Beata J. Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 super fotki :lol: . Dzisiaj padam na pysk, ale jutro dodam do aukcji Quote
LALUNA Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 To jest ładne zdjecie. Rybcia ale na tych zdjeciach to Lula jest jakas taka wieksza niz mówiłaś. Czyżby urosła ? :razz: Quote
Gonitwa Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Teraz na brak nowych fotek to nie można narzekać! Quote
mulinka Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Rybc!a napisał(a):Lula Lula jest rewelacyjna !!! przepiękna !!! kto da jej dom ??? może napiszcie w tytule albo w pierwszym poście na której stronie są nowe zdjęcia Quote
LALUNA Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 NAjlepiej umieszczać zdjecia w pierwszym poscie Quote
pajunia Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Sorry, ale z tego domku, o ktorym pisalam, nic nie wyszlo. Ta pani sie wiecej nie zameldowala, przykro mi, ale szukam dalej. Musimy cos wspanialego znalezc dla tej slicznotki. bede sie teraz podwojnie starala. Quote
Gonitwa Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 pajuniu, Ty i tak się starasz:) A ja wyjeżdżam na wekend majowy i nie będzie mnie na dogomanii przez ok. tydzień.... Quote
Rybc!a Posted April 30, 2007 Author Posted April 30, 2007 Doszłam do wniąsku, że sunia ma ok.45 cm w kłębie, ponieważ beagle mojej znajomej ma 39cm, a Lula jest trochę od niego wyższa... Napisałam przecież, zaniżyłyśmy trochę... W sobotę Lulka była jakaś taka... napuszona? Ładna z niej sunia i strasznie spokojna. Nigdy nie widziałam by odstawiała jakieś harce i wariowała. Nigdy też nie słyszałam, żeby zaczęła szczekać. Zdjęcia dodaję w pierwszym poście. Quote
Rybc!a Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 Podbijam ! Wczoraj dzwoniła do mnie starsza pani, której 3 lata temu zginął pudelek, przymieża się do zaadoptowania psa ze schroniska-ale aż z Katowic i pani zrezygnowała. Proszę wszystkich o ogłoszenia, ona już od szczeniaka jest w schronisku, przecież to piękny pies ! Quote
pajunia Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Moge zaproponowac przyjecie suni do mnie na rancho, aby juz w schronisku nie siedziala. Ale my nie mamy mozliwosci jej przywiezienia. Po prostu nie mamy kasy na benzyne. Jesli bylaby jakas mozliwosc jej dowiezienia, lub przejecia kosztow benzyny, ( wtedy bysmy mogli po nia pojechac), to by mogla u mnie na ranchu, w domu zamieszkac. Co o tym myslicie? A czy ona jeszcze w ogole jest w schronisku? Quote
pajunia Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Niech to kaczka kopnie z tymi znikajacymi postami. Juz dwa razy napisalam i nic. Wiec jeszcze raz pisze. Moge zaproponowac przyjecie suni do mnie na rancho, aby juz w schronisku nie siedziala. Ale my nie mamy mozliwosci jej przywiezienia. Po prostu nie mamy kasy na benzyne. Jesli bylaby jakas mozliwosc jej dowiezienia, lub przejecia kosztow benzyny, ( wtedy bysmy mogli po nia pojechac), to by mogla u mnie na ranchu, w domu zamieszkac. Co o tym myslicie? A czy ona jeszcze w ogole jest w schronisku? Quote
LALUNA Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Niech to kaczka kopnie z tymi znikajacymi postami. Juz dwa razy napisalam i nic. Wiec jeszcze raz pisze. Moge zaproponowac przyjecie suni do mnie na rancho, aby juz w schronisku nie siedziala. Ale my nie mamy mozliwosci jej przywiezienia. Po prostu nie mamy kasy na benzyne. Jesli bylaby jakas mozliwosc jej dowiezienia, lub przejecia kosztow benzyny, ( wtedy bysmy mogli po nia pojechac), to by mogla u mnie na ranchu, w domu zamieszkac. Co o tym myslicie? A czy ona jeszcze w ogole jest w schronisku? dalej w schronie. Pajunia czytamy zdjecia na pogladzie jak dasz opcje napisz odpowiedz to ukazuja sie niewidoczne posty. Z tym ze do niemiec trzeba chyba jeszcze szczepienia zrobić. Ile byłoby na to paliwo? Quote
pajunia Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Laluna, na razie bym ja wziela do mnie na rancho. Mam nadzieje, ze ona jest szczepiona. Bo bez szczepien , to nie da rady. Boje sie zbyt, aby czegos nie przytargala. Mamy szczeniaki, ktore sa zbyt male na szczepienia. Ja na rancho nie moge wziasc nie szczepionego psa, juz raz mielismy tragedie, ze nam psy z Wegrowa parvo przytargaly. I byla niesamowita walka o zycie szczeniakow, ktore dzieki Bogu wszystkie wyszly, ale kosztowalo mnie to ponad 2000,-zl, nie liczac wielkiego posiwcenia Sebastiana i Anety, ktorzy dzien i noc przy maluchach spedzali. Pytalam Sebastiana, ile by na paliwo poszlo. Od nas jest okolo 150 km w jedna strone, czyli 300 km. Nasz bus niestety zre gaz w wielkiej ilosci i byloby okolo 200 zl na paliwo potrzebne. Moze by sie Rybcia zapytac mogla, czy sa szczepione. Jesli nie, hm, to by trzeba by ja przedtem zaszczepic. Quote
Sawanna Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Wstawiłam ślicznotkę na www.apzd.blog.onet.pl :loveu: Quote
Rybc!a Posted May 4, 2007 Author Posted May 4, 2007 Pajuniu, Lula jest szczepiona przeciwko wściekliźnie... Tofik, serdecznie dziękuję! Quote
pajunia Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Pytalam sie w schronisku o Lule. Zmierzono ja, jest wieksza, taka do kolan, okolo50 cm. Jak juz pisalam, moglabym ja nawet jutro do siebie wziasc, tylko problem z transportem. Jesli ktos moze pomoc, bardzo prosze. Quote
pajunia Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Pytalam sie w schronisku o Lule. Zmierzono ja, jest wieksza, taka do kolan, okolo50 cm. Jak juz pisalam, moglabym ja nawet jutro do siebie wziasc, tylko problem z transportem. Jesli ktos moze pomoc, bardzo prosze. Quote
Sawanna Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Rybc!a napisał(a):Pajuniu, Lula jest szczepiona przeciwko wściekliźnie... Tofik, serdecznie dziękuję! Drobiazg:eviltong: Quote
Rybc!a Posted May 4, 2007 Author Posted May 4, 2007 Szukamy transportu do Starogardu Gdańskiego. Tzn. na 90% już go mamy, bo posiadam umiejętność trzepania rzęsami i wykonywania "kociego, SHREKOWEGO" wzroku- a mój tatuś jest miękki na tego typu sprawy, jeśli prosi go o to jego jedyna córeczka ;) Jakby co, to trzeba będzie zrobić tylko jakąś zrzutkę pieniędzy. Quote
N-a-l-a Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Witam wszystkich Dogomaniaków.Trafiłam tu z pewnego bloga o adopcjach psów;)spodobała mi się Lula i chciałam zapytać czy psinka szuka jeszcze domku?Chętnie ją bym przygarnęła.Czy wiadomo jak sunia reaguje na inne zwierzęta(A w szególności na koty i króliki?) i na dzieci?Mieszkam w mieszkaniu na czwartym piętrze ale niedaleko bloku mam duuuużą łąkę i małe jeziorko:wink: To będzie mój pierwszy pies wcześniej miałam koty ale zawsze musi być ten pierwszy raz:DPozdrawiam serdecznie [CENTER]Ania:kaffee_2: [/CENTER] Quote
Rybc!a Posted May 5, 2007 Author Posted May 5, 2007 [quote name='N-a-l-a']Witam wszystkich Dogomaniaków.Trafiłam tu z pewnego bloga o adopcjach psów;)spodobała mi się Lula i chciałam zapytać czy psinka szuka jeszcze domku?Chętnie ją bym przygarnęła.Czy wiadomo jak sunia reaguje na inne zwierzęta(A w szególności na koty i króliki?) i na dzieci?Mieszkam w mieszkaniu na czwartym piętrze ale niedaleko bloku mam duuuużą łąkę i małe jeziorko:wink: To będzie mój pierwszy pies wcześniej miałam koty ale zawsze musi być ten pierwszy raz:DPozdrawiam serdecznie Ania:kaffee_2: Witam Aniu, czy jesteś pełnoletnia? Niestety nie mogę sprawdzić jak Lula reaguje na koty. W środę prawdopodobnie zawiozę ją na rancho do Starogardu Gdańskiego, ale jeśli znajdzie się dla niej dom- będzie trzeba pomyśleć. Skąd jesteś? Lula nie wykazuje żadnych oznak agresji do mnie, a jestem nastolatką więc myślę, że z tym problemu nie będzie. Jeśli ona ma już zapewnione schronienie, to może dasz się namówić na cudowną Meliskę z tego wątku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2664506#post2664506 Albo Kikę http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3273067#post3273067 Pozatym proszę wszystkich chętnych o wsparcie finansowe. Potrzeba 80zł na przewóz suni- bo tyle w cenie"rabatowej" chce mój tato, który jest kierowcą i właścicielem samochodu. 40zł mam już zapewnione, kto pomoże? Quote
Recommended Posts