Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przecież to ratlerkowy charakter, u mnie na 7 suczek ratlerek rządzi wszystkimi :diabloti: Nawet broni wejścia do kuchni przed moją siostrą, która przyjechała w gosci, łapie za nogi i już.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Przecież to ratlerkowy charakter, u mnie na 7 suczek ratlerek rządzi wszystkimi :diabloti: Nawet broni wejścia do kuchni przed moją siostrą, która przyjechała w gosci, łapie za nogi i już.

Ale ja wiem o tym . Mialam ratlerka , który rzucał się z zębami na TZ jak tylko powiedzialam "ała ,ała ":evil_lol:Ja to rozumiem . Ona wie , że żle robi , bo jak tylko na nią spojrzę grożnie , to zaraz uszy po sobie i mina zbitego psa. Ona cały czas patrzy na mnie wiernopoddańczo :evil_lol: Dlatego kwestie dominacji w stadzie zostawiam do zalatwienia psom we wlasnym zakresie - oczywiście pod pewną kontrolą . Nie wolno jej ruszać szczeniat :mad: . Z innymi niech się ustawia , najwyzej zdziebko oberwie i trochę ucierpi jej ego .:razz: Roki jak się wkurzy , to ją skarci . Robil już tak nieraz Puniowi . Nie zje jej :razz:

Posted

Zdjątka bedą jutro , bo mi baterie padły :cool3:

Może być z innymi psami i kotami i co tam kto jeszcze będzie miał . Psy same się ustawią :p Nam się wydaje , że nasz pierwszy , ukochany pies ma pierwszeństwo . Z psiego punktu widzenia jest inaczej . Dlatego nie ma się co wtrącać . Trzeba poczekać . Choć ktoś może cierpieć , że jego pupilek nie może podejść i się przytulić bo nowy pies go odgania , to psy mają inny tok myślenia. Trzeba mówić , że Kropa ma silny charakter i lubi rządzić . Gdyby mój dobek miał taki charakter to byłby problem . Ale taki szczurek - co ona może zrobić? :evil_lol:

Posted

Ale super wieści o Kropce!! Bianko, czytam i się zaśmiewam!! :evil_lol: Kropka wielka dama!!:lol: Żeby teraz ten domek na stałe szybciutko się znalazł :razz:

Posted

To ci Kropeczka trzesaca sie bidka...ha ha ;);) lobuziczka....ale tez skads to znam....miniboseronkoratlerczykodobermanki tak juz maja BO TAK :D:D

Posted

Jaśnie nam panująca Kropka wstala rano z wielkim ociąganiem :p . W głowie jej się nie mieści , że można wstać o 5 rano . Podniosła swoją doopkę z łóżka dopiero wtedy , gdy szykowalam się na spacer :lol: Na spacerku chodzi z nosem przy moim bucie , więc trudno zrobić jej zdjecie . Chyba że z lotu ptaka :evil_lol: .Po powrocie zjadla i padla :diabloti: .Teraz śpi zwinięta w kłębek , ale jak tylko się ruszę , to poczłapie za mną :razz: . Miski z jedzeniem rozstawiam daleko jedną od drugiej , to już nie jest w stanie wszystkich upilnować :eviltong:. Z tego więc , przykrego dla niej powodu , wszyscy zjedli swoje poranne porcje .:loveu:

Posted

hehe - bianko - a to ci sie kropka trafiła:loveu: :evil_lol:

nasza ligocka kropka/Perełka strasznie dobrotliwa jest - bardzo otwarta na człowieka, a do zwierzaków przyjazna:loveu: Ale nie wiadomo jak w innych warunkach zareaguje..

Posted

Wetka mówi , że to z desperacji . Zdobyla dom i nie chce go stracić :shake: Walczy o swoje miejsce w rodzinie . Może jak się przekona ,że nic jej nie grozi , to się zmieni . Gdyby byla jedyna to walczyla by o wybranego pana . Przecież nie znajdziemy jej domu u samotnej osoby bez innych zwierzaków :roll: . Jestem jej guru , ale musi wiedzieć , że są też inni i musi się to tego dostosować :p I tak już jest pierwszy sukces , bo nie zgania Punia z kanapy na której leży :evil_lol:

Posted

Biedna ta Kropa . Za dnia wyspać się nie może . Truchta za mną krok w krok :shake: Reszta psów na podwórku , bo tak ciepło , a ta sierota tyle śpi co ja usiądę :evil_lol: . Kupiłam jej szelki , bo boję się zeby nie wymskneła się z obróżki podczas przechodzenia przez ulice.. Brzydkie , takie bure , ale byly ostatnie :cool1:

Posted

[quote name='AMIGA']Bianka1 - to usiądź wreszcie :p Daj się wyspać biednej malutkiej. Przynajmniej masz pretekst, żeby trochę poodpoczywać;)

Nie da usiąść :shake: Bo jakieś pchły gryzą po nogach:evil_lol:

Posted

Bianka, ja jestem tylko ciekawa, w jakim kierunku będzie ewoluowało imię Kropki :evil_lol: . Prawie 2 lata temu wyadoptowałam pewną kaleką sunieczkę, mniej więcej wielkości Kropki... W schronisku była taka malutka, taka cichutka, leżała zwinięta w kłębuszek i w ogóle przepraszała, że żyje....więc nazwałam ją Perełką.... Nowy dom szybko to imię przekształcił Perełkę w Pelę :diabloti: . Bo okazało się po paru dniach, że to Pela, śmigająca na trzech łapach, rozstawiająca po kątach bullmastiffy i używająca ich jako kanap :evil_lol: .

Posted

Mam już jedną śliczną słodziutką Kropeczkę , więc w domu na Krope wołam Żaba .Jeśli istnieje potrzeba wolania :evil_lol: . Kropa zawsze jest przy mnie , to po co ją wolać ?:cool3: