Sarunia-Niunia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 To Tibonek nie ma ogłoszeń??? No to trzeba robić!!! Ja zrobię i będę uskuteczniać do skutku, tylko napiszcie o Nim jak najwięcej! Dorzucimy fotki i działamy - nie ma na co czekać, zima idzie!!! Ja dałam Tibonka na foksteriery w potrzebie już dawno, ale zero odzewu:shake::angryy:... Quote
kalina5648 Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Tibon to młodziutki piesek ma 3 lata i jest w typie Foxteriera, który w schronisku przeszedł ogromną metamorfozę! Po przyjęciu z trudem utrzymywał równowagę, chwiał sie był wychudzony i miał sklejone oczy przez co nic nie widział. Na szczęście dzięki naszym wolontariuszą czuje się juz zupełnie lepiej. To właśnie jego radosne szczekanie słychać od razu po wejściu do budynku, to właśnie on cały czas czeka żeby poswięcić mu choć chwileczkę swojego czasu. Piesek jest bardzo kochany i posłuszny. Chodzi na spacerach bez smycz i się nie oddala. Uwielbia być przytulany i głaskany. Reaguje na imię i przychodzi na zawołanie. Dogaduje się z innymi pieskami i suczkami. Tibon potrzebuje nowego domku w którym juz nigdy nie zazna cierpienia i zaniedbania. Jego oczy są przepełnione miłością i nadzieją na nowe lepsze życie. Jeżeli to właśnie ty chcesz dać mu dom , chcesz się nim opiekować i chcesz sie o niego troszczyć. NIE ZWLEKAJ ZADZWOŃ! - (proszę dzwonić po godzienie 16.00 do 23.00) Warunkiem adopcji jest wizyta przed i po adopcyjna, podpisanie umowy oraz wpłata 30 zł( kastracja, książeczka zdrowia, szczepienia) Tibon obecnie znajduje sie w schronisku w Dalabuszkach. Pod ogłoszeniem znajdują się jego zdjęcia sprzed i po metamorfozie. Nie pozwól aby tak wspaniały pies zmarniał w schronisku! Quote
Sarunia-Niunia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Rozumiem Kalinko, że to tekst do ogłoszeń? Zajmę się tym po niedzieli:) Będziemy drążyć skałę tak, jak w przypadku Maxiunia:) Quote
kalina5648 Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 [quote name='Sarunia-Niunia']Rozumiem Kalinko, że to tekst do ogłoszeń? Zajmę się tym po niedzieli:) Będziemy drążyć skałę tak, jak w przypadku Maxiunia:)[/QUOTE] Tak t właśnie tekst do ogoszeń naszego Tibusia ;) Quote
kalina5648 Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Zapomniałabym dziękujemy bardzo z Tibonkiem za zaglądanie na jego bazarek zostały mi już ostatnie paczki do wysłania niedługo dam wam znać ile udało nam się na to uszko uzbierać. Całe szczęście, że Tibonkowi poprwaiło się samopoczucię :) Tibon dostanie też reszczę z pieniążków z bazarku cegiełkowego Maxa na którym zbieraliśmy na transport do nowego domku ;) Będzie to 100 zł, a nie 150zł ponieważ 50zł zostało przekazane na Ptysia, który obecnie znajduje się w fundacji w Warszawie, ale koniec o innych psiakach przecież to wątek Tibonka. Tak więc wyszstkim, który odwiedzili bazarek Tionka: Quote
Sarunia-Niunia Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Tibonku - buziolki kochaniutki Skarbeńku:buzi::buzi::buzi:!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
kalina5648 Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 Jedno zdjęcie i trzy pyszczki ;) Quote
kalina5648 Posted September 22, 2012 Author Posted September 22, 2012 (edited) Tibonek życzy wszystkim kolorowych snów śpijcie dobrze cioteczki i nie zapomnijcie zajrzeć jutro ;) Edited September 23, 2012 by kalina5648 Quote
kalina5648 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Podudka cioteczki. Zauważyłam, że na naszym wątku jest kilka stałych cioteczek z czego bardzo się cieszę, które zawsze coś napiszą po moim wpisie odnośnie Tibusia. Dzisiaj postaram sie porozsyłać naszego przystojniaka. ;) Zapomniałabym jeżeli macie jakieś pytania to bardzo proszę śmiało je zadawać. Będzie mi bardzo przyjemnie móc odpowiadać na pytanka dotyczące Tibona ;) Bo zwylke to ja zadawałam pytania rodzaju czy mogę prosić o pomoc itp. KONIEC teraz wasza kolej organizuję dzień zadawania pytanek odnośnie Tibona. Mogą one być przeróżne. Np. Co wczoraj jadł, czy był na spacerze i inne. Pamiętajcie nie ma głupich pytań ;) Quote
kalina5648 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 Dzień zadawania pytań czas rozpocząć - czas start ;) Quote
Paula95 Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 [quote name='kalina5648']Ale cisza...[/QUOTE] No właśnie:mad: Quote
sybil Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 :lol: No to ja zadam pierwsze pytanie (takie raczej retoryczne :evil_lol: ) GDZIE TEN NAJLEPSZY DOMEK DLA TIBONKA ??? Quote
