Felka z Bagien Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Wybaczcie, ale jestem bardzo"zarobiona" i na nic nie mam czasu.A w dodatku mój kot coś "zezarł" i jeżdżę z nim do weta co drugi dzień. Myslę,że tego dr Sterna nie jest trudno odnaleźć.Podobno w W-wie wstawiali endoprotezę owczarkowi, ale wiem tylko tyle.Nie będę się wymądrzać. W dodatku pilnie szukamy DT z rehabilitacją dla Alwaro z Konina.Siedzi tam już kilka lat ,a jego stan się nie poprawia, jak łatwo sobie wyobrazić. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Niestety nasxe wetki nie maja już wózka.pożyczyły sparaliżowanej suni:-( Quote
paula_t Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Mi się w internecie nie udało znaleźć żadnego miejsca, z którego można by wypożyczyć taki wózek:shake: Ewab, a czemu nie chcecie już teraz zamówić Rubikowi wózka z regulowaną wysokością? Miałby już swój, którego i tak potrzebuje. Quote
andzia69 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 znalazlam cos takiego: [img]http://ecx.images-amazon.com/images/I/51pHzJg9T6L._SY450_.jpg[/img] jak myslicie, czy to nadawałoby się dla Rubika? czy to "zbyt" miękkie?...tylko, że te szelki nie sa dostępne w Polsce Quote
andzia69 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='paula_t']Ewab, tu są ceny: [URL]http://eddieswheels.com/carts/pricing/[/URL] Wychodzi 385 dolarów czyli ponad 1200 złotych + przesyłka.[/QUOTE] to jest aluminiowy wózek...a on jest regulowany? ja nie kumata po angielsku:( a ile Rubiś ma na koncie? może na jego wydarzeniu napisać, że potrzebny wozek lekki...może ma ktoś na zbyciu Quote
Avaloth Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [quote name='andzia69']to jest aluminiowy wózek...a on jest regulowany? ja nie kumata po angielsku:( a ile Rubiś ma na koncie? może na jego wydarzeniu napisać, że potrzebny wozek lekki...może ma ktoś na zbyciu[/QUOTE][COLOR=#0000cd] 1691zł[/COLOR] Szelki są fajne, ale to nie to samo co wózek. Pies nie może się w tym samodzielnie poruszać. Quote
ewab Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='paula_t']Mi się w internecie nie udało znaleźć żadnego miejsca, z którego można by wypożyczyć taki wózek:shake: Ewab, a czemu nie chcecie już teraz zamówić Rubikowi wózka z regulowaną wysokością? Miałby już swój, którego i tak potrzebuje.[/QUOTE] Nie wiem, czy tu na wątku było napisane czy tylko na pw. Pollypolly pisała do producenta wózków. Odpisał jej, że pomiary psiaka trzeba zrobić jak będzie miał co najmniej 9 m-cy (nie tylko wysokość, ale też długość i szerokość). To jeszcze ze 3-4 miesiące. Na ten czas przydałoby się coś wypożyczyć. Quote
krakowianka.fr Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 czy mozemy prosic o dotychczasowe / terazn wymiary psiaka? tu jest o tym jak zmierzyc: [url]http://wozekdlapsa.pl/mierzenie.php[/url] [quote name='ewab']Nie wiem, czy tu na wątku było napisane czy tylko na pw. Pollypolly pisała do producenta wózków. Odpisał jej, że pomiary psiaka trzeba zrobić jak będzie miał co najmniej 9 m-cy (nie tylko wysokość, ale też długość i szerokość). To jeszcze ze 3-4 miesiące. Na ten czas przydałoby się coś wypożyczyć.[/QUOTE] Quote
Justyna Lipicka Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='andzia69']to jest aluminiowy wózek...a on jest regulowany? ja nie kumata po angielsku:( a ile Rubiś ma na koncie? może na jego wydarzeniu napisać, że potrzebny wozek lekki...może ma ktoś na zbyciu[/QUOTE] na wydarzeniu pisałam, jedna osoba miała dla owczarka... Quote
ewab Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 [quote name='krakowianka.fr']czy mozemy prosic o dotychczasowe / terazn wymiary psiaka? tu jest o tym jak zmierzyc: [URL]http://wozekdlapsa.pl/mierzenie.php[/URL][/QUOTE] Podam jak tylko "zdobędę" drugą parę wolnych rąk. [quote name='Kamila Proc']co u psiaka?[/QUOTE] Bez istotnych zmian. Choć dziś jak mu zablokowałam łapinki stopy, to przez pewien czas utrzymywał tył w przysiadzie:) Quote
krakowianka.fr Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='ewab']Podam jak tylko "zdobędę" drugą parę wolnych rąk.[/QUOTE] no spoko!!!!!!!!! Quote
Rudzia-Bianca Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Podnoszę malucha . Może trzeba zmienić tytuł wątku że szukamy wózeczka do pożyczenia . Quote
Avaloth Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Zmienione :) Jak ktoś ma pomysł na lepiej brzmiący, mieszczący się w tytule to mówcie, mi brak inwencji twórczej :D Quote
Rudzia-Bianca Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='Avaloth']Zmienione :) Jak ktoś ma pomysł na lepiej brzmiący, mieszczący się w tytule to mówcie, mi brak inwencji twórczej :D[/QUOTE] Dobry jest :) wg mnie przynajmniej :) Quote
ewab Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [quote name='krakowianka.fr']czy mozemy prosic o dotychczasowe / terazn wymiary psiaka? tu jest o tym jak zmierzyc: [URL]http://wozekdlapsa.pl/mierzenie.php[/URL][/QUOTE] A - 25,5 cm B - 20 cm C - ok. 21 cm D - 44 cm E - 26 cm F - 15 cm G - 14,5 cm H - 16, 5 cm Wymiary podane w przybliżeniu, bo Rubiś ani przez chwilę nie posiedzi spokojnie. Żywe sreberko:). Quote
wanda szostek Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Zajrzyjcie na wątek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/133940-Ratowanie-psa-z-urazem-kręgosłupa-Podzielcie-się-wiedzą[/URL] post 12 jest tam link do strony na której jest dokładny opis jak samemu można taki wózeczek zrobić. Myślę, że wyjdzie dużo taniej a nie jest to zbyt skomplikowane. Można też poprosić o pomoc założyciela strony, który właśnie samodzielnie zrobił wózeczek dla swojego psa i przedstawił to na stronie, aby pomóc innym w podobnej sytuacji Jednocześnie proszę o wsparcie ten wątek swoimi doświadczeniami z leczenia i opieki nad psem z urazem kręgosłupa. Niech zdobyte przez was doświadczenia służą pomocą innym. Quote
krakowianka.fr Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 [quote name='ewab']A - 25,5 cm B - 20 cm C - ok. 21 cm D - 44 cm E - 26 cm F - 15 cm G - 14,5 cm H - 16, 5 cm Wymiary podane w przybliżeniu, bo Rubiś ani przez chwilę nie posiedzi spokojnie. Żywe sreberko:).[/QUOTE] jesli sama nie napisze do czwartku, to mi wyslij pw i pogon, abym zmierzyla czy ten co mam bylby dobry, ok? [quote name='wanda szostek']Zajrzyjcie na wątek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/133940-Ratowanie-psa-z-urazem-kręgosłupa-Podzielcie-się-wiedzą[/URL] post 12 jest tam link do strony na której jest dokładny opis jak samemu można taki wózeczek zrobić. Myślę, że wyjdzie dużo taniej a nie jest to zbyt skomplikowane. Można też poprosić o pomoc założyciela strony, który właśnie samodzielnie zrobił wózeczek dla swojego psa i przedstawił to na stronie, aby pomóc innym w podobnej sytuacji Jednocześnie proszę o wsparcie ten wątek swoimi doświadczeniami z leczenia i opieki nad psem z urazem kręgosłupa. Niech zdobyte przez was doświadczenia służą pomocą innym.[/QUOTE] dzieki za link! Quote
MalgosMalgos Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 (edited) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/95926-Wozeczki-inwalidzkie-dla-psow-z-paralizem[/URL] Tu tez informacje. We Wroclawiu jest producent wozeczkow. Adres www DOGXTENSION Mam nadzieje ze info pomoga. Malgos Edited February 10, 2013 by MalgosMalgos Quote
paula_t Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Może zrobić przynajmniej na tych najpopularniejszych portalach ogłoszenia, że szukamy wózka do pożyczenia? A nuż ktoś będzie miał i zechce pomóc... Quote
ajlii Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Cioteczki, ja też szukam wózka dla psa - ale takiego sporego chłopa (36 kg). Do wsparcia rechabilitacji, bo pies jeszcze po domu jeszcze jakoś chodzi. Gdybyście znalazły przez przypadek jakieś ogłoszenie czy namiar na wiekszy rozmiarowo, to prosze dajcie znać... Ja też będę pamietać o Rubiku, gdybym trafiła na jakiś mały... Quote
wojtuś Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='krakowianka.fr']jesli sama nie napisze do czwartku, to mi wyslij pw i pogon, abym zmierzyla czy ten co mam bylby dobry, ok? [/QUOTE] Krakowianko czy to znaczy, że masz taki wózek - tylko prosisz o wymiary na PW ? [quote name='paula_t']Może zrobić przynajmniej na tych najpopularniejszych portalach ogłoszenia, że szukamy wózka do pożyczenia? A nuż ktoś będzie miał i zechce pomóc...[/QUOTE] Myślę, że to też dobry pomysł :) Quote
togaa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='ajlii']Cioteczki, ja też szukam wózka dla psa - ale takiego sporego chłopa (36 kg). Do wsparcia rechabilitacji, bo pies jeszcze po domu jeszcze jakoś chodzi. Gdybyście znalazły przez przypadek jakieś ogłoszenie czy namiar na wiekszy rozmiarowo, to prosze dajcie znać... Ja też będę pamietać o Rubiku, gdybym trafiła na jakiś mały...[/QUOTE] [B]ajlili,[/B] być może miałabym do pożyczenia wózeczek po owczarku niemieckim.Prosze o pw. jesli jesteś zainteresowana. Quote
Recommended Posts