Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Panca']jesli chodzi o rzeczy na bazarki w wknd pojde do piwnicy , porobie zdjecia i wysle Ci Paula na maila,mam tez kurczaka gumowego piszczacegp ktorego moj pies sie boi a inny moze spokojnie nosic go z duma w zebach :)[/QUOTE]*

Super, dzięki! :) Miałam robić bazarki dzisiaj wieczorem, ale cały czas się uczę i tylko już psychicznie odświeżam dogomanię i odpisuję jakby coś, a do bazarków musiałabym przysiąść, zrobię je dopiero w weekend, więc nie musisz się spieszyć :)
Mój takie uwielbia i co dzień mam kilka godzin takiego piszczenia, idzie się przyzwyczaić po 6 latach:eviltong:

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MTD']okej, daj mi znać na maila o której chcesz tam być w sb.

[URL="http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Badz-czlowiekiem-nie-daj-tak-umrzec-niekochanym-W0QQAdIdZ380623237"]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Badz-czlowiekiem-nie-daj-tak-umrzec-niekochanym-W0QQAdIdZ380623237 :-([/URL] :-([/QUOTE]

ogłoszenie super :multi:

Posted

[quote name='paula_t']Ukradłam tekst i zmieniłam na Twój na allegro, bo o wiele bardziej łapie za serducho :)[/QUOTE]
jak sobie smutną nutkę zapuszczę, to takie piszę :)

Posted

Z deklaracjami to właściwie nie ma reguły . Był czas, że zbierałam na 6-7 psiaków. Wszystko staruszki po 10-12 latach w schronisku. Jednak miałam dużo szczęścia. Może zresztą nie ja tylko nasze "tyszaki" bo mimo, że praktycznie cała wyciągnięta przez nas grupa siedziała w hotelikach właśnie po ok. 2 latach to z deklaracjami prawie nigdy nie miałam problemów. Ludzie z dogo jak coś deklarują to najczęściej / choć oczywiście nie zawsze/ zdają sobie sprawę z tego że pies stary, chory może siedzieć w hotelu dożywotnio. I że to może trwać i trwać... Jednak dzięki ogłoszeniom jest szansa że ktoś się zakocha i psiak będzie miał swój własny domek... Zawsze trzeba próbować bo bez ogłoszeń to domu się na pewno nie znajdzie.

Posted

nie wiem czy ktoś już o tym pisał na wątku bo mogłam przeoczyć, ale z tego co się orientuję to na dogo działa skarpeta staruszkowa więc może tam by ktoś pomógł?

Posted

Na pewno staruszkom pomaga Skarpeta Talcott - pieski powyżej 8 lat : [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie[/URL].
I zawsze można poprosić o pomoc Kundelkową Skarbonkę [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA%21%21%21Kochajmy-Kundelki%21-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej%21-POM%C3%93%C5%BB%21[/URL]
Co prawda w obu przypadkach trzeba chyba 15 % pomocy zwrócić ale zawsze to tylko 15 %......A jak o pomoc poprosi ktoś kto wpłaca do tych skarbonek to nic nie trzeba zwracać.....

Paula - napisz do tych skarbonek. Chyba, ze mamy tu na wątku jakiegoś deklarowicza skarbonkowego

Posted (edited)

[quote name='AlfaLS']Na pewno staruszkom pomaga Skarpeta Talcott - pieski powyżej 8 lat : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie[/URL].
I zawsze można poprosić o pomoc Kundelkową Skarbonkę [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA%21%21%21Kochajmy-Kundelki%21-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej%21-POM%C3%93%C5%BB%21[/URL]
Co prawda w obu przypadkach trzeba chyba 15 % pomocy zwrócić ale zawsze to tylko 15 %......A jak o pomoc poprosi ktoś kto wpłaca do tych skarbonek to nic nie trzeba zwracać.....

Paula - napisz do tych skarbonek. Chyba, ze mamy tu na wątku jakiegoś deklarowicza skarbonkowego[/QUOTE]

W pierwszej już Marianek jest, a z drugą poczekam do jutra, jak pojadę do schroniska i dowiem się czy z tą łapką da się coś jednak zrobić i czy oni się tym zajmą w razie czego czy to już na mój koszt, bo wtedy zmieni się cel zbierania pieniążków. Dzięki za radę :)

Edited by paula_t
Posted

Zróbcie psiakowi zdjęcia i jak najszybciej ogłoście go w prasie z dobrym, wzruszającym tekstem. Może uda się go też zaprezentować w programie "Kundel bury i kocury". Łatwiej jest znaleźć dom starszemu psu ze schroniska, niż z domu tymczasowego, czy hotelu. Umieszczanie psa w hotelowym kojcu za 390zł miesięcznie wcale nie jest takim dobrym rozwiązaniem.

Posted

[quote name='AlfaLS']Na pewno staruszkom pomaga Skarpeta Talcott - pieski powyżej 8 lat : [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-dla-starszych-piesk%C3%B3w-w-potrzebie[/URL].

Paula - napisz do tych skarbonek. Chyba, ze mamy tu na wątku jakiegoś deklarowicza skarbonkowego[/QUOTE]

mamy w Skarpecie Talcott;), ale przyznam że nie czytałam regulaminu. Wiem że jest zwrot w jakimś % ale są nawet dotacje bezzwrotne ...

Posted

[quote name='hop!']Zróbcie psiakowi zdjęcia i jak najszybciej ogłoście go w prasie z dobrym, wzruszającym tekstem. Może uda się go też zaprezentować w programie "Kundel bury i kocury". Łatwiej jest znaleźć dom starszemu psu ze schroniska, niż z domu tymczasowego, czy hotelu.[/QUOTE]

Maniek ma ,juz tekst napisany przez Tamarkę , zreszta w mailu go wysałm (faktycznie mozna by ten tekst tutaj umiescic)i ustawila go w kolejce do dziennika ,a ja juz wyslalm do krakowskiej. Niestety kundla burego juz nie bdzie ,dopiero po wakacjach. W ostatni czwartek maja jest ostatni program ale bez studia tylko program o sandomierskim przytulisku ,gdzie władze miasta chciały sie pozbyc psów i wywieśc je do umieralni w Białogrodzie.
Niestety w zwiazku z tym ,ze od 2 lat nie ma pieniedzy na program jak równiez sponsorów ,kundel był tylko raz w miesiącu , nie było tez w programie telewizyjnym nigdy napisane ,ze program jest wiec spadła oglądalnosc i adopcji z programu prawie malo kiedy były, a juz o staruszki to bardzo dawno nikt nie zadzwonił .Jak były młode psy to cos udało sie wydac ale starego psa to nie pamietam kiedy z programu wydałm.

Posted

Nie ma w schronisku takiej opcji, że tam mógłby byc na hoteliku? U nas w schronisku są kojce hotelowe, a ceny nie były wygórowane, jak kiedyś pytałam.
390 zł za kojec hotelowy dla psa tej wielkości to naprawdę sporo.

Co do kotów, to jest jednak o niebo lepiej. Niepełnosprawny kot szybciej znajdzie dom, bo np. nie musi z wykrzywioną łapka pokonywać kilku pięter kilka razy dziennie. Jak miałam kociaka bez nóżki, to było o niego mnóstwo telefonów, jeszcze długo po tym, jak trafił do swojego super domu. No i adopcji kocich jest o wiele, wiele więcej. Nawet ludzie jakoś częściej fajni dzwonią. Kociaki miewam na DT zazwyczaj ok. tygodnia, a dorosłe koty średnio 2 mies.

Posted

[quote name='Jaaga']Nie ma w schronisku takiej opcji, że tam mógłby byc na hoteliku? U nas w schronisku są kojce hotelowe, a ceny nie były wygórowane, jak kiedyś pytałam.
390 zł za kojec hotelowy dla psa tej wielkości to naprawdę sporo.

*Co do kotów, to jest jednak o niebo lepiej. Niepełnosprawny kot szybciej znajdzie dom, bo np. nie musi z wykrzywioną łapka pokonywać kilku pięter kilka razy dziennie. Jak miałam kociaka bez nóżki, to było o niego mnóstwo telefonów, jeszcze długo po tym, jak trafił do swojego super domu. No i adopcji kocich jest o wiele, wiele więcej. Nawet ludzie jakoś częściej fajni dzwonią. Kociaki miewam na DT zazwyczaj ok. tygodnia, a dorosłe koty średnio 2 mies.[/QUOTE] *

Jutro będziemy z MTD w schronisku, wszystkiego się dowiemy, bo ja szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia jak to funkcjonuje czy u nas w schronisku taka opcja jest.

[quote name='Foksia i Dżekuś']Maniek ma ,juz tekst napisany przez Tamarkę , zreszta w mailu go wysałm (faktycznie mozna by ten tekst tutaj umiescic)i ustawila go w kolejce do dziennika ,a ja juz wyslalm do krakowskiej. Niestety kundla burego juz nie bdzie ,dopiero po wakacjach. W ostatni czwartek maja jest ostatni program ale bez studia tylko program o sandomierskim przytulisku ,gdzie władze miasta chciały sie pozbyc psów i wywieśc je do umieralni w Białogrodzie.
*Niestety w zwiazku z tym ,ze od 2 lat nie ma pieniedzy na program jak równiez sponsorów ,kundel był tylko raz w miesiącu , nie było tez w programie telewizyjnym nigdy napisane ,ze program jest wiec spadła oglądalnosc i adopcji z programu prawie malo kiedy były, a juz o staruszki to bardzo dawno nikt nie zadzwonił .Jak były młode psy to cos udało sie wydac ale starego psa to nie pamietam kiedy z programu wydałm.[/QUOTE] **

Aha, a ja debil właśnie wczoraj wieczorem posłałam maila do tego programu, no i (pewnie bez szans) do Uwagi. Tak na wszelki wypadek. Wiem, że w oby dwu mają/mieli strasznie dużo takich zgłoszeń i bid, ale nic nie ryzykowałam.
Dziękuję za te teksty, może one coś pomogą, w końcu nie wszyscy szukają w internecie...

Posted

[quote name='Martens']A robiłaś zwykłe papierowe ogłoszenia? Nad takim starszym psiakiem często litują się właśnie starsze osoby, które nie korzystają z internetu.[/QUOTE]*

*Czekam na plakat od krakowianka.fr, bo zaproponowała, że zrobi*:) Jak tylko go dostanę, to wydrukuję i będę rozwieszać. Tylko generalnie takich plakatów nie wolno rozwieszać, więc sama myślałam gdzie i wymyśliłam szkoły, weterynarzy, ewentualnie jakieś sklepy...

Posted

Jak mama rozwieszała ogloszenia o zaginionej suni, to zapłaciła karę SM. Nikogo nie obchodzilo, że to nie jest komercyjne ogłoszenie, tylko szukamy psa. Nie wolno rozwieszać ogłoszeń poza miejscami do tego przeznaczonymi.
Warto rozwiesić plakaciki w sklepach zoologicznych w centrach handlowych i w poczekalniach lecznic.

Posted

[quote name='Martens']A robiłaś zwykłe papierowe ogłoszenia? Nad takim starszym psiakiem często litują się właśnie starsze osoby, które nie korzystają z internetu.[/QUOTE]

To bardzo dobry pomysł, takie ogłoszenia na kartkach A4 wiesza się w lecznicach weterynaryjnych, sklepach zoo, a czasami zaprzyjaźniona pani w spożywczym pozwoli powiesić na/przy drzwiach, albo położyć małe ulotki przy kasie.

Posted

[quote name='paula_t']*

*Czekam na plakat od krakowianka.fr, bo zaproponowała, że zrobi*:) Jak tylko go dostanę, to wydrukuję i będę rozwieszać. Tylko generalnie takich plakatów nie wolno rozwieszać, więc sama myślałam gdzie i wymyśliłam szkoły, weterynarzy, ewentualnie jakieś sklepy...[/QUOTE]

ja bym jeszcze np. w gablotce przy ogródkach działkowych, może jakiś ,,emeryt'' się zlituje, w klubie seniora:) jak jest możliwość oczywiście, sklepy itd

Posted

Najlepiej właśnie w sklepach, u weterynarzy, zazwyczaj nie robią prblemów :) no i zazwyczaj są w okolicy jakieś tablice do ogłoszeń; u mnie jest kilka na osiedlu, jedna na pasażu handlowym, jedna przy rynku... Może też jakieś ogłoszenie w regionalnym dzienniku?