kalina5648 Posted September 23, 2012 Author Posted September 23, 2012 [quote name='sybisia']:lol: No to ja zadam pierwsze pytanie (takie raczej retoryczne :evil_lol: ) GDZIE TEN NAJLEPSZY DOMEK DLA TIBONKA ???[/QUOTE] Nad tym pytankiem zastanawia się chyba każdy ;) Kto wie może już niedługo, może nasz Tibuś będzie musiał trochę poczekać a potem znajdzie tak cudownych właścicieli jak Maxiu kto wie ;) ? Quote
kalina5648 Posted September 27, 2012 Author Posted September 27, 2012 Halo, Halo jest tu ktoś? Ale jak to skończyły się ciastka? Oj widze jeszcze jedno... :) Jutro odwiedzę naszego przystojniaka i może porobię mu kilka fotek jednak martwi mnie ta cisza... Tibonek chce mieć jak najwięcej wyświetleń a tu żadko kto zaglą ... ;( Quote
Smyku Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ale cudo przepiękne z Tibonka . Buziaki przekaż dla słodziaka , Mam nadzieję , że szybko Tibonka odnajdzie nowy kochający domek . Mój foksiowaty też przywieziony ze schroniska . Obiecałam fanty na bazarek i pamiętam , tylko kiepsko wyglądam z czasem . Postaram się ogarnąć w przyszłym tygodniu . Quote
Sarunia-Niunia Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ale pięknie nasz Tibonek wygląda... Słodziaczek kochany!!! Tibuniu, zostawiam dla Ciebie mnóstwo buziaczków:buzi:, przytulam:calus: i życzę spokojnego snu Kochany Szkarabie:sleep2:!!! Będzie dobrze:happy1:, zobaczysz, jeszcze będziesz miał swój domek:thumbs:!!! Quote
Paula95 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 [quote name='Smyku']Ale cudo przepiękne z Tibonka . Buziaki przekaż dla słodziaka , Mam nadzieję , że szybko Tibonka odnajdzie nowy kochający domek . Mój foksiowaty też przywieziony ze schroniska . Obiecałam fanty na bazarek i pamiętam , tylko kiepsko wyglądam z czasem . Postaram się ogarnąć w przyszłym tygodniu . A ja chciałam poinformować, że fanty, które od Ciebie odebrałyśmy jakiś czas temu, są tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232600-OTWARTE!-Ciuchy-gry-p%C5%82yty-figurki!-Dla-ka%C5%BCdego-co%C5%9B-fajnego-do-5-10-dla-IGI-na-DT! :) Quote
rita60 Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 Zaglądam do szorstkiego pysia...ślicznie wygląda:lol: Quote
kalina5648 Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 Buziaki rzecz jasna przekazałam. Dziś był bardzo męczący dzień i siedziałam o 2 godziny dłużej niż zwykle. Tibonek był dzisiaj na dość długim spacerku bez smyczy z panią kierownik ( panią Olą) i powiem Wam, że jakiś taki radośniejszy nam do tego schrona wrócił ;) Czy to sprawka pani Oli czy spacerku nie wiem. Tibuś jest bardzo kochany akurat skończyłam wyprowadzanie psów, kiedy on po swojej przechadzce wrócił do schrona. I jak nas zobaczył z Paulą to się tak rozpędził, że o mało, co sobie łapek nie "połamał" ( w przenośni oczywiście). Tak wleciał i jak zaczął sie przytulać to naprawdę ciężko opisać ;) Jutro porobię mu fotki bo w soboty zawsze w schronie jestm dłużej. Teraz Tibonek na noc zostaje w izolatce bo tam jest trochę ciszej, a po drugie dlatego tam siedzi, ze jak przychodzimy to od razu psy z wybiegu czyli nasze "sławne" stadko wybiega i razem z nim Tibonek bo te kojce to od razu koło wybiegu. Obok siedzi Tika i tak się zastanawiam, że pewnie oni tylko tak udają, że za sobą nie przepadają a w nocy pewnie pogaduszki sobie urzadzają ;) Jutro też pani Sylwia będzie u nas i Tibonek za pewne jak zawsze kiedy ją widzi jest przeszczęśliwy. Na dzisiaj tyle. Potrzymam Was w niepewności i resztę opowiem jutro ;) Quote
rita60 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 No to czekamy na ciąg dalszy...jak po weekendzie ? Quote
kalina5648 Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Tak, tak juz opisuję ;) Kiedy przyjechaliśmy nasze stadko już biegało, a Tibonek spokojnie leżał sobię na trawce i coś sobię tam zajadał jednak kiedy zauważył nadjerzdzający samochód czyli Nas to od razu wstał z miejsca i przybiegł się przywitać. Akurat wczoraj w schronie było dużo prac pożądkowych ponieważ od wczoraj nie mamy już kotów, bo wszsystkie znalazły nowych i wspaniałych właścicieli ;) Jakby tak jeszcze z psami było.. No cóż no i moim zadaniem było umycie takiego dużego drewnianego fotela rzecz jasna robiłam to na zewnątrz a jedynym psem który mi towarzyszył był właśnie Tibon. Tibuś zawsze szuka okazji aby być tylko głaskanym i przytulanym. Wiem, że obiecałam zdjęcia jednak było tyl do roboty, że niestety nie znalazłam chwili wolnego czasu, jednak postaram się coś wykombinować ;) Quote
kalina5648 Posted October 3, 2012 Author Posted October 3, 2012 ale tu ciocho... jutro w mojem szkole odbędzie się zbiórka karmy i pieniędzy na nasze schronisko czyli schronisko w Dalabuszkach. Trzymajcie kciuki bardzo mocno ;* !!! Quote
rita60 Posted October 4, 2012 Posted October 4, 2012 Coś ucichło u małego...kciuki zaciśnięte:lol: Quote
Recommended Posts