Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rybc!a napisał(a):
Coolydiana chce ją wziąść do siebie na tymczas.
Mówi, że 100% znajdzie jej dom w krótkim czasie.
Myśli też by zabrać Melisę i dwie siostry, Afrykę i Azję.
Teraz rozmyśla nad transportem i kilkudniowym tymczasem dla suczek, bowiem przed wyjazdem do Niemiec będę już wysterylizowane.

Super wiadomości :lol:

• Replies 467
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

LALUNA napisał(a):
Czyli co, Lula już zabrana ze schronu?

Właśnie oto się rozchodzi- nie. :-(
Coolydiana się nie odzywa, napisałam do niej na GG.
Mam nadzieję, że nikt się nie rozmyślił, niech wezmą choć jednego psa, a będę szczęśliwa.
Narazie Lula w dalszym ciągu szuka domu, zakończymy ten wątek dopiero, kiedy zostanie zabrana do Coolydiany.

Posted

Dogo nie działałao i nie ukrywam, nawet cos udało mi się w domu zrobic przez ten czas. A tak znów kierat dogo...wniczy.
A tymczasem czytam, że Lula nadal szuka domku. A takie białe ślicznoty tak szybko domki znajdowały. Nic nie rozumiem, ślepe ludziska czy jak.
Taki piękny pies.

Posted

No wlasnie, takie cudo, ja tez nie rozumiem!
Nie da sie dla niej znalezc jakiegos tymczasu w okolicy? :shake: Taka sunie trzeba wychuchac, obfocic i pokazac z jak najlepszych stron. Bo teraz to nie bardzo marketingowa jest :(

Posted

Narazie dalej jest w schronisku, zabierzemy ją NA PEWNO w jakąś sobotę, bo ten dzień odpowiada i mi, i osobom które miały by po nie przyjechać- niestety dokładnego terminu jeszcze nie znam,Coolydiana wciąż szuka transportu. Zresztą- zaraz do niej zagadam, może powie mi coś więcej ;)

Posted

Lula dalej w schronisku. Jeśli nic nie wyjdzie , to dopiero 21.04 pojedzie do Niemiec. Przed chwilą ktoś odezwał się na GG w jej sprawie, tyle tylko, że gdy zaczęłam rozmowę ten ktoś powiedział, że odezwie się później.

Wczoraj napisała do mnie też pani z Braniewa, ale jak narazie nie zrobiła na mnie wspaniałego wrażenia... Nie jest nawet pewna, czy nie będzie rozmnażać suki !

Posted

Dzisiaj też widziałam Lulę.
Merdała do mnie ogonkiem z daleka, ale nie podeszła...
Padał deszczyk przecież, a nasza księżniczka nie chce ubrudzić sobie szanownych łapeczek!

Posted

Nie zamierzam rozpętać burzy ale mam pytanie : czy na Lulę czeka jakiś sprawdzony domek w Niemczech? Niestety sporo niejasności jest zawsze wokół zagranicznych adopcji i to powoduje liczne ostre dyskusje na dogo. Często pieski wyjeżdżają i to jest wszystko co o nich wiemy.....
Oczywiście w przypadku adopcji w Polsce też tak się zdarza. Jednak odkąd obejrzałam program o tym jak wiele naszych psów trafia do niemieckich schronisk to coraz częściej zapala mi się czerwone światełko.
Bardzo bym chciała aby Lula znalazła prawdziwy, kochający dom.

Posted

Rozumie watpliwosci co do adopcji zagranicznych ,ale.........
Ja nie wydaje psow do domow docelowych w dzien przyjazdu ich do niemiec :shake: .
Najpierw mamy je u siebie i sprawdzamy do jakiej rodziny pasuje dany pies, w ten sposob minimalizujemy ryzyko ponownej straty domu .Jesli to nie odpowiada ,trudno ,ja zasady swej nie zmienie , nie wydam psa bez znajomosci jego charakteru gdzies tam i koniec .
Dobry dom ,to ten ostateczny dom ,a nie przerzucanie psa z konta w kat .

Posted

Tu nie chodzi o to czy odpowiada czy nie. Bardzo fajnie, że się odezwałaś. To pozwala mieć nadzieję, że wszystko będzie dograne, a my będziemy się cieszyć, że Lula dobrze trafiła i może nawet fotki z nowego domu obejrzymy. Mam taką nadzieję....

Posted

Ja myślę, że ze zdjęciami nie będzie chyba problemu?
Rudzia, która również pojechała do Niemiec ( z naszego schroniska ) podobno ma się dobrze, a ja czekam właśnie na fotki ;)

Posted

21 kwietnia !

Cholera jasna! Teraz sobie uświadomiłam, że 21 kwietnia będę w Grudziądzu na wystawie psów rasowych, jasny gwint!
A tak bardzo cchę być przy wybieraniu moich dziewczynek :(

Posted

Rybc!a napisał(a):
21 kwietnia !

Cholera jasna! Teraz sobie uświadomiłam, że 21 kwietnia będę w Grudziądzu na wystawie psów rasowych, jasny gwint!
A tak bardzo cchę być przy wybieraniu moich dziewczynek :(

To musisz kogoś zaufanego upoważnić, albo zrezygnować z wystawy;)

Posted

LALUNA napisał(a):
To musisz kogoś zaufanego upoważnić, albo zrezygnować z wystawy;)

Ale tu nie chodzi o upoważnianie, na pewno sami trafią ja dam im znać co i jak, wszystko wytłumaczę, ale...tak mi na tym zależało...BOŻE !

Posted

Ale tu nie chodzi o upoważnianie,

To była przenośnia ;)
ale tak czy tak przydalby się ktoś kto by dopilował aby Lulę przez przypadek nie przeoczyli:razz: