leczenia. Quote
paula_t Posted November 28, 2012 Posted November 28, 2012 [quote name='aeriel']Gdyby tylko Fenrisek rozumiał jak bardzo mu pomogą te pieniążki, na pewno skakałby z radości! Dziękujemy![/QUOTE] Wystarczy jego uśmiechnięty pycholek i szczęśliwe ZDROWE oczka! Quote
Recommended Posts