Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

P.S

Z bazarku dla Tibonka wysłałam wszystkie paczki i niedługo zacznę robić podliczenie oczywiście się pochwalę ile pieniędzy dzięki waszej pomocy udało nam się zdobyć ;)

Zapraszam też, na stronkę schroniska gdzie zdjęcie naszego Tibusia "pobiło" rekord Like ;) Zapraszam do polubienia i miłego przeglądania stronki życzę ;)

https://www.facebook.com/pages/Schronisko-Gosty%C5%84-Stowarzyszenie-Noe/144971268886748?ref=ts&fref=ts

• Replies 484
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widzę " tłumy " ...
No cóż ...
Jestem w schronie i pochwalę się, że właśnie Tibon leży sobie obok mnie na mięciutkiej podusi i śpi :) Wcześniej pobiegał sobie trochę po dworze, ale z racji tego że u nas śnieg pada pierwszy w tym roku stwierdził, że raczej lepiej jest siedzieć w ciepłym budynku. Nakarmiłam go puchą, suchą karmą i teraz nasz psiak odpoczywa w towarzystwie 3 innych. Kiedy przyjechałam Tibon siedział w kojcu i miał całe czerwone łapki z zimna i nie chciał wejść do budy aby go spacer nie ominął. Był dziś z taka początkującą wolontariuszką i chyba jej się spodobał, ale nic dziwnego bo przecież z Tibcia taki przystojniak :cool3:. Chciałabym Wam pokazać jak słodko leży jednak niestety nie zabrałam aparatu. Cały czas mam nadzieję, że może to właśnie dzisiaj będzie to jego szczęśliwy dzień i ktoś po niego zadzwoni albo chociażby przyjedzie go obejrzeć. Jednak nie należy tracić nadziei. Na razie tyle zobaczymy może jeszcze się coś ciekawego wydarzy co będe mogła opisać ;)

• 2 weeks later...
Posted

U Tibcia byłam tydzień temu jednak z racji tego, że miałam i mam problemy z internetem pisze dopiero teraz. Z uszkiem już jest wszystko ok jednak pojawiły się problemy skórne i Tibon dostaje kolejne leki. Proszę nie pytajcie jakie to problemy jak się dowiem to oczywiście napiszę. Razem w Pola i Basią stwierdziłyśmy że lepszym rozwiązaniem będzie zakupienie dla Tibona ubranka a nie wyżej wymienionych bucików. Jak paczka dojdzie oczywiście zrobię sesję i przedstawię wam naszego przystojniaka. A co do Fox Tarierów w schronie są 3 . Tibon , Tika ( 2 lata) Tramp (2,5)

Posted

[SIZE=4][COLOR=#ff0000]A oto Tika
[/COLOR][/SIZE]Tika - jest młodą suczką ma dopiero 2 lata. Jest bardzo kochana i cały czas wypatruje okazji alby wskoczyć na kolanka, czuć się kochaną i być głaskaną i przytulaną. Uśmiech nie schodzi jej z pyszczka. Uwielbia spacery jednak nie lubi miejsca w którym się znajduje, obecnie mieszka. Przebywa w schronisku w Dalabuszkach kiedy wychodzi na spacer lub wybieg wtedy czuje się wolna. Jest szczęśliwa, że może się oderwać od tej szarej rzeczywistości choć na chwilkę nie oglądać krat i nie siedzieć w zamknięciu. Schron to nie miejsce dla niej. Ona potrzebuje kochającego jej właściciela. Dlatego jeżeli właśnie ty chcesz dać jej dom zadzwoń ( po 16.00 do 23.00) Dla Tiki szukamy domu gdzie będzie mieszkała w domu, bloku w każdym razie w środku a nie na zewnątrz, na dworze czy też w kojcu.
Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się właśnie dla tego JEDNEGO psa!

Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna podpisanie umowy oraz wpłata 30zł ( sterylizacja, szczepienia, książeczka zdrowia i czip)
[IMG]http://img842.imageshack.us/img842/8203/img9881c.jpg[/IMG]

[IMG]http://img560.imageshack.us/img560/7615/img9899v.jpg[/IMG]

[SIZE=4][COLOR=#ff0000]A oto Tramp :
[/COLOR][/SIZE]
Tramp ( niebieska obroża ) - Tramp jest młodym psem w typie teriera. Jest bardzo przyjazny i kochany. Ma 2,5 roku i obecnie znajduje się w schronisku w Dalabuszkach. Dogaduje się z innymi suczkami. Uwielbia spacery i drapanie za uszkiem. Do schroniska trafił bardzo zaniedbany obecnie został poddany metamorfozie i stał się o wiele radośniejszy. Cieszy się też kiedy nadchodzi jego kolej na wyjście na wybieg gdzie może się wybiegać. Ładnie chodzi na smyczy i zawsze domaga się pieszczot. Reaguje na imię. Pomimo, że jest tak cudownym psem mieszka w schronisku w Dalabuszkach. Tramp jest bardzo ufny i wierny jeżeli chcesz takiego psa nie zwlekaj zadzwoń po 16.00 do 23.00
Szukamy dla niego domu, bloku gdzie będzie mieszkał w środku nie na dworze czy w kojcu ! Dla niego nie ma różnicy czy to będzie dom z wielkim ogrodem czy też blok. On tylko chce być kochany!
Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się właśnie dla tego JEDNEGO psa!

Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna podpisanie umowy oraz wpłata 30zł ( kastracja, szczepienia, książeczka zdrowia i czip)
[SIZE=5][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/SIZE][IMG]http://img694.imageshack.us/img694/2639/498140451644x461teriert.jpg[/IMG]
[SIZE=5][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/SIZE][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/6816/498140454644x461teriert.jpg[/IMG][SIZE=5][COLOR=#ff0000]
[/COLOR][/SIZE]

Posted

Piękne te Wasze foksie! Aż dziwne, że domki nie stoją w kolejce. Trzymam :kciuki::kciuki::kciuki: za szybkie znalezienie cudnych, kochających domków :loveu:

Posted

[quote name='sybisia']Piękne te Wasze foksie! Aż dziwne, że domki nie stoją w kolejce. Trzymam :kciuki::kciuki::kciuki: za szybkie znalezienie cudnych, kochających domków :loveu:[/QUOTE]

Tak to prawda psiaki cudne jednak zero odezwu :( może za mało ogłoszeń kto wie jednak w naszym schronie są tylko 3 osoby które robią ogłoszenia i czasami nie jesteśmy w stanie ogarnąc całego schroniska.

Posted

Tibon dziękuję za piękne słowa ;)

I jeszcze jedno jak nasz Tibon chodzi przy nodze bez smyczy ;) Bardzo pilnuje człowieka ;)

[IMG]http://img22.imageshack.us/img22/6126/dsc8480p.jpg[/IMG